Η Opel Εγκαινίασε Νέο Εργαστήριο Σχεδιασμού Παγκόσμιων Κινητήριων Μονάδων

By  |  0 Comments
  • Επταώροφο κτίριο δοκιμών και εξέλιξης για τα συστήματα κινητήρων του μέλλοντος
  • Επένδυση 210 εκατομμυρίων ευρώ στις εγκαταστάσεις του Rüsselsheim

Δύο μόλις χρόνια μετά την τελετή θεμελίωσης, το νέο, υπερσύγχρονο Εργαστήριο Σχεδιασμού Παγκόσμιων Κινητήριων Μονάδων (Global Propulsion Systems Laboratory) στην έδρα της Opel στο Rüsselsheim είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Ο Volker Bouffier, Πρωθυπουργός της Έσσης, παρέστη στην τελετή των εγκαινίων και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα.

Περισσότεροι από 800 μηχανικοί και τεχνικοί θα δημιουργούν κινητήριες μονάδες του μέλλοντος σε μία επιφάνεια εμβαδού περίπου 36.000 τετρ. μέτρων. Πέρα από το κέντρο τεχνολογίας και τις αίθουσες γραφείων το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης 45 δυναμόμετρα δοκιμών τελευταίας γενιάς.

Τα 210 εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν στο νέο Εργαστήριο Σχεδιασμού Παγκόσμιων Κινητήριων Μονάδων είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση σε κτιριακές εγκαταστάσεις του Rüsselsheim από το 2002 που λειτούργησε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.

«Το μέλλον κυριολεκτικά θα διαμορφώνεται στο νέο Εργαστήριο Σχεδιασμού Παγκόσμιων Κινητήριων Μονάδων. Το Rüsselsheim είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα καινοτομίας της περιοχής και αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο κέντρο, κυρίως στον τομέα της μετακίνησης. Προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και λύσεις που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο εξελίσσονται εδώ. Αυτό αναδεικνύεται ξεκάθαρα με το νέο κέντρο. Η επένδυση που έκανε η Opel είναι σαφής δέσμευση στο Rüsselsheim και είμαι ευτυχής που η εταιρεία θα συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον από εδώ. Η Opel είναι βασικό τμήμα της Έσσης και κομμάτι της ταυτότητάς της» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Volker Bouffier.

Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann και ο Uwe Baum, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Opel, καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό Bouffier. Ο Dan Nicholson, Αντιπρόεδρος της GM στο τμήμα Global Propulsion Systems απηύθυνε επίσης χαιρετισμό στους προσκεκλημένους.

«Το νέο κέντρο εξέλιξης θα κάνει τη δουλειά μας ταχύτερα και πιο αποδοτικά Όχι μόνον ενισχύει την Opel αλλά και το Rüsselsheim και ολόκληρο το δίκτυο εξέλιξης της GM. Η Opel με τη μητρική εταιρεία General Motors θέλει να παραμείνει από τους πρωτοπόρους των καθαρών συστημάτων κινητήρων, όπως επιβεβαιώνεται και με το επαναστατικό ηλεκτρικό μοντέλο Ampera-e» τόνισε ο Dr. Karl-Thomas Neumann.

«Το νέο κέντρο είναι μία πολύ σημαντική στρατηγική επένδυση. Εδώ θα εξελίσσονται οι κινητήριες μονάδες του μέλλοντος με υπερσύγχρονα εργαλεία και συνολικά 45 νέα δυναμόμετρα. Η GM αποφάσισε να προχωρήσει στη ανέγερση του κτιρίου έχοντας τους λόγους της. Αποτελεί δείγμα εκτίμησης των ικανοτήτων και της τεχνογνωσίας των εξειδικευμένων μηχανικών μας. Το παγκόσμιο δίκτυο κάνει τη GM και την Opel ιδιαίτερα ισχυρούς,» δήλωσε ο Dan Nicholson.

Ο Uwe Baum, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Opel, πρόσθεσε: «Αυτή η επένδυση είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον και απόδειξη των ευκαιριών ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στην Opel. Το κέντρο σχεδιασμού κινητήριων μονάδων θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και ειδικότητες στο κέντρο εξέλιξης, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί στη σύμβαση εργαζομένων του ITDC. Η σημερινή είναι μία καλή μέρα για την Opel και το Rüsselsheim.

Το νέο συγκρότημα αποτελεί τμήμα μιας επένδυσης 230 εκατομμυρίων ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών & εξέλιξης στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης (ITDC) και στο Κέντρο Εξέλιξης του Rodgau-Dudenhofen που ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια, με το μεγαλύτερο ποσό να επενδύεται στο Rüsselsheim.

Η εγκατάσταση ενσωματώνεται στο παγκόσμιο σύστημα εξέλιξης των Παγκόσμιων Κινητήριων Μονάδων της GM (Global Propulsion Systems). Το παραγόμενο έργο μπορεί να αξιολογείται και να υλοποιείται άριστα χάρη σε διεθνώς τυποποιημένες διαδικασίες και λογισμικό δοκιμών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.