Προβάδισμα για τον Lukyanuk

By  |  0 Comments

Ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με συνοδηγό τον Alexey Arnautov με Ford Fiesta R5 προηγείται του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016 μετά το πέρας των δύο πρώτων ειδικών διαδρομών. Στη δεύτερη θέση, με μια διαφορά 28,3 δευτερολέπτων, ο Λετονός Nikolay Gryazin με συνοδηγό τον Ρώσο Yaroslav Fedorov με Skoda Fabia R5 και στην τρίτη θέση ο junior πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Marijan Griebel με συνοδηγό τον Pirmin Winkhofer και αυτοκίνητο Skoda Fabia R5 έχοντας μια διαφορά 30,3 δευτ από τον πρωτοπόρο του αγώνα.

Πρώτο κυπριακό πλήρωμα οι Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός με Mitsubishi Lancer Evolution 9, οι οποίοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης έχοντας μια διαφορά 53,4 δευτερολέπτων από τον Lucyanuk.

Ο Ρώσος οδηγός έδειξε τις διαθέσεις του από την αρχή πετυχαίνοντας δύο πρώτους χρόνους στις δύο νυκτερινές διαδρομές, αν και κτύπησε το μπροστινό δεξί τμήμα του αυτοκινήτου χωρίς ωστόσο να υποστεί σοβαρή ζημιά. Ο Lukyanuk ήρθε στην Κύπρο με στόχο να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, αφού τρίτος με μόλις δύο βαθμούς διαφοράς βρίσκεται ο Λετονός Ralfs Sirmacis με Skoda Fabia R5. Ωστόσο ο Λετονός, που ξεκίνησε δεύτερος πίσω από τον Lucyanuc, «δεν τα βρήκε» με τις νυκτερινές διαδρομές και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει στις αυριανές ειδικές. Βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης με τη διαφορά από τον Lukyanuk να βρίσκεται στο 1:08. Έκπληξη θεωρείται ο νεαρός Griebel ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή στο τιμόνι του τετρακίνητου Skoda Fabia R5, έδειξε ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά.

Πολύ καλή η μέχρι στιγμής πορεία των Κύπριων Δημοσθένους και Λαού, οι οποίοι στην πρώτη ειδική στο Σταυροβούνι πέτυχαν τον τρίτο καλύτερο χρόνο πίσω από τους Lukyanuc και Griebel, ενώ στη δεύτερη ειδική (Πετροφάνι) ο Δημοσθένους έγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Μόλις 1.9 δευτερόλεπτα πίσω του, και δεύτερο κυπριακό πλήρωμα οι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου με Lancer Evo Χ. Ο Έλληνας Λάμπρος Αθανασσούλας με Ford Fiesta τερμάτισε την πρώτη μέρα στην έβδομη θέση αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του αυτοκινήτου του. Πίσω του το δίδυμο από την Ουγγαρία David Botka και Peter Szeles στο τιμόνι του μοναδικού Citroen DS3. Στην ένατη θέση οι «Chips Junior» και Αντώνης Χρυσοστόμου με Mitsubishi Lancer Evo 9, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ζήνωνος και Χριστοφή, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Η αγωνιστική μέρα του Σαββάτου περιλαμβάνει οκτώ συνολικά ειδικές διαδρομές με τη θεαματική διαδρομή στο Τσέρι, μήκους 14.40 χιλιομέτρων να διεξάγεται στις 07:51 το πρωί. Σειρά έχει η τέταρτη ειδική διαδρομή από τον Κοτσιάτη στον Αναλιόντα μήκους 14.66 χιλιομέτρων με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 08:29. Λυθροδόντας – Βαβατσινιά και Λάγια – Καλαβασός θα αποτελέσουν την πέμπτη και έκτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Ο Λυθροδόντας, που είναι και η μεγαλύτερη ειδική στον αγώνα, θα έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και θα διεξαχθεί στις 09:12 ενώ η Λάγια (10.34 χλμ) θα ξεκινήσει στις 10:10. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο χώρο ανασυγκρότησης στη Λευκωσία για να ετοιμαστούν για το δεύτερο κομμάτι της ημέρας. Αυτό περιλαμβάνει μια επανάληψη των ειδικών διαδρομών στο Τσέρι (12:06), Λυθροδόντα-Βαβατσινιά (12:49) και Λάγια-Καλαβασός (13:47) για να φτάσουμε αισίως στη δέκατη και τελευταία ειδική της ημέρας που δεν θα είναι άλλη από την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. Μια διαδρομή που διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας, ενώνοντας έτσι την μοιρασμένη πρωτεύουσα.

Αποτελέσματα 1ο σκέλος

  1. A. Lukyanuk – A. Arnautov Ford Fiesta R5 19:30.4
  2. N. Gryazin – Y. Fedorov Skoda Fabia R5 19:58.7
  3. M. Griebel – P. Winklhofer Skoda Fabia R5 20:00.5
  4. Χρ. Δημοσθένους – Π. Λαός Mitsubishi Lancer 20:23.8
  5. Σ. Γαλαταριώτης – Α. Ιωάννου Mitsubishi Lancer 20:25.7
  6. 6. R. Simarcis – A.Simnis Skoda Fabia R5 20:39.0
  7. 7. Λ. Αθανασσούλας – Χρ. Κουζιώνης Ford Fiesta R5 20:41.7
  8. 8. D. Botka – P. Szelles Citroen DS3 20:43.3
  9. Chips Junior – Α. Χρυσοστόμου Mitsubishi Lancer 20:58.8

10. K. Ζήνωνος – Φ. Χριστοφή          Mitsuhishi Lancer        21:09.3

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.