«Τα Πιο Σπορ Αυτοκίνητα του 2016»: Το MINI John Cooper Works στην κορυφή

By  |  0 Comments

Στην ψηφοφορία των αναγνωστών που διοργανώνει το περιοδικό “sport auto”, ο κορυφαίος αθλητής της Βρετανικής premium μάρκας υπερασπίζεται τον τίτλο του στην κατάταξη εισαγόμενων μικρών αυτοκινήτων.

Στο δρόμο, το MINI John Cooper Works κινείται πάντα στην ιδανική γραμμή, ενώ στην ψηφοφορία αναγνωστών του περιοδικού “sport auto” κατέχει την υψηλότερη θέση στο βάθρο των νικητών. Όπως και πέρσι, ο κορυφαίος αθλητής της οικογένειας της Βρετανικής premium μάρκας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη για «τα πιο σπορ αυτοκίνητα του 2016» στην κατηγορία εισαγόμενων μικρών οχημάτων. Συγκεντρώνοντας το 28,2% των ψήφων, άφησε πολύ πίσω τους ανταγωνιστές του. Η τελευταία έκδοση του MINI John Cooper Works (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 g/km) παραμένει στον κύκλο των μοντέλων που συνεχίζουν να ενθουσιάζουν τους εραστές της σπορ και δυναμικής οδήγησης.

Οι αναγνώστες του “sport auto” ψηφίζουν για τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα στους τομείς επιδόσεων και οδηγικής εμπειρίας από το 1980. Φέτος, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν από 235 τρέχοντα μοντέλα σε 25 κατηγορίες για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής αλλά και βελτιωμένες εκδόσεις (tuning). Εξάλλου, από το 2015 προστέθηκε η κατηγορία σπορ μοντέλων εισαγωγής από κατασκευαστές μαζικής παραγωγής. Η συγκομιδή ήταν 16.953 ψήφοι.

Το MINI John Cooper Works οφείλει το απαράμιλλο σπορ ταπεραμέντο του στον ισχυρότερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της μάρκας. Ο δίλιτρος 4-κύλινδρος, με ειδικά προσαρμοσμένη τεχνολογία MINI TwinPower Turbo, αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 kW/231 hp και προσφέρει ένα αρμονικό πακέτο διασκεδαστικής οδήγησης σε συνδυασμό με σπορ ανάρτηση, Αεροδυναμικό Κιτ  John Cooper Works και χαρακτηριστική σχεδίαση του cockpit. Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h στο MINI John Cooper Works ολοκληρώνεται σε 6,3 δευτ. Με το προαιρετικό 6-άρι κιβώτιο Steptronic ο αντίστοιχος χρόνος είναι μόλις 6,1 δευτερόλεπτα.

Η νέα έκδοση του κορυφαίου αθλητή αναβαθμίζει την παραδοσιακή σχέση μεταξύ MINI και John Cooper Works, κάτι που προάγει τη μοναδική αίσθηση go-kart του ΜΙΝΙ σε αγωνιστικά επίπεδα. Παράλληλα με την εξαιρετικά σπορ 3θυρη έκδοση, το νέο MINI John Cooper Works Cabrio έχει προχωρήσει στην πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης. Και το τρίτο μέλος της νέας γκάμας John Cooper Works ήδη περιμένει στο pit-lane. Με ένα ευέλικτο εσωτερικό και στάνταρ ALL4 all-wheel drive, το MINI John Cooper Works Clubman, που έκανε την πρεμιέρα του στην έκθεση Mondial de l’Automobile 2016 στο Παρίσι, λανσάρει το διάσημο αγωνιστικό πάθος και στην premium compact κατηγορία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.