Το Ampera-e Πρωταγωνιστής στο Περίπτερο της Opel στο Παρίσι (video)

By  |  0 Comments
  • Παγκόσμια πρεμιέρα #1: Opel Ampera-e με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 km
  • Παγκόσμια πρεμιέρα #2: KARL ROCKS με εμφάνιση και χαρακτηριστικά SUV
  • Τα αγαπημένα  των πελατών: Νέα Zafira & MOKKA X με IntelliLink και Opel OnStar

Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann αποκάλυψε το επαναστατικό Opel Ampera-e στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Με αυτονομία πάνω από 500 km (ηλεκτρική αυτονομία στον κύκλο NEDC σε km: >500, προκαταρκτικές τιμές), το νέο μοντέλο ξεπερνά τώρα τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στην κατηγορία κατά τουλάχιστον 100 km, στο δρόμο. Το περίπτερο της Opel είναι καταπράσινο σαν ζούγκλα πόλης, υποστηρίζοντας το βασικό θέμα, δηλαδή τη βιώσιμη μετακίνηση.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνέντευξη τύπου της Opel, ο Dr.Neumann δήλωσε: «Αυτό είναι το νέο μας Opel Ampera-e! ‘Το Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο!’ Ένα ηλεκτρικό μοντέλο για όλους! Το νέο Ampera-e επαναπροσδιορίζει την έννοια της ηλεκτρικής μετακίνησης, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο εμπόδιο: την αυτονομία. Σύμφωνα με κάποιες προκαταρκτικές δοκιμές NEDC, μπορεί να διανύσει πάνω από 500 km με μία φόρτιση. Και εάν χρειαστεί επαναφόρτιση, 30 λεπτά φόρτισης σε ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης μπορούν να του προσφέρουν αυτονομία 150 km[1]. Θα λανσάρουμε το αυτοκίνητο στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Dr. Neumann ανακοίνωσε επίσης, σαν απόδειξη της αυτονομίας, ότι ένα Ampera-e ολοκλήρωσε την απόσταση Λονδίνο – Παρίσι – διανύοντας 417 χλμ. – με μία φόρτιση μπαταρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και οι μπαταρίες μάλιστα δεν είχαν αδειάσει όταν έφτασε στο χώρο του Mondial de l’Automobile. Ο υπολογιστής ταξιδιού έδειχνε υπόλοιπη αυτονομία 80 km, επιβεβαιώνοντας ότι το Ampera-e μπορεί να πετύχει αυτονομία περίπου 500 km σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη ‘συλλογή’ μετρήσεων αυτονομίας και πέραν της διαδρομής ‘Λονδίνο – Παρίσι’ και των δοκιμών NEDC, η Opel δοκίμασε επίσης το Ampera-e κατά προσέγγιση σύμφωνα με το προφίλ ταχύτητας που ορίζει ο αυστηρός κύκλος WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) (συντομευμένη διαδικασία δοκιμών). Το Opel Ampera-e επέδειξε τα διαπιστευτήριά του και εδώ: Με βάση τη δοκιμή εξέλιξης, οι μηχανικοί υπολογίζουν ότι η συνδυασμένη αυτονομία του κύκλου WLTP υπερβαίνει τα 380 km. Όπως είναι φυσικό, η αυτονομία σε καθημερινή χρήση μεταβάλλεται και εξαρτάται από το προσωπικό οδηγικό στυλ και εξωγενείς παράγοντες.

Εκτός από το εμπνευσμένο σύστημα κίνησης, το Ampera-e διαθέτει επίσης μία έξυπνη συνολική φιλοσοφία: Η αποδοτική διάταξη της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου αφήνει περιθώρια για ένα ευρύχωρο εσωτερικό όπου ταξιδεύουν άνετα πέντε επιβάτες, και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός 5θυρου συμπαγούς μοντέλου.

Η Pamela Fletcher, Executive Chief Engineer, εξήγησε στο Παρίσι: «Αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο το ότι η σχεδίαση και η θέση της μπαταρίας πετυχαίνουν αυτή την εντυπωσιακή ευρυχωρία, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δομής του οχήματος, συμβάλλοντας στη στρεπτική ακαμψία, το χαμηλό κέντρο βάρους, την προστασία στις συγκρούσεις και τη μείωση βάρους.»

 

Άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι τα νέα Opel Zafira, Opel MOKKA X και Opel KARL ROCKS.

liverisopelparis2016

‘Σαλόνι σε Τροχούς’ με κορυφαία συνδεσιμότητα: αισθητικά ανανεωμένο Opel Zafira

Το επονομαζόμενο ‘σαλόνι σε τροχούς’ δεν βασίζεται μόνο στα χαρακτηριστικά που έκαναν διάσημο τον προκάτοχό του όπως το σύστημα καθισμάτων Flex7®, τα εργονομικά εμπρός καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Campaign for Healthier Backs), το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix®και το προσαρμοζόμενο πλαίσιο FlexRide. Το νέο Zafira υιοθετεί νέα τολμηρή εξωτερική σχεδίαση, και ένα αισθητικά ανανεωμένο εσωτερικό με υψηλά επίπεδα ευρυχωρίας και συνδεσιμότητας. Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, η Opel προσφέρει προαιρετικά τη νεότερη γενιά του συστήματος προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού Adaptive Forward Lighting AFL με τεχνολογία LED.

Πραγματική περιπέτεια με Συντελεστή X: Opel MOKKA X

Το συμπαγές SUV είναι φαρδύτερο και πιο στιβαρό και ‘αρρενωπό’ από τον επιτυχημένο του προκάτοχο – έχει όλα τα προσόντα για να το λατρέψουν οι πελάτες. Το σπορ, ανθεκτικό SUV μαγνητίζει τα βλέμματα με τη νέα φυσιογνωμία του, ενώ το εσωτερικό του εντυπωσιάζει με τη λειτουργικότητα και την άριστη διάταξη του ταμπλό. Αποπνέει μία αίσθηση απλότητας και αυθεντικότητας με εντυπωσιακή κατασκευαστική αρτιότητα και ακρίβεια. Οι οδηγοί του MOKKA X μπορούν να επιλέξουν από μία ποικιλία προηγμένων εκδόσεων του συστήματος IntelliLink infotainment νέας γενιάς. Κορυφαία συνδεσιμότητα προσφέρει το σύστημα Opel OnStar (στάνταρ από την έκδοση Edition). Επίσης αξιοσημείωτο στο MOKKA X είναι το εξαιρετικό, προαιρετικό, σύστημα προσαρμοζόμενης τετρακίνησης με ηλεκτρονικό πολύδισκο συμπλέκτη.

Έτοιμο για τη ζούγκλα της πόλης: Opel KARL ROCKS

Tο ‘άγριο’ παιδί της Opel θυμίζει ένα γνήσιο SUV και μοιράζεται πολλά στοιχεία με αυτή την κατηγορία οχημάτων, όπως υπερυψωμένη θέση καθισμάτων για καλύτερη ορατότητα, ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα και εξαιρετικές προτάσεις συνδεσιμότητας. Στο στιβαρό εξωτερικό του ξεχωρίζουν ασημί ράγες οροφής, ανθεκτικοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με ενσωματωμένες ποδιές, μαύρα ένθετα στους θόλους των εμπρός και πίσω τροχών και μοναδικές, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών.

[1] Δεδομένα σύμφωνα με το NEDC σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC 50 kWh

https://www.youtube.com/watch?v=1SINQJDHPVs&rel=0

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.