Το νέο Suzuki S-CROSS

By  |  0 Comments

Το νέο S-CROSS είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό crossover, είναι ο συνδυασμός ελευθερίας, συναισθήματος, πρακτικότητας, απόδοσης και ασφάλειας. Δυναμικός σχεδιασμός, υψηλής αισθητικής περιβάλλον, ποιοτικά υλικά, συνδυάζουν αρμονικά την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

Tα σημεία του νέου S-CROSS που ξεχωρίζουν είναι:

  • Δυναμικός Σχεδιασμός και Εμφάνιση
  • Επιδόσεις με τους νέους κινητήρες BOOSTERJET
  • Σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP
  • Συστήματα Τεχνολογίας και Άνεσης
  • Κορυφαία Ασφάλεια

Το νέο Suzuki S-CROSS είναι γεγονός στην ελληνική αγορά, ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν και πρόκειται για facelift, το μοντέλο έρχεται με πλήρως ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό και αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού.

Ο ξεκάθαρος SUV σχεδιασμός του αποπνέει δύναμη και σιγουριά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.

Το νέο μοντέλο, εξοπλισμένο με νέους turbo κινητήρες βενζίνης BOOSTERJET 1.0 και 1.4 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, σε αντικατάσταση του υπάρχοντα βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών εκατοστών, επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις και απαράμιλλη οικονομία με καταναλώσεις εφάμιλλες μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Σχεδίαση:

Στον τομέα της σχεδίασης, το ανανεωμένο S-CROSS έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου διακρίνονται η νέας σχεδίασης μάσκα, ο νέος προφυλακτήρας και τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα.

Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου, και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Οι αισθητικές αλλαγές είναι τόσο εκτενείς που το ανανεωμένο S-CROSS θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νέο μοντέλο.

Εξωτερικό:

Η μάσκα νέας σχεδίασης που διαθέτει το νέο μοντέλο ενισχύει την δυναμική εικόνα του μοντέλου. Ο ξεκάθαρα SUV σχεδιασμός σε συνδυασμό με τη νέα εντυπωσιακή μάσκα είναι το χαρακτηριστικό σημείο μιας συνολικά ρωμαλέας εμφάνισης.

  • Καινοτόμος σχεδιασμός σε κάθε λεπτομέρεια, με δυναμικού σχήματος φωτιστικά σώματα τύπου LED, κομψά πίσω φώτα LED, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πλούσιο εξοπλισμό.
  • Νέα Χρώματα Αμαξώματος.
  • Η Πανοραμική ηλιοροφή, προκαλεί τον οδηγό και κάθε επιβάτη να αφήσει την φαντασία του ελεύθερη και να απολαύσει τη διαδρομή: Η διπλή συρόμενη γυάλινη επιφάνεια, δίνει στην πανοραμική ηλιοροφή ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα και η θέα κόβει την ανάσα, από οποιαδήποτε θέση του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό:

Το ανανεωμένο εσωτερικό του S-CROSS προσφέρει μια μοναδική αίσθηση άνεσης και ελευθερίας η οποία ενισχύεται από την εργονομία σχεδίασης του μοντέλου και προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας.

Διαθέτει αεραγωγούς με λεπτομέρεια χρωμίου και υψηλής ποιότητας υλικά σε κάθε σημείο του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού του ταμπλό.

  • Δερμάτινη επένδυση Καθισμάτων: Τα άνετα καθίσματα που προσφέρει το νέο S-CROSS δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας. Εξαιρετικής ποιότητας καθίσματα, με εργονομικό σχεδιασμό, εκλεπτυσμένη ραφή και πολυτελή δερμάτινη επένδυση μετατρέπουν κάθε μετακίνηση σε απολαυστική εμπειρία. (Προαιρετικά στις εκδόσεις GLX)
  • Εργονομική Καμπίνα Επιβατών: Όλα όσα χρειάζεται ο επιβάτης βρίσκονται εδώ: ειδική κονσόλα στην οροφή με φωτισμό ανάγνωσης, αναδιπλούμενη θήκη γυαλιών ηλίου, συρόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο , κεντρικό ντουλαπάκι με θύρα USB, ποτηροθήκες για τους πίσω επιβάτες, και πληθώρα εργονομικών επιλογών.
  • Ευέλικτο εσωτερικό- Χώρος Αποσκευών: Ακόμα και με πέντε επιβάτες, το S-CROSS έχει διαθέσιμα 430 λίτρα* χώρου αποσκευών. Εξασφαλίζει ακόμη περισσότερο χώρο, διπλώνοντας τη διαιρούμενη 60:40 πλάτη του πίσω καθίσματος. Επιπλέον, η αποσπώμενη βάση του χώρου αποσκευών με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών τοποθέτησης, αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευελιξία και την πρακτικότητα.

*Ο χώρος αποσκευών έχει μετρηθεί με τη μέθοδο της German Association of the Automotive Industry (VDA).

Κινητήρες:

Τα κινητήρια σύνολα που εφοδιάζουν το ανανεωμένο S-CROSS προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών στον υποψήφιο πελάτη.

Το ανανεωμένο S-CROSS εξοπλίζεται με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού BOOSTERJET 1,0 και 1,4 λίτρων, οι οποίοι καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των κινητήρων έχουν ως εξής:

Χαρακτηριστικά απόδοσης 1,0 BOOSTERJET 1,4 BOOSTERJET
Μέγιστη ιπποδύναμη 112 ίπποι / 5.500 σ.α.λ. 140 ίπποι / 5.500 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή 170 Nm / 2.000 – 3.500 σ.α.λ. 220 Nm / 1.500 – 4.000 σ.α.λ.

Οι κινητήρες turbo 1,0 και 1,4 BOOSTERJET, χάρη στην τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που διαθέτουν, συνδυάζουν την υψηλή ροπή με τη χαμηλή κατανάλωση. Κινητήρες επιδόσεων όπου η μέγιστη ροπή δίνεται σε ένα χαμηλό φάσμα στροφών.

Ο κινητήρας 1,0 BOOSTERJET συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ ο κινητήρας 1,4 BOOSTERJET συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Επιπλέον, ο κινητήρας 1,4 BOOSTERJET συνδυάζεται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Το S-CROSS είναι διαθέσιμο και με τον ήδη γνωστό κινητήρα πετρελαίου 1,6 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCSS 6 σχέσεων.

Τα κινητήρια σύνολα με τα οποία εξοπλίζεται το S-CROSS διαθέτουν αξιοσημείωτα χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου. Η μέση κατανάλωση για τον κινητήρα 1,0 BOOSTERJET είναι μόλις 5,0 λίτρα/100 χλμ,  ενώ για τον κινητήρα 1,4 BOOSTERJET είναι μόλις 5,4 λίτρα/100 χλμ για τις δικίνητες εκδόσεις και 5,6 λίτρα/100 χλμ για τις τετρακίνητες. Η μέση κατανάλωση για τον κινητήρα πετρελαίου 1,6 DDiS είναι μόλις 4,1 λίτρα/100 χλμ για τις δικίνητες εκδόσεις και 4,4 λίτρα/100 χλμ για τις τετρακίνητες

Για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, το ανανεωμένο S-CROSS επιτυγχάνει: επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου μικρών αυτοκινήτων πόλης

Ενώ για τον πετρελαιοκίνητο κινητήρα διαθέτει: από τις πιο χαμηλές καταναλώσεις στην κατηγορία των 4×4 compact SUV της αγοράς.

Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνονται και οι εκπομπές ρύπων CO2 που είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Οι εκπομπές CO2 για τις εκδόσεις με τον κινητήρα 1,0 BOOSTERJET (5ΜΤ) είναι 113gr/km, ενώ αυτές με τον κινητήρα 1,4 BOOSTERJET (6ΜΤ) είναι 120gr/km. Ο κινητήρας πετρελαίου εκπέμπει μόλις 106gr/km, αποδίδοντας από τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στα 4×4 compact SUV της αγοράς

Συνέπεια των χαμηλών εκπομπών CO2 είναι τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Σύστημα Τετρακίνησης ALLGRIP

Η Suzuki εξέλιξε το περίφημο σύστημα τετρακίνησης της σε νέο επίπεδο: το ALLGRIP με τις τέσσερεις κατ’ επιλογή λειτουργίες του, προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, εξασφαλίζει άριστο έλεγχο και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Ανεξάρτητα από το έδαφος οδήγησης, το S-CROSS προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση, άριστο έλεγχο και ιδανική αποδοτικότητα στην κατανάλωση καυσίμου, κάθε στιγμή.  Επιτρέπει στον οδηγό να κινείτε με χαρακτηριστική ασφάλεια, ευκολία και άνεση, επιλέγοντας μία από τις λειτουργίες Auto, Sport, Snow και Lock, χρησιμοποιώντας απλά τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Λειτουργία Auto

Δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, και ενεργοποιεί αυτόματα την κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς όταν εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης.

Λειτουργία Sport

Βελτιώνει τη συμπεριφορά σε δρόμους με στροφές, μεταφέροντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς. Για καλύτερη απόκριση του κινητήρα, βελτιστοποιεί τα χαρακτηριστικά της επιτάχυνσης και της ροπής.

Λειτουργία Snow

Ιδανική για χιονισμένες ή χωρίς πρόσφυση, γλιστερές επιφάνειες, καθώς βελτιστοποιεί την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και ευνοεί τη σταθερότητα.

Λειτουργία Lock

Χρησιμοποιείται για να απεμπλακεί το όχημα σε περίπτωση ακινητοποίησης σε χιόνι, λάσπη ή άμμο, στέλνοντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς. Το ESP® και άλλες τεχνολογίες ελέγχου συνεργάζονται για να ελευθερώσουν το αυτοκίνητο. Αλλάζει αυτόματα στη Λειτουργία Snow όταν το όχημα φτάσει τα 60 km/h.

foto-nuova-s-cross-03

Πλούσιος εξοπλισμός Τεχνολογίας και Άνεσης:

(ο εξοπλισμός διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση)

Το ανανεωμένο S-CROSS ενσωματώνει στον εξοπλισμό του όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ευκολίας του οδηγού:

  • Ηχοσύστημα πολλαπλών πληροφοριών με δυνατότητα σύνδεσης συμβατού smartphone.
  • Κάμερα οπισθοπορείας, της οποίας η εικόνα απεικονίζεται στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών και βελτιώνει την ορατότητα όταν το όχημα κινείται με όπισθεν.
  • Χάρτης πλοήγησης σε τρισδιάστατη μορφή, με την εισαγωγή κάρτας SD στο ηχοσύστημα.
  • Προβολείς τεχνολογίας LED.
  • Adaptive Cruise Control: για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Ο οδηγός ορίζει την επιθυμητή ταχύτητα ώστε να τηρείται σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας ανάλογα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Το σύστημα ACC συνδυάζει το cruise control με το ραντάρ του συστήματος RBS, προκειμένου να υπολογίσει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Για να διατηρήσει σταθερή την προεπιλεγμένη από τον οδηγό απόσταση -μεγάλη, μεσαία ή μικρή- το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του S-CROSS, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την άνεση.

  • Ηχοσύστημα με οθόνη αφής και πολλαπλές λειτουργίες: Η πολυλειτουργική οθόνη αφής 7“ (ιντσών) ιντσών λειτουργεί ως κέντρο χειρισμού μιας σειράς εξελιγμένων λειτουργιών multimedia και επιτρέπει την εύκολη και άμεση χρήση των συστημάτων ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν τις κεντρικές λειτουργίες,  Listen, Call, Drive ή Connect, για εύκολη πρόσβαση στο ηχοσύστημα, τη λειτουργία hands-free του τηλεφώνου, το σύστημα πλοήγησης ή τη σύνδεση με το smartphone.
  • Δυνάτοτητες Διασύνδεσης: Apple CarPlay και MirrorLink. Το Smartphone Linkage Display Audio συνδέεται με το Apple CarPlay και Συνδέοντας το iPhone μέσω USB, το Apple CarPlay επιτρέπει την πρόσβαση στη μουσική, τις εφαρμογές, την πραγματοποίηση  κλήσεων, καθώς και αποστολής ή παραλαβής SMS, είτε με φωνητική εντολή, είτε απλά κατευθείαν μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Παρομοίως, το MirrorLink επιτρέπει την πρόσβαση σε μια ποικιλία εφαρμογών των smartphone μέσω του Smartphone Linkage Display Audio του SX4 S-CROSS.
  • Σύστημα KEYLESS PUSH START: Διευκολύνει την καθημερινότητά, το κλειδί πομπός του S-CROSS με το οποίο ξεκλειδώνουν οι πόρτες, ενεργοποιείται ή σβήνει ο κινητήρας, πολύ απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Aσφάλεια:

(ο εξοπλισμός ασφαλείας διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση)

Το ανανεωμένο S-CROSS διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας για την πρόβλεψη και την αποφυγή κάθε πιθανού ατυχήματος. Προσφέρει άριστη προστασία χάρη στα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οποία συμβάλλουν στην αποφυγή συγκρούσεων όπου αυτό είναι εφικτό, και τον περιορισμό των ζημιών σε περίπτωση πρόσκρουσης, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

  • Radar Brake Support: Το σύστημα RBS παρακολουθεί το δρόμο μέσω ενός εξαιρετικά ευαίσθητου ραντάρ. Σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, το σύστημα ειδοποιεί και υποβοηθά τον οδηγό αυξάνοντας τη δύναμη πέδησης ή φρενάροντας αυτόματα.
  • ESP®

Σε περίπτωση που οι τροχοί χάσουν την πρόσφυσή τους, το Electronic Stability Program ESP® προσαρμόζει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα και των φρένων ώστε να βοηθήσει τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο.

  • Το Total Effective Control Technology (TECT) της Suzuki έχει εφαρμοστεί και στο αμάξωμα του S-CROSS. Απορροφά και εκτονώνει την ενέργεια εξαιρετικά αποδοτικά, προστατεύοντας έτσι επιβάτες και πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος.
  • 7 ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ: Επιπλέον ασφάλεια προσφέρεται για τον οδηγό και τον εμπρός επιβάτη από τους εμπρός και τους πλάγιους αερόσακους, συν έναν αερόσακο γονάτων για τον οδηγό, καθώς και αερόσακους κουρτίνες για όλους τους επιβαίνοντες.

Διαθέσιμες εκδόσεις

 

Στους δυο πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται οι διαθέσιμες εκδόσεις:

 

1,0L DITC 1,4L DITC
2WD 2WD 4WD
GL GL

UPPER

GL+ GL+ GL+ GL+ GL+ GLX GLX LT GLX LT
5MT 5MT 5MT 6MT 6AT 6MT 6AT 6MT 6MT 6AT

 

1,6L DDiS
2WD 4WD
GL+ GL+ GL+ GLX GLX LT GLX LT
6MT 6MT 6TCSS 6MT 6MT 6TCSS

Αναλυτικότερα, τα επίπεδα εξοπλισμού έχουν ως εξής:

  1. Επίπεδο εξοπλισμού GL:

 

  • Σύστημα Auto Stop Start
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω
  • Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
  • Σύστημα Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας και χειριστήρια στο τιμόνι
  • Ηλεκτρικοί καθρέπτες
  • RR-CD MP3/ USB / Bluetooth
  • Air condition
  • Trip Computer
  • 7 αερόσακοι
  • ESP, ABS
  • Hill hold
  • Φώτα ημέρας (DRL)
  • Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός
  • Σιδερένιες ζάντες με τάσι 16’’
  • Κιτ επιδιόρθωσης ελαστικού
  1. Επίπεδο εξοπλισμού GL+ (επιπλέον της έκδοσης GL):
  • Ζάντες αλουμινίου 17’’
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Προβολείς τεχνολογίας LED
  • Προβολείς ομίχλης
  • Keyless Push Start
  • Ράγες οροφής ασημί χρώματος
  • Οθόνη 7 ιντσών / Κάμερα οπισθοπορείας / Smartphone linkage
  • ALLGRIP (εκδόσεις 4WD)
  • Φώτα ημέρας (DRL) LED
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες
  • Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός
  • Θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού
  • Σκούρα φιμέ κρύσταλλα
  • Υφασμάτινη επένδυση με ραφές
  1. Επίπεδο εξοπλισμού GLΧ (επιπλέον της έκδοσης GL+):
  • Σύστημα πλοήγησης
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός- πίσω
  • Adaptive cruise control
  • Radar Brake Support
  • Ζάντες αλουμινίου 17’’ (δίχρωμες)
  • Καθίσματα με δερμάτινη επένδυση (σε συνδυασμό με ηλιοροφή)

Έκδοση GL UPPER με τον κινητήρα 1.0 BOOSTERJET

Προσαρμοζόμενοι στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, δημιουργήθηκε μία νέα έκδοση με ολοκληρωμένο εξοπλισμό και άκρως ανταγωνιστική τιμή, πρόκειται για την έκδοση GL UPPER, η οποία προσφέρεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.0 BOOSTERJET.

Η τιμή της θα ανέρχεται στα €17.250 και διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό, επιπλέον της GL, εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου 16” και οθόνη αφής Multimedia 6,2 ιντσών με κάμερα οπισθοπορείας.

Βασικές διαστάσεις:

Μήκος: 4.300 mm, Πλάτος: 1.785 mm, Ύψος: 1.580 mm (1.585 mm με ράγες οροφής), Μεταξόνιο: 2600 mm, Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος: 180 mm, Μετατρόχιο  εμπρός/πίσω: 1.535 mm/1.505mm   με ελαστικά 215/60R16, 215/55R17.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.