H Hyundai Motorsport κατακτά τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών του WRC

By  |  0 Comments

• Η Hyundai Motorsport κατέκτησε μια θέση στο βάθρο του Ράλι Αυστραλίας, τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) του 2016 με τον Thierry Neuville στην τρίτη θέση.
• Ο Hayden Paddon κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Dani Sordo ακριβώς 1.6s πίσω του στην πέμπτη θέση. Οι Neuville και Sordo πήραν έξτρα πόντους τερματίζοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στην Power Stage.
• Το αποτέλεσμα αναδεικνύει τον Neuville στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών μετά από ένα σκληρό αγώνα το Σαββατοκύριακο.
Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) για το 2016 με μια ισχυρή θέση στο βάθρο. Ο Thierry Neuville κατέκτησε την τρίτη θέση σε μια δραματική τελευταία ημέρα στο Ράλι Αυστραλίας.

Και τα τρία πληρώματα των New Generation i20 WRC τερμάτισαν μέσα στην πρώτη πεντάδα, με τον Hayden Paddon να τερματίζει στην τέταρτη θέση για την Hyundai Shell World Rally Team ακριβώς 1.6s μπροστά από τον Dani Sordo (#20 Hyundai Mobis World Rally Team). Οι Neuville και Sordo απέσπασαν επιπλέον βαθμούς, καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση στη Power Stage.
Το αποτέλεσμα επέτρεψε στον Neuville να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Το πέμπτο συνεχόμενο βάθρο για τον Βέλγο και έβδομο συνολικά για τη σεζόν, τον ανεβάζει στους 160 βαθμούς, έξι μόνο βαθμού πίσω από τον πλησιέστερο αντίπαλό του – και νικητή του Ράλι Αυστραλίας – Andreas Mikkelsen.

Το Ράλι Αυστραλίας αποτελεί το δέκατο ράλι της σεζόν, επί συνόλου δεκατριών ράλι, στo οποίo η Hyundai Motorsport έχει κατακτήσει μια θέση στο βάθρο με το New Generation i20 WRC. Έχοντας ήδη επιβεβαιώσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών κατά τον τελευταίο γύρο, η ομάδα ολοκληρώνει την τρίτη και πιο ανταγωνιστική της σεζόν στο WRC με δύο νίκες, δώδεκα θέσεις στο βάθρο, 47 νίκες σε stages και 24 βαθμούς στην Power Stage.

Για τους Neuville (#3 New Generation i20 WRC) και Nicolas Gilsoul, ο οποίος επίσης εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Συνοδηγών, ήταν ένα τέλος που ταίριαζε σε μια τόσο ανταγωνιστική σεζόν. Ένα βάθρο στο Μόντε Κάρλο, η νίκη στη Σαρδηνία και στη συνέχεια διαδοχικά τρία κορυφαία αποτελέσματα από τη Γερμανία έως την Αυστραλία, αποτελούν μια αξέχαστη σεζόν για το βελγικό πλήρωμα.

Ο Neuville, δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε αυτό το ράλι. Είχαμε κάποιες δύσκολες συνθήκες τις πρώτες ημέρες, γι’ αυτό δεν ήταν εύκολο. Επικεντρωθήκαμε στη διατήρηση της καθαρής μας οδήγησης και είμασταν σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους μας – μια θέση στο βάθρο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ήταν επίσης ιδιαιτέρως ωραίο που τελειώσαμε τον αγώνα με ορισμένους βαθμούς στη Power Stage. Είχαμε ταχύτητα στο αυτοκίνητο όλο το Σαββατοκύριακο, οπότε είμαι χαρούμενος για την ολοκλήρωση της σεζόν με αυτόν τον θετικό τρόπο. Ευχαριστώ την ομάδα μου για τόσο καλή δουλειά τους φέτος. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά στη Σαρδηνία είμασταν σε θέση να αποδείξουμε την ταχύτητα και τη συνέπεια μας, απαραίτητα στοιχεία ώστε να είμαστε πραγματικοί διεκδικητές. Ανυπομονώ ήδη για το 2017».

Ο Paddon (#4 New Generation i20 WRC) και ο συνοδηγός του John Kennard είχαν ένα απογοητευτικό κλείσιμο της σεζόν τους. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελαστικό τους στην Bucca Stage, επέφερε απώλεια χρόνου με αποτέλεσμα να φθάσουν στην πέμπτη θέση. Η δυναμική τους επιστροφή όμως τους ανέβασε μια θέση προς πάνω μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ο Paddon είπε: «Εμείς δεν θέλαμε να υποχωρήσουμε χωρίς μάχη. Ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να πιέσουμε για τη νίκη, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εμείς μπορεί να μην είχαμε την ταχύτητα για να επιτύχουμε τη νίκη, αλλά ένα βάθρο εξακολουθούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για το τέλος του έτους. Για το λόγο αυτό, ήμουν αρκετά απογοητευμένος με ό,τι συνέβη. Χτυπήσαμε σε μια γωνία, όπου έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να πρέπει να οδηγήσουμε 20 χιλιόμετρα με μπαλωμένο ελαστικό. Ανακτήσαμε γρήγορα δυνάμεις και ανακάμψαμε στα τελικά stages κατακτώντας την τέταρτη θέση. Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολλά θετικά και εμπειρίες που αποκομίσαμε για την επόμενη σεζόν. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα μας και όλους τους οπαδούς μας για την υποστήριξη. Θα επιστρέψουμε την επόμενη σεζόν, ισχυρότεροι από ποτέ!».

Ο Sordo (# 20 New Generation i20 WRC) και o συνοδηγός του Marc Marti ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους με ένα βαθμό στην Power Stage και μόλις 16 δευτερόλεπτα από το βάθρο. Λαμβάνοντας υπόψη τα 20 δευτερόλεπτα ποινή χρόνου που τους υποβλήθηκε, το ισπανικό πλήρωμα έφυγε αναρωτώμενο τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο Sordo δήλωσε: «Θέλαμε να δώσουμε μεγάλη ώθηση για να δούμε πόσο δυναμικά θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το ράλι – και τη φετινή σεζόν. Ήμασταν σε μια πολύ σκληρή μάχη με τον Hayden για την τέταρτη θέση, και κάναμε μια καλή προσπάθεια. Φυσικά, εάν τερματίσεις τέταρτος ή πέμπτος σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πειράζει πραγματικά, αλλά ήταν ωραίο που πήραμε ένα βαθμό στην Power Stage για τις προσπάθειές μας. Χωρίς την ποινή χρόνου, θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε για το πόντιουμ, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ευχαριστούμε την ομάδα για την στήριξη της αυτή τη σεζόν. Μπορεί να χάσαμε μια νίκη, αλλά έχουμε κατακτήσει μερικά βάθρα. Είναι μια θετική σεζόν και αποκομίσαμε αρκετά για να αξιοποιήσουμε στη συνέχεια».

Με δύο νίκες και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, το 2016 υπήρξε η πιο ανταγωνιστική σεζόν για την Hyundai Motorsport στο WRC, επιστέγασμα της οποίας υπήρξε ο τερματισμός μέσα στην πρώτη πεντάδα τριών New Generation i20 WRC στην Αυστραλία.

Ο κ. Michel Nandan, Team Principal, σχολίασε: «Ξέραμε ότι θα ζούσαμε μια συναρπαστική τελευταία ημέρα. Υπήρχαν μερικές ανατροπές στο τέλος της σεζόν, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με το βάθρο στην Αυστραλία. Μπράβο στον Thierry και τον Nicolas για τις επιδόσεις τους και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα των οδηγών και των συνοδηγών. Είχαν μια φανταστική σεζόν, ιδιαίτερα μετά τη νίκη τους στη Σαρδηνία. Ήταν κρίμα για τον Hayden που το συμβάν με το ελαστικό του ανέκοψε την πορεία προς τη νίκη. Ο Dani, επίσης, ήταν άτυχος που δεν μπόρεσε να αγωνισθεί για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ως ομάδα, είχαμε μια καλή χρονιά. Το New Generation i20 WRC μας έχει κάνει περήφανους, αλλά είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από όλη την ομάδα. Έχουμε δείξει μεγάλη πρόοδο και ωριμότητα φέτος και είμαι προσωπικά ευγνώμων σε κάθε στέλεχος της Hyundai Motorsport για την πολύτιμη συμβολή του. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Volkswagen Motorsport για την ύπαρξη τόσο σκληρών ανταγωνιστών. Έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά. Θα μας λείψει ο ανταγωνισμός μαζί τους, αλλά θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τα επιτεύγματά τους.»

Συνολική Τελική Κατάταξη
1.A. Mikkelsen / A. Jager (Volkswagen Polo R WRC) 2:46:05.7
2.S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +14.9
3.T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:12.6
4.H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:26.7
5.D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:28.3
6.M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:41.5
7.O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +3:04.3
8.E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +7:32.3
9.J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +7:56.9
10.L. Bertelli / S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +8:00.1

Κατάταξη οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA του 2016
S. Ogier 268 points / T. Neuville 160 / A. Mikkelsen 154 / H. Paddon 138 / D. Sordo 130 / J. M. Latvala 112 / M. Østberg 102 / O. Tanak 88 / K. Meeke 64 / C. Breen 36 / E. Camilli 28 / E. Lappi 16 / S. Lefebvre 14 / H. Solberg 14 / M. Prokop 12 / K. Abbring 10 / T. Suninen 8 / P. Tidemand 8 / J. Kopecky 7 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / L. Bertelli 5 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

Κατάταξη Κατασκευστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA του 2016
Volkswagen Motorsport 377 points / Hyundai Motorsport 312 / Volkswagen Motorsport II 163 / M-Sport World Rally Team 162 / Hyundai Motorsport N 146 / DMACK World Rally Team 98 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4

Όλα τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπόκεινται σε επίσημη επιβεβαίωση της FIA.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.