Οι 192 πινακίδες «έλαμψαν» ξανά

By  |  0 Comments

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η δράση της πρωτοβουλίας Clean Up-Safety Days που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, καθώς περισσότερες από 192 πινακίδες οδικής σήμανσης αποκαταστάθηκαν από την LeasePlan Hellas και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με την αμέριστη συμβολή του Δήμου και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κολοκοτρώνη στο μετρό της Δάφνης και σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 40 εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ένωσαν τις δυνάμεις τους ξανά με στόχο να καθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης στις κεντρικές οδούς της περιοχής και τα κατάφεραν για ακόμη φορά!

H εκστρατεία Clean Up-Safety Days ξεκίνησε από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και την LeasePlan Hellas τον Απρίλιο του 2016 με πρώτο σταθμό την Καλλιθέα, όπου 266 πινακίδες έγιναν «καινούριες» και συνεχίστηκε τον Ιούνιο στην Ελευσίνα, όπου παρά την υπερβολική ζέστη, 186 πινακίδες έγιναν και πάλι ορατές.

Σήμερα, με την ολοκλήρωση και της 3ης Clean Up-Safety Day, περισσότερες από 640 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε τρεις δήμους της Αττικής, ενώ συνολικά 160 εθελοντές της LeasePlan και του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» έχουν συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των τριών αυτών δράσεων που διασφαλίζουν ασφαλέστερη οδήγηση, πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και βελτίωση της καθημερινότητας των οδηγών και των πεζών.

Ο κ. Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που η 3η Clean UpSafety Day δράση ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρη στην εξαιρετική μας συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ‘Πάνος Μυλωνάς’ και τον αδιάκοπο εθελοντισμό των ανθρώπων της LeasePlan Hellas. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε τρεις δήμους της Αττικής, καθαρίζοντας 644 βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης, και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε ενεργό υποστηρικτή μίας πρωτοβουλίας που στηρίζει έμπρακτα την υπεύθυνη και ασφαλή οδήγηση στις πόλεις μας».

Ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού σχολίασε «Οι πινακίδες δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αποτελούν μέσο εκτόνωσης της κοινωνίας με αποτέλεσμα πολλές ζωές να κινδυνεύουν, ακόμα και σε μικρές διαδρομές. Οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν συνέχεια τα σήματα από σπρέι και αυτοκόλλητα. Η δράση αυτή είναι μια αφορμή και ο πολίτης να συνειδητοποιήσει πως η καταστροφή των πινακίδων είναι εις βάρος της ζωής όλων μας. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από την προσπάθεια που κάνει το Ινστιτούτο και οι εθελοντές, θα μπορέσουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις πινακίδες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πολιτισμός και ασφάλεια σημαίνει και καθαρές πινακίδες».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Clean Up-Safety Days παρακαλούμε επισκεφτείτε το website www.cleanupsafetyday.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.