Το νέο Ford Kuga στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments
  • Το νέο Ford Kuga, με τιμές που ξεκινούν από τα 22.095 ευρώ, προσφέρει τεχνολογίες που επιτρέπουν φωνητική ενεργοποίηση εφαρμογών smartphone, hands-free παρκάρισμα σε παράλληλους χώρους στάθμευσης και αποφυγή συγκρούσεων
  • Τολμηρό και σπορ εξωτερικό με νέα τραπεζοειδή μάσκα, νέους προβολείς με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED και νέα χρώματα Guard Grey και Copper Pulse
  • Κινητήρας 1.5 TDCi diesel 120 ίππων της Ford με κατανάλωση 4,4 l/100 km και 115 g CO2/km, έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive βελτιώνει την πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες
  • Εργονομική καμπίνα με απλούστερα χειριστήρια, βελτιωμένη άνεση με θερμαινόμενο τιμόνι, Adaptive Front Lighting System προσαρμόζει αυτόματα τη δέσμη των προβολέων στο περιβάλλον
  • Το τεχνολογικά προηγμένο Kuga είναι ένα από τα πέντε νέα ή ανασχεδιασμένα μοντέλα που θα εκπροσωπήσουν τη Ford στις κατηγορίες SUV και crossover την επόμενη τριετία

Το νέο Ford Kuga είναι ακόμα πιο προηγμένο, ποιοτικό και προσιτό, που κάνει την οδήγηση απλούστερη, ασφαλέστερη και πιο απολαυστική για το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αγοραστών SUV στην Ευρώπη.

Το νέο Kuga προσφέρει το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford, πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, εργονομικό και άνετο εσωτερικό, και νέους ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες, όπως ο 1.5L TDCi diesel 120 ίππων  με κατανάλωση 4,4 l/100 km και εκπομπές CO2 115 g/km.

Το νέο Kuga διαθέτει το αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Perpendicular Parking της Ford που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν σε παράλληλες αλλά και κάθετες θέσεις στάθμευσης – μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, και το σύστημα Adaptive Front Lighting για βέλτιστη ορατότητα σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού. Άλλες προηγμένες τεχνολογίες είναι η Ηλεκτρική Πίσω Πόρτα με λειτουργία Hands Free και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive.

«Το νέο Kuga υιοθετεί προηγμένα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς να ταξιδεύουν με άνεση, ασφάλεια και στυλ παραμένοντας συνδεδεμένοι» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, της Ford Ευρώπης. «Ο νέος σχεδιασμός χαρίζει στο Kuga μία φρέσκια, μοντέρνα εμφάνιση, ενώ το SYNC3 επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν με το όχημά τους και με τις άλλες συνδεδεμένες συσκευές με τρόπο αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια.»

Άριστα συνδεδεμένο μέσω SYNC3

Με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford, SYNC3, το νέο Ford Kuga επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν λειτουργίες του συστήματος ήχου και πλοήγησης αλλά και των συνδεδεμένων smartphones μέσα από απλές φωνητικές εντολές. Η Ford βασίστηκε σε περισσότερα από 22.000 σχόλια και στοιχεία από έρευνες καταναλωτών ώστε να διασφαλίσει πως η τελευταία έκδοση του συστήματος SYNC είναι η πιο «πελατοκεντρική» μέχρι σήμερα.

Το SYNC3 προσφέρει ταχύτερη απόδοση, απλούστερες εντολές και υποστηρίζει πέντε επιπλέον γλώσσες. ** Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need petrol,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού ή πάρκινγκ αυτοκινήτων και να βρίσκουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία.

Χάρη στη οθόνη αφής 8 ιντσών του SYNC3, οι οδηγοί του Kuga μπορούν να το χειρίζονται όπως ακριβώς τα smartphone τους. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγαλύτερα, πιο εύχρηστα μπουτόν αφής και επιτρέπει προηγμένες λειτουργίες.

Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να ενεργοποιούν το Apple CarPlay – τον ευφυέστερο και ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο – για να ακούνε μουσική, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να λαμβάνουν βελτιστοποιημένες οδηγίες για τις συνθήκες κυκλοφορίας και άλλα, παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στο δρόμο. Οι χρήστες Android™ μπορούν να ενεργοποιούν το Android Auto™. Με το Android Auto, οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν και θα απολαμβάνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια ήδη γνωστές και αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το Google Search, το Google Maps και το Google Play. Το λογισμικό ενημερώνεται ασύρματα, μέσω Wi-Fi.

Το SYNC3 προσφέρει επίσης το SYNC AppLink, που επιτρέπει τον έλεγχο με φωνητικές εντολές μιας σειράς εφαρμογών (apps) smartphone,όπως Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather, και Los 40 Principales.

«Είτε ονειρεύεστε ένα πρωινό καφέ στην καθημερινή διαδρομή σας είτε καλύπτετε το κόστος ενός ταξιδιού κάνοντας online πληρωμές, το SYNC3 προσφέρει καινοτόμους νέους τρόπους για να παραμένετε συνδεδεμένοι εν κινήσει,» δήλωσε ο Christof Kellerwessel, chief engineer, Electronic & Electrical Systems Engineering, της Ford Ευρώπης. «Σχεδιασμένο όπως τα σύγχρονα smartphones, με διαισθητική οθόνη αφής 8‑ιντσών, το SYNC3 κατανοεί καλύτερα τις φωνητικές εντολές, είναι ταχύτερο και προσφέρει πιο ευανάγνωστο σχεδιασμό γραφικών.»

Προηγμένη τεχνολογία για ευκολότερο παρκάρισμα

Το νέο Ford Kuga θα κάνει την οδήγηση και το παρκάρισμα εξαιρετικά εύκολα με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού της Ford. Η νέα λειτουργία κάθετου παρκαρίσματος Perpendicular Parking αναβαθμίζει το ημι-αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist που παρήγγειλαν σχεδόν οι μισοί πελάτες Kuga πέρσι. Χρησιμοποιώντας πρόσθετους αισθητήρες υπερήχων, το σύστημα με το πάτημα ενός μπουτόν επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν κάθετους χώρους στάθμευσης δίπλα σε άλλα οχήματα ή παράλληλους με το δρόμο. Στη συνέχεια, κατευθύνει το όχημα αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς με το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο.

Πρόσθετοι αισθητήρες υποστηρίζουν τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς του Kuga κατά την έξοδο από χώρους στάθμευσης:

  • Το Cross Traffic Alert προειδοποιεί τους οδηγούς καθώς εξέρχονται από ένα κάθετο χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση αυτοκινήτων πίσω τους. Το σύστημα λειτουργεί με ραντάρ σε εμβέλεια έως 40 m και εκπέμπει τρία προειδοποιητικά σήματα εάν ανιχνεύει όχημα να πλησιάζει από κάποια πλευρά
  • Το Park-Out Assist βοηθά τους οδηγούς καθώς εξέρχονται από παράλληλο χώρο στάθμευσης. Αφού ο οδηγός επιλέξει την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, το σύστημα αναλαμβάνει τους ελιγμούς με το τιμόνι ενώ ο οδηγός λειτουργεί το γκάζι και το φρένο

Το νέο Kuga προσφέρει μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop της Ford, που τώρα λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 km/h (αντί για 30 km/h που ίσχυε μέχρι τώρα). Το Active City Stop χρησιμοποιεί αισθητήρες στο εμπρός τμήμα του οχήματος για τον εντοπισμό σταθερών αντικειμένων στο δρόμο και προ-φορτίζει τα φρένα εάν το όχημα πλησιάζει πολύ γρήγορα σε αυτά. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα μειώνει τη ροπή του κινητήρα και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα για να μειώσει τη σφοδρότητας της σύγκρουσης ή για την αποφύγει πλήρως.

Η τελευταία γενιά του συστήματος Ford MyKey επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του νέου Kuga να προγραμματίζουν ένα κλειδί για νεαρότερους οδηγούς που μπορεί να εμποδίζει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, να περιορίζει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, να αποτρέπει την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας, να  περιορίζει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος ή να το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας. Το αναβαθμισμένο σύστημα MyKey προσφέρει μεγαλύτερο αριθμό επιλογών στον περιορισμό ταχύτητας και στις ρυθμίσεις ελέγχου της ταχύτητας.

Στυλ και κομψότητα Kuga

Το νέο Kuga μοιράζεται την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Ford με τα νέα SUV EcoSport και Edge που προσδίδει μία πιο τολμηρή και σπορ εμφάνιση. Η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα και ένας μικρότερος αεραγωγός πλαισιώνονται από κομψούς νέους προβολείς που ενσωματώνουν Φώτα Ημέρας LED και ολοκληρώνονται με προβολείς ομίχλης.

Τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση, ενώ μία νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου 17- 18- και 19-ιντσών διατίθεται με ποικίλα φινιρίσματα όπως Luster Nickel. Δύο νέα εξωτερικά χρώματα, το Guard Grey και το Copper Pulse, θα προσφέρονται σε όλη τη γκάμα. Ένας ηλεκτρικός, αναδιπλούμενος κοτσαδόρος αποθηκεύεται αυτόματα κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα όταν δεν χρησιμοποιείται, συμβάλλοντας στη σπορ εμφάνιση του νέου Kuga.

Το εσωτερικό του νέου Kuga σχεδιάστηκε προσεκτικά με κριτήριο μία αναβαθμισμένη εμπειρία επιβατών με έμφαση στην εργονομία, το στυλ και την άνεση.

Το τιμόνι και τα χειριστήρια του συστήματος A/C είναι ακόμα πιο διαισθητικά, και φέρουν λιγότερα και πιο ευδιάκριτα μπουτόν και διακόπτες, με πιο αναγνωρίσιμα και εύχρηστα σύμβολα. Το τιμόνι διαθέτει επίσης δερμάτινη  επένδυση, ενώ διατίθεται και ως θερμαινόμενο προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση το χειμώνα, ενώ όλα τα αυτόματα νέα Kuga διαθέτουν χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) για αλλαγές σχέσεων χωρίς ο οδηγός να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι.

Τα νέα χαρακτηριστικά άνεσης κάνουν το Kuga ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο είναι πιο λειτουργικό και απελευθερώνει χώρο, αυξάνοντας τις δυνατότητες αποθήκευσης στην κεντρική κονσόλα, καθώς περιλαμβάνει πρακτικές θήκες για μπουκάλια / ποτήρια και θύρα USΒ για ενσωμάτωση και φόρτιση κινητών συσκευών. Μία ένδειξη κλειδώματος θυρών δείχνει άμεσα στους οδηγούς εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες.

Το Νέο Kuga προσφέρει Ηλεκτρική Πίσω Πόρτα με λειτουργία HandsFree που μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει με μία απαλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Η τεχνολογία αυτή, την οποία παρήγγειλαν πάνω από τους 1στους 3 πελάτες Kuga στην Ευρώπη πέρσι, διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν για παράδειγμα οι οδηγοί επιστρέφουν στο όχημα φορτωμένοι με ψώνια, παιδικά καροτσάκια ή με μωρά στην αγκαλιά

Νέες εκδόσεις διατίθενται για πρώτη φορά, όπως το εμπνευσμένο από τη Ford Performance νέο Kuga ST-Line και το πολυτελές, νέο Kuga Vignale, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους μεγαλύτερη ποικιλία στυλιστικών επιλογών και εξοπλισμού μέσα από την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην ιστορία του Kuga.

Το Kuga ST-Line χαρακτηρίζεται από ένα τολμηρό εξωτερικό και εσωτερικό στυλ με μοναδικές ζάντες αλουμινίου και σπορ καθίσματα, ενώ πλαισιώνει τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας ST-Line Fiesta ST-Line, Focus ST-Line και Mondeo ST-Line. Το νέο Kuga ST-Line θα έχει επίσης την πιο σπορ συμπεριφορά στην ιστορία του μοντέλου, χάρη σε βελτιώσεις του πλαισίου, βελτιστοποιημένα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης για μειωμένες κλίσεις του αμαξώματος και πιο άμεση απόκριση.

Η ανώτερη έκδοση Ford Kuga Vignale διατίθεται με μία αποκλειστική ιριδίζουσα μεταλλική εξωτερική απόχρωση Vignale Milano Grigio ενώ ο premium χαρακτήρας του μοντέλου αναδεικνύεται με μοναδικά εξαγωνικά μοτίβα σε δέρμα Windsor με ραφές τύπου σμόκιν για τα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών.

Η έκδοση Vignale αντιπροσωπεύει την υπέρτατη έκφραση της μάρκας Ford στην Ευρώπη. Μία σύγχρονη, ανώτερη εμπειρία προϊόντος και χρήσης η οποία ορίζεται από μία βραβευμένη σχεδίαση, υψηλή ποιότητα κατασκευής, προηγμένες τεχνολογίες και αποκλειστικές προδιαγραφές. Το Kuga Vignale ακολουθεί τα μοντέλα Ford Mondeo Vignale, S-MAX Vignale και Edge Vignale στην Ευρώπη.

Ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες

Το νέο Kuga χρησιμοποιεί τους πιο πρόσφατους κινητήρες πετρελαίου TDCi και βενζίνης EcoBoost της Ford, οι οποίοι συνδυάζουν βελτιστοποιημένες επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές CO2 για μειωμένο λειτουργικό κόστος.

Καταναλώνοντας 4,4 l/100 km με εκπομπές ρύπων 115 g CO2/km, ο κινητήρας πετρελαίου 1.5L TDCi 120 ίππων της Ford με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και μετάδοση στους εμπρός τροχούς (FWD) προσφέρει 5% βελτιωμένη απόδοση συγκριτικά με τον προηγούμενο δίλιτρο TDCi 120 ίππων.

Το νέο Kuga διατίθεται επίσης με τους παρακάτω προηγμένους κινητήρες πετρελαίου:

  • 1.5L TDCi 120 ίππων, με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift (FWD) με κατανάλωση 4,8 l/100 km και CO2 124 g/km
  • 2.0L TDCi 150 ίππων, με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (FWD) με κατανάλωση 4,7 l/100 km και CO2 122 g/km
  • 2.0L TDCi 150 ίππων 6-τάχυτο χειροκίνητο AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 135 g/km
  • 2.0L TDCi 150 ίππων με 6-τάχυτο PowerShift AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 134 g/km
  • 2.0L TDCi 180 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 135 g/km
  • 2.0L TDCi 180 ίππων με 6-τάχυτο PowerShift AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 134 g/km

Οι κινητήρες 1.5L και 2.0L TDCi της Ford υιοθετούν νέες, προηγμένες τεχνολογίες diesel με καταλύτη οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) για πιο καθαρούς ρύπους, εξαρτήματα με ειδική επίστρωση (Diamond Like Coating) που μειώνει την τριβή, και έναν Προηγμένο Υπερσυμπιεστή Μεταβλητών Πτερυγίων για καλύτερη αναπνοή του κινητήρα.

Οι υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες της Ford διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες με άμεσο ψεκασμό καυσίμου υψηλής πίεσης και διπλό, ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων  (Twin-independent Variable Cam Timing). Οι επιλογές κινητήρων EcoBoost για το Kuga περιλαμβάνουν:

  • 1.5L EcoBoost 150 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό FWD με κατανάλωση 6,3 l/100 km και CO2 145 g/km
  • 1.5L EcoBoost 182 ίππων με 6-τάχυτο αυτόματο AWD με κατανάλωση 7,5 l/100 km και

CO2 173 g/km

Σε όλες τις εκδόσεις προσφέρονται Τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου της Ford όπως το AutoStartStop και Smart Regenerative Charging που επιλεκτικά ενεργοποιεί τον εναλλάκτη και φορτίζει τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει ή φρενάρει.

Βελτιωμένη ορατότητα και ασφάλεια

Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Ford και ο προηγμένος σχεδιασμός του αμαξώματος βελτιώνουν την ορατότητα και κατά συνέπεια την οδική ασφάλεια του νέου Ford Kuga, τόσο για τους επιβάτες όσο και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Το σύστημα Adaptive Front Lighting της Ford διατίθεται για πρώτη φορά με το Kuga. Το σύστημα αυτό παρακολουθεί τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος και βελτιστοποιεί αυτόματα την ορατότητα προσαρμόζοντας το σχήμα της δέσμης των νέων προβολέων bi‑xenon σε μία από τις επτά ρυθμίσεις ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, τη γωνία διεύθυνσης και την απόσταση από ένα εμπρός αντικείμενο.

Το Adaptive Front Lighting System περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα WeatherDependent Lighting που ρυθμίζει αυτόματα τους προβολείς ώστε να βοηθούν τους οδηγούς να εντοπίζουν κινδύνους στο δρόμο σε δυνατή βροχή. Όταν ανιχνεύσει νεροποντή, το σύστημα μειώνει το μήκος και αυξάνει το πλάτος της δέσμης φωτός ώστε να φωτίζονται καλύτερα τα άκρα του δρόμου και να μειώνεται η αντανάκλαση για τους άλλους οδηγούς από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Το ανάγλυφο καπό του νέου Ford Kuga δημιουργεί ένα φαρδύτερο, και χωρίς ασυνέχειες θόλο που όχι μόνον δένει με τη σπορ, νέα εμφάνιση του μοντέλου, αλλά διαθέτει ενισχυμένη δομή που ελέγχει καλύτερα την παραμόρφωση και ελαστικότητα του καπό, βελτιώνοντας την προστασία των πεζών σε ένα ατύχημα. Επίσης, το καπό και η πίσω πόρτα έχουν επανασχεδιαστεί για να μετριάζουν τις ζημιές στα ακριβότερα εξαρτήματα που αντικαθίστανται μετά από  σύγκρουση.

Το νέο Kuga προσφέρει επίσης προηγμένες τεχνολογίες της Ford όπως:

  • Ford Intelligent All Wheel Drive: ρυθμίζει την ποσότητα ροπής που αποστέλλεται σε κάθε τροχό, βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά και την πρόσφυση κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες
  • Curve Control: αντισταθμίζει την απώλεια ελέγχου σε περίπτωση που ο οδηγός μπαίνει σε μια στροφή με υπερβολική ταχύτητα
  • Torque Vectoring Control: αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση πέδησης στους εσωτερικούς τροχούς, για καλύτερη πρόσφυση και ευστάθεια στο στρίψιμο

«Προηγμένες τεχνολογίες όπως το Intelligent All Wheel Drive αυξάνουν την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση των πελατών μας» δήλωσε ο Bakaj. «Το Intelligent All Wheel Drive μετρά την πρόσφυση των τροχών στην επιφάνεια του δρόμου και μπορεί να κάνει ρυθμίσεις σε λιγότερο από 20 χιλιοστά το δευτερολέπτου – 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγοκλείσιμο του ματιού.»

Το νέο Kuga έρχεται μετά το λανσάρισμα του μεγαλύτερου Edge νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αλλά και μιας ανανεωμένης έκδοσης EcoSport πέρσι. Με αυτόν τον τρόπο επεκτείνει την γκάμα των οχημάτων SUV εναρμονιζόμενη με τις προβλέψεις της εταιρίας ανάλυσης αγοράς IHS ότι οι πωλήσεις SUV θα αυξηθούν στο 27% στην Ευρώπη μέχρι το 2020

Το νέο Kuga και το Edge είναι ανάμεσα στα πέντε νέα ή ανασχεδιασμένα μοντέλα Ford που θα πλαισιώσουν τις κατηγορίες SUV και crossover την επόμενη τριετία.

Το Kuga αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επέκταση τον οχημάτων SUV της Ford στην Ευρώπη όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ φτάνοντας τις 102.000 μονάδες το 2015 – αύξηση μέχρι 19% συγκριτικά με το 2014. Οι πωλήσεις του Kuga το Σεπτέμβριο του 2016 αυξήθηκαν κατά 4.800 μονάδες από πέρσι φτάνοντας τις 14,500, ενώ με 95.300 πωλήσεις από την αρχή της χρονιάς, ήταν το καλύτερο 9μηνο και ο καλύτερος Σεπτέμβριος από τότε που λανσαρίστηκε.

Οι πωλήσεις του Ford EcoSport αυξήθηκαν κατά 1.800 μονάδες στις 6.400 το Σεπτέμβριο από πέρσι και σημείωσαν άνοδο πάνω από 60% τους πρώτους εννέα μήνες τις χρονιάς και περισσότερες από 44.600 μονάδες. Οι παραγγελίες των πελατών για το Ford Edge έχουν ξεπεράσει τις 7.800 από τότε που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη. Η Ford πούλησε 144.906 SUV τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2016 – βελτίωση άνω του 41% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι.

«Τα SUV έχουν εξελιχθεί από μία μικρή, εξειδικευμένη κατηγορία στην Ευρώπη σε μία από τις σημαντικότερες αυτοκινητιστικές τάσεις της περασμένης δεκαετίας» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Κάθε φορά που κάποιος προβλέπει πτώση στις πωλήσεις SUV, αποδεικνύεται ότι κάνει λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα SUV έχουν ευρεία απήχηση και στα δύο φύλλα, σε άτομα όλων των ηλικιών.»

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.