Tο νέο MINI John Cooper Works Countryman (video)

By  |  0 Comments

Η δεύτερη γενιά MINI Countryman είναι το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο μοντέλο ολόκληρης της γκάμας της ιστορικής Βρετανικής μάρκας. Και τώρα ένα ακόμα στοιχείο υπερθετικού βαθμού προστίθεται με την κινητήρια μονάδα του MINI John Cooper Works Countryman. Με απόδοση 170 kW/231 hp, είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο MINI: σε συνδυασμό με το στάνταρ σύστημα AWD ALL4 και μία στιβαρή φιλοσοφία αμαξώματος, διασφαλίζει ότι το νέο μέλος της οικογένειας υπεραθλητών John Cooper Works προάγει την εμπειρία MINI σε ένα εντελώς νέο επίπεδο – προσφέροντας αίσθηση αγωνιστικής πίστας το δρόμο και ασύγκριτη διασκεδαστική οδήγηση στο χώμα.

Το νέο MINI John Cooper Works Countryman (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.4 l/100 km; εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 g/km) επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα με το στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το προαιρετικό 8-τάχυτο σπορ Steptronic. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά 0,8 ή 0,7 δεύτερα ταχύτερο από το MINI Cooper S Countryman ALL4. Τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου MINI John Cooper Works Countryman αντανακλώνται και στην ελαστικότητά του στις ρεπρίζ, στην ευελιξία του στις στροφές και στην ικανότητα επιβράδυνσης. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το προϊόν ενός συνολικού πακέτου που βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works, όπου εκτός από τον κινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης περιλαμβάνεται επίσης σπορ ανάρτηση με ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών John Cooper Works και σπορ σύστημα φρένων Brembo, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα, αεραγωγός ψύξης, και ένα ειδικό cockpit με σπορ καθίσματα John Cooper Works. Το κύρος του νέου MINI John Cooper Works Countryman στην premium compact κατηγορία υπογραμμίζεται με αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως MINI Driving Modes, προβολείς LED, Comfort Access και Radio MINI Visual Boost, που εντάσσονται στο βασικό εξοπλισμό.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου MINI John Cooper Works Countryman:

4-κύλινδρος turbo κινητήρας με 170 kW/231 hp και ροπή 350 Nm. – Σύστημα AWD ALL4 με βελτιστοποιημένη απόδοση, στο βασικό εξοπλισμό. – Σπορ ανάρτηση με σπορ σύστημα φρένων Brembo και ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών. – Κινητήρας, ανάρτηση και αεροδυναμική βασισμένα στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works. – Επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα, 0,8 ταχύτερο από το MINI Cooper S Countryman ALL4, τελική ταχύτητα: 234 km/h. – John Cooper Works Aerodynamics Kit με πολύ μεγάλους αεραγωγούς μπροστά. – Μοναδικό στυλ εσωτερικού με σπορ καθίσματα John Cooper Works. – Αποκλειστικός, βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς LED, MINI Driving Modes και Comfort Access. – Πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, και σημαντική αύξηση ευρυχωρίας, χώρου αποσκευών και ευελιξίας συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. – MINI Connected, προσωπικός βοηθός για καθημερινές μετακινήσεις και πιο μακρινά ταξίδια.

Ισχυρότερο, πιο ευρύχωρο και με έντονη αγωνιστική αίσθηση σε όλα τα εδάφη.

Το νέο MINI John Cooper Works Countryman είναι ο διάδοχος του πρώτου κορυφαίου αθλητή της μάρκας που σχεδιάστηκε για την compact κατηγορία και εφοδιάζεται στάνταρ με σύστημα all-wheel drive ALL4. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αντανακλάται όχι μόνο στην αυξημένη ισχύ κατά 10 kW/13 hp και στην πιο αποδοτική σχεδίαση του συστήματος AWD ALL4, αλλά και στις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και στην αισθητή αύξηση της ευρυχωρίας, της ευελιξίας και της λειτουργικότητας. Με την προσθήκη 17 cm στο μήκος και 3 cm στο πλάτος, μαζί με μία επέκταση του μεταξονίου κατά 7,5 cm, η ευρυχωρία για τους επιβάτες της 5θέσιας καμπίνας έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να επεκταθεί από 450 L στα 1 390 L. Αυτό κάνει το νέο MINI John Cooper Works Countryman υπεραθλητή με χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση και εξαιρετική ευελιξία – στην αγωνιστική πίστα, εκτός ασφάλτου, σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας και σε πιο μακρινές αποστάσεις.

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Σαγκάη, λανσάρισμα στην αγορά την άνοιξη του 2017.

Το νέο MINI John Cooper Works Countryman θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Στην αγορά αναμένεται την άνοιξη του 2017.

Βασισμένο στη μακροχρόνια εμπειρία σε αγωνιστικές πίστες και ειδικές διαδρομές ράλι.

Πέρα από την προηγμένη τεχνολογία, και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του νέου MINI John Cooper Works Countryman είναι προϊόν μιας μακροχρόνιας και επιτυχημένης, αγωνιστικής παράδοσης. Πριν από 55 χρόνια, το κλασικό Mini πέτυχε τον πρώτο του θρίαμβο – όταν το Mini Cooper κέρδισε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Από τότε, το όνομα του σχεδιαστή θρυλικών, σπορ αυτοκινήτων John Cooper αποτελεί σύμβολο επιτυχίας της μάρκας στους αγώνες και της απόλυτης διασκεδαστικής οδήγησης που προσφέρει στο δρόμο.

Ακριβώς 50 χρόνια μετά τις τρεις, ένδοξες νίκες του κλασικού Mini στο Monte Carlo Rally, το νέο MINI John Cooper Works Countryman τώρα προσανατολίζεται σε νέες επιτυχίες σε αυτή την κατηγορία. Η νέα έκδοση του οχήματος παντός εδάφους αποτελεί τη βάση για το αγωνιστικό μοντέλο που εξελίσσει η MINI με την X-raid Team για αγώνες ράλι μεγάλων αποστάσεων. Το MINI John Cooper Works Rally θα αντιμετωπίσει την πρόκληση στους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής του πλανήτη, ξεκινώντας με το Dakar Rally το 2017. Στο πλαίσιο αυτό, διαδέχεται το MINI ALL4 Racing, που εξελίχθηκε με βάση την πρώτη γενιά του MINI Countryman και κέρδισε τέσσερις συνεχείς φορές το Dakar Rally.

Πλήρως εναρμονισμένο συνολικό πακέτο για κορυφαίες επιδόσεις.

Το John Cooper Works brand βρίσκεται υπό την ομπρέλα της MINI επί μία δεκαετία. Αυτή η στενή σχέση χρονολογείται από την εποχή του κλασικού Mini, του οποίου το σπορ ταλέντο ανακαλύφθηκε και προωθήθηκε από το John Cooper. Σήμερα, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη στην υπέρτατη διασκεδαστική οδήγηση με το MINI John Cooper Works Countryman. Ο κινητήρας, το κιβώτιο, η τετρακίνηση, η ανάρτηση, η αεροδυναμική και η σχεδίαση του cockpit αφενός στοχεύουν στις υψηλές επιδόσεις, αφετέρου είναι πλήρως εναρμονισμένα με την προϊοντική φιλοσοφία του νέου MINI Countryman. Σαν αποτέλεσμα, το τελευταίο μοντέλο John Cooper Works είναι ένα συνολικό πακέτο υψηλών επιδόσεων, βασισμένο σε αγωνιστική τεχνογνωσία.

Κινητήρας: απόδοση ισχύος και ήχος με αγωνιστικό χαρακτήρα.

Ο 2.0L 4-κύλινδρος κινητήρας που είναι εγκάρσια τοποθετημένος μπροστά προσφέρει χαρακτηριστικά επιδόσεων εμπνευσμένα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Χρησιμοποιεί μία ειδική έκδοση Τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo με σύστημα υπερσυμπίεσης ενσωματωμένο στην πολλαπλή από χυτό ατσάλι, άμεσο ψεκασμό βενζίνης, πλήρως μεταβλητό σύστημα ελέγχου βαλβίδων VALVETRONIC και μεταβλητό έλεγχο εκκεντροφόρων (double VANOS). Κατασκευασμένος από υλικό ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, ο υπερσυμπιεστής παράγει πίεση υπερπλήρωσης αυξημένη στα 2.2 bar. Αυτό δημιουργεί τη βάση για άφθονη και παρατεταμένη απόδοση ισχύος. Ο κινητήρας έχει διαθέσιμη τη μέγιστη ροπή των 350 Nm μεταξύ 1 450 και 4 500 rpm. Η μέγιστη ισχύς των 170 kW/231 hp αποδίδεται μεταξύ 5 000 και 6 000 rpm.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα που προορίζεται για μοντέλα John Cooper Works περιλαμβάνουν ειδικά έμβολα, ένα νέο μεγάλο intercooler και ένα πρόσθετο ψυγείο. Επιπλέον, υπάρχει ένα σπορ σύστημα εξαγωγής, που όχι μόνον υποστηρίζει τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα αλλά τους προσδίδει και μία εντυπωσιακή ακουστική και οπτική διάσταση. Η πιο ελεύθερη εξαγωγή των καυσαερίων συμβάλλει στην άμεση απόκριση του κινητήρα, ενώ μια ελεγχόμενη πεταλούδα και η ειδική γεωμετρία της απόληξης εξαγωγής βοηθούν στη δημιουργία του συναισθηματικού ήχου που είναι σήμα κατατεθέν των μοντέλων John Cooper Works. Το σπορ σύστημα εξαγωγής περιλαμβάνει επίσης κωνικά χρωμιωμένα καλύμματα για τις δύο απολήξεις εξαγωγής.

6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο στάνταρ, 8-τάχυτο σπορ Steptronic προαιρετικό.

Το στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο έχει σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους με υψηλό επίπεδο εσωτερικής απόδοσης και άνεσης αλλαγών σχέσεων. Ένας αισθητήρας σχέσης επιτρέπει την ενεργή προσαρμογή των στροφών του κινητήρα για ιδιαίτερα δυναμικές αλλαγές. Η πυκνή κλιμάκωση και ο ειδικός επιλογέας σχέσεων/ταχυτήτων διευκολύνουν την ακρίβεια των αλλαγών. Ένα 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic διατίθεται προαιρετικά, και ελέγχεται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου επιλογέα ή από τα χειριστήρια (shift paddles) του τιμονιού. Οι χρόνοι αλλαγών είναι εξαιρετικά σύντομοι, ενώ μία λειτουργία Launch Control βελτιστοποιεί την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση από στάση.

Αυτό έχει θετική επίπτωση και στην απόδοση. Με το στάνταρ μηχανικό κιβώτιο, το νέο MINI John Cooper Works Countryman έχει κατανάλωση μικτού κύκλου 7,4 lit / 100 km και εκπομπές CO2 169 g / km. Σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο σπορ Steptronic, οι τιμές αυτές μειώνονται στα 6,9 lit και 158 g αντίστοιχα (προκαταρκτικές τιμές στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών).

Με ALL4 από το χώμα στην αγωνιστική πίστα.

Οι δυνατότητες επιδόσεων του νέου MINI John Cooper Works Countryman εκτός από πολύ υψηλές είναι και εξαιρετικά ποικίλες ως προς το εύρος χρήσης. Αυτό οφείλεται στο σύστημα ALL4 all-wheel drive, που όχι μόνο βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε μη ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα όπως στο χώμα, αλλά αυξάνει και την ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και βελτιώνει την ευελιξία όταν στρίβει δυναμικά στην πίστα. Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος είναι συνδεδεμένη στο DSC (Dynamic Stability Control), διασφαλίζοντας μία σταθερά γρήγορη και ακριβή απόκριση σε όλες τις περιπτώσεις, στην κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών.

Χάρη στη συμπαγή και βελτιστοποιημένου βάρους σχεδίαση, η τρέχουσα έκδοση του συστήματος ALL4 all-wheel drive προσφέρει μία ιδιαίτερα αποδοτική μεταβλητή κατανομή ισχύος. Αποτελείται από ένα κιβώτιο τετρακίνησης στο εμπρός διαφορικό, κεντρικό άξονα δύο τμημάτων και ένα διαφορικό πίσω άξονα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη. Για μείωση της απώλειας ροπής που παρατηρείται όταν η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα, το νέο MINI John Cooper Works Countryman χρησιμοποιεί ενεργό DSC με εμπρόσθια κίνηση σε κανονικές οδικές συνθήκες. Μόνο όταν κρίνεται απαραίτητο, ο συμπλέκτης διαφορικού μεταφέρει ισχύ στους πίσω τροχούς σε κλάσμα του δευτερολέπτου.

Σπορ πλαίσιο για μέγιστη ευελιξία κατά την επιτάχυνση, στις στροφές και στο φρενάρισμα.

Η κορυφαία τεχνολογία ανάρτησης του νέου MINI John Cooper Works Countryman θέτει τον ακρογωνιαίο λίθο για μέγιστες επιδόσεις και συναρπαστική συμπεριφορά. Είναι σχεδιασμένη για να εναρμονίζεται με την εξαιρετικά υψηλή ισχύ του κινητήρα του ευέλικτου υπεραθλητή καθώς και με το μακρύ του μεταξόνιο, το μεγάλο μετατρόχιο και το χαμηλό κέντρο βάρους. Ένας άξονας γονάτου ενός συνδέσμου μπροστά συνδυάζεται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων σε ειδική έκδοση για το μοντέλο. Επιπλέον, η στάνταρ σπορ ανάρτηση του νέου MINI John Cooper Works Countryman χρησιμοποιεί πολύ σφιχτό σετάρισμα των συστημάτων ανάρτηση και απόσβεσης. Η υποβοήθηση διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα του Servotronic – στάνταρ χαρακτηριστικό – βελτιώνει την ακρίβεια συμπεριφοράς στις στροφές και διευκολύνει του ελιγμούς στις χαμηλές ταχύτητες.

Το σπορ σύστημα πέδησης είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με την ειδικό στα φρένα Brembo και περιλαμβάνει δισκόφρενα με σταθερές δαγκάνες 4 εμβόλων στους εμπρός τροχούς, για εγγυημένη, σταθερά υψηλή επιβράδυνση ακόμα και σε σκληρή χρήση. Οι δαγκάνες των φρένων έχουν κόκκινο φινίρισμα και φέρουν το λογότυπο John Cooper Works μπροστά. Το σύστημα Dynamic Stability Control διασφαλίζει επίσης βέλτιστη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση, ευελιξία στις στροφές και ασφαλή επιβράδυνση. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν Dynamic Traction Control (DTC), Electronic Differential Lock Control (EDLC) – που λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα – και Performance Control για ευελιξία στις γρήγορες στροφές. Ο βασικός εξοπλισμός περιέχει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών John Cooper Works σε Black Thrill Spoke. Προαιρετικά, διατίθενται ζάντες αλουμινίου John Cooper Works σε διαστάσεις 18 και 19 ιντσών.

MINI Driving Modes και Dynamic Damper Control για εξατομικευμένη διαμόρφωση του οχήματος.

Με τα προγράμματα MINI Driving Modes η συμπεριφορά / λειτουργία του οχήματος μπορεί να προσαρμόζεται στην κατάσταση του δρόμου και τις ατομικές προτιμήσεις του οδηγού. Ένας περιστροφικός διακόπτης στη βάση του επιλογέα ταχυτήτων χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων SPORT, MID και GREEN. Αυτό επηρεάζει τις χαρακτηριστικές καμπύλες του πεντάλ του γκαζιού και του συστήματος διεύθυνσης, την ακουστική του κινητήρα, τα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων του 8-τάχυτου σπορ κιβωτίου Steptronic, εάν υπάρχει, και τη διαμόρφωση του Dynamic Damper Control. Τα χαρακτηριστικά των αποσβεστήρων είναι προσαρμοσμένα για ένα ιδιαίτερα δυναμικό στυλ οδήγησης σε SPORT mode ενώ υποστηρίζουν υψηλότερα επίπεδα άνεσης στα άλλα δύο προγράμματα. Το GREEN mode είναι σχεδιασμένο για άνετη, αλλά αποδοτική οδήγηση. Ένα στοιχείο υποστήριξης είναι η λειτουργία ρολαρίσματος, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic. Στο GREEN mode, το σύστημα μετάδοσης αποσυνδέεται σε ταχύτητες μεταξύ 50 και 160 km/h μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι.

Εξωτερικό: χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ευέλικτου αθλητή.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου MINI John Cooper Works Countryman υποδηλώνει αυτό το συνδυασμό ενός απαράμιλλου σπορ χαρακτήρα και εξαιρετικής ευελιξίας. Με μήκος 4 299 mm, πλάτος 1 822 mm και ύψος 1 557 mm, είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος υπεραθλητής στην οικογένεια John Cooper Works. Οι κλασικές αναλογίες ενός δυναμικού, σπορ αυτοκινήτου παντός εδάφους αναδεικνύονται με τα ειδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως το John Cooper Works Aerodynamics Kit. Βασικά στοιχεία της δυναμικής εμφάνισης του αυτοκινήτου είναι μεγάλοι αεραγωγοί αέρα ψύξης στην εμπρός ποδιά, στο χώρο που προορίζεται για τα φώτα στάθμευσης και τους προβολείς ομίχλης στο νέο MINI Countryman. Οι στάνταρ ράγες οροφής και η αποκλειστική αεροτομή οροφής υπογραμμίζουν αφενός το ύψος του αμαξώματος, αφετέρου ότι η σχεδίαση στοχεύει στη βέλτιστη αεροδυναμική ισορροπία.

Τα πλαίσια των πλευρικών φλας – γνωστά και ως ‘φινιστρίνια’, φέρουν μία κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή και το λογότυπο John Cooper Works, όπως και η εξαγωνική μάσκα με σχέδιο τύπου πλέγματος. Το λογότυπο δίνει το παρών και στην πίσω πόρτα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τέσσερις απλές και έξι μεταλλικές αποχρώσεις για το εξωτερικό φινίρισμα του νέου MINI John Cooper Works Countryman. Η επιλογή Rebel Green διατίθεται αποκλειστικά για μοντέλα John Cooper Works όπως και η αντίθετη απόχρωση για την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε Chili Red.

Εσωτερικό: μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και έκφρασης αγωνιστικού πάθους.

Στο εσωτερικό του νέου MINI John Cooper Works Countryman, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ευρυχωρία και άνεση σε μία καμπίνα με πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων και μία ξεχωριστή σπορ ατμόσφαιρα. Επιπλέον των σπορ καθισμάτων John Cooper Works με ενσωματωμένα προσκέφαλα, στοιχεία όπως σπορ τιμόνι John Cooper Works με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, επιλογέας σχέσεων John Cooper Works και η ανθρακί επένδυση οροφής συμβάλλουν σε μία έντονη, αγωνιστική αίσθηση.

Η σχεδίαση του cockpit συνδυάζεται με βελτιστοποιημένη ευρυχωρία και ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας. Ο χώρος για το κεφάλι, τους ώμους και τα πόδια είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου, μπροστά και πίσω. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετατοπίζονται στο διαμήκη άξονα κατά 13 cm σε διαιρούμενη διάταξη 60 : 40, ενώ πρόσθετη ευελιξία προσφέρουν οι πλάτες που έχουν ρυθμιζόμενη κλίση και μπορούν να αναδιπλώνονται σε διάταξη 40 : 20 : 40. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για διαλείμματα ξεκούρασης σε στυλ MINI είναι το Picnic Bench, μία μαλακή επιφάνεια που αναδιπλώνεται από το χώρο αποσκευών και στην οποία μπορούν να καθίσουν δύο άτομα. Προαιρετικά, διατίθεται και ηλεκτρικός έλεγχος πίσω πόρτας, που επιτρέπει το ανέπαφο άνοιγμα και κλείσιμο σε συνδυασμό με το στάνταρ Comfort Access.

Εξαιρετικός αθλητής με αποκλειστικό εξοπλισμό.

Το κύρος του νέου MINI John Cooper Works Countryman τόσο στην premium compact κατηγορία όσο και στο πρόγραμμα μοντέλων της μάρκας υπογραμμίζεται από το αποκλειστικό εξοπλισμό που το συνοδεύει. Οι στάνταρ προβολείς LED βελτιστοποιούν την ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση και χαρίζουν στην εμφάνιση του εμπρός τμήματος του αυτοκινήτου ένα εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο. Το φως ημέρας παράγεται από μία φωτεινή λωρίδα που πλαισιώνει κάθε προβολέα, χρησιμοποιώντας επίσης τεχνολογία LED. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει cruise control με λειτουργία πέδησης και Radio MINI Visual Boost με θύρα USB και λειτουργία μέσω MINI Controller στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, υπάρχει μία οθόνη 6,5-ιντσών στο κεντρικό όργανο που προβάλλει ένα John Cooper Works animation όταν ο οδηγός μπαίνει στο αυτοκίνητο.

Σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού, επιλογές υψηλής ποιότητας για άνεση και εξατομικευμένο στυλ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που έχουν εξελιχθεί για την τρέχουσα γενιά του μοντέλου αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας και στο νέο MINI John Cooper Works Countryman. Το στάνταρ σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με λειτουργία city braking μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει το σύστημα Driving Assistant με ενεργό cruise control βασισμένο σε κάμερα, προειδοποίηση πεζού με λειτουργία προ-φόρτισης φρένων, υποστήριξη μεγάλης σκάλας φώτων και ανίχνευση οδικής σήμανσης. Προαιρετικά, διατίθενται Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά, κάμερα οπισθοπορείας και Parking Assistant. Πέρα από τις πληροφορίες για την ταχύτητα, τα όρια ταχύτητας και τα απαγορευτικά προσπέρασης, τις τρέχουσες οδηγίες πλοήγησης και τα μηνύματα Check Control, την πληροφόρηση από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τις λίστες τηλεφωνικών επαφών και προγραμμάτων ψυχαγωγίας, μπορεί επίσης να προβάλλεται η τρέχουσα σχέση που έχει επιλεγεί στο κιβώτιο και μία πολύχρωμη κλίμακα για τις στροφές του κινητήρα στην ειδική John Cooper Works Head-Up Display.

Το πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού για το νέο MINI Countryman διατίθεται και για την full σπορ έκδοση. Περιλαμβάνονται πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή, 2-ζωνικό αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού (A/C), θερμαινόμενα καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό, θερμαινόμενο παρμπρίζ, ηλεκτρικά θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και σύστημα συναγερμού με κόκκινη ενδεικτική λυχνία κατάστασης LED στην κεραία τύπου πτερυγίου.

Κεντρικό όργανο με οθόνη αφής, MINI Find Mate και MINI County Timer.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν Harman Kardon hi-fi system, σύστημα πλοήγησης MINI και σύστημα πλοήγησης MINI Professional. Το πακέτο Wired με σύστημα πλοήγησης MINI Professional περιλαμβάνει εκτός από το Touch Controller στην κεντρική κονσόλα και μία έγχρωμη οθόνη 8,8-ιντσών στο κεντρικό όργανο με νέα σχεδίαση γραφικών. Είναι επίσης οθόνη αφής που σημαίνει ότι ο έλεγχος (επιλογή/ρύθμιση) των λειτουργιών γίνεται με τις άκρες των δακτύλων. Ένα νέο χαρακτηριστικό στον τομέα της συνδεσιμότητας είναι το MINI Find Mate, μία από τις μεγαλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες που προστίθεται στο MINI Connected. Αυτό αποτελεί τμήμα του Wired package και αποτελείται από τις λεγόμενες ετικέτες (tags) με λειτουργία ασύρματης παρακολούθησης που προσαρτώνται σε αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά και σε είδη ταξιδιού όπως τσάντες, βαλίτσες, μπρελόκ και σακίδια. Το MINI Find Mate μπορεί να παρακολουθεί τη θέση τέτοιων αντικειμένων συνδεδεμένων με το σύστημα που ο οδηγός δεν θέλει να ξεχάσει: η παρακολούθηση γίνεται όχι μόνο μέσω του υπολογιστή ταξιδιού του MINI Countryman αλλά και σε ένα smartphone. Με αναγκαία προϋπόθεση να υπάρχει σύνδεση Bluetooth με την ετικέτα, ένα ηχητικό σήμα μπορεί να ενεργοποιηθεί στο αυτοκίνητο ή στο smartphone για να βοηθήσει στον εντοπισμό του αντικειμένου. Εάν η ετικέτα βρίσκεται εκτός εμβέλειας του Bluetooth, ο οδηγός μπορεί να οδηγηθεί στο σημείο στο οποίο ανιχνεύτηκε σύνδεση τελευταία φορά. Μόλις το smartphone ή το όχημα εισέλθει στην εμβέλεια του πομποδέκτη της ετικέτας, αυτή ενεργοποιείται και εντοπίζεται μέσω ηχητικού σήματος.

Σε συνδυασμό με το πακέτο Wired μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία MINI Country Timer που καταγράφει όλες τις διαδρομές πάνω σε κεκλιμένα, ανώμαλα, χωμάτινα και χιονισμένα εδάφη και διαδρομές. Η διάρκεια και η ένταση της οδήγησης σε απαιτητικά εδάφη εμφανίζονται με χαρακτηριστικό στυλ ΜΙΝΙ στην οθόνη του κεντρικού οργάνου.

MINI Connected, ο προσωπικός βοηθός στο ταξίδι.

Το νέο MINI John Cooper Works Countryman προσφέρει συναρπαστικές δυνατότητες και ευελιξία και στον τομέα της συνδεσιμότητας. Το MINI Connected προχωρά πέρα από τις γνώριμες λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και γίνεται προσωπικός βοηθός στο ταξίδι και του κορυφαίου αθλητή της γκάμας. Βασισμένο στην ευέλικτη πλατφόρμα Open Mobility Cloud, το MINI Connected ενσωματώνει το όχημα στην ψηφιακή ζωή του οδηγού του ΜΙΝΙ μέσω σημείων επαφής όπως τα Apple iPhone και Apple Watch.

Χάρη στην ολοκληρωμένη φιλοσοφία του MINI Connected, το ταξίδι δεν ξεκινά μέσα στο αυτοκίνητο: Το MINI Connected ενημερώνει τον οδηγό για το βέλτιστο χρόνο αναχώρησης με βάση τις καταχωρήσεις του ημερολογίου και τα τρέχοντα κυκλοφοριακά δεδομένα. Διευθύνσεις και ραντεβού αποθηκευμένα προηγουμένως από τον οδηγό σε ένα smartphone μέσω MINI Connected μεταφέρονται αυτόματα στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται εκ νέου εισαγωγή στο σύστημα πλοήγησης. Το MINI Connected μπορεί επίσης να αποθηκεύει μέρη που επισκέπτεται τακτικά ο οδηγός ως αγαπημένους προορισμούς ενώ εντοπίζει και συχνές διαδρομές όπως η καθημερινή διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά ώστε να μπορεί να τον ενημερώνει σε περίπτωση απροσδόκητων κυκλοφοριακών καθυστερήσεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.