Το Opel Astra και το Σύστημα Φωτισμού IntelliLux LED® Matrix Ψηλά στις Προτιμήσεις των Πελατών (video)

By  |  0 Comments
  • Συνταγή επιτυχίας το ‘πακέτο’ Astra για κατάκτηση πελατών σε όλη την Ευρώπη
  • Φωτεινό παράδειγμα η δημοτικότητα του συστήματος στη Γερμανική αγορά
  • Συνεχή χρήση μεγάλης σκάλας χωρίς να ενοχλούνται οι άλλοι οδηγοί
  • Πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος φωτισμού LED matrix στο νέο Insignia

Πάνω από 350.000 παραγγελίες για το Opel Astra από το 2015 που κυκλοφόρησε στην αγορά, bestseller της Opel το 2016, δεύτερη θέση στην κατηγορία των συμπαγών στην Ευρώπη και στις Λιανικές πωλήσεις της ίδιας κατηγορίας το 2016, αλλά και πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις όπως το ‘Χρυσό Τιμόνι’ και ‘Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016’ – το Astra αναμφίβολα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η συνταγή επιτυχίας του περιλαμβάνει συστατικά όπως ελαφριά δομή, πολύ αποδοτικά συστήματα κινητήρων, εξαιρετική ψηφιακή συνδεσιμότητα και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού επιπέδου premium κατηγορίας. Παράδειγμα, η ευφυής τεχνολογία φωτισμού IntelliLux LED matrix. Εκτός του ότι έχει κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών σε όλη την Ευρώπη, αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία, έχει καθιερωθεί και ως μία από τις πιο περιζήτητες επιλογές για το Astra. Δεκαοκτώ μήνες αφότου λανσαρίστηκε, το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix έχει γράψει μία επιτυχημένη ιστορία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την επιτυχία του ίδιου του Astra.

Στη Γερμανία, το ένα στα τρία Astra παραγγέλνεται με αυτό το πολύ αποδοτικό και αποτελεσματικό σύστημα φωτισμού. Στη γειτονική Ελβετία, περίπου το 45% των αγοραστών Astra επιλέγει IntelliLux LED matrix ενώ έχει κερδίσει την προτίμηση και των Αυστριακών καταναλωτών με πάνω από 40% των οχημάτων που πωλούται εκεί να διαθέτει αυτή την πρωτοποριακή και προσιτή τεχνολογία φωτισμού. Παράλληλα, το IntelliLux LED είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε Φινλανδία και Σουηδία (37% στην κάθε χώρα). Ωστόσο, ακόμα και αυτά τα εντυπωσιακά ποσοστά επισκιάζονται από την επιτυχία του συστήματος στη Νορβηγία, όπου το 84% των νέων Opel Astra που κυκλοφορούν στους δρόμους εφοδιάζεται με την τεχνολογία φωτισμού του μέλλοντος.

«Είμαστε εμφανώς ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του συστήματος φωτισμού IntelliLux LED matrix. Αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η φιλοσοφία εκδημοκρατισμού της τεχνολογίας που εφαρμόζουμε προσφέροντας καινοτόμες και προσιτές λύσεις βρίσκει απήχηση στους πελάτες. Οφείλω να συγχαρώ τους μηχανικούς μας γι’ αυτό το άκρως αποδοτικό σύστημα που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη νυχτερινή οδήγηση αυξάνοντας την ασφάλεια για τον οδηγό και τους γύρω του» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales της Opel, Peter Christian Küspert.

Το σύστημα Matrix προσαρμόζεται αυτόματα σε όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες

Το σύστημα LED matrix που αποτελείται από 16 τμήματα LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος – προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Όταν το όχημα βγαίνει εκτός αστικών περιοχών, η μεγάλη σκάλα φώτων ενεργοποιείται αυτόματα και παραμένει αναμμένη, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες φωτισμού και ορατότητας για τους οδηγούς του Astra, χωρίς όμως να ‘τυφλώνει’ τους υπόλοιπους οδηγούς. Όταν η κάμερα ανιχνεύσει πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, μεμονωμένες λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, ‘συσκοτίζοντας’ απλά την περιοχή γύρω από τα οχήματα. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και της γύρω περιοχής παραμένει φωτισμένο. Με τέτοιο βαθμό ακρίβειας και προσαρμογής το σύστημα φώτων LED matrix προάγει την τεχνολογία φωτισμού στο επόμενο επίπεδο.

Οι μηχανικοί φωτισμού της Opel έκαναν ένα ευφυές, full-LED σύστημα πιο προσιτό, παράλληλα όμως βελτίωσαν και το βαθμό ευφυίας του. Καθώς δεν επιλέγουν όλοι οι αγοραστές ενός Astra ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, το σύστημα φωτισμού μπορεί να αναγνωρίζει ανεξάρτητα εάν το όχημα βρίσκεται σε μία αστική περιοχή και στον αυτοκινητόδρομο για παράδειγμα. Εκτός από τις ποικίλες παραλλαγές σχεδίων δέσμης μεσαίας και μεγάλης σκάλας φώτων που ενεργοποιούνται αυτόματα, το IntelliLux LED προσφέρει και ένα ειδικό πρόγραμμα φωτισμού αυτοκινητόδρομου που αυξάνει περαιτέρω την ασφάλεια τη νύχτα. Επίσης, έχει αισθητά μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργικής ζωής από αντίστοιχους προβολείς με λαμπτήρες αλογόνου και xenon.

Πρόσθετη ασφάλεια και άνεση και στο νέο Insignia

Δεδομένης της επιτυχίας του συστήματος στο Opel Astra, εύλογα η εταιρεία αισιοδοξεί ότι η επόμενη γενιά συστήματος φωτισμού IntelliLux LED , που θα λανσαριστεί με το νέο Insignia το 2017 θα αποδειχτεί εξίσου αγαπητή στους πελάτες. Η LED έχει εξελιχθεί ραγδαία από τότε που λανσαρίστηκε στο Astra και οι μηχανικοί της Opel μπόρεσαν να ενσωματώνουν 32 ατομικά τμήματα LED στο Insignia. Λόγω ομαλότερων μεταβάσεων μεταξύ των περισσοτέρων τμημάτων LED, τα σχέδια φωτισμού μπορούν να προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επομένως, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς IntelliLux LED matrix του νέου Insignia παράγουν περισσότερο και ακόμα πιο λαμπερό φως.

Για να βελτιώσουν περαιτέρω την ορατότητα στις στροφές με ενεργοποιημένη τη μεγάλη σκάλα φώτων, οι μηχανικοί πρόσθεσαν μία νέα λειτουργία στους προβολείς IntelliLux LED matrix του νέου Insignia. Η ένταση τη δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία στροφής, ώστε να φωτίζεται περισσότερο η στροφή. Κάθε προβολέας IntelliLux LED περιλαμβάνει επίσης μία δέσμη μεγάλης σκάλας που παρέχει πρόσθετο φωτισμό σε εύρος έως 400 m, βελτιώνοντας την ορατότητα σε μεγάλη εμβέλεια.

Δημοφιλείς οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού

Σε έναν άλλο τομέα τώρα, οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού που διατίθενται για το Astra, ‘Dynamic’ και ‘Innovation’, έχουν κερδίσει την προτίμηση των πελατών. Από τότε που λανσαρίστηκε το ‘Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016’, πάνω από το 60% των αγοραστών Astra έχει επιλέξει τις ανώτερες εκδόσεις που περιλαμβάνουν πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό κα χαρακτηριστικά, και δεν χρειάζεται να παραγγελθούν ως προαιρετικά. Στην Ελλάδα όλες οι εκδόσεις της σειράς Astra φέρουν εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού και προσφέρονται με 5 χρόνια εγγύησης πλήρους κάλυψης και 5 χρόνια δωρεάν συνδρομής OnStar.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.