F1: Η στρατηγική των ελαστικών στην Αυστραλία

By  |  0 Comments

Ο Sebastian Vettel κέρδισε στο Grand Prix της Αυστραλίας για λογαριασμό της Ferrari συμπληρώνοντας περισσότερους γύρους – απ’ ότι ο κάτοχος της pole, Lewis Hamilton –  στο ξεκίνημα με την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft) γόμα. Έτσι βρέθηκε μπροστά από τη Mercedes όταν πραγματοποίησε το μοναδικό του πιτ στοπ.

Όλοι όσοι τερμάτισαν έκαναν μια αλλαγή ελαστικών εκτός από δυο οδηγούς. Οι τέσσερις πρώτοι ακολούθησαν πανομοιότυπη στρατηγική πάρα πολύ μαλακής (ultrasoft) γόμας/ μαλακής γόμας (soft). Στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες. Ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε στο τέλος του αγώνα και ήταν περισσότερα από 2 sec πιο γρήγορος, από τον αντίστοιχο περσινό. Οι περισσότεροι οδηγοί εκκίνησαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft). Απ’ όσους εκκίνησαν με την μαλακή γόμα (soft) πιο ψηλά (12ος) τερμάτισε ο οδηγός της Sauber, Antonio Giovinazzi στο ντεμπούτο του στη F1.

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Η νέα εποχή της Formula 1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην Αυστραλία. Είχαμε αμφίρροπες μάχες με τους οδηγούς να πιέζουν σκληρά από την αρχή έως το τέλος κάθε κομματιού (stint) αγώνα. Όπως το περιμέναμε οι περισσότεροι οδηγοί υιοθέτησαν διαφορετικές εκδοχές στρατηγικής ενός πιτ στοπ. Οι πρωτοπόροι επέλεξαν τη μαλακή γόμα για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα για να είναι σίγουροι ότι θα αντέξει ως το τέλος. Η φθορά αλλά και η θερμική καταπόνηση ήταν σε χαμηλά επίπεδα σε μια πίστα που ποτέ δεν υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή με τα ελαστικά. Οι οδηγοί κατόρθωσαν να πετύχουν ταχύτερους γύρους στο τέλος του αγώνα με τη μαλακή (soft) γόμα να έχει ήδη συμπληρώσει 30 γύρους.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑ ΓΟΜΑ

 SOFT  SUPERSOFT  ULTRASOFT
Raikkonen

1m26.538s

Verstappen

1m26.964s

Kvyat

1m26.711s

Bottas

1m26.593s

Kvyat

1m27.983s

Magnussen

1m27.568s

Vettel

1m26.638s

Massa

1m28.045s

Hamilton

1m28.117s


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΟΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΥΡΟΙ
ΜΑΛΑΚΗ (SOFT) Vandoorne 46
ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ (SUPERSOFT) Magnussen 43
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ (ULTRASOFT) Kvyat 34

ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο Sebastian Vettel κέρδισε στον αγώνα πραγματοποιώντας ένα πιτ στοπ. Άλλαξε από την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft) σε μαλακή (soft) γόμα στον 23ο γύρο. Πιστεύαμε πως πολλοί οδηγοί θα χρησιμοποιούσαν την πολύ μαλακή γόμα στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα: Απ’ όσους το έκαναν ψηλότερα τερμάτισε ο Max Verstappen στην 5η θέση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.