Η BMW Motorsport κάνει το επόμενο βήμα στη Formula E

By  |  0 Comments

Ενώ οι προετοιμασίες για τον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula E 2016/17 ( FIA ) στο Mexico City ( Mεξικό) συνεχίζονται με γοργό ρυθμό στην ομάδα MS Amlin Andretti με την υποστήριξη της BMWMotorsport , υπό εξέλιξη είναι μακροπρόθεσμα σχέδια για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν. Αυτό προϋποθέτει επίσημη εγγραφή ως κατασκευαστής Formula E , ένα βήμα στο οποίο προχώρησε η BMW . Η εγγραφή έγινε αποδεκτή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ( FIA ).

Η προγραμματισμένη επέκταση της εμπλοκής των BMW i και BMW Motorsport στην πρώτη αγωνιστική κατηγορία για πλήρως ηλεκτρικά μονοθέσια εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη, παγκόσμια στρατηγική του BMW Group στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η BMW έχει ήδη κάνει το επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινώντας μία στενή συνεργασία με την ομάδα MS Amlin Andretti από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Η συμφωνία περιλαμβάνει συνεργασία σε μηχανολογικό επίπεδο και κοινή χρήση πόρων. Η BMW Motorsport υποστηρίζει την MS Amlin Andretti, παραχωρώντας τον εργοστασιακό οδηγό António Félix da Costa (PRT).

«Ήδη από την εναρκτήρια σεζόν της, η Formula E απολαμβάνει ραγδαία ανάπτυξη και τώρα θεωρείται μία υψηλού επιπέδου αγωνιστική κατηγορία», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Η BMW i έχει συμβάλλει ενεργά ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος από την πρώτη ημέρα και έχει αφήσει τη σφραγίδα της στο πρωτάθλημα. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι κατασκευαστές. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πρόθυμοι να κάνουν βήματα προκειμένου να εμπλακούν στη Formula E σε αγωνιστικό και τεχνολογικό επίπεδο. Υπάρχουν σχέδια για συμμετοχή μιας εργοστασιακής ομάδας την 5η σεζόν. Απαραίτητη ήταν η εγγραφή μας ως κατασκευαστές, και ολοκληρώθηκε εντός της απαιτούμενης προθεσμίας».

Η συνεργασία με την ομάδα στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Αμερικανός Michael Andretti, θρυλικό όνομα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει θετική έκβαση μέχρι τώρα. Μία ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μηχανικών της BMW και της Andretti Formula E επιτεύχθηκε με συγχρονισμένες διαδικασίες και συνεχή μεταφορά τεχνογνωσίας. Οι μηχανικοί της BMW Motorsport στο Μόναχο ξεκίνησαν επίσης την εξέλιξη ενός κινητήρα Formula E. «Μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα», επιβεβαιώνει ο Marquardt. «Εάν το πρωτάθλημα συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά, θέλουμε να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν».

Η BMW i είναι Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος του Πρωταθλήματος Formula E της FIA από την πρώτη σεζόν. Το BMW i8 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 g/km) είναι το υψηλών επιδόσεων, αποδοτικό Safety Car (Αυτοκίνητο Ασφαλείας) στη Formula E. Το BMW i3 (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 12.9 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) είναι “Medical Car” (Ιατρικό Αυτοκίνητο) και “Race Director Car” (Αυτοκίνητο Διευθυντή Αγώνα). Η BMW X5 xDrive40e (κατανάλωση μικτού κύκλου: 3,4–3,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 78–77 g/km, τιμές βασισμένες στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού) κάνει χρέη Οχήματος Διάσωσης – “Rescue Car” ή Οχήματος Απεγκλωβισμού – “Extrication Car”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.