Το DiRT Games Challenge προ των πυλών

By  |  0 Comments

Μια νέα μορφή αγώνων έρχεται να δώσει περισσότερο χρώμα στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόκειται για το DiRT Games Challenge, που έπειτα από έγκριση της ΕΠΑ, από αυτήν τη χρονιά θα αποτελέσει ακόμα έναν θεσμό υπό τη σκέπη της ΟΜΑΕ.

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι κατηγορίες αυτοκινήτων: Ν, Α, Ε, R, Ιστορικά, 4×4 και για πρώτη φορά τα εντυπωσιακά Kartcross & τα θηριώδη side by side (SSV).

Με τη θεσμοθέτηση του DiRT Games Challenge δίνεται η δυνατότητα σε νέους, αλλά και σε έμπειρους αγωνιζόμενους να αγωνιστούν με απόλυτη ασφάλεια, με χαμηλό κόστος και υψηλό βαθμό ευχαρίστησης. Ο θεσμός εξελίσσεται επί σειρά ετών εντός και εκτός Ευρώπης, με μεγάλη επιτυχία αναφορικά με τον αριθμό συμμετοχών αλλά και με την προσέλευση θεατών. Σε ό,τι αφορά τα σχετικά οχήματα, πέρα από το θέαμα που εξασφαλίζουν στον θεατή, αλλά και την οδηγική απόλαυση στον αγωνιζόμενο, αποτελούν το ιδανικό σκαλοπάτι για την κατηγορία των Ράλλυ – όπως τα καρτ για τις πίστες.

Το πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει 4 αγώνες, τρεις σε αμιγώς χωμάτινη επιφάνεια και έναν σε μικτές συνθήκες (άσφαλτος-χώμα). Αναλυτικά, οι αγώνες που προσμετρούν στο Έπαθλο είναι οι παρακάτω:

  1. Διαδρόμιο (χώμα) 09 Απριλίου 2017 (ΑΛΑΚορινθίας)
  2. Σπάρτη (χώμα) 24 Σεπτεμβρίου 2017 (ΛΑΣπάρτης)
  3. Χαλκίδα (χώμα) 22 Οκτωβρίου 2017 (ΑΣΜΑ)
  4. Τελικός Μέγαρα (μικτός) 12 Νοεμβρίου 2017 (ΑΛΑΚορινθίας)

Οι δυο πρώτοι αγώνες (ΑΛΑΚ, ΛΑΣπάρτης) αποτελούν μέρος του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης της ΟΜΑΕ, ο αγώνας της Χαλκίδας θα διεξαχθεί στην πίστα μοτοκρός της Χαλκίδας -σε παρόμοια χάραξη με αυτήν του αγώνα του 2016, ενώ ο τελικός του Επάθλου θα διεξαχθεί στην πίστα των Μεγάρων σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα μικτής επιφάνειας (άσφαλτος-χώμα).

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί ημερομηνία για την έκδοση Δελτίων Τεχνικής Ταυτότητας για όσα οχήματα δε διαθέτουν ήδη ή το διαθέσιμο Δελτίο έχει λήξει.

Η βαθμολογία θα είναι όμοια με των αγώνων Ράλλυ: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 βαθμούς για τους 10 πρώτους.

Τα βραβεία του κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά και του επάθλου συνολικά, αθλοθετούνται από την Οργανωτική Επιτροπή των DiRT Games και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονεμηθούν 4 έπαθλα όπου τα τρία πρώτα αφορούν τα Kartcross και ένα τα SSV που συμμετέχουν στο Dirt Games Challenge.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα του επάθλου (www.dirtgames.gr) όπου οι ενδιαφερόμενοι και όχι μόνο, θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες και να ενημερώνονται για τα νέα του θεσμού, καθώς και για τα αποτελέσματα των αγώνων ξεχωριστά και του Επάθλου συνολικά. Πληροφορίες, επίσης, θα αναρτώνται σε τακτική βάση και στη σελίδα του Επάθλου στο facebook www.facebook.com/dirtgamesteam.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.