Το νέο Volvo XC60 (video)

By  |  0 Comments

Το XC60 είναι από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην πρόσφατη ιστορία της Volvo, με εμφάνιση που έχει αντέξει πολύ πάνω από το μέσο όρο στο πέρασμα του χρόνου. Η διαχρονικότητά του αυτή αντικατοπτρίζεται βέβαια και στη δημοτικότητά του, μιας και είναι το πιο επιτυχημένο premium SUV της κατηγορίας του στην Ευρώπη.

Φυσικά όλα αυτά σημαίνουν πως ο πήχης για το διάδοχό του που μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης έχει μπει ιδιαίτερα ψηλά, όμως από την άλλη διαθέτει και όλα τα εχέγγυα προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία, αρχής γενομένης από την εμφάνισή του.

Η οποία ακολουθεί το ιδιαίτερα ελκυστικό αισθητικό πρότυπο του μεγαλύτερου XC90 αλλά και των S90/ V90, που προσδιορίζεται από τις καθαρές και δυναμικές γραμμές, τη χαρακτηριστική μάσκα και ακόμα πιο τονισμένο το ωραίο μοτίβο των LED φώτων ημέρας που σύμφωνα με τη Volvo συμβολίζει το σφυρί του Thor, του ήρωα της Σκανδιναβικής μυθολογίας.

Σε σχέση με την τρέχουσα γενιά οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί ελαφρώς σε ότι αφορά το μήκος και το πλάτος (στα 4,69 και 1,902 μέτρα αντίστοιχα), ενώ το ύψος έχει μειωθεί κατά 14 χιλιοστά, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στη συνολικά πιο δυναμική του εικόνα. Μεγάλη, κατά 91 χιλιοστά, είναι η αύξηση του μεταξονίου που πλέον φτάνει τα 2,865 μέτρα και καταδεικνύει ακόμα πιο μεγάλους χώρους σε σχέση με τους ήδη άνετους του νυν XC60.

Τα ιδιαίτερα καλά πρότυπα της κορυφαίας σειράς 90 ακολουθεί και το εσωτερικό, με τη μεγάλη αλά tablet οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και με ένα από τα καλύτερα interfaces επικοινωνίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Παρούσες είναι και όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones μέσω του Sensus, ενώ από κει κει πέρα το Volvo on Call έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και καινούργια γραφικά και το CleanZone είναι τετραζωνικό σύστημα κλιματισμού με λειτουργία καθαρισμού του αέρα της καμπίνας.

VOLVO XC60 2017 40

Πολυτελές και ποιοτικό το εσωτερικό του XC90, που ακολουθεί τα πρότυπα των κορυφαίων μοντέλων της σειρά 90 της Volvo. Η αλά tablet μεγάλη οθόνη αφής είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και το μενού του συστήματος infotainment από τα καλύτερα που υπάρχουν σήμερα. 

Το παρόν δίνουν και όλα τα συστήματα υποβοήθησης, τομέας στο οποίο η Volvo είναι άλλωστε πρωτοπόρος, καθώς και το (εξτρά) σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, γνωστό για την πολύ καλή του λειτουργία από τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας. Όπως και σε αυτά έτσι και εδώ λειτουργεί μέχρι τα 130 χλμ./ ώρα, όταν η διαγράμμιση του δρόμου είναι καλή και με τον οδηγό απλά να πρέπει να έχει τα χέρια του στο τιμόνι.

Η γκάμα του νέου XC60 θα περιλαμβάνει αρχικά τις τετρακίνητες εκδόσεις του σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ θα ακολουθήσουν και οι προσθιοκίνητες καθώς και αυτές με χειροκίνητο κιβώτιο. Όλες πάντως είναι 2.000 κυβικών και αποτελούνται από τα ιδιαίτερα εξελιγμένα σύνολα, βενζίνης και πετρελαίου, της γενιάς Drive-E. Οι diesel εκδοχές είναι η D4 με 190 ίππους και η D5 με 235, ενώ αυτές της βενζίνης η T5 με 254 ίππους και η T6, που πέρα από turbo έχει και μηχανικό υπερ-συμπιεστή (kompressor), με 320 ίππους και 400 Nm. Κορυφαίο XC60 θα είναι το plug-in υβριδικό T8 με 407 ίππους, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε 5,3 δεύτερα.

Οι μηχανικοί της Volvo έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην ανάρτηση, προαιρετικά υπάρχει και πνευματική με δυνατότητες μείωσης ή αύξησης της απόστασης από το έδαφος κατά 60 χιλιοστά, ενώ κάνουν λόγο για το πιο άνετο και ήσυχο μοντέλο της κατηγορίας του.

Το νέο XC60 δεν αναμένεται στην Ελλάδα πριν από το φθινόπωρο.

http://www.cnn.gr/style/aytokinito/story/71235/to-olokainoyrgio-volvo-xc60-akoloythei-to-poly-oraio-styl-toy-megalyteroy-xc90

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.