F1: Η στρατηγική των ελαστικών στη Κίνα

By  |  0 Comments

Ο Lewis Hamilton κέρδισε τον αγώνα σε μια πίστα που στέγνωνε.

Η στρατηγική του επηρεάστηκε από το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας (VSC) και τη χρήση κανονικού αυτοκινήτου ασφαλείας στην αρχή του αγώνα. Ο οδηγός της Toro Rosso Carlos Sainz ήταν ο μόνος που εκκίνησε τον αγώνα με σλικ ελαστικά. Όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί εκκίνησαν με ενδιάμεσα ελαστικά και μετά έβαλαν τα σλικ στους πρώτους 10 γύρους του αγώνα. Ακολουθήθηκαν μια σειρά από διαφορετικές στρατηγικές με βάση την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα. Ο Verstappen ακολούθησε μια πιο επιθετική στρατηγική που βασίστηκε στη χρήση της πολύ μαλακής γόμας. Κατάφερε να τερματίσει 13 θέσεις πιο πάνω από εκεί που εκκινούσε σ’ έναν αγώνα με πολύπλοκη στρατηγική και πολύ δράση. Μετά την εκκίνηση σε βρεγμένο οδόστρωμα ο καιρός έμεινε στεγνός. Ο ταχύτερος γύρος ήταν κατά 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο περσινό. Η βελτίωση είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που καταγράψαμε στην Αυστραλία πάντα σε σχέση με τους χρόνους ταχύτερων γύρων του 2016. Όλα αυτά παρότι οι συνθήκες ήταν μεικτές.

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
“Οι ομάδες είχαμε περιορισμένες πληροφορίες προσερχόμενες στον αγώνα και αντιμετώπισαν εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες για 3η συνεχή ημέρα. Χρειάστηκε ν’ αντιδράσουν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Παρότι τα μονοθέσια περνούσαν μέσα από το pit lane ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας οι περισσότεροι από τους πρωτοπόρους ακολούθησαν στρατηγική δυο αλλαγών. Αυτό δεικνύει μειωμένη φθορά των ελαστικών.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑ ΓΟΜΑ

Hamilton
2m 17.879s
Hamilton
1m 35.378s
Raikkonen
1m 36.003s
Bottas
2m 19.113s
Vettel
1m 35.423s
Massa
1m 36.511s
Ricciardo
2m 19.944s
Bottas
1m 35.849s
Perez
1m 36.531s

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΓΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΟΜΑ
ΟΔΗΓΟΣ
ΓΥΡΟΙ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ
Ric/Rai/Ver/Ham/Bot
4
ΜΑΛΑΚΗ
Ocon
40
ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ
Palmer
30

Κίνα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.