F1: Ο πρώτος φετινός νυχτερινός αγώνας

By  |  0 Comments

Στο Μπαχρέιν θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες γόμες με την Κίνα: Είναι η πρώτη φορά φέτος που έχουμε δυο αγώνες κολλητά. Το Σακχίρ είναι μια πίστα που πάνω απ’ όλα δοκιμάζει την πρόσφυση. Επίσης είναι ο πρώτος φετινός νυχτερινός αγώνας που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί υπό το φως των προβολέων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση της συμπεριφοράς των ελαστικών καθώς η πίστα δε μεταβάλλεται σύμφωνα με το συνηθισμένο απογευματινό μοτίβο. Πέρυσι ο νικητής ακολούθησε στρατηγική 3 αλλαγών ελαστικών, οι διαθέσιμες γόμες είναι οι ίδιες πέρυσι και φέτος.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΟΜΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ           ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΑΛΑΚΗ                  ΑΣΠΡΗ ΜΕΣΗ


Η ΠΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
 

Η Pirelli γνωρίζει καλά το Σακχίρ εκεί γίνονται δοκιμές εξέλιξης για πολλές μορφές αγώνων.

·         Οι τακτικές μπορεί να διαφέρουν: Πέρυσι στους 10 πρώτους οδηγούς είδαμε 9 διαφορετικές στρατηγικές.

·         Η επιφάνεια από γρανίτη, δεν είναι τόσο τραχιά: Η πτώση απόδοσης λόγω θερμικής καταπόνησης παίζει πιο σημαντικό ρόλο.  

·         Καθώς πέφτει η θερμοκρασία οδοστρώματος στη διάρκεια των περιόδων η πίστα γίνεται ταχύτερη στο τέλος.

·         Το όριο τίθεται από την φθορά των πίσω ελαστικών λόγω των απαιτήσεων σε πρόσφυση.

·         Νυχτερινός αγώνας όπως και σε Σιγκαπούρη, Άμπου Ντάμπι.


«Το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να βρει κανείς στο Σακχίρ προέρχεται από την πρόσφυση: Είναι σε μεγάλο βαθμό μια πίστα σταμάτα – ξεκίνα, οπότε το να μπορείς να περάσεις τη δύναμη ομαλά στο δρόμο και να διατηρήσεις τα πίσω ελαστικά σε καλή κατάσταση είναι πολύ σημαντικό.
 MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Πέρυσι είχαμε μεγάλη φθορά αλλά και πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθούν τα νέα ελαστικά του 2017. Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς λόγω ώρας θα διεξαχθεί σε συνθήκες παρόμοιες με τον αγώνα».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;

  • Για τους πέντε πρώτους αγώνες όλοι οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους τις ίδιες γόμες ελαστικών: Επτά από την πιο μαλακή, τέσσερις από τη μεσαία και δυο από την σκληρότερη εκ των διαθεσίμων γομών
  • Στο Μπαχρέιν θα διεξαχθεί και ο πρώτος γύρους του νεοσύστατου πρωταθλήματος της FIA, Formula 2 που αντικαθιστά το GP2 Series: Τα ελαστικά τα παρέχει η Pirelli.

ΜΠΑΧΡΕΪΝ: ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΛΙΚ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

21.5 psi (εμπρός) | 20.5 psi (πίσω)


ΟΡΙΟ ΓΩΝΙΑΣ ΚΑΜΠΕΡ

-3.75° (εμπρός) | -2.00° (πίσω)

GRAND PRIX ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.