Η Volkswagen στηρίζει και πάλι τη Documenta

By  |  0 Comments
  • Η Volkswagen στηρίζει και πάλι τη Documenta ως κύριος χορηγός
  • Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κοινότητας
  • Από τον Ιούνιο το εργοστάσιο της Volkswagen στο Kassel θα συμμετάσχει με κοινές δραστηριότητες

Σήμερα, η “Documenta 14” άνοιξε το πρώτο τμήμα της έκθεσης σε διάφορα μέρη και χώρους της Αθήνας. Η Volkswagen και πάλι  υποστηρίζει μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις έργων τέχνης, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αθήνα και στο Kassel.

Η Documenta θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του χώρου, επιτρέποντας στις εκθέσεις να δημιουργούν ισχυρά και διαρκή ερεθίσματα στο κοινό τους. Η Benita von Maltzahn, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων της Volkswagen δήλωσε: “Μια ζωντανή συνομιλία με τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι μια στοιχειώδης δύναμη μέσα στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι οι νέες προοπτικές και ιδέες οδηγούν την καινοτομία και την πρόοδο. Στο πλαίσιο των διεθνών πολιτιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζουμε ιδιαίτερα τους εταίρους μας, όπως η Documenta, επειδή είναι αφιερωμένοι στο να κάνουν τον πολιτισμό προσιτό στο ευρύ κοινό.”

Με την υποστήριξη της γενικότερης ιδέας, μια σειρά από άλλες κοινές δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί: μαθητευόμενοι από το εργοστάσιο της Volkswagen στο Kassel θα συμβάλουν στο να δημιουργηθεί  «Ο Παρθενώνας των  Βιβλίων», ένα έργο  της καλλιτέχνιδος από την Αργεντινή, Marta Minujín.

Η Volkswagen  θα διαθέσει ένα στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους  διοργανωτές και στην ομάδα της Documenta, καθώς και σε μια ομάδα καλλιτεχνών. Σε μια δραστηριότητα, αυτοκίνητα  της Volkswagen  θα συνοδεύουν τον καλλιτέχνη της Σκωτίας Ross Birrell, ο οποίος για τα εγκαίνια της Documenta σχεδιάζει να καλύψει την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Kassel με άλογα.

Η Annette Kulenkampff, Γενική Διευθύντρια της Documenta και του Μουσείου Fridericianum gGmbH, τονίζει την αξία αυτής της εταιρικής σχέσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η Documenta gGmbH χαιρετίζει την πολιτιστική δέσμευση της Volkswagen, η οποία στηρίζει αυτή τη σημαντική διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης για τέταρτη φορά. Ο  θεσμός αυτός απαιτεί αξιόπιστους εταίρους, οι οποίοι όχι μόνο  σέβονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά συμμερίζονται την πεποίθηση ότι η ελευθερία της τέχνης είναι μια υπαρξιακή προϋπόθεση για μια ανοιχτή κοινωνία και τη δημοκρατία  της εργασίας.”

• Η Volkswagen στηρίζει και πάλι τη Documenta ως κύριος χορηγός • Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κοινότητας • Από τον Ιούνιο το εργοστάσιο της Volkswagen στο Kassel θα συμμετάσχει με κοινές δραστηριότητες Στις 8 Απριλίου, η “Documenta 14” θα ανοίξει το πρώτο τμήμα της έκθεσης σε διάφορα μέρη και χώρους της Αθήνας. Η Volkswagen και πάλι υποστηρίζει μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις έργων τέχνης, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αθήνα και στο Kassel. Η Documenta θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του χώρου, επιτρέποντας στις εκθέσεις να δημιουργούν ισχυρά και διαρκή ερεθίσματα στο κοινό τους. Η Benita von Maltzahn, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων της Volkswagen δήλωσε: “Μια ζωντανή συνομιλία με τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι μια στοιχειώδης δύναμη μέσα στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι οι νέες προοπτικές και ιδέες οδηγούν την καινοτομία και την πρόοδο. Στο πλαίσιο των διεθνών πολιτιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζουμε ιδιαίτερα τους εταίρους μας, όπως η Documenta, επειδή είναι αφιερωμένοι στο να κάνουν τον πολιτισμό προσιτό στο ευρύ κοινό.” Με την υποστήριξη της γενικότερης ιδέας, μια σειρά από άλλες κοινές δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί: μαθητευόμενοι από το εργοστάσιο της Volkswagen στο Kassel θα συμβάλουν στο να δημιουργηθεί «Ο Παρθενώνας των Βιβλίων», ένα έργο της καλλιτέχνιδος από την Αργεντινή, Marta Minujín. Η Volkswagen θα διαθέσει ένα στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους διοργανωτές και στην ομάδα της Documenta, καθώς και σε μια ομάδα καλλιτεχνών. Σε μια δραστηριότητα, αυτοκίνητα της Volkswagen θα συνοδεύουν τον καλλιτέχνη της Σκωτίας Ross Birrell, ο οποίος για τα εγκαίνια της Documenta σχεδιάζει να καλύψει την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Kassel με άλογα. Η Annette Kulenkampff, Γενική Διευθύντρια της Documenta και του Μουσείου Fridericianum gGmbH, τονίζει την αξία αυτής της εταιρικής σχέσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η Documenta gGmbH χαιρετίζει την πολιτιστική δέσμευση της Volkswagen, η οποία στηρίζει αυτή τη σημαντική διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης για τέταρτη φορά. Ο θεσμός αυτός απαιτεί αξιόπιστους εταίρους, οι οποίοι όχι μόνο σέβονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά συμμερίζονται την πεποίθηση ότι η ελευθερία της τέχνης είναι μια υπαρξιακή προϋπόθεση για μια ανοιχτή κοινωνία και τη δημοκρατία της εργασίας.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.