Αλλαγές στη Ford

By  |  0 Comments
  • Η Ford Motor Company ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές, ολοκληρώνοντας την ομάδα που στελεχώνεται υπό το νέο President & CEO Jim Hackett
  • Οι νέοι διορισμοί υποστηρίζουν την αναβαθμισμένη δομή, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Global Markets, Global Operations και Mobility
  • Ο Raj Nair αναλαμβάνει τη Ford Β. Αμερικής, ο Steven Armstrong (φωτό) αντίστοιχα τη Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, και ο Peter Fleet γίνεται υπεύθυνος Ford Ασίας περιοχής Ειρηνικού
  • Ο Dave Schoch αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από μία καριέρα 40-ετών με τη Ford
  • Ο Hau Thai-Tang θα ηγηθεί των τμημάτων Global Product Development και Purchasing
  • Ο Sherif Marakby αναλαμβάνει νέο ρόλο στη Ford ως vice president, αυτόνομων οχημάτων και εξηλεκτρισμού
  • Ο Ken Washington διορίζεται vice president, Research & Advanced Engineering, και chief technology officer
  • Ο Neil Schloss διορίζεται vice president και chief financial officer, Mobility
  • Ο Kenneth R. Kent αναλαμβάνει ρόλο vice president και treasurer
  • Ο Bradley Gayton διορίζεται group vice president, προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών και γενικός σύμβουλος
  • Ο Jeff Lemmer εκλέγεται COO, Information Technology

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο, ολοκληρώνοντας τη νέα ομάδα που στελεχώνεται υπό τον President & CEO Jim Hackett.

«Οι διοικητικές αλλαγές που ανακοινώνουμε σε όλο το φάσμα της επιχείρησής μας είναι σημαντικές καθώς ενισχύουμε την ομαδική εργασία, την υπευθυνότητα και την ευέλικτη λήψη αποφάσεων,» δήλωσε ο Hackett. «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον Bill Ford και μία τόσο ταλαντούχα και πολυδιάστατη ηγετική ομάδα για τη δημιουργία μιας ισχυρότερης μάρκας Ford που προσφέρει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.»

Ο Hackett είναι ο νέος president & CEO σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Executive Chairman Bill Ford. Οι δύο ηγέτες τόνισαν τρεις προτεραιότητες:

  • Ενίσχυση λειτουργικής απόδοσης σε όλο το φάσμα παγκόσμιων δραστηριοτήτων αντιμετωπίζοντας παράλληλα δραστικά τους τομείς της επιχείρησης που υστερούν σε απόδοση
  • Εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων της Ford, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία και τεχνικές που θα ανοίξουν το δρόμο στην καινοτομία, θα επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων, θα βελτιώσουν την απόδοση, κ.α.
  • Μεταμόρφωση της επιχείρησης για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη κουλτούρα, το ταλέντο, τις στρατηγικές διαδικασίες και την ευελιξία για να πετύχει, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου

Παράλληλα, η Ford διόρισε τρία νέα διοικητικά στελέχη που θα αναφέρονται στον Hackett για τους τομείς Global Markets, Global Operations και Mobility. Σύμφωνα με αυτή την αλλαγή, νέοι διευθυντές ανακοινώνονται σε κάθε μία από τις τρεις νέες λειτουργίες:

Global Markets: Υπό τη διοίκηση του Jim Farley, executive vice president and president, Global Markets, με νέους υφισταμένους:

  • Raj Nair διορίζεται executive vice president & president, Β. Αμερικής, διαδεχόμενος τον Joe Hinrichs. Ο Nair, 52, έχει διατελέσει executive vice president, Product Development, και chief technical officer, υπεύθυνος για τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας στο τμήμα Product Development και με κομβικό ρόλο στις προσπάθειες της εταιρείας στον τομέα της μετακίνησης. Ο νέος διορισμός θα έχει ισχύ από 1ης Ιουνίου.
  • Στο πλαίσιο προηγούμενης προγραμματισμένης οργανωτικής αλλαγής, ο Dave Schoch, group vice president & president Ασίας περιοχής Ειρηνικού, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά από 40 χρόνια με τη Ford. Ο Schoch, 66 ετών, ήταν στο τιμόνι των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ασία Περιοχή Ειρηνικού την τελευταία πενταετία, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης και πιο επιθετικής επέκτασης στην περιοχή στην ιστορία της Ford. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων Ελεγκτής, στην περιοχή της Αμερικής, executive director, Ford Καναδά, Μεξικού και Ν. Αμερικής, chief financial officer & vice president τομέα Strategic Planning στη Ford Ευρώπης, και chief financial officer των δραστηριοτήτων της Ford Ασίας Περιοχής Ειρηνικού. Η αποχώρησή του θα ισχύσει από 1ης Αυγούστου.

«Ο Dave έχει υπάρξει φανταστικός ηγέτης και πρότυπο για πολλούς στη Ford κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών που υπηρέτησε την εταιρεία,» δήλωσε ο Hackett. «Την τελευταία πενταετία, ο Dave ήταν βασικός συντελεστής της τεράστιας ανάπτυξης στην Κίνα, και της συνολικής επιτυχίας στην Ασία Ειρηνικού.»

  • Ο Peter Fleet διορίζεται group vice president & president, Ασίας Περιοχής Ειρηνικού, διαδεχόμενος τον Dave Schoch. Ο Fleet, 50, θα ηγηθεί των δραστηριοτήτων και συνεργασιών της Ford στην Ασία Περιοχής Ειρηνικού. Σαν chairman & CEO της Ford China, θα είναι επίσης υπεύθυνος των δραστηριοτήτων της Ford στην Κίνα– συμπερ. της Lincoln, της εισαγωγικής εταιρείας της Ford China και της κοινοπραξίας επιβατικών αυτοκινήτων της Ford, Changan Ford, και επενδύσεων με τη Jiangling Motors Corporation. Ο διορισμός του θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Προηγουμένως, ο Fleet διετέλεσε vice president, Marketing, Sales & Service, Ασίας Περιοχής Ειρηνικού.
  • Ο Mark Ovenden διορίζεται vice president, Marketing, Sales & Service, Ασίας Περιοχής Ειρηνικού. Ο Ovenden, 53, θα είναι υπεύθυνος των λειτουργιών Marketing, Sales & Service σε όλη την περιοχή Asia Pacific, και θα αναφέρεται στον Fleet. Ο Mark εκλέγεται επίσης ως εταιρικός εκπρόσωπος. Ο διορισμός του θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Ο Ovenden προηγουμένως διετέλεσε president & CEO, Ford Sollers, όπου ηγήθηκε των δραστηριοτήτων μεταμόρφωσης της Ford στη Ρωσία την τελευταία διετία.
  • Ο Steven Armstrong διορίζεται group vice president & president, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, διαδεχόμενος τον Jim Farley. Στο ρόλο αυτό, ο Armstrong, 52, θα έχει τη συνολική ευθύνη για τη Ford Ευρώπης και τη Ford Μέσης Ανατολής & Αφρικής. Ο διορισμός του θα ισχύσει από 1ης Ιουνίου. Ο Armstrong προηγουμένως διετέλεσε vice president & chief operating officer, Ford Ευρώπης.
  • Ο Sherif Marakby διορίζεται σε μία θέση που δημιουργήθηκε πρόσφατα, αυτή του vice president, στον τομέα Αυτόνομων Οχημάτων & Εξηλεκτρισμού, με ισχύ από 12ης Ιουνίου. Εκλέγεται εταιρικός εκπρόσωπος. Ο Marakby, 51, έχει θητεία στη Ford πάνω από 25 χρόνια, έχοντας περάσει από διάφορες ηγετικές θέσεις στο τμήμα Product Development Β. Αμερικής & Ευρώπης. Διαθέτει πλούσια εμπειρία στον εξηλεκτρισμό, έχοντας ηγηθεί της ομάδας που δημιούργησε ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας, plug-in υβριδικά οχήματα, και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα.

Global Operations: Οι νέοι διορισμοί ατόμων που θα αναφέρονται στον Joe Hinrichs, executive vice president & president, Global Operations περιλαμβάνουν:

  • Ο Hau Thai-Tang διορίζεται executive vice president, Product Development & Purchasing. Μετά από 25 και πλέον χρόνια στο τμήμα global Product Development, ο Thai-Tang, 50, έχει αναβαθμίσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες προμηθειών (Purchasing) της Ford με πολυάριθμες καινοτομίες στις σχέσεις της εταιρίας με τους προμηθευτές της και έχει πετύχει σημαντική μείωση κόστους υλικών. Στο διευρυμένο ρόλο του, που θα ισχύσει από 1ης Ιουνίου, και τα δύο τμήματα θα αναφέρονται στον Thai-Tang.

Mobility: Νέοι διορισμοί ατόμων που θα αναφέρονται στη Marcy Klevorn, executive vice president & president, Mobility περιλαμβάνουν:

  • Ο Neil Schloss διορίζεται vice president & chief financial officer, Mobility, με ισχύ από 1ης Αυγούστου. Ο Schloss, 58, προηγουμένως διετέλεσε vice president & treasurer στη Ford, και chief financial officer της Ford Smart Mobility LLC, μιας θυγατρικής που δημιουργήθηκε για το σχεδιασμό, την παραγωγή, την ανάπτυξη και την επένδυση σε αναδυόμενες υπηρεσίες μετακίνησης.
  • Ο Jeff Lemmer διορίζεται vice president και chief operating officer, Information Technology, με ισχύ από 1ης Ιουνίου. Σε αυτό το ρόλο, ο Lemmer, 51, είναι υπεύθυνος την ανάπτυξη εφαρμογών σχετικών με το αυτοκίνητο και καθημερινών εργασιών σε τομείς όπως δίκτυα, κέντρα δεδομένων και εργαλεία συνεργασίας εργαζομένων. Επίσης εκλέγεται εταιρικός εκπρόσωπος. Ο Lemmer προηγουμένως ήταν Director, IT Operations.

Εκκρεμεί ο διορισμός ενός chief information officer που θα είναι θέμα μελλοντικής επικοινωνίας.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι εξής αλλαγές στην ηγεσία:

  • Ο Bradley Gayton διορίζεται group vice president, chief administrative officer και γενικός σύμβουλος, με ισχύ από 1ης Ιουνίου. Θα εξακολουθήσει να αναφέρεται στον Jim Hackett. Ο Gayton θα διοικήσει τους τομείς αντιδικιών, φόρων, εταιρικών και πνευματικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Γενικού Ελεγκτή. Στο διευρυμένο ρόλο του, είναι υπεύθυνος για το τμήμα Ford Land & Corporate Services, που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες ασφάλειας, παγκόσμιων ταξιδιών και εκδηλώσεων της εταιρείας. Προηγουμένως διετέλεσε vice president & general counsel του ομίλου.
  • Ο Ken Washington διορίζεται vice president, Research & Advanced Engineering, και chief technology officer, με ισχύ από 1ης Ιουνίου, και θα αναφέρεται στον Jim Hackett. Ο Washington, 56, προηγουμένως διετέλεσε vice president του τμήματος Research & Advanced Engineering, υπεύθυνος για τα κέντρα έρευνας της Ford σε όλο τον κόσμο και επιβλέπων της ανάπτυξης και εφαρμογής της στρατηγικής της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας. Στον διευρυμένο ρόλο του αναλαμβάνει επιπλέον χρέη chief technical officer.
  • Ο Kenneth R. Kent διορίζεται vice president και treasurer, διαδεχόμενος τον Neil Schloss. Με το νέο του διορισμό που θα ισχύσει από 1ης Αυγούστου, εκλέγεται επίσης εταιρικός εκπρόσωπος. Υπεύθυνος για τις συνολικές δραστηριότητες οικονομικών της εταιρείας, ο Kent, 54, αναφέρεται στον Bob Shanks, executive vice president & chief financial officer. Προηγουμένως διετέλεσε ελεγκτής, στην περιοχή Αμερικής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.