Απόλυτα επιτυχημένο το 1st Connected Cars Conference

By  |  0 Comments

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία και υψηλό ενδιαφέρον το 1st Connected Cars Conference (www.connectedcars.gr) την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, στην Αθήνα. Περισσότερα από 170 υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχαν στο συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές των Connected Cars, ενώ αναδείχθηκαν  επίκαιρα θέματα και όλες οι επερχόμενες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και στην Ελλάδα για τους κλάδους αυτοκινήτων, αυτοκινητοδρόμων, τηλεπικοινωνιών και ασφαλίσεων. 

Οι συζητήσεις στη διάρκεια της ημέρας, εστιάστηκαν σε θέματα αιχμής και έρευνας για την ικανότητα του αυτοκινήτου να προσφέρει: Safety (προειδοποίηση οδηγού για οδικά προβλήματα), Entertainment (ψυχαγωγία μέσω διεπαφών smartphone, Wi-Fi, hotspots δίκτυο ή κοινωνικά δίκτυα), Wellbeing (ατομική βοήθεια του οδηγού), Vehicle management (μείωση κόστους μετακίνησης και αύξηση άνεσης επιβατών), Mobility management (καθοδήγηση για ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική οδήγηση), Home integration  (διασύνδεση με χώρους ενδιαφέροντος του οδηγού για τον έλεγχο της ασφάλειάς τους), Autonomous driving (self-parking, κίνηση, εντοπισμό του οδηγού από το αυτοκίνητο) κ.ά.

Καλλίστρατος Διονέλλης

Καθοριστική υπήρξε η τοποθέτηση του keynote speaker, Καλλίστρατου Διονέλλη, General Secretary European professional Association of operators of toll road infrastructures (ASECAP), ο οποίος μετέφερε στο κοινό την απόφαση της Ε.Ε. για μεταφορές με μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον, την αναγκαιότητα σήμερα σχεδιασμού υποδομών που θα απαντούν στις ανάγκες διαχείρισης της κινητικότητας του 2030 και έθεσε τη νέα διάσταση του οχήματος ως υπηρεσία.

Στον υπαίθριο χώρο μπροστά στην είσοδο της Deloitte, φιλοξενήθηκαν τα νέα προηγμένα μοντέλα BMW σειρά 5, Mercedes EClass, Porsche Macan 2.0 και VW Passat GTE, όπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να νιώσουν την πολυτέλεια, τη διαδραστικότητα και τη διασκέδαση που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Η επόμενη διοργάνωση αναμένεται την ίδια περίοδο του 2018, φιλοδοξώντας να είναι πλοηγός στις εξελίξεις των εμπλεκόμενων κλάδων και χρηστών της χώρας μας.

Το συνέδριο διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό PLANT, με τη χορηγία των εταιρειών ROBERT BOSCH, FISIKON, ΔΕΠΑ Α.Ε. και SWARCO. Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ΑΒΒ, BMW, IBI Group, Mercedes-Benz, PORSCHE, VOLKSWAGEN και ΔΕΔΔΗΕ.

Στη φωτό επάνω, το πάνελ με θέμα: ”Ελληνικές επιχειρήσεις και Connected Cars, ευκαιρίες και προοπτικές”, που συντόνισε ο καλός συνάδελφος Νίκος Μερτέκης (πρώτος από αριστερά). Είναι εκδότης και διευθυντής του Νο1 περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα «Car and Driver» και του τριμηνιαίου περιοδικού μοτοσυκλέτας «Moto&Rider». Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και καθημερινά στο σάιτ www.caranddriver.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.