Honda Civic Tourer: Χώροι σε υπερθετικό βαθμό

By  |  0 Comments

Το όνομα Civic συμβολίζει την προηγμένη τεχνολογία και την αξιοποίηση ενός λαμπρού παρελθόντος στην εξέλιξη και στην πορεία προς το μέλλον. Στην έκδοση Tourer έρχεται ο υπερθετικός βαθμός. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με τεχνολογία αιχμής, προηγμένα συστήματα ασφαλείας, δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, ένα απίστευτα ευέλικτο εσωτερικό και τους μεγαλύτερους χώρους της κατηγορίας του.

Σε μία εποχή που τα SUV αποτελούν το κυρίαρχο είδος η Honda έχει επίσης να προτείνει ένα ισορροπημένο και πρακτικό αυτοκίνητο όπως είναι η βάγκον εκδοχή του Civic. Ουσιαστικά πρόκειται για την Tourer εκδοχή του Civic η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τη νέα τιμή πώλησης που σε μεγάλο βαθμό δικαιολογείται από τον υπερπλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας με τα πίσω αμορτισέρ να είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και με επιλογή ρύθμισης από το ταμπλό.

Στο μάτι δείχνει μεγαλύτερο από ότι το Civic, γιατί έτσι είναι. Συγκεκριμένα, είναι μακρύτερο κατά 23,5 εκατοστά και ελαφρώς φαρδύτερο με το ύψος να παραμένει στα ίδια επίπεδα (στάνταρ οι ράγες οροφής). Οι χώροι για τους επιβάτες παραμένουν άνετοι ενώ εκεί που πραγματικά το Tourer δεν έχει ανταγωνισμό είναι στο χώρο αποσκευών που προσφέρει 624 λίτρα μαζί με τον υποδαπέδιο χώρο. Την πρακτικότητα εκτοξεύει το σύστημα Magic Seats και την εύκολη διαρρύθμιση και αναδίπλωσή τους ενώ από την λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό δεν απουσιάζει κανένα ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας και άνεσης. Η πρακτικότητα απογειώνεται χάρη στο σύστημα Magic Seats και την αναδίπλωση των καθισμάτων. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός και υπεραποδοτικός 1.6 iDTEC με κατανάλωση που κυμαίνεται στα περίπου 5,5-6 λίτρα/100 χλμ., ενώ με πιο ελαφρύ πόδι μπορεί να πέσει και κάτω από τα 5. Αποδίδει 120 άλογα και 300 Nm ροπής και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την γραμμική και στρωτή λειτουργία του δίχως να είναι θορυβώδης (πάντα για τα δεδομένα των diesel). Οι ρεπρίζ ικανοποιούν τον οικογενειάρχη ακόμη και με φουλ φορτίο και το κυριότερο είναι πως σέβονται το πορτοφόλι του.

Γενικότερα το Civic Tourer είναι ένα πρακτικό και ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο αφού όσο περισσότερο το οδηγούσαμε, τόσο το συμπαθούσαμε. Έχει άμεσο τιμόνι, καλή θέση οδήγησης, ακριβέστατο εξάρι επιλογέα και έναν δυνατό πετρελαιοκινητήρα με εξαιρετική λειτουργία start/stop. Για όσους δεν γοητεύονται από το μέγεθος ενός SUV και θέλουν ένα διαφορετικό και χαμηλό προφίλ στον δρόμο, το Civic Tourer προσφέρεται σε μια έκδοση εξοπλισμού που τα έχει όλα (μέχρι και θερμαινόμενα καθίσματα) και με τιμή πώλησης στα 26.750 ευρώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.