Η Opel Ξεκίνησε την Παραγωγή του Crossland X

By  |  0 Comments
  • Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann οδήγησε το πρώτο Crossland X εκτός γραμμής παραγωγής
  • Το Crossland X σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προϊοντική επέλαση της εταιρείας
  • Το πρώτο ορατό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PSA που ξεκίνησε το 2012
  • Η νέα γενιά Corsa θα βασιστεί σε αρχιτεκτονική της PSA και θα κατασκευάζεται στη Zaragoza από το 2019

Η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής του νέου Crossland X στη Zaragoza, Ισπανία. Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, Πρόεδρος Δ.Σ. του Opel Group, οδήγησε το πρώτο νέο Opel Crossland X, ένα λευκό μοντέλο με μαύρη οροφή, εκτός γραμμής παραγωγής.  «Είναι μία θαυμάσια ημέρα για την Opel και το εργοστάσιο της Zaragoza. Το Crossland X είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προϊοντικής μας επέλασης καθώς προσθέτουμε ένα ακόμα συναρπαστικό αυτοκίνητο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά SUV / CUV, που θα υποστηρίξει τη στρατηγική ανόδου μας» δήλωσε ο Dr. Neumann.

Ο Dr. Neumann εκθείασε επίσης την αφοσίωση και τις επιδόσεις όλης της ομάδας του εργοστασίου της Zaragoza που για μία ακόμα φορά κατάφερε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα παραγωγής και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι το νέο Crossland X για γίνει μεγάλη επιτυχία. Έχει το σωστό DNA για να ακολουθήσει τα χνάρια του Mokka X που πραγματικά ξεκίνησε δυναμικά την επιτυχημένη ιστορία μας στην κατηγορία sub-compact SUV. Το γεγονός ότι και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται εδώ στη Zaragoza υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του εργοστασίου για την προϊοντική μας επίθεση.»

Το Crossland X είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PSA που ξεκίνησε το 2012. Το μοντέλο αυτό και το νέο Grandland X, το δεύτερο προϊόν κοινής εξέλιξης, δείχνουν ότι μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία των Opel και PSA δημιουργούνται καταπληκτικά αυτοκίνητα.

Στο μέλλον, θα υπάρξει συνεργασία και στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς  Corsa που θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική της PSA. Όπως ήδη ανακοινώθηκε το 2016, το αυτοκίνητο θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Zaragoza μέχρι τα τέλη του 2019.

Το Crossland X συνδυάζει πρακτικότητα και ευρυχωρία με τη μοντέρνα εμφάνιση ενός SUV και προσφέρει εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Προβολείς Full LED με λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση δέσμης, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera) 180-μοιρών με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1], Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System)[2], Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Το νέο Crossland X διατίθεται επίσης με εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto IntelliLink και με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.

Το Crossland X αντιπροσωπεύει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη μεγαλύτερη προϊοντική επέλαση στην ιστορία της Opel/Vauxhall. Από το 2016 έως το 2020 η εταιρία θα λανσάρει 29 νέα μοντέλα, επτά από τα οποία μόνο το 2017.

Η Opel έχει ιστορία πάνω από τρεις δεκαετίες στην Ισπανία και είναι Νο1 ιδιώτης εργοδότης στην αυτόνομη επαρχία της Αραγονίας. Το εργοστάσιο της Zaragoza κατασκευάζει τρεις σειρές μοντέλων (Corsa, Mokka X και Crossland X) και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της Opel στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα εκεί. Η Opel ήταν Νο1 στην Ισπανική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο. Με περισσότερες από 25.000 ταξινομήσεις νέων επιβατών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2017 η μάρκα συγκέντρωσε μερίδιο αγοράς 8,2% στην Ισπανία.

[1] Λειτουργεί αυτόματα μεταξύ 5 km/h και 85 km/h. Μεταξύ 5 – 30 km/h ο συντελεστής επιβράδυνσης για μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης είναι 0,9g. Μεταξύ 30 – 85 km/h το σύστημα μειώνει την ταχύτητα κατά 22 km/h, το μέγιστο. Μετά από αυτό το όριο, ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ο ίδιος για να μειώσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.

[2] Forward Collision Alert με ανίχνευση πεζού και Automatic Emergency Braking και Driver Drowsiness Alert διαθέσιμα από φέτος το καλοκαίρι.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.