Το BMW Group κορυφαίος εργοδότης

By  |  0 Comments

Το BMW Group είναι ο δημοφιλέστερος εργοδότης μεταξύ των επαγγελματιών ΙΤ στο χώρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Στην κατηγορία “Information technology” (ΙΤ) της κατάταξης εργοδοτών στο Βαρόμετρο Αγοράς Εργασίας (“trendence Graduate Barometer 2017”) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το BMW Group είχε την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων και βρέθηκε στην τρίτη θέση, έχοντας μπροστά του μόνο τα κορυφαία ονόματα του κλάδου IT. Στις αρχές Μαΐου, οι απόφοιτοι σχολών μηχανολογίας και διοίκησης επιχειρήσεων είχαν ήδη αναδείξει το BMW Group ως εργοδότη της προτίμησής τους στο “trendence Graduate Barometer”.

«Η βαθιά αλλαγή στη βιομηχανία προσφέρει μία ιστορική ευκαιρία στα νεαρά ταλέντα για τη διαμόρφωση των μετακινήσεων του μέλλοντος», εξηγεί η Milagros Caiña-Andree, μέλος Δ.Σ. του BMW Group, υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων. «Μετά τις επιτυχίες μας, μεταξύ των φοιτητών μηχανολογίας και διοίκησης επιχειρήσεων, η θετική απόκριση των επιστημόνων της πληροφορικής δείχνει ότι και οι νεαροί επαγγελματίες ΙΤ αναζητούν το είδος των προκλήσεων που μπορούμε να προσφέρουμε».

Milagros Caiña-Andree

Με σκορ τώρα 10%, το BMW Group ανέβηκε άλλες 0,9 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη χρονιά και βελτίωσε τη θέση του για δύο συνεχόμενες χρονιές. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της εταιρείας μέσα σε μία δεκαετία και μαζί με τη Google, και τη Microsoft, είναι από τους τρεις κορυφαίους εργοδότες πτυχιούχων σχολών IT. Η δημοτικότητα του BMW Group ως εργοδότη αυξήθηκε και στην Αυστρία, όπου η εταιρεία ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή για νεαρούς επαγγελματίες IT, μετά τη Google.

Σε σύγκριση μεταξύ διαφορετικών κλάδων, η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν δεύτερος στον τομέα δραστηριότητας για νεαρούς επιστήμονες της πληροφορικής. Η δημοτικότητά του συγκεκριμένου τομέα ήταν υψηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που εν μέρει οφείλεται στις επιδόσεις του BMW Group. Μόνο πάροχοι υπηρεσιών IT προτιμήθηκαν περισσότερο από τα νεαρά ταλέντα του κλάδου.

Για το φετινό Βαρόμετρο Αγοράς Εργασίας της Γερμανίας (“trendence Graduate Barometer Germany”) ρωτήθηκαν συνολικά 52.000 πτυχιούχοι φοιτητές από 196 κολέγια και πανεπιστήμια της Γερμανίας, μεταξύ των οποίων περίπου 5.500 σπουδαστές IT.

Μία ακόμα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το LinkedIn επιβεβαίωσε το υψηλό ενδιαφέρον για το BMW Group ως εργοδότη. Το BMW Group ήταν ο δημοφιλέστερος εργοδότης από τον κλάδο του αυτοκινήτου στην έρευνα με τις “Κορυφαίες Εταιρείες LinkedIn για το 2017”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.