mercedes_banner

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments
 • Σπορ, ξεχωριστή σχεδίαση, 1.0 με 129 ίππους και 20.650 ευρώ
 • Σχεδιασμένο για να προσφέρει μία συναρπαστική και δυναμική οδηγική εμπειρία
 • Νέοι βενζινοκινητήρες προσφέρουν ένα συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, κορυφαίας ιπποδύναμης και άριστης οικονομίας
 • Παραμένει κορυφαίο σε ευρυχωρία σε συνδυασμό με βελτιωμένη πρακτικότητα
 • Νέα γενιά Honda Connect με αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία
 • Οι τεχνολογίες Honda SENSING κάνουν το νέο Civic ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία

Η νέα δέκατη γενιά του Honda Civic είναι ένα δυναμικό, πεντάθυρο, σπορ hatchback. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη Honda στην κατηγορία C, επωφελούμενη από το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξέλιξης ενός μοντέλου στην ιστορία της εταιρίας.

Το Civic είναι βασικό μοντέλο της Honda στην Ευρώπη και βρίσκεται στην καρδιά τόσο των πωλήσεων όσο και της παράδοσης της μάρκας στην περιοχή σε επίπεδο παραγωγής. Για πολλούς Ευρωπαίους πελάτες το Civic είναι συνώνυμο με τη μάρκα Honda και στόχος για την ομάδα εξέλιξης ήταν μία δυναμική ανανέωση του μοντέλου, που το τοποθετεί σε μία δική του κατηγορία.

«Η δημιουργία της δέκατης γενιάς Civic αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα προγράμματα εξέλιξης νέου μοντέλου στην ιστορία της Honda,» δήλωσε ο Mitsuru Kariya, Αρχιμηχανικός & Επικεφαλής του Project. «Πέρα από την πρωτοφανή εκμετάλλευση R&D πόρων, η διαδικασία εμπεριείχε και την εμπλοκή των δραστηριοτήτων πωλήσεων και παραγωγής σε όλο τον κόσμο, από τη Β. Αμερική και την Ιαπωνία, μέχρι την Ευρώπη, τη Ν. Αμερική και την Ασία. Το πιο σπορ Civic όλων των εποχών, έθεσε νέα πρότυπα στην compact κατηγορία σε επίπεδο δυναμικών επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου, ευρυχωρίας, ασφάλειας και ποιότητας εσωτερικού.»

Η κατάκτηση όμως της ‘κορυφής’ της κατηγορίας – χωρίς επιπτώσεις στην τιμή πώλησης, στην κατανάλωση και την κατασκευή – απαιτούσε μία νέα προσέγγιση και νέες τεχνικές στην κατασκευή του αμαξώματος, την αεροδυναμική και το σχεδιασμό του πλαισίου. Η ομάδα εξέλιξης εστίασε τις προσπάθειές της στην υλοποίηση του βασικού σλόγκαν του project ‘otokomae’ που καθιστά σαφείς όλους τους στόχους της. Το Otokamae ενσαρκώνει μία αίσθηση φινέτσας και κομψότητας αλλά και εσωτερικής ομορφιάς.

Η ομάδα εξέλιξης πραγματοποίησε εκτενείς δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες, αξιολογώντας ακόμα και Ευρωπαϊκά πολυτελή οχήματα, προκειμένου να ορίσει τους στόχους της για οδηγική άνεση, οδική συμπεριφορά, κατευθυντικότητα, χαρακτηριστικά NVH, ποιότητα εσωτερικού και καθολικά πολιτισμένη λειτουργία.

Βασισμένο σε μία κληρονομιά 40 χρόνων, το αυτοκίνητο παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του πρώτου Civic “ενός αυτοκινήτου για όλους τους ανθρώπους και όλο τον κόσμο”. Είναι ένας συνδυασμός ιδιαίτερης σχεδίασης, σπορτίφ στυλ και ευέλικτης πρακτικότητας – με έμφαση σε μία απολαυστική δυναμική συμπεριφορά

Η δυναμική σιλουέτα του πεντάθυρου hatchback ενισχύει τη σπορ προσωπικότητα του Civic με φανερή αυτοπεποίθηση. Φαρδύτερο, μακρύτερο και χαμηλότερο από όλους τους προκατόχους του, το νέο Civic έχει κοντούς προβόλους και ισχυρές γραμμές που προδίδουν τα υψηλά επίπεδα αεροδυναμικής απόδοσης. Μία ζωηρή και επιθετική φυσιογνωμία, προτεταμένοι θόλοι των τροχών και ανάγλυφες εμπρός και πίσω εισαγωγές αέρα υποδηλώνουν το σπορ χαρακτήρα του Civic.

Το νέο Civic σχεδιάστηκε εξ αρχής για να πληροί τις απαιτήσεις μιας ευέλικτης και απολαυστικής δυναμικής συμπεριφοράς. Ένα ελαφρύ, εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα – προϊόν καινοτόμων, νέων τεχνολογιών και τεχνικών κατασκευής – συμπληρώνει το χαμηλότερο κέντρο βάρους ενώ ένα προηγμένο, νέο σύστημα ανάρτησης συμβάλλει σε μία άριστη οδηγική εμπειρία.

Η νέα φαρδύτερα και μακρύτερη πλατφόρμα δημιουργεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μία απλή δομή, χωρίς περιττά στοιχεία, νέες τεχνολογίες, εξαιρετική ποιότητα και υλικά υψηλών προδιαγραφών. Η χαμηλωμένη θέση των καθισμάτων αποτελεί μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με την ένατη γενιά του μοντέλου. Ο οδηγός έχει καλύτερη αίσθηση επαφής με το όχημα, που επιτείνεται από τη βελτιωμένη ορατότητα στο εμπρός τμήμα του νέου Civic. Το νέο Civic συνεχίζει τη φήμη του μοντέλου σαν ένα όχημα που συνδυάζει απαράμιλλους χώρους επιβατών και αποσκευών με ευέλικτη, πρακτική χρηστικότητα. Η δεύτερη γενιά του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας της Honda περιλαμβάνει ενσωμάτωση των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto.

Μαζί με το νέο Civic κάνουν την εμφάνιση τους οι δύο νέοι βενζινοκινητήρες VTEC TURBO που έχουν εξελιχθεί ειδικά για να προσφέρουν μία δυναμική, συναρπαστική και μειωμένου κόστους οδηγική εμπειρία.

Η σειρά τεχνολογιών προηγμένης ασφάλειας & υποστήριξης οδηγού Honda SENSING που διατίθεται με όλες τις εκδόσεις διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο είναι από τα ασφαλέστερα στην κατηγορία του.

Το νέο πεντάθυρο Civic hatchback θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στη Βρετανική μονάδα παραγωγής της Honda και θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Οι φιλοσοφίες, η προσέγγιση και οι τεχνολογίες που ενσαρκώνει το νέο Civic επιβεβαιώνουν τη θέση της Honda ως μιας σπορ, προηγμένης μάρκας, και παράλληλα τη δέσμευσή της στην Ευρώπη και στην compact κατηγορία.

Σπορ, ανανεωμένη και ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση

 • Συναρπαστική, νέα ερμηνεία της σχεδιαστικής ταυτότητας του Civic
 • Χαμηλότερο, φαρδύτερο και μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο για πιο αεροδυναμική σιλουέτα και στιβαρό στήσιμο που αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση
 • Κορυφαία αεροδυναμική

Με δυναμικό νέο στήσιμο και προηγμένη αεροδυναμική, το νέο Civic προάγει τη σχεδίαση στην επόμενη εποχή. Ένα αεροδυναμικό, σφηνοειδές αμάξωμα αποτυπώνει μία νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Honda που προσδίδει έναν ισχυρό και σπορ χαρακτήρα. Οι έντονες γραμμές πλαισιώνονται από το πιο ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο στη μικρομεσαία κατηγορία, που περιλαμβάνει ποδιές πλήρους κάλυψης κάτω από το αμάξωμα.

Η αθλητική εμφάνιση ξεκινά με ένα χαμηλωμένο αμάξωμα μεγάλου πλάτους. Το νέο Civic είναι 30 mm φαρδύτερο, 136 mm μακρύτερο και 20 mm χαμηλότερο από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς. Οι πλούσιες διαστάσεις προάγουν την ξεχωριστή σχεδίαση και το σπορ στυλ, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη συναρπαστική δυναμική συμπεριφορά και την αυξημένη ευρυχωρία του εσωτερικού.

Νέοι μεγαλύτεροι και φαρδύτεροι τροχοί και ελαστικά τονίζουν το μεγάλο πλάτος, ενώ το μακρύ μεταξόνιο, οι κοντοί πρόβολοι και η αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος  ενισχύουν τη δυναμική αίσθηση που αποπνέει το εξωτερικό.

«Εκείνο με το οποίο επιδιώξαμε να  τονίσουμε στο πλήρως ανανεωμένο Civic ήταν ένα γνήσιο ταλέντο,» σχολιάζει ο Mitsuru Kariya, Αρχιμηχανικός & Επικεφαλής του Project. «Και μπορεί αυτό να μην έχει άμεση σχέση με το στυλ, ωστόσο η αθλητική εξωτερική εμφάνιση πρέπει να υποδηλώνει τις δυναμικές αρετές και τις τεχνολογίες που κρύβει το αυτοκίνητο.»

Οι σπορ και προηγμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν έναν κοντό εμπρός πρόβολο με χαρακτηριστικούς αεραγωγούς και μία σπορ και δυναμική παρουσία. Το αποτέλεσμα είναι μία έντονη, δυναμική και σύγχρονη εκδοχή της ταυτότητας Honda, που ενσωματώνει τους χαρακτηριστικούς προβολείς Honda.

Το επάνω άκρο των φώτων συναντά το αντίστοιχο τμήμα της μάσκας στο εμπρός άκρο του καπό, για τη δημιουργία μιας κομψής, συνεχούς λωρίδας σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, που ενισχύει το στιβαρό του στήσιμο. Ανάλογα με την έκδοση, τα λεπτά, high-tech εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν είτε προηγμένους προβολείς LED ή λαμπτήρες αλογόνου τύπου projector. Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν φώτα ημέρας LED που φωτίζουν μία λωρίδα σχήματος μπαστουνιού του χόκεϊ στην εξωτερική πλευρά των φωτιστικών μονάδων.

Οι λείες και σφηνοειδείς γραμμές του αμαξώματος συνεχίζονται στα πλευρά του αυτοκινήτου, με μία χαρακτηριστική γραμμή να διχοτομεί τις λαβές των εμπρός και πίσω θυρών πριν καταλήξει στα χαρακτηριστικά, σχήματος C πίσω φώτα LED.

Μία δεύτερη, κάτω πλαϊνή, χαρακτηριστική γραμμή αμαξώματος εκτείνεται από τη βάση της εμπρός πόρτας πίσω από τον εμπρός τροχό, μέχρι τις πόρτες και συναντά τους πίσω θόλους των τροχών, δημιουργώντας μία αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός που τονίζει τις δυναμικές δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, με μία κεραία τύπου πτερυγίου, ρέει στις κολόνες C που μεταφέρουν την καμπύλη της οροφής προς τα πίσω στις πίσω γωνίες.

Χαρακτηριστικές εξοχές στην οροφή του hatchback ανεβαίνουν από το πάνω τμήμα των κολόνων C προς τις πάνω γωνίες του πίσω παρμπρίζ και συναντούν την ‘αιωρούμενη’ αεροτομή της οροφής. Μία δεύτερη αεροτομή, πιο χαμηλά, στην πίσω πόρτα ενσωματώνει το κεντρικό, τρίτο φως στοπ.

Οι έντονες πτυχώσεις του πίσω προφυλακτήρα και οι ανάγλυφοι αεραγωγοί ολοκληρώνουν μια εντυπωσιακή και σπορ εμφάνιση. Η συνολική εικόνα αποπνέει κομψότητα και προηγμένο δυναμισμό με μία ξεχωριστή και σύγχρονη εκδοχή της εξωτερικής σχεδίασης του Civic.

Το νέο Civic θα διατίθεται σε επτά εξωτερικές αποχρώσεις: απλή Rallye Red, μεταλλικές Lunar Silver, Polished Metal και Brilliant Blue, και ιριδίζουσες White Orchid, Crystal Black και Sonic Grey.

Όσοι αγοράσουν το μοντέλο με κινητήρα 1.5 l VTEC TURBO, θα μπορούν να επιλέξουν από τις εκδόσεις ‘Sport’, ‘Sport Plus’ και ‘Prestige’, κάθε μία έχει τις δικές τις αποκλειστικές, εξωτερικές πινελιές. Οι Sport και Sport Plus έχουν πιο έντονα εμπρός και πίσω σπόιλερ, διακοσμητικό πλαϊνής ποδιάς και ένα αποκλειστικό σχέδιο ζάντας αλουμινίου 17 ιντσών. Επίσης περιλαμβάνουν εμπρός προβολείς LED και προβολείς ομίχλης, ενώ πίσω τονίζονται  από κεντρικές διπλές απολήξεις εξαγωγής με φινίρισμα χρωμίου.

Η έκδοση Prestige περιλαμβάνει διακριτικές, σοφιστικέ πινελιές όπως φινίρισμα χρωμίου στην εμπρός μάσκα, χρωμιωμένες λαβές στις πόρτες και χρωμιωμένα πλαίσια παραθύρων.

Κορυφαία αεροδυναμική

Η ομάδα εξέλιξης του Civic επεδίωξε να δημιουργήσει το πιο αεροδυναμικό αμάξωμα στην compact κατηγορία, εξισορροπώντας τη χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση με την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Και το πέτυχε με προσεκτική διαχείριση της ροής του αέρα πάνω και κάτω από το αμάξωμα για να ελαχιστοποιήσει την άνωση.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής CdA – ο συνδυασμός συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) και μετωπικής επιφάνειας (A) – είναι βελτιωμένος κατά 3% συγκριτικά με το απερχόμενο Civic αγγίζοντας τα καλύτερα επίπεδα της κατηγορίας, σύμφωνα με τα δεδομένα εσωτερικών δοκιμών της Honda.

Η προηγμένη σχεδίαση των κολόνων Α και των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων ελαχιστοποιούν το στροβιλισμό του διερχόμενου αέρα, ενώ το σχήμα της εμπρός μάσκας βοηθά στη μείωση των απωλειών του αέρα ψύξης του κινητήρα. Ποδιές κάτω από τον κινητήρα και το πάτωμα του αυτοκινήτου δημιουργούν μία σχεδόν επίπεδη επιφάνεια στο κάτω μέρος του αμαξώματος, ενώ πτερύγια στους θόλους των τροχών απομακρύνουν τη ροή αέρα γύρω από τα ελαστικά. Τα μέτρα αυτά συμβάλλουν στην απόδοση της ροής αέρα και μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση ενώ οι μηχανικοί της Honda εξέλιξαν ένα σχέδιο ζάντας που πετυχαίνει περαιτέρω μείωση 4%.

Ο κοντός εμπρός πρόβολος συμβάλλει επίσης στη βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, ενώ τα πρεσαριστά ατσάλινα σιλανσιέ από χάλυβα είναι αεροδυναμικά διαμορφωμένα και καταργούν την ανάγκη για ένα πρόσθετο κάλυμμα στο πίσω τμήμα του οχήματος.

Το παρμπρίζ και τα κρύσταλλα των πλαϊνών παραθύρων που τοποθετούνται ‘πρόσωπο’ με το αμάξωμα και τα ελαχιστοποιημένα κενά μεταξύ των πάνελ βελτιώνουν περαιτέρω την αεροδυναμική απόδοση.

Η κάτω αεροτομή της πίσω πόρτας παίζει σημαντικό ρόλο στο διαχείριση της ροής του αέρα που αποκολλάται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Είναι ειδικά  σχεδιασμένη, διαμορφωμένη με ακρίβεια σε πλάτος και ύψος, για τη δημιουργία ενός καθαρού ρεύματος αέρα, μειώνοντας το στροβιλισμό πίσω από το αυτοκίνητο, αυξάνοντας την αεροδυναμική απόδοση του Civic.

Σχεδιασμένη εξ αρχής, η νέα πλατφόρμα στοχεύει σε μία συναρπαστική και δυναμική οδηγική εμπειρία

 • Το νέο Civic είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου προγράμματος εξέλιξης ενός μοντέλου στην ιστορία της Honda
 • Η πιο συναρπαστική και απολαυστική οδηγική εμπειρία όλων των εποχών με Civic
 • Χαμηλότερη, πιο σπορ θέση οδήγησης
 • Νέα διάταξη ανάρτησης προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και οδηγική άνεση
 • Προηγμένη διαχείριση χαρακτηριστικών NVH για εξαιρετικά αθόρυβο περιβάλλον εσωτερικού

Αναγνωρίζοντας ότι οι πελάτες στους οποίους απευθύνεται το νέο Civic στις παγκόσμιες αγορές προσδοκούν τώρα ανώτερα πρότυπα ποιότητας, πολιτισμένης λειτουργίας και δυναμικών επιδόσεων, η ομάδα εξέλιξης του Civic δούλεψε πάνω στο πιο εκτεταμένο πρόγραμμα της Honda για την παραγωγή ενός μοντέλου, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο εξ αρχής.

Στόχος ήταν το Civic να ξαναγίνει ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστό σπορ χαρακτήρα. Από τα πρώτα στάδια εξέλιξης της πλατφόρμας, η ομάδα σχεδιασμού χρησιμοποίησε σαν μέτρο σύγκρισης τα παγκοσμίως καλύτερα μικρομεσαία αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και κορυφαία premium μοντέλα. Η διαδικασία αξιολόγησης χρησίμευσε για να προσδιοριστούν οι στόχοι του νέου Civic ως προς την οδηγική άνεση, τη συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης και τα επίπεδα NVH, ταυτόχρονα με την ποιότητα του εσωτερικού και τη συνολική πολιτισμένη λειτουργία.

«Από τα πρώτα στάδια, ορίσαμε σαν Νο1 στόχο γι’ αυτό το Civic τις ενθουσιώδεις επιδόσεις» σχολίασε ο Mitsuru Kariya, Αρχιμηχανικός & Επικεφαλής του Project. «Οι στόχοι δυναμικών επιδόσεων τέθηκαν και επιτεύχθηκαν μέσα από ένα επίπονο, εξουθενωτικό πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης. Το αποτέλεσμα είναι μία πλατφόρμα που προσφέρει ανώτερη οδηγική ευστάθεια και πολιτισμένη λειτουργία και μία χαμηλωμένη θέση οδήγησης που χαρίζει αυτοπεποίθηση.»

Παρά το φιλόδοξο πρόγραμμα σχεδιασμού & παραγωγής, το νέο Civic παραμένει “ένα αυτοκίνητο για όλους τους ανθρώπους, ένα αυτοκίνητο για τον κόσμο”, διατηρώντας τη θέση του σαν ένα προσιτό, compact αυτοκίνητο σε επίπεδο κόστους, κατανάλωσης και της διαδικασίας κατασκευής. Έτσι η διαδικασία εξέλιξης απαιτούσε μία νέα προσέγγιση και νέες τεχνικές στην κατασκευή του αμαξώματος,  την αεροδυναμική, τα συστήματα κίνησης και τη σχεδίαση του πλαισίου

Το παγκόσμιο πρόγραμμα – πρωτοφανές σε τέτοια κλίμακα για τη Honda – ενσωμάτωσε την πεντάθυρη, την τετράθυρη, την coupe και την Type R έκδοση στο πλαίσιο ενός προγράμματος εξέλιξης που στόχο είχε να υπερβεί τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και επιδόσεων.

Η εξέλιξη του 5θυρου Civic για την Europe πραγματοποιήθηκε μέσω εκτενών δοκιμών στο δρόμο, σε όλη τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προηγμένο, νέο αυτοφερόμενο αμάξωμα

Η σχεδίαση της νέας πλατφόρμας, η επιλογή υλικών, η διαδικασία σχεδιασμού/παραγωγής, και ο καινοτόμες τεχνικές κατασκευής ήταν καθοριστικοί παράγοντες στη δημιουργία μιας ελαφρύτερης και πολύ πιο άκαμπτης δομής. Είναι  κατά 16 kg ελαφρύτερη από αυτή της προηγούμενης γενιάς Civic, με 52% βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία. Οι βελτιωμένη ακαμψία και η σχεδίαση του αυτοφερόμενου αμαξώμαος συνέβαλαν σημαντικά στις βελτιώσεις των χαρακτηριστικών NVH.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα σχεδιαστικά στοιχεία είναι εμπρός και πίσω ‘δακτύλιοι’ τροπέτου που περικλείουν το εσωτερικό της καμπίνας. Περαιτέρω ακαμψία προσφέρει η άκαμπτη δομή του πατώματος εμπρός, που περιλαμβάνει εγκάρσιες ενισχύσεις στο χώρο του κινητήρα και μεταξύ των βάσεων των κολόνων Α και Β.

Τα ελαφρά,  υψηλής αντοχής υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλη τη δομή βελτιώνουν την ακαμψία του αμαξώματος και την ασφάλεια στις συγκρούσεις. Πρεσαριστό ατσάλι διαμορφωμένο εν θερμώ χρησιμοποιήθηκε σε μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα μία αύξηση στο 12% από 6% του προηγούμενου Civic.

Η χρήση ατσαλιού εξαιρετικά υψηλής αντοχής αυξάνει την αντοχή και μειώνει το συνολικό βάρος ολόκληρου του πλαισίου του αμαξώματος. Για παράδειγμα, μία από τις σημαντικότερες περιοχές για τη συνολική αντοχή της πλατφόρμας είναι η κολόνα Β και το μαρσπιέ.

Μία ακόμα καινοτομία εφαρμόζεται στη διαδικασία της συναρμολόγησης του αμαξώματος, με πρωτοποριακή, άκρως αποδοτική τεχνική σύνδεσης. Ολόκληρο το εσωτερικό πλαίσιο συναρμολογείται πρώτο, ακολουθεί το εξωτερικό πλαίσιο και μετά οι σύνδεσμοι. Αυτό διαφοροποιεί τη συμβατική μέθοδο συναρμολόγησης του αμαξώματος, όπου το εξωτερικό πλαίσιο συναρμολογείται πρώτο, και ακολουθεί η συναρμολόγηση του εσωτερικού και οι σύνδεσμοι. Η νέα τεχνολογία παραγωγής συμβάλλει τρομερά στη συνολική ακαμψία του αμαξώματος.

Ηλεκτροπόντες πυκνής συγκόλλησης ανά 20 χιλιοστά σε κρίσιμες περιοχές του αμαξώματος αυξάνουν αισθητά την ακαμψία και αντοχή συγκριτικά με τις συμβατικές τεχνικές ανά 40 και 50 χιλιοστά.

Αυτές οι καινοτομίες σχεδιασμού, εξέλιξης και παραγωγής πέτυχαν μία αύξηση 65% στη συνολική αντοχή του αμαξώματος στην κάμψη συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά Civic, και 41% αύξηση στη στρεπτική ακαμψία. Κατ’ επέκταση, αυτό επιτρέπει καλύτερη ρύθμιση της ανάρτησης για ανώτερα επίπεδα οδηγικής άνεσης και συμπεριφοράς.

Το πιο ευέλικτο και δυναμικό Civic στην ιστορία του μοντέλου

Η προηγμένη πλατφόρμα βελτιστοποιεί τις προοπτικές δυναμικής του πλαισίου. Η ομάδα σχεδίασης στόχευσε στην επίτευξη της καλύτερης συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης στην κατηγορία.

Νέα ανάρτηση, ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους και η αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος χαρίζουν στην νέα γενιά Civic άριστα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς. Η διεξοδική εξέλιξη σε συνδυασμό με τεχνικές και τεχνολογίες που αυξάνουν την ενδοτικότητα έχουν σαν αποτέλεσμα μία εξαιρετική οδηγική άνεση.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου του Civic είναι τοποθετημένο σε νέα θέση, και το πάτωμα είναι χαμηλότερο συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου. Σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση, το κέντρο βάρους του νέου μοντέλου βρίσκεται 10 mm χαμηλότερα. Οι αλλαγές αυτές επιτρέπουν επίσης την τοποθέτηση της θέσης οδήγησης πιο κοντά στο δρόμο με hip point (σημείο ύψους γοφών) 35 mm χαμηλότερα, στοιχείο που δημιουργεί μία πιο σπορ αίσθηση.

Μπροστά, η εμπρός ανάρτηση με γόνατα MacPherson και κάτω βραχίονες προσφέρει υψηλή πλευρική ακαμψία για γραμμική απόκριση, και χαμηλή διαμήκη ακαμψία για βελτιστοποιημένη απορρόφηση κραδασμών. Το σύστημα διεύθυνσης – Κρεμαγιέρα με δύο πινιόν και μεταβλητή, ηλεκτρική υποβοήθηση είναι ειδικά ρυθμισμένο για τις Ευρωπαϊκές αγορές. Συγκριτικά με άλλες εκδόσεις της παγκόσμιας οικογένειας του Civic, το πεντάθυρο για την Ευρώπη είναι ειδικά χαρτογραφημένο για ταχύτερη, πιο άμεση απόκριση διεύθυνσης και ακόμα πιο σπορ αίσθηση. Το σύστημα δύο πινιόν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 2015 Civic Type R hatchback υψηλών επιδόσεων. Παρόμοιες τεχνολογίες κατά κανόνα χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές μόνο  σε premium ή μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Η πληροφόρηση (feedback) από το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση  (EPS) είναι εξαιρετική χάρη στην προσπάθεια της ομάδας εξέλιξης να πετύχει άμεση απόκριση, ακριβή κατευθυντικότητα, ομαλή λειτουργία και μία αίσθηση ασφαλούς πρόβλεψης.

Η μεταφορά κραδασμών στο τιμόνι ελαχιστοποιείται με αύξηση της διαμέτρου της κολώνας του τιμονιού και με την τοποθέτηση του ελαφρού ηλεκτρικού μοτέρ  υποβοήθησης στην κρεμαγιέρα δύο πινιόν αντί της συμβατικής θέσης στην κολώνα του τιμονιού. Τόσο κρίσιμη ήταν η αίσθηση διεύθυνσης στους συνολικούς στόχους της πλατφόρμας, για δυναμικές επιδόσεις, ώστε η εξέλιξη του EPS ξεκίνησε από τα πρώτο στάδια του προγράμματος σχεδιασμού της πλατφόρμας πριν από επτά χρόνια.

Πίσω, μία νέα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και ένα νέο άκαμπτο υποπλαίσιο προσφέρουν αυξημένη ευστάθεια για ανώτερη οδηγική άνεση και ασφαλή οδήγηση στις υψηλές ταχύτητες καθώς και πιο γραμμική απόκριση σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του EPS.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις βάσεις της ανάρτησης προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη ακαμψία και η αποτελεσματικότητα. Για πρώτη φορά σε μοντέλο της Honda, υδραυλικά σαϊλεντμπλόκ μπροστά και πίσω προφέρουν ανώτερη απόσβεση και έλεγχο των κραδασμών του πλαισίου. Επιπλέον, τα νέα υποπλαίσια μπροστά και πίσω έχουν ειδική διάταξη ώστε τα εγκάρσια φορτία να μεταφέρονται πιο άμεσα μέσω της ανάρτησης.

Adaptive Damper System (Σύστημα Προσαρμοζόμενων Αποσβεστήρων)

Ορισμένα  κορυφαία μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο με το 2014 Civic Tourer.

Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει τη δύναμη απόσβεσης από δύο προγράμματα σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό, το αυτοκίνητο θα ταξιδεύει με άνεση στον αυτοκινητόδρομο, ενώ παράλληλα θα είναι σταθερό και ευέλικτο στη σπορ οδήγηση. Το σύστημα περιλαμβάνει δύο ρυθμίσεις – normal και dynamic – διαμορφωμένες με κριτήριο την άριστη ευστάθεια και άνεση σε μεταβαλλόμενες συνθήκες φορτίου και οδήγησης. Μία ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου υπολογίζει την κίνηση του αμαξώματος από τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τους ενσωματωμένους αισθητήρες τριών αξόνων στο αμάξωμα. Στη συνέχεια, ελέγχει μία ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα σε κάθε αποσβεστήρα που ρυθμίζει τη ροή λαδιού, που με τη σειρά της μεταβάλει τη δύναμη απόσβεσης.

Agile Handling Assist (AHA)

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας της Honda – Agile Handling Assist (AHA) είναι ειδικά ρυθμισμένο για την Ευρωπαϊκή αγορά σε συνάρτηση με την κατάσταση των δρόμων και τα οδηγικά στυλ. Προσφέρει έξυπνη, διακριτική επέμβαση για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο ομαλή, πιο προβλέψιμη συμπεριφορά στις χαμηλές και υψηλές ταχύτητες και σε αργούς ή γρήγορους ελιγμούς διεύθυνσης.

2017 Honda Civic

Κορυφαία αθόρυβη λειτουργία

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας του νέου Civic και η εξωτερική σχεδίαση προσφέρουν ένα αθόρυβο, ποιοτικό περιβάλλον στο εσωτερικό, χάρη στη βέλτιστη διαχείριση θορύβων, κραδασμών και τριγμών (NVH). Η απουσία θορύβων είναι αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής θορύβων και κραδασμών και της μεταφοράς τους μέσω της δομής του αμαξώματος, αλλά και της μελετημένης χρήσης ήχο-απορροφητικών και ηχομονωτικών υλικών.

Η ελαχιστοποίηση της παραγωγής θορύβων στην πηγή τους απορρέει από την εφαρμογή ποικίλων στρατηγικών μέτρων. Για παράδειγμα, ‘νεύρα’ στο συνολικά πιο άκαμπτο μπλοκ κυλίνδρων του κινητήρα μειώνουν τη μετάδοση θορύβων και κραδασμών. Επίσης έχει βελτιστοποιηθεί τόσο η ακαμψία των βάσεων του κινητήρα, όσο και η έδρασή τους στο αμάξωμα.

Η μεταφορά κραδασμών μέσω του πλαισίου έχει μειωθεί χάρη στην πιο άκαμπτη δομή του αμαξώματος, που είναι λιγότερο ευαίσθητη στους κραδασμούς, ενώ η αναγνώριση των ζωνών μεταφοράς θορύβων βοήθησε τους μηχανικούς να βελτιστοποιήσουν τις δομές σε αυτές τις περιοχές για να ελαχιστοποιηθεί η μεταφορά και μετάδοση θορύβων, κραδασμών και τριγμών (NVH).

Για τη διαχείριση των εξωτερικών θορύβων, εφαρμόστηκαν ολοκληρωμένα μέτρα στεγανοποίησης και βελτίωσης της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου.

Μεγαλύτερα πάνελ αμαξώματος στο νέο Civic είναι διαμορφωμένα με τη βοήθεια σχεδίασης μέσω υπολογιστή (CAE) για μείωση του ‘βουητού’, ενώ ο συνδυασμός υλικών μεταξύ των κολώνων Α και Β και των μαρσπίε μειώνουν τους κραδασμούς στο ρελαντί.

Ένα ‘ακουστικό’ παρμπρίζ χρησιμοποιεί εξωτερικό στρώμα κρυστάλλου ασφαλείας  2,1 mm, ένα μεσαίο στρώμα πολυβινυλοβουτανάλης (PVB) 0,7 mm για μείωση των θορύβων και ένα εσωτερικό στρώμα κρυστάλλου ασφαλείας 1,8 mm, δημιουργώντας ένα συνολικό πάχος 4,6 mm – ο συνδυασμός όλων προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Και οι πόρτες του Civic διαθέτουν τσιμούχες τριών στρωμάτων που εμποδίζουν την είσοδο του αέρα και λοιπών εξωτερικών θορύβων.

Για να εισέρχεται όσο το δυνατόν λιγότερος θόρυβος από το δρόμο, ο χώρος του κινητήρα του νέου Civic και τα υποδαπέδια καλύμματα περιέχουν ηχομονωτικά υλικά όπως και οι πίσω θόλοι τροχών. Το τροπέτο, το εσωτερικό και τα εξωτερικά πάνελ το ταμπλό και η μοκέτα της καμπίνας περιλαμβάνουν περαιτέρω ήχο-απορροφητικά συνθετικά υλικά.

Το υψηλό επίπεδο ποιότητας της καμπίνας σημαίνει ένα πιο αθόρυβο, πιο ξεκούραστο περιβάλλον με λιγότερους περισπασμούς για τον οδηγό, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει την οδηγική εμπειρία πίσω από το τιμόνι.

Νέοι βενζινοκινητήρες 1.0 L & 1.5 L VTEC TURBO προσφέρουν δυναμικές

επιδόσεις, κορυφαία ισχύ και εξαιρετική απόδοση

 • Επιδόσεις εφάμιλλες μεγαλύτερων κινητήρων για μία δυναμική οδηγική εμπειρία
 • Νέες τεχνολογίες βελτιστοποιούν την ισχύ και την απόδοση
 • Νέο, εξατάχυτο μηχανικό και CVT αυτόματο κιβώτιο ειδικά εξελιγμένα για το Civic

Το νέο Civic είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που διατίθεται με τους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 1.0 L (τρικύλινδρος) και 1.5 L (τετρακύλινδρος) της Honda. Η κληρονομιά της Honda περιλαμβάνει κάποιους από τους πιο διάσημους κινητήρες υψηλών επιδόσεων της βιομηχανίας, και οι νέοι VTEC TURBO είναι σχεδιασμένοι πρώτο και κύριο για να προσφέρουν τις δυναμικές επιδόσεις που υποστηρίζουν τον ενθουσιώδη και σπορ χαρακτήρα του νέου Civic. Εν τούτοις, οι κινητήρες αυτοί πετυχαίνουν επίσης πολύ ανταγωνιστική οικονομία καυσίμου και απόδοση. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με ένα νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο CVT.

Το πρόγραμμα εξέλιξης για τους νέους κινητήρες VTEC TURBO βασίστηκε στην εμπειρία που αποκτήθηκε από τον πρώτο VTEC TURBO της Honda – τη μονάδα  2.0 L 310 PS που έκανε παρουσιάστηκε στο 2015 Civic Type R. Οι νέοι βενζινοκινητήρες 1.0 & 1.5 L VTEC TURBO είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον δίλιτρο προπομπό τους, καθώς μοιράζονται τεχνολογίες που αυξάνουν την ισχύ και την απόδοση, μερικές από τις οποίες έχουν τις ρίζες τους στα αγωνιστικά προγράμματα της Honda.

Με άμεσο ψεκασμό, συμπαγή υπερτροφοδότη μονής εισαγωγής και χαμηλής αδράνειας, ηλεκτρονική βαλβίδα ελέγχου πίεσης υπερπλήρωσης (wastegate), τεχνολογίες Ηλεκτρονικά ελεγχόμενου Μεταβλητού Χρονισμού & Βύθισης Βαλβίδων – Variable Timing & Lift Electronic Control (VTEC) και Διπλού Μεταβλητού Ελέγχου Χρονισμού Dual-Variable Timing Control (VTC) της Honda, τα υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα του Civic έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν την ισχύ και τη ροπή πολύ μεγαλύτερων κινητήρων. Κατά συνέπεια, οι δύο νέοι VTEC TURBO προσφέρουν εξαιρετική ελαστικότητα και κορυφαίες επιδόσεις – με υψηλή μέγιστη ροπή και ισχύ – ενώ παράλληλα πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 και είναι από τους πλέον περιβαλλοντικά συμβατούς στην κατηγορία τους.

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 L VTEC TURBO προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ελαστικότητα σε καθημερινή χρήση – χάρη στη μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές – αλλά και μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τον 1.8 litre VTEC της προηγούμενης γενιάς Civic. Η μέγιστη ροπή των 200 Nm με εξάρι κιβώτιο διατίθεται στις 2.250 rpm, και η ροπή των 180 Nm με CVT είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.700 rpm και 4.500 rpm. Η μέγιστη ιπποδύναμη 129 PS (95 kW) αποδίδεται στις 5.500 rpm. Οι επίσημες εκπομπές CO2 είναι μόλις 106 g/km για το μοντέλο με CVT, με την κατανάλωση στο μικτό κύκλο NEDC να ξεκινά από 4,7l/100 km.

Ο μεγαλύτερος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5-L VTEC TURBO παράγει πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή έναντι του 1.8-L VTEC του προηγούμενου Civic. Η μέγιστη ροπή των 182 PS (134 kW) αποδίδεται στις 5.500 rpm (στις 6.000 rpm με CVT). Με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο, η μέγιστη ροπή των 240 Nm παράγεται μεταξύ 1.900 rpm και 5.000 rpm. Με το CVT, η ροπή των 220 Nm αποδίδεται μεταξύ 1.700 rpm και 5.500 rpm. Οι επίσημες εκπομπές CO2 είναι 133 g/km για το μοντέλο με το εξατάχυτο κιβώτιο, με κατανάλωση μικτού κύκλο (NEDC) 5,8l/100 km .

Οι μηχανικοί της Honda αξιοποίησαν αρκετές προηγμένες τεχνολογίες σε κάθε μηχανικό σύνολο προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την ισχύ και την απόδοση και να βελτιώσουν την απόκριση, βασισμένοι στη φιλοσοφία των μειωμένων εσωτερικών τριβών και της εξοικονόμησης βάρους.

Υπερτροφοδότης μονής εισαγωγής και χαμηλής αδρανείας με ηλεκτρονική βαλβίδα ελέγχου πίεσης υπερπλήρωσης (wastegate)

Συγκριτικά με άλλους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες μικρού κυβισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, ο υπερτροφοδότης των VTEC TURBO είναι πιο συμπαγής, με τουρμπίνα μικρής διαμέτρου. Αυτό είναι επιβεβλημένο για μέγιστη απόκριση. Η σχεδίαση του κελύφους μονής εισαγωγής βοηθά τον υπερτροφοδότη να παράγει πίεση υπερπλήρωσης ακόμα και σε σχετικά μικρά πατήματα του γκαζιού και στις χαμηλές στροφές. Επιπλέον, η ηλεκτρική ενεργοποίηση της wastegate επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της πίεσης υπερπλήρωσης.

Ένας μεγάλος εναλλάκτης αέρα (intercooler) είναι τοποθετημένος χαμηλά, μπροστά από το αυτοκίνητο από όπου μπορεί να διέρχεται ελεύθερα ο αέρας όταν το όχημα κινείται. Το intercooler μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στον κινητήρα αυξάνοντας την πυκνότητά του για μεγαλύτερη απόδοση. Για μείωση βάρους, το σύστημα του υπερτροφοδότη χρησιμοποιεί άκαμπτους, ελαφρούς, συνθετικούς σωλήνες από ρητίνη για τη μεταφορά του αέρα εισαγωγής προς και από το intercooler.

Μπλοκ κυλίνδρου και στρόφαλος

Ένα ελαφρύ μπλοκ από χυτό αλουμίνιο με ξεχωριστά και ενισχυμένα κουζινέτα ελαχιστοποιεί το βάρος, ενώ χιτώνια κυλίνδρων από χυτοσίδηρο διασφαλίζουν την αντοχή. Κάθε κομβίο του ελαφρού στροφάλου από σφυρήλατο χάλυβα έχει περάσει από διαδικασία γυαλίσματος (μικροστίλβωση) για μείωση των εσωτερικών τριβών.

Έμβολα και μπιέλες

Τα έμβολα του κινητήρα βοηθούν στη διατήρηση της σταθερής καύσης και συμβάλλουν στη βελτιωμένη απόδοση με τις κοιλότητες στις κορώνες τους. Τα ελαφρά έμβολα έχουν βελτιστοποιημένη σχεδίαση ποδιάς για ελαχιστοποίηση του βάρους του εμβολοφόρου, που μειώνει τους κραδασμούς και αυξάνει τη λειτουργική απόδοση. Τα έμβολα του 1.5 L VTEC TURBO είναι ελαιόψυκτα με ψεκασμό από διπλά μπεκ που εστιάζουν κάτω από τις ποδιές των εμβόλων, ενώ τα ελατήρια με ιοντική επίστρωση συμβάλλουν στη μείωση των τριβών για μεγαλύτερη λειτουργική απόδοση. Ελαφριές, υψηλής αντοχής μπιέλες από χάλυβα σφυρηλατούνται ως ένα τμήμα και στη συνέχεια διαχωρίζονται για να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ, ισχυρό και βέλτιστα τοποθετημένο κουζινέτο. Ο 1.0L VTEC TURBO εφοδιάζεται με εσωτερικούς θαλάμους ψύξης των εμβόλων, για μείωση της κρουστικής καύσης και βελτίωση της κατανάλωσης.

Κυλινδροκεφαλή και σύστημα βαλβίδων

Η ελαφρού βάρους κυλινδροκεφαλή DOHC κατασκευάζεται από κράμα αλουμινίου με χύτευση υπό πίεση. Με τους αυλούς εξαγωγής να ενσωματώνονται στην κυλινδροκεφαλή, καταργείται η ανάγκη για μία παραδοσιακή ανεξάρτητη πολλαπλή εξαγωγής.

Μία αθόρυβη καδένα χαμηλών τριβών κινεί τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής της τετραβάλβιδης κεφαλής. Ο μηχανισμός των εκκεντροφόρων δεν απαιτεί συντήρηση σε όλη τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Για πρόσθετη μείωση βάρους, χρησιμοποιούνται νέοι κοίλοι εκκεντροφόροι με λεπτά τοιχώματα.

Οι βαλβίδες εξαγωγής έχουν πλήρωση νατρίου προς όφελος της απόδοσης, των μειωμένων ρύπων και της ισχύος. Ένας θάλαμος μέσα στη βαλβίδα περιέχει νάτριο που ψύχεται από τον αυλό ψύξης της εξαγωγής. Καθώς ο εκκεντροφόρος πλησιάζει στην κεφαλή της, το νάτριο βοηθά στην ψύξη ολόκληρης της βαλβίδας. Καθώς η βαλβίδα ψύχεται εσωτερικά, καταργείται η ανάγκη για εμπλουτισμό του μίγματος καυσίμου – κάτι συνηθισμένο για την ψύξη των βαλβίδων εξαγωγής των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Το πιο φτωχό μείγμα μειώνει τους ρύπους, βελτιώνει την κατανάλωση και αυξάνει την ισχύ.

Η κυλινδροκεφαλή περιλαμβάνει μικρότερα μπουζί M12, αντίθετα με τα συνήθη M14, για εξοικονόμηση χώρου και βάρους.

Το σύστημα Dual-VTC μεταβάλλει το χρονισμό των εκκεντροφόρων εισαγωγής και εξαγωγής ανεξάρτητα και συνεχώς για βελτιστοποιημένη καύση σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Υπό ελαφρά φορτία, η επικάλυψη των βαλβίδων μπορεί να αυξηθεί για μείωση των απωλειών της ροής και βελτίωση της απόδοσης καύσης. Όταν οι στροφές είναι χαμηλές και το φορτίο του κινητήρα υψηλό, όπως στην αρχική φάση της επιτάχυνσης, η επικάλυψη αυξάνεται για να ενταθεί το φαινόμενο της σάρωσης, κάτι που βελτιώνει τη ροπή και την απόκριση. Όταν οι στροφές αλλά και το φορτίο είναι υψηλά, όπως κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης με τέρμα γκάζι, η επικάλυψη των βαλβίδων μειώνεται για αύξηση της ισχύος με τη βελτίωση της  εισαγωγής και της σάρωσης.

Άμεσος Ψεκασμός

Ο άμεσος ψεκασμός επιτρέπει την αύξηση της ροπής σε όλο το εύρος λειτουργίας του κινητήρα, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη κατανάλωση. Το σύστημα περιέχει μία συμπαγή, υψηλής πίεσης αντλία άμεσου ψεκασμού που επιτρέπει υψηλή παροχή καυσίμου, ενώ ο μεταβλητός έλεγχος της πίεσης βελτιστοποιεί τη λειτουργία ψεκασμού. Ένα μπεκ πολλαπλών οπών διανέμει το καύσιμο απευθείας σε κάθε κύλινδρο αντί στον αυλό εισαγωγής, όπως συμβαίνει στα συμβατικά συστήματα ψεκασμού , με αποτέλεσμα πιο αποδοτική καύση.

Τα μπεκ πολλαπλών οπών παράγουν το ιδανικό μίγμα καυσίμου / αέρα στους κυλίνδρους για βελτιωμένο έλεγχο καυσαερίων. Με βάση τις λειτουργικές συνθήκες, το σύστημα άμεσου ψεκασμού μεταβάλλει τη λειτουργία του ώστε να επιτυγχάνονται άριστες επιδόσεις. Σε κρύες εκκινήσεις, το καύσιμο ψεκάζεται στους κυλίνδρους κατά τη φάση της συμπίεσης. Αυτό επιτρέπει μερικώς τη δημιουργία φαινομένου διαστρωματικής καύσης  που βελτιώνει την εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει τις εκπομπές ρύπων πριν φτάσει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας.

Μόλις ο κινητήρας φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας, ψεκάζεται καύσιμο κατά τη διάρκεια της εισαγωγής με αποτέλεσμα μέγιστη ισχύ και απόδοση καυσίμου. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ομοιογενούς μίγματος καυσίμου / αέρα μέσα στον κύλινδρο κάτι στο οποίο συμβάλλει και η σχεδίαση των αυλών εισαγωγής υψηλού στροβιλισμού. Αυτό βελτιώνει την ογκομετρική απόδοση, ενώ η πρόσθετη ψύξη λόγω του εισερχόμενου καυσίμου αποτρέπει την κρουστική καύση.

Τεχνολογία μείωσης τριβών

Και οι δύο νέοι βενζινοκινητήρες του νέου Civic χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες μείωσης τριβών, σχεδιασμένες για να βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα. Οι εξωτερικές ποδιές των αλουμινένιων εμβόλων φέρουν επικάλυψη χαμηλής τριβής με χρήση ειδικής πατέντας. Σαν αποτέλεσμα, μειώνεται η συνολική τριβή καθώς τα έμβολα κινούνται μέσα στους κυλίνδρους.

Η μηχανουργική κατεργασία (plateau honing) μειώνει ακόμα περισσότερο τις τριβές ανάμεσα στα έμβολα και στους κυλίνδρους δημιουργώντας μία πολύ ομαλή επιφάνεια. Πρόκειται για μία διαδικασία δύο σταδίων που χρησιμοποιεί δύο διαδικασίες λείανσης αντί για τη μια συμβατική. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη αντοχή του κινητήρα απέναντι στη φθορά.

Λιπαντικό χαμηλού ιξώδους (0W-20), μία ειδική βαλβίδα εκτόνωσης αντλίας λαδιού δύο σταδίων, τσιμούχες λαδιού χαμηλών τριβών, ειδική σχεδίαση ελατηρίου λαδιού χαμηλής αντίστασης, ιμάντας χρονισμού χαμηλών τριβών και ένας στρόφαλος ελαφρού βάρους συμβάλλουν επίσης στην άριστη συνολική λειτουργική απόδοση.

Ηλεκτρονικό γκάζι

Το σύστημα γκαζιού της Honda αξιολογεί τις τρέχουσες οδηγικές συνθήκες παρακολουθώντας τη θέση του πεντάλ, τη θέση της πεταλούδας, τις στροφές του κινητήρα και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν την ευαισθησία ελέγχου του γκαζιού, πράγμα που δίνει στο πεντάλ γκαζιού του νέου Civic προβλέψιμη και άμεση απόκριση για μία πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο

Το αναβαθμισμένο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί την απόδοση της μετάδοσης ισχύος στους τροχούς και από τους δύο δυναμικούς, σπορ βενζινοκινητήρες. Το κιβώτιο φέρει πιο ανθεκτικό κέλυφος για να ανταπεξέρχεται στην υψηλότερη ιπποδύναμη των κινητήρων VTEC TURBO.

Μία αίσθηση άνεσης και ακρίβειας στην αλλαγή προέρχεται από τα αναβαθμισμένα συγχρονιζέ, ενώ η τριβή κατά την αλλαγή σχέσεων έχει μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά Civic και είναι τώρα από τα καλύτερα στην κατηγορία.

Ένας μηχανισμός όπισθεν με ελικοειδή γρανάζια μόνιμης εμπλοκής μειώνει σημαντικά το θόρυβο και το βολάν διπλής μάζας ωφελεί περαιτέρω τα χαρακτηριστικά θορύβων, κραδασμών και τριγμών (NVH).

Η αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου αυξάνει την περιβαλλοντική απόδοση στο ταξίδι χωρίς να επηρεάζεται η απόκριση κατά την επιτάχυνση και η εμπλοκή του οδηγού σε περιπτώσεις πιο ενθουσιώδους οδήγησης.

Προηγμένο CVT ανασχεδιασμένο για χρήση σε VTEC TURBO

Το αυτόματο κιβώτιο CVT έχει ανασχεδιαστεί ειδικά για να ενσωματώνεται στους νέους κινητήρες VTEC TURBO. Είναι το αποτέλεσμα ενός διετούς προγράμματος εξέλιξης με έδρα στο R&D Κέντρο της Honda στη Φρανκφούρτη, το οποίο περιλάμβανε ένα μεγάλο αριθμό οδηγικών σεναρίων, όπως πυκνή κυκλοφορία στην πόλη, ανοιχτοί επαρχιακοί δρόμοι και Γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας.

Ο Mitsuru Kariya, Αρχιμηχανικός και Επικεφαλής του Project εξηγεί: «Αντιμετωπίσαμε πολυάριθμες σημαντικές προκλήσεις στην αναθεώρηση του CVT για το νέο Civic, αλλά μεγαλύτερη προτεραιότητα δώσαμε στην οδηγησιμότητα. Για να διασφαλίσουμε ότι πετύχαμε το στόχο μας να χαρίσουμε στο Civic ‘ενθουσιώδεις επιδόσεις’, θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι οι οδηγοί θα ένοιωθαν απόλυτη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες του CVT, και ήμασταν αποφασισμένοι να προσφέρουμε αυτή τη δυναμική, συναρπαστική αίσθηση.»

Για να πετύχουμε αυτήν την απολαυστική οδηγησιμότητα, το σημαντικότερο νέο σχεδιαστικό στοιχείο είναι ο μετατροπέας ροπής με δύο αποσβεστήρες στην εσωτερική φτερωτή, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε συνδυασμό με τους κινητήρες VTEC TURBO.

Συγκριτικά με τα παραδοσιακά συστήματα CVT που παρουσιάζουν μία ‘σπογγώδη’ αίσθηση σε απότομες επιταχύνσεις , η νέα μονάδα προσφέρει μία τελείως διαφορετική, πιο άμεση σύνδεση με τις στροφές του κινητήρα, που οδηγεί σε πιο γραμμική απόκριση. Τα χαρακτηριστικά του είναι παρόμοια με ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη τρέχουσας γενιάς.

Το CVT προσφέρει πιο φυσική οδηγησιμότητα χάρη στο μηχανισμό ελέγχου ‘πολλαπλών σχέσεων’ που είναι αποκλειστικός στην Ευρώπη. Αυτός προσομοιώνει επτά σχέσεις με βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση αλλαγών προσφέροντας στον οδηγό τη γνώριμη αίσθηση αλλαγών σχέσεων. Χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι (paddles) προσφέρουν στον οδηγό την ευκαιρία να αναλάβει τον έλεγχο του αυτόματου κιβωτίου στο μηχανικό πρόγραμμα.

Το CVT της Honda περιλαμβάνει δύο πρόσθετα προγράμματα που βελτιώνουν την ασφάλεια και οδηγησιμότητα ανάλογα με τις συνθήκες.  Το Early Downshift During Braking (EDDB) χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να υποστηρίξει τον οδηγό στο φρενάρισμα. Όταν το σύστημα αναγνωρίσει επιβράδυνση, κατηφόρα ή επικείμενη στροφή λόγω ενεργοποίησης των φρένων, το  EDDB αυξάνει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα για να αξιοποιήσει το φρένο του. Στη συνέχεια επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει άμεσα ξανά, μετά την επιβράδυνση ή το τέλος της στροφές.

Το Fast Off καταγράφει πόσο γρήγορα ο οδηγός αφήνει το γκάζι και διατηρεί τις στροφές του κινητήρα για να αξιοποιήσει το φρένο του σε περιπτώσεις που η πίεση του πεντάλ είναι ανεπαρκής. Το σύστημα αυτό έχει δοκιμαστεί εκτενώς για τους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους υψηλών ταχυτήτων και πολλαπλών λωρίδων. Για παράδειγμα, το Fast Off αναγνωρίζει πότε ο οδηγός έχει προετοιμαστεί να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα, αλλά αδυνατεί να το εκτελέσει λόγω οχήματος που βρίσκεται στη διπλανή λωρίδα. Καθώς ο οδηγός αφήνει γρήγορα το γκάζι για να αφήσει το πίσω όχημα να περάσει, το Fast Off διατηρεί ψηλά τις στροφές για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η προσπέραση.

Η απόδοση του κινητήρα 1.0 litre VTEC TURBO με CVT είναι μεγαλύτερη από τον περισσοτέρων ανταγωνιστών των 1000 κυβ. εκ. με αυτόματα κιβώτια, με παρόμοιες επιδόσεις. Επίσης υπερέχει σε επιτάχυνση το προηγούμενο 1.8 L πεντατάχυτο αυτόματο Civic. Οι επιδόσεις του 1.5 L VTEC TURBO με CVT αξιολογήθηκαν από μηχανικούς της Honda ως κορυφαίες, με την απόδοση να παραμένει από τις καλύτερες στην κατηγορία. (Εσωτερικά Δεδομένα Honda).

Κορυφαίοι χώροι εσωτερικού, βελτιωμένη πρακτικότητα

 • Το νέο Civic είναι πιο ευρύχωρο από το προηγούμενο μοντέλο
 • Περισσότεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές
 • Premium ποιότητα, νέα διάταξη οργάνων LCD και ευέλικτη, διεπίπεδη κονσόλα φιλοσοφίας ‘τεχνολογικού κέντρου’
 • Το hatchback διαθέτει καινότομο πλαϊνό συρόμενο κάλυμμα στο χώρο αποσκευών

Το νέο Civic προτίθεται να συνεχίσει τη φήμη του μοντέλου για κορυφαία πρακτικότητα και απαράμιλλους χώρους επιβατών και αποσκευών. Υλικά υψηλής ποιότητας, ένα απλό και σοφιστικέ σχεδιαστικό θέμα, και νέα ψηφιακή οθόνη οργάνων συνθέτουν ένα ανανεωμένο, premium περιβάλλον.

«Η χαρισματική εξωτερική σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό,» εξηγεί ο Mitsuru Kariya, Αρχιμηχανικός & Επικεφαλής του Project. «Είναι μία σύγχρονη καμπίνα στην οποία οι προηγμένες τεχνολογίες και τα υψηλής ποιότητας υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός αυξημένου επιπέδου ευρυχωρίας και άνεσης. Η εξαιρετική ορατότητα συμβάλλει στη γενικότερη αίσθηση ευεξίας, ασφάλειας και προστασίας. Αυτό αποτελεί πρωταρχικό μας επίτευγμα στον επαναπροσδιορισμό του compact μοντέλο σύμφωνα με τη φιλοσοφία Honda.»

Πιο ευρύχωρη καμπίνα επιβατών

Το νέο μοντέλο βασίζεται σε ένα πιο μακρύ και φαρδύ πάτωμα, ενώ και το μεταξόνιό του είναι μακρύτερο κατά 30mm από του προηγούμενου Civic., με αποτέλεσμα, οι επιβάτες να απολαμβάνουν καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη ευρυχωρία σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Η θέση οδήγησης βρίσκεται 35 mm χαμηλότερα από αυτή της προηγούμενης γενιάς Civic δημιουργώντας μία αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας και προστασίας για τον οδηγό και το συνοδηγό. Το καπό έχει χαμηλώσει κατά 65mm, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η προς τα εμπρός και κάτω ορατότητα. Λεπτές κολώνες Α (12 mm στενότερες) μειώνουν τα μπροστινά εμπόδια κατά 11,6%, προσφέροντας άριστα ορατότητα μπροστά 84,3 μοιρών, κάτι που δημιουργεί επίσης μία αίσθηση ευρυχωρίας στην καμπίνα.

Εργονομικά βελτιστοποιημένα εμπρός καθίσματα προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ρυθμιζόμενη στήριξη μηρών σε 14 στάδια ώστε ο οδηγός να διαμορφώνει τη θέση που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Τα εμπρός καθίσματα έχουν 10 mm μεγαλύτερη διαδρομή εμπρός/πίσω και 10 mm μεγαλύτερο εύρος ρύθμισης του ύψους από το προηγούμενο Civic.

Ο χώρος για τους ώμους των εμπρός επιβατών έχει αυξηθεί κατά 10 mm, ενώ ο χώρος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα έχει επίσης αυξηθεί κατά 30 mm. Ο χώρος για τους ώμους στα πίσω καθίσματα του hatchback είναι 20 mm μεγαλύτερος, ενώ οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν 95 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια, καθώς και 45 mm μεγαλύτερη απόσταση από το γόνατα.

Ένα φωτεινό και ευάερο περιβάλλον υπόσχεται η μεγάλη συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή με μηχανισμό ανάκλισης (διατίθεται με υψηλότερες εκδόσεις)

Κορυφαία χωρητικότητα και ευελιξία χώρου αποσκευών

Ο χώρος αποσκευών παραμένει κορυφαίος σε χωρητικότητα (478 L), και χαρακτηρίζεται από για την ευκολία πρόσβασης και την ευελιξία του. Τα διαιρούμενα 60:40 / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, το χαμηλό ύψος φόρτωσης (679mm) και το φαρδύ άνοιγμα του πορτμπαγκάζ (1.120 mm) σε συνδυασμό με το επίπεδο πάτωμα διευκολύνουν τη φόρτωση αντικειμένων  μεγάλου μήκους, πλάτους και βάρους. Ένας κρυφός, υποδαπέδιος θάλαμος προσφέρει έναν πρόσθετο, ασφαλή αποθηκευτικό χώρο (εξαιρούνται τα μοντέλα S, Sport and Sport Plus).

Ένα καινοτόμο, συρόμενο κάλυμμα αναβαθμίζει την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών. Το κάλυμμα σύρεται από μία θήκη τοποθετημένη στο πλάι, γρήγορα και εύκολα. Όταν φορτώνονται ψηλά αντικείμενα, το κάλυμμα απλά ‘ξεκουμπώνει’ και ξαναμπαίνει στη θήκη του. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αφαιρείται και να αποθηκεύεται εντός ή εκτός του αυτοκινήτου όταν πρέπει να μεταφερθούν μεγαλύτερα αντικείμενα. Εάν χρειαστεί, η θήκη του καλύμματος μπορεί να τοποθετηθεί στην άλλη πλευρά, ακόμα και να αφαιρεθεί εντελώς.

Premium σχεδίαση και ποιότητα εσωτερικού

Το νέο εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την πιο άνετη και προηγμένη καμπίνα στη μικρομεσαία κατηγορία χαρίζοντας στο νέο Civic μία μοντέρνα, κομψή και απλά αισθητική που δένει με το έντονα ανάγλυφο εσωτερικό. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση οριζόντιων γραμμών που τονίζουν το πλάτος και το μήκος και κατ’ επέκταση την ευρυχωρία.

Το σοφιστικέ premium περιβάλλον αναδεικνύεται από τις επενδύσεις της καμπίνας για τις οποίες χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας. Αξιοσημείωτο είναι τα ταμπλό που φέρει επένδυση μαλακών υλικών με χυτές ραφές και premium υφάσματα καθισμάτων.

Κονσόλα Φιλοσοφίας ‘Τεχνολογικού Κέντρου’

Η κεντρική κονσόλα έχει φινίρισμα piano-black και σχεδιαστικά θυμίζει ‘τεχνολογικό κέντρο’.

Το κάτω τμήμα μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων, είναι σχεδιασμένο σαν ένα διεπεπίπεδο ράφι κατάλληλο για προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές. Το εμπρός ράφι προσφέρει άμεση εικόνα και πρόσβαση στις συσκευές, με μία ενσωματωμένη επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphoneσε σε μερικές εκδόσεις.

Το δεύτερο ράφι πίσω από την κεντρική κονσόλα προσφέρει ένα πιο διακριτικό αποθηκευτικό χώρο και πρόσβαση στις θύρες HDMI και USB, και στην πρίζα 12v. Μία οπή στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας επιτρέπει να περνάνε τα καλώδια σύνδεσης και φόρτισης συσκευών από το ράφι του δεύτερου επιπέδου στο εμπρός ώστε να διατηρείται η τάξη. Ο φωτισμός LED κάνει πιο ευδιάκριτη την κονσόλα στο σκοτάδι.

Πάνω από το ράφι, ένα ασημί πάνελ περιλαμβάνει μερικά απλά, απέριττα χειριστήρια εξαερισμού, ενώ φώτα LED στην οροφή αναδεικνύουν την πολυτέλεια του χώρου.

Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται η έγχρωμη οθόνη αφής επτά ιντσών Honda Connect 2 (δείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επόμενο κεφάλαιο). Εκτός από επιφάνεια ελέγχου αφής για τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης & ψυχαγωγίας και κλιματισμού, η οθόνη ενσωματώνει μία κάμερα οπισθοπορείας σε ανώτερες εκδόσεις.

Μπροστά από τον οδηγό, η νέα διάταξη των οργάνων είναι πιο σαφής και φιλική προς το χρήστη. Μία νέα οθόνη επτά ιντσών TFT-LCD Driver Information Interface (DII) κυριαρχεί στο κεντρικό τμήμα του ανανεωμένου ταμπλό των οργάνων. Περιλαμβάνει μεγάλο, ψηφιακό στροφόμετρο και ταχύμετρο. Ενσωματωμένη στην οθόνη DII βρίσκεται μία περιοχή στην οποία ο οδηγός μπορεί να επιλέγει ανάμεσα στις ποικίλες οθόνες του συστήματος ενημέρωσης & ψυχαγωγίας, όπως απεικόνιση οδηγιών πλοήγησης, SMS και email (σε συνδυασμό με φωνητικές εντολές) πληροφοριών μουσικών κομματιών, επαφών smartphone, πληροφοριών ταξιδιού και πληροφοριών συντήρησης οχήματος. Στις εκδόσεις Sport, οι οδηγοί μπορούν επίσης να παρακολουθούν την πίεση υπερπλήρωσης.

Αυτή η κεντρική οθόνη πλαισιώνεται από δείκτες θερμοκρασίας και στάθμης καυσίμου, επίσης μέσω οθονών TFT-LCD. Όλες οι ενδείξεις είναι ευανάγνωστες, με μοντέρνα εμφάνιση. Μόλις ο οδηγός εισέρχεται στο αυτοκίνητο, τα όργανα φωτίζονται προοδευτικά δημιουργώντας μία φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Το σκρολάρισμα και η επιλογή των πληροφοριών που θα εμφανίζονται στην DII γίνεται μέσω χειριστηρίων στην αριστερή ακτίνα του τιμονιού (κοντά στον αντίχειρα). Έτσι ο οδηγός μπορεί να σκρολάρει μεταξύ των DII modes και να κάνει ρυθμίσεις, να εκτελεί αλφαβητικές αναζητήσεις – επαφών ή μουσικών κομματιών, για παράδειγμα – και να επιλέγει ποιες πληροφορίες επιθυμεί να εμφανίζονται στην DII του πίνακα οργάνων. Επίσης στην αριστερή ακτίνα είναι ενσωματωμένα τα χειριστήρια του τηλεφώνου που συνδέεται μέσω Bluetooth®3 HandsFreeLink®. Ο συνδυασμός των χειριστηρίων του τιμονιού και της οθόνης DII στο πεδίο ορατότητας του οδηγού βοηθούν στο να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο ενώ οδηγεί.

Ένα δεύτερο χειριστήριο στη δεξιά ακτίνα του τιμονιού ελέγχει τις ρυθμίσεις του adaptive cruise control και του συστήματος lane keeping assist.

Το νέο Civic διαθέτει κύκλωμα ψυκτικού στο σύστημα κλιματισμού με πολύ χαμηλότερο δείκτη Global Warming Potential (GWP). Σύστημα θέρμανσης εμπρός καθισμάτων τριών σταδίων και θέρμανση πίσω καθίσματος διατίθενται επίσης σε μερικές εκδόσεις.

Το νέο Civic προσφέρει την λειτουργία Brake Hold όταν σταματά για λίγο – παραδείγματος χάρη στα φανάρια ή σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις – και σύστημα εισόδου/εκκίνησης μέσω μπουτόν, χωρίς κλειδί, και αυτόματο αντιθαμβωτικό μεσαίο καθρέπτη.

Νέα γενιά Honda Connect με αναβαθμισμένη, πιο διαισθητική λειτουργία συνδεμένων συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας

 • Νέα οθόνη Advanced Touch IPS επτά ιντσών
 • Πλήρης ενσωμάτωση smartphone με Apple CarPlay® και Android Auto
 • Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν χάρτες, αποστολή μηνυμάτων, μουσική κλπ.

Το νέο Civic διατίθεται με τη δεύτερη γενιά του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας της Honda Connect, με αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay® και Android Auto.

Η απόδοση, σταθερότητα και ταχύτητα του νέου συστήματος Honda Connect  οφείλεται σε έναν υψηλών επιδόσεων τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 3, που εξελίχθηκε ειδικά για εξαιρετική απόδοση πολλαπλών εφαρμογών, πολύ ομαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, άριστα γραφικά και ταχεία απόκριση στις εντολές. Επίσης, υποστηρίζει την σαφή και ζωντανή απεικόνιση γραφικών και κειμένων στην οθόνη αφής TFT-LCD επτά ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Καθώς περιλαμβάνονται για πρώτη φορά Apple CarPlay και Android Auto οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να ενσωματώσουν το Honda Connect στα δύο κορυφαία λειτουργικά συστήματα για smartphone.

Ενσωμάτωση με Apple CarPlay σημαίνει ότι το Honda Connect 2 μπορεί τώρα να φέρει τη λειτουργικότητα ενός iPhone στην οδηγική εμπειρία. Οι οδηγοί μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες, να τηλεφωνούν, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούνε μουσική από την οθόνη αφής ή μέσω φωνητικού ελέγχου χρησιμοποιώντας εντολές Siri της Apple. Οι υποστηριζόμενες εφαρμογές του CarPlay περιλαμβάνουν Τηλέφωνο, Μηνύματα, Χάρτες, Μουσική και άλλα συμβατά προγράμματα τρίτων. Το CarPlay είναι συμβατό με iOS 8.4 ή μεταγενέστερη έκδοση και iPhone 5 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το Android Auto έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους οδηγούς έναν απλό και διαισθητικό τρόπο χρήσης των Android smartphones μέσω αφής και φωνής, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διάσπασης της προσοχής. Το Android Auto είναι συμβατό με Android 5.0 ή μεταγενέστερη έκδοση, και υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως Google Maps, Google Now, μηνύματα, μουσική και πολυάριθμες ακόμα δημοφιλείς εφαρμογές, ανάλογα με την αγορά

Η οθόνη αφής επτά ιντσών του Honda Connect υιοθετεί τεχνολογία In-Place-Switching (IPS). Αυτή προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας και αναλογία αντιθέσεων που πετυχαίνουν μεγαλύτερη ακρίβεια και συνοχή στην απεικόνιση των χρωμάτων και πιο ευρυγώνια απεικόνιση σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες LCD – έως 178 μοιρών – διασφαλίζοντας ότι οδηγός και επιβάτες μπορούν να διαβάζουν την οθόνη χωρίς να πρέπει να τεντωθούν από τη θέση τους.

Για πρώτη φορά, το  Honda Connect προσφέρει έλεγχο ρυθμίσεων του συστήματος κλιματισμού (A/C), που βοηθά στην ελαχιστοποίηση του αριθμού διακοπτών στην απέριττη κεντρική κονσόλα.

Το Honda Connect προσφέρει ταχεία πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως web browsing, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ειδήσεις και καιρό, social media, και διαδικτυακούς μουσικούς σταθμούς. Περιλαμβάνει προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν και άλλες από το Honda App Centre για πλήρη εξατομίκευση της εμπειρίας τους. Η  προ-εγκατεστημένη εφαρμογή ‘Aha’ παρέχει ασύρματη πρόσβαση σε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς – με μουσική, ειδήσεις, podcasts και audio books – καθώς και social media feeds και υπηρεσίες που βασίζονται στον εντοπισμό θέσης.

Η οθόνη αφής προβάλλει πληροφορίες για το αυτοκίνητο – όπως πληροφορίες ταξιδιού και κατανάλωσης – και εικόνες από την πίσω κάμερα παρκαρίσματος πολλαπλών γωνιών (multi-view parking).

Το Honda Connect μπορεί να παραγγέλνεται με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Garmin, με προ-αποθηκευμένους χάρτες, φωτορεαλιστικές εικόνες διασταυρώσεων, καθοδήγηση λωρίδων κυκλοφορίας, αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πραγματικό χρόνο, τρισδιάστατες απεικονίσεις κτιρίων και τοπίων, αλλά και Eco Routing. Δωρεάν ενημερώσεις χαρτών προσφέρονται για πέντε χρόνια, ένα προνόμιο μοναδικό για τη Honda.

Οι επιλογές ηχοσυστημάτων ποικίλουν ανάλογα με την έκδοση και περιλαμβάνουν σύστημα 8 ηχείων με ισχύ 180 watt, ή τo premium σύστημα με 11 ηχεία και ισχύ 449 watt.

Στάνταρ Honda SENSING σε όλες τις εκδόσεις κάνει το Civic ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του

 • Το Civic είναι τώρα ασφαλέστερο από ποτέ χάρη στη νέα δομή του αμαξώματος και τις αναβαθμισμένες τεχνολογίες ασφάλειας
 • Πιο άκαμπτο, ισχυρότερο και μειωμένη διείσδυση καμπίνας σε περίπτωση σύγκρουσης
 • Honda SENSING είναι μία ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας
 • Φιλοδοξεί κορυφαία κατάταξη Euro NCAP

Το νέο Civic έχει σχεδιαστεί για να πετυχαίνει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει κορυφαία ακαμψία και αντοχή αμαξώματος, σε συνδυασμό με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας προβλέπεται να βοηθήσει το νέο Civic να κερδίσει κορυφαία σκορ στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Honda ‘Ασφάλεια για Όλους’, τα ίδια συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις του νέου Civic.

Η εξαιρετικά ισχυρή και άκαμπτη πλατφόρμα (βλέπε κεφάλαιο 2) αποτελεί τη βάση για κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας, με μία φιλοσοφία ‘All Directions Collision Safety’ (Ασφάλεια σε Συγκρούσεις Όλων των Κατευθύνσεων). Η σχεδίαση της πλατφόρμας βασίζεται στην αποκλειστική φιλοσοφία αμαξώματος επόμενης γενιάς ACE™ (Advanced Compatibility Engineering) της Honda, που χρησιμοποιεί ένα δίκτυο δομικών στοιχείων για πιο ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας κρούσης. Αυτή η δομική σχεδίαση βοηθά στη μείωση των δυνάμεων που μεταφέρονται στον κλωβό των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, προσφέροντας υψηλή αντοχή σε εμπρόσθιες, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις.

Στο νέο μοντέλο, αυτή η δομή περιλαμβάνει επίσης τεχνολογία ελεγχόμενης υποχώρησης σε περίπτωση σύγκρουσης (crash stroke technology), που χρησιμοποιεί μία σχεδίαση μεντεσέ στο εμπρός πλαίσιο για να σπρώξει τον κινητήρα προς τα κάτω και προς τα πίσω σε μία σύγκρουση Αυτό προσθέτει 80 mm  χώρου απορρόφησης φορτίων σύγκρουσης στο εμπρός τμήμα του οχήματος, και ελαχιστοποιεί τη διείσδυση της καμπίνας σε μία σύγκρουση.

Οι 6 αερόσακοι προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης και περιλαμβάνουν τεχνολογίες i-SRS Airbag και i_Side Airbag τεχνολογίες.

Τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας του νέου Civic συμπληρώνονται από τη σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING, που – για πρώτη φορά σε Honda – προσφέρονται με όλες τις εκδόσεις. Η σειρά τεχνολογιών ασφάλειας Honda SENSING είναι από τις πιο ολοκληρωμένες του είδους στην κατηγορία. Χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πληροφοριών από ραντάρ, κάμερες και προηγμένους αισθητήρες που βοηθούν και προειδοποιούν τον οδηγό σε πιθανά επικίνδυνα σενάρια.

Οι τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING περιλαμβάνουν:

 • Collision Mitigation Braking System : βοηθά στην επιβράδυνση ή και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι η σύγκρουση με ένα προπορευόμενο όχημα είναι αναπόφευκτη. Προειδοποιητικό ηχητικό σήμα και, εάν χρειαστεί πίεση πέδησης εφαρμόζεται αυτόματα
 • Forward Collision Warning : ανιχνεύει το δρόμο εμπρός και προειδοποιεί τους οδηγούς για επικείμενη σύγκρουση. Με οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις παροτρύνει τον οδηγό να κάνει διορθωτικές κινήσεις ώστε να αποφύγει μία σύγκρουση
 • Lane Departure Warning : ανιχνεύει κατά πόσον το αυτοκίνητο τείνει να βγει από τη λωρίδα που κινείται χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί τα φλας, και παροτρύνει τον οδηγό σε διορθωτική κίνηση
 • Road Departure Mitigation : χρησιμοποιεί δεδομένα από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ για να διαπιστώσει κατά πόσο το όχημα εκτρέπεται από το δρόμο. Χρησιμοποιεί το Electric Power Steering (EPS) για διακριτικές παρεμβάσεις, που θα κρατήσουν το όχημα στη λωρίδα του, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης. Το σύστημα απενεργοποιείται εάν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός έχει ανακτήσει τον έλεγχο
 • Lane Keeping Assist System : βοηθά να παραμείνει το όχημα στο κέντρο της τρέχουσας λωρίδας του, ανιχνεύοντας τις σημάνσεις του δρόμου και κάνοντας μικρές διορθώσεις διεύθυνσης για να κρατήσει το αυτοκίνητο εντός των λευκών γραμμών
 • Adaptive Cruise Control : επιτρέπει στον οδηγό να ορίσει μία επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του cruise control σε συνθήκες με ελαφριά, μεταβλητή ροή κυκλοφορίας
 • Traffic Sign Recognition : ανιχνεύει και αναγνωρίζει αυτόματα τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας και τις εμφανίζει στην οθόνη των οργάνων DII
 • Intelligent Speed Assistance : συνδυάζει το όριο ταχύτητας που έχει ορίσει ο οδηγός με το TSR για να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με το τελευταίο όριο
 • Intelligent Adaptive Cruise Control : πρωτοποριακή τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στο 2015 Honda CR-V, το i-ACC προβλέπει και αντιδρά αυτόματα όταν κάποιο όχημα κάνει ‘σφήνα’ σε αυτοκινητόδρομους πολλών λωρίδων. Χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση της θέσης των άλλων οχημάτων στο δρόμο και εφαρμόζει έναν αλγόριθμο – βασισμένο σε διεξοδική έρευνα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους – για να προβλέπει την πιθανότητα άλλων οχημάτων σε γειτονικές λωρίδες να κάνουν ‘σφήνα’. Με αυτό τον τρόπο, το νέο Civic μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητά του αυτόματα πριν άλλα οχήματα κάνουν σφήνα, για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στο ταξίδι.

Άλλες τεχνολογίες ασφάλειας που προσφέρει το νέο Civic:

 • Blind Spot Information: χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για την αυτόματη ανίχνευση και προειδοποίηση σχετικά με οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του οδηγού
 • Cross Traffic Monitor: χρησιμοποιεί αισθητήρες στο πίσω πλαϊνό τμήμα του οχήματος για να προειδοποιήσει τον οδηγό για τη διέλευση οχημάτων όταν κινείται με όπισθεν
 • Πίσω κάμερα πολλαπλών γωνιών: προσφέρει στον οδηγό επιλογές για πλήρη ορατότητα και επομένως ξεγνοιασιά όταν κάνει όπισθεν. Μία κανονική ορατότητα 130 μοιρών, μία ευρυγώνια 180 μοιρών και μία πανοραμική απεικόνιση

Επίσης στάνταρ προσφέρεται στο Vehicle Stability Assist (VSA®) με έλεγχο πρόσφυσης που αυξάνει τις δυνατότητες ελέγχου κατά τη επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το στρίψιμο, αλλά και το Indirect Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) – έμμεσο σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών.

 Honda UK Manufacturing (HUM) – ο παγκόσμιος κόμβος παραγωγής για το νέο Civic hatchback

 • Το νέο Civic hatchback θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο
 • Το Βρετανικό εργοστάσιο της Honda στο Swindon εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή του Civic
 • Επένδυση 270 εκατομμυρίων ευρώ σε τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής
 • Μακροχρόνια δέσμευση για παραγωγή στη Βρετανία και την Ευρώπη

Η δέκατη γενιά της οικογένειας Civic ωφελείται από το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα εξέλιξης για ένα μοντέλο στην ιστορία της Honda. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις προσδοκίες – ώστε να πληροί τις απαιτήσεις όλων των παγκόσμιων περιοχών που θα πωλείται το Civic.

Το Civic είναι ένα σημαντικό μοντέλο της Honda στην Ευρώπη και είναι βασικός συντελεστής για τις ισχυρές πωλήσεις και την ιστορία της σε επίπεδο παραγωγής στην περιοχή. Για πολλούς Ευρωπαίους πελάτες, το Civic είναι συνώνυμο με τη μάρκα Honda. Το  νέο Civic hatchback συνεχίζει αυτή την παράδοση και θα παίξει καθοριστικό ρόλο για να επιτευχθούν οι στόχοι πωλήσεων της Honda στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το Ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Honda, Honda UK Manufacturing (HUM), θα γίνει παγκόσμιος κόμβος παραγωγής για τη δέκατη γενιά του Civic hatchback. Η Honda έχει πραγματοποιήσει επένδυση 270 εκατομμυρίων ευρώ σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής με σκοπό την προετοιμασία για το νέο μοντέλο. Αυτό θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις ΗΠΑ. Η επένδυση αποτελεί τμήμα ενός μακροπρόθεσμου οράματος για το Ευρωπαϊκό εργοστάσιο στις παγκόσμιες δραστηριότητες της Honda.

Το εργοστάσιο της HUM κατασκεύασε τον πρώτο του κινητήρα το 1989 και το πρώτο του αυτοκίνητο το 1992. Τώρα περιλαμβάνει δύο Μονάδες παραγωγής οχημάτων και μία εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων. Άλλες περιοχές των εγκαταστάσεων προορίζονται για πίστες δοκιμών, εργαστήρια δυναμικών και στατικών δοκιμών, αλλά και τμήματα διοίκησης και προμηθειών.

Premium ποιότητα βαφής

Θέλοντας να διασφαλίσει ότι η ποιότητα βαφής συμπληρώνει την υψηλή ποιότητα της εξωτερικής σχεδίασης, η Honda αποφάσισε να επενδύσει σε ένα νέο βαφείο στο HUM. Η ποιότητα φινιρίσματος που θα προσφέρει το νέο βαφείο θα είναι κορυφαία  χάρη στο βελτιωμένο πάχος και ένα νέο είδος διάφανου στρώματος. Ο συνδυασμός αυτών των δύο βελτιώνει την αίσθηση βάθους, ποιότητας λάμψης και πετυχαίνει πιο εντυπωσιακή αντανάκλαση. Χάρη σε αυτές τις αλλαγές το νέο Civic προσφέρει premium ποιότητα βαφής και φινιρίσματος εφάμιλλη της πολυτελούς Αμερικανικής μάρκας της Honda Acura.

Ορίζοντας το HUM ως παγκόσμιο εργοστάσιο παραγωγής για το νέο Civic hatchback, η Honda καταδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στη παραγωγή σε Βρετανία και Ευρώπη.

 Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις, με ολοκληρωμένα πακέτα αξεσουάρ και προαιρετικού εξοπλισμού με έμφαση στο στυλ, την τεχνολογία και τη λειτουργικότητα

Το νέο Civic διατίθεται με μία ευρεία γκάμα πακέτων αξεσουάρ ή μεμονωμένων, που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν ή να προσαρμόσουν το αυτοκίνητό τους στις προσωπικές τους προτιμήσεις και επιθυμίες.

Κύρια στοιχεία βασικού εξοπλισμού:

1.0 litre VTEC TURBO hatchback

Το μοντέλο 1.0 litre VTEC TURBO hatchback διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: S, Comfort, Elegance και Executive.

Η βασική έκδοση S grade διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει αυτόματους προβολείς, προσαρμοζόμενο cruise control και τη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING.

Το επόμενο επίπεδο είναι η εκδοση Comfort που περιλαμβάνει επιπλέον θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, ένα ηχοσύστημα οκτώ ηχείων, ζάντες αλουμινίου 16-ιντσών και A/C.

Τα μοντέλα Elegance διαθέτουν Honda Connect 2 infotainment, 17άρες ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερα πίσω παρκαρίσματος και διζωνικό σύστημα κλιματισμού.

Η κορυφαία έκδοση Executive περιλαμβάνει δερμάτινη ταπετσαρία, εμπρός προβολείς LED, έξυπνο σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, ηλεκτρική, ανακλινόμενη πανοραμική ηλιοροφή, και premium ηχοσύστημα (11 ηχεία με ισχύ 465 watts). Τα μοντέλα Executive εφοδιάζονται επίσης με σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Απόσβεσης – Dynamic Damper Control.

1.5 litre VTEC TURBO hatchback

Το μοντέλο 1.5 litre VTEC TURBO hatchback προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις: Sport, Sport Plus και Prestige.

Τα μοντέλα Sport εφοδιάζονται με ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα πίσω παρκαρίσματος, Honda Connect 2 infotainment suite, διζωνικό έλεγχο κλιματισμού (A/C), προβολείς LED headlamp, διπλή, κεντρική απόληξη εξαγωγής και σπορ κιτ αμαξώματος που περιλαμβάνει διακριτικό σπόιλερ, πίσω ένθετα προφυλακτήρα και πλαϊνά διακοσμητικά.

Τα μοντέλα Sport Plus φέρουν επιπλέον ηλεκτρική, ανακλινόμενη πανοραμική οροφή, Dynamic Damper Control, premium ηχοσύστημα (11 ηχεία με ισχύ 465 watts), έξυπνο σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης στην κεντρική κονσόλα.

Η έκδοση Prestige βασίζεται στη Sport grade (με εξαίρεση τη διπλή, κεντρική απόληξη εξαγωγής και το σπορ κιτ αμαξώματος), προσθέτοντας χρώμιο στην εμπρός μάσκα και στις λαβές θυρών, δερμάτινη ταπετσαρία και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Πακέτα στυλιστικής αναβάθμισης Black Line και Orange Line

Για να αναδείξουν την ιδιαίτερη γοητεία των νέων μοντέλων Civic hatchback, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από δύο προαιρετικά πακέτα στυλιστικής αναβάθμισης: Black Line και Orange Line.

Τα Black Line και Orange Line προσθέτουν ένα διακριτικό σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές και πίσω διαχύτη καθώς και καλύμματα καθρεπτών σε μαύρο ή πορτοκαλί. Το Orange Line περιλαμβάνει επίσης ένθετα εσωτερικού στο ταμπλό στην ίδια ζωηρή απόχρωση.

Πακέτα αξεσουάρ

Διατίθεται τρία προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού για όλες τις εκδόσεις που αναβαθμίζουν τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του νέου Civic.

Φωτισμός και Σοφιστικέ ατμόσφαιρα

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει φωτισμό περιβάλλοντος στην εμπρός περιοχή των ποδιών, στις επενδύσεις θυρών και στην κεντρική κονσόλα  δημιουργώντας ένα απαλό φωτισμό και ένα σοφιστικέ περιβάλλον στο εσωτερικό καθώς και φωτιζόμενα διακοσμητικά στα μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο φωτισμός περιβάλλοντος χρησιμοποιεί κόκκινο φωτισμό για τις εκδόσεις Sport και Sport Plus ή μπλε για τις υπόλοιπες.

Ταξίδι και οργάνωση

Για έναν άριστα οργανωμένο χώρο αποσκευών, με τα αντικείμενα ασφαλισμένα και για προστασία του αυτοκινήτου από λάσπη, ζημιές και γρατζουνιές, διατίθεται ένα  Cargo Pack που περιλαμβάνει ράφι χώρου αποσκευών με διαχωριστικά, ελαστικά πατάκια με υπερυψωμένο χείλος και σκαλοπάτι φόρτωσης  με προστατευτική επένδυση.

Η επίσημη λίστα αξεσουάρ Honda δίνει άλλη διάσταση στην εμπειρία του ταξιδιού με λύσεις όπως όπως κοτσαδόρους, προστατευτικά σκύλων, σχάρες σκι και χαλάκια χώρου αποσκευών.

Προστασία και ασφάλεια

Για μεγαλύτερη προστασία του αυτοκινήτου από βρομιές και γρατζουνιές, ένα  Protection Pack περιλαμβάνει προστατευτικό σκαλοπατιού που προστατεύει τον πίσω προφυλακτήρα κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση, ανθεκτικά διακοσμητικά μαρσπιέ και υψηλής αντοχής προστασία πλαϊνού τμήματος αμαξώματος.

Φόρτιση κινητών

Το κιτ ασύρματης φόρτισης Honda σημαίνει ότι τα συμβατά smartphones δεν ξεμένουν ποτέ από μπαταρία στο ταξίδι. Τοποθετώντας το smartphone στην ενσωματωμένη επιφάνεια φόρτισης, η φόρτιση γίνεται άνετα χωρίς χρήση καλωδίων.

Ποικιλία κομψών ζαντών αλουμινίου

Επίσης, διατίθεται μία ποικιλία ζαντών αλουμινίου 17-και 18-ιντσών,καθώς και ασορτί ένθετα σε αρμονία με τις εκδόσεις Black Line και Orange Line.

Μία δυναμική και σπορ πίσω αεροτομή διατίθεται στην απόχρωση του αμαξώματος ή σε Tuscan Orange, για να τονίσει το επιθετικό και σπορ στυλ τους Civic hatchback.
Τεχνικές προδιαγραφές

 • Όλες οι τεχνικές προδιαγραφές είναι προκαταρκτικές και υπόκεινται σε αλλαγές
 • Όλες οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 υπόκεινται σε τελική έγκριση τύπου

Αμάξωμα και πλαίσιο

Πεντάθυρο, πενταθέσιο hatchback με αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος. Επιλογή από δύο κινητήρες και δύο κιβώτια με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Κινητήρας

1.5  litre VTEC TURBO

Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας

1.0-litre VTEC TURBO

Τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας

6MT CVT 6MT CVT
Τύπος 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο
Διάμετρος x διαδρομή 73mm x 89.5mm 73mm x 78.7mm
Σχέση συμπίεσης 10.6:1 10.0:1
Ισχύς 182 PS

(134 kW) στις 5,500 rpm

182 PS

(134 kW) στις 6,000 rpm

129 PS (95 kW) στις 5,500 rpm
Ροπή 240 Nm στις 1,900 – 5,000 rpm 220 Nm στις 1,700 – 5,500 rpm 200 Nm στις 2,250 rpm 180 Nm στις 1,700 – 4,500 rpm


Κιβώτιο

1.5 litre VTEC TURBO (βενζινοκινητήρας) 1.0-litre VTEC TURBO

(βενζινοκινητήρας)

Μηχανικό 6 ταχύτητες 6 ταχύτητες
CVT Συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων με 7 προεπιλεγμένες σχέσεις Συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων με 7 προεπιλεγμένες σχέσεις

Σχέσεις μετάδοσης

1.5 litre VTEC TURBO

6MT

1.5 litre VTEC TURBO

CVT (με προσομοίωση σχέσεων)

1.0 litre VTEC TURBO

6MT

1.0 litre VTEC TURBO

CVT (με προσομοίωση σχέσεων)

1η 3.642 0.405-2.645 3.642 0.408-2.526
2η 2.08 1.884
3η 1.361 1.179
4η 1.023 0.869
5η 0.829 0.705
6η 0.686 0.592
Όπισθεν 3.673 1.264-1.858 3.673 1.552-2.706
Τελική μετάδοση 4.105 4.81 4.705 4.992

 Σύστημα Ανάρτησης και Απόσβεσης

Εμπρός Γόνατα MacPherson
Πίσω Πολλαπλών συνδέσμων

Προσαρμοζόμενος έλεγχος απόσβεσης (σε ορισμένες εκδόσεις)

Φρένα

Κινητήρας 1.5 litre VTEC TURBO 1.0 litre VTEC TURBO
Έκδοση εξοπλισμού Sport, Sport Plus, Prestige S Comfort, Elegance, Executive
Εμπρός 16-ιντσών αεριζόμενοι δίσκοι 15- ιντσών αεριζόμενοι δίσκοι 15- ιντσών αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω 15- ιντσών συμπαγείς δίσκοι 14- ιντσών συμπαγείς δίσκοι 15- ιντσών συμπαγείς δίσκοι

Ζάντες & Ελαστικά

Wheel size Ελαστικά – Εμπρός Ελαστικά – Πίσω
x 16-inch 215/55 R16 215/55 R16
x 17-inch 235/45 R17 235/45 R17

Σύστημα Διεύθυνσης

Κινητήρας 1.5 litre VTEC TURBO 1.0 litre VTEC TURBO
Τύπος Κρεμαγιέρα με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού
Στροφές τιμονιού

(από τέρμα σε τέρμα)

2.76 2.6
Κύκλος στροφής

(στους τροχούς)

11,0
Κύκλος στροφής

(στο αμάξωμα)

11,8

 Διαστάσεις (mm)

Εξωτερικό (mm)
Συνολικό μήκος 4,518
Συνολικό πλάτος 1,799
Συνολικό πλάτος (με εξωτερικούς καθρέπτες) 2,076
Συνολικό ύψος 1,434
Μεταξόνιο 2,697
Μετατρόχιο (εμπρός) 1,537
Μετατρόχιο (πίσω) 1,565

 Χωρητικότητες (λίτρα)

Έκδοση Εξοπλισμού S, Sport, (λίτρα) Sport Plus (λίτρα) Executive, Prestige (λίτρα) Comfort, Elegance (λίτρα)
Χώρος αποσκευών (VDA, καθίσματα όρθια, μέχρι το παρμπρίζ) 420 420 478 478
Χώρος αποσκευών (VDA, καθίσματα όρθια, μέχρι την οροφή) 492 492 550 550
Χώρος αποσκευών (VDA, καθίσματα αναδιπλωμένα, μέχρι το παρμπρίζ)) 770 770 828 828
Χώρος αποσκευών (VDA, καθίσματα αναδιπλωμένα, μέχρι την οροφή) 1209 1187 1245 1267
Υποδαπέδια χωρητικότητα (περιλαμβάνεται στις παραπάνω μετρήσεις χώρου αποσκευών) 6 6 64 64
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 46 46 46 46

 Βάρη (kg) για τον 1.5 litre VTEC TURBO

Κιβώτιο 6MT CVT
Έκδοση Εξοπλισμού Sport,

Sport Plus

Prestige Sport,

Sport Plus

Prestige
Απόβαρο (kg) 1,307 – 1,357 1,334 – 1,364 1,340 – 1,389 1,366 – 1,397
Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο (kg) 1,760 1,785 1,790 1,820
Ωφέλιμο φορτίο (kg) 403 – 453 421 – 451 401 – 450 423 – 454

Βάρη (kg) για τον 1.0 litre VTEC TURBO

Κιβώτιο 6MT CVT
Έκδοση Εξοπλισμού S Comfort, Elegance, Executive S Comfort, Elegance, Executive
Απόβαρο (kg) 1,229 – 1,243 1,275 – 1,348 1,239 – 1,253 1,284 – 1,356
Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο (kg) 1,645 1,775 1,655 1,775
Ωφέλιμο φορτίο (kg) 402 – 416 416 – 427 402 – 416 419 – 491

 Επιδόσεις και κατανάλωση για τον 1.5 litre VTEC TURBO

Κιβώτιο 6MT CVT
Έκδοση Εξοπλισμού Sport Sport Plus Prestige Sport Sport Plus Prestige
Τελική ταχύτητα (km/h) 220 220 220 200 200 200
Επιτάχυνση 0-100 km/h (δευτ.) 8.2 8.3 8.4 8.2 8.4 8.5
Κατανάλωση στην πόλη (l/100 km) 7.4 7.9
Κατανάλωση εκτός πόλης (l/100 km) 4.9 5.0
Κατανάλωση μικτού κύκλου (l/100 km) 5.8 6.1
Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο (g/km) 133 139

Επιδόσεις και κατανάλωση για τον 1.0 litre VTEC TURBO

Κιβώτιο 6MT CVT
Έκδοση Εξοπλισμού S Comfort Elegance Executive S Comfort Elegance Executive
Τελική ταχύτητα (km/h) 203 203 203 203 200 200 200 200
Επιτάχυνση 0-100 km/h (δευτ.) 10.4 10.8 10.9 11.2 10.2 10.6 10.8 11.0
Κατανάλωση στην πόλη (l/100 km) 6.1 6.4 5.5 5.7
Κατανάλωση εκτός πόλης (l/100 km) 4.1 4.4 4.2 4.6
Κατανάλωση μικτού κύκλου (l/100 km) 4.8 5.1 4.7 5.0
Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο (g/km) 110 117 106 114

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *