Εντυπωσιακή οικονομία από το Mercedes-Benz Actros

By  |  0 Comments

Το Actros ήταν και είναι το πρότυπο στην αποδοτικότητα και το αποδεικνύει στην πράξη. Ο πελάτης της μάρκας Π. Καπογιαννόπουλος είναι εντυπωσιασμένος από την χαμηλή κατανάλωση του νέου του φορτηγού Mercedes-Benz Actros.

Πρόκειται για το Actros 2551LNR, 6×2, εφοδιασμένο με αεροδυναμική καμπίνα StreamSpace και υπερκατασκευή κλειστού θαλάμου από την εταιρεία αμαξωμάτων Σμυρλιάδης. Ο προηγμένος κινητήρας δεύτερης γενιάς 12,8 λίτρων του φορτηγού αποδίδει 375 kW (510 hp) μέσω του αυτοματοποιημένου κιβωτίου 12 ταχυτήτων Mercedes Powershift. Επίσης το φορτηγό διαθέτει το Πακέτο Οικονομίας «Economy Pack Top» το οποίο περιέχει Predictive Powertrain Control, Retarder και εκτροπέα αέρα.

Το δρομολόγιο του φορτηγού είναι περίπου 400-500 χλμ καθημερινά Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα. Ελάχιστη κατανάλωση, σύμφωνα με τον πελάτη, είναι 17,5 lt / 100 χλμ και μέγιστη 22,5 lt / 100 χλμ. (συνθήκες οδήγησης 80 klm/h στις 1.080 σ.α.λ. στην Εθνική Αθηνών-Πατρών & 50-60 klm/h 850-900 σ.α.λ. σε επαρχιακό δρόμο). Τις τιμές επιβεβαιώνει και ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Mercedes-Benz Ελλάς, ο οποίος τον συνόδευσε σε ένα δρομολόγιο προκειμένου να του δώσει χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την οικομική οδήγηση.

Ο Π. Καπογιαννόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την οικονομία που επιδεικνύει το φορτηγό. Όταν είναι άφορτο η κατανάλωση μπορεί να πέσει στα  17,5 lt / 100 χλμ ενώ στο μέγιστο φορτίο 26 t, ανεβαίνει λίγο με μέγιστη τιμή 22,5 lt / 100 χλμ. Οι αλλαγές των ταχυτήτων είναι εξαιρετικά γρήγορες. Όσο για την καμπίνα…είναι ειδικά διαμορφωμένη για να έχει τη μικρότερη αντίσταση αέρα και εξαιρετικά άνετη. Επιπλέον πρόκειται για ένα πολύ ευέλικτο φορτηγό. Φανταστείτε ότι είναι 12 μέτρα, 3 μέτρα μεγαλύτερο από το προηγούμενο που είχα στην κατοχή μου, αλλά παρόλ’ αυτά στρίβει πάρα πολύ εύκολα. Είναι ένα οικονομικό, ξεκούραστο και άνετο φορτηγό. Ακόμα καλύτερο και από το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο!»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.