McLaren και Honda διακόπτουν τη συνεργασία

By  |  0 Comments

Η Honda και η McLaren ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula One (F1) της FIA στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2017. Η συνεργασία ξεκίνησε το 2015 με την επιστροφή της ομάδας στους αγώνες F1, η οποία θα συνεχίζει να αγωνίζεται στους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς 2017.

  • Takahiro Hachigo, Πρόεδρος & Διοικητικός Εκπρόσωπος της Honda Motor Co., Ltd.

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τη McLaren προτού εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας, ωστόσο, καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση με την πεποίθηση ότι αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση για το μέλλον και των δύο εταιριών. Ως εκπρόσωπος της Honda, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου στους θεατές, οι οποίοι μας στήριξαν ιδιαίτερα, αλλά και στους οδηγούς, στα μέλη της ομάδας και σε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή, και μοιράστηκαν μαζί μας τις χαρές και τις απογοητεύσεις από την ημέρα που ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε την επιστροφή μας στην F1 το 2015. Η Honda θα συνεχίσει να δίνει μάχες μαζί με τη McLaren μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2017, όπως επίσης θα εξακολουθήσει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στην F1 το 2018 και πέραν αυτού».

  • Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Επικεφαλής Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου McLaren

«Η Honda είναι μία μεγάλη εταιρία, η οποία, όπως και η McLaren, βρίσκεται στη Formula 1 με στόχο τη νίκη. Παρότι η συνεργασία μας δεν είχε την επιθυμητή επιτυχία, δε υποβαθμίζει τη μεγάλη ιστορία που έχουν μοιραστεί οι δύο εταιρίες, ούτε και τις συνεχείς προσπάθειές μας να πετύχουμε στη Formula 1. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, είναι προς το συμφέρον και των δύο εταιριών να κυνηγήσουμε τις αγωνιστικές μας φιλοδοξίες ξεχωριστά».

  • Zak Brown, Εκτελεστικός Διευθυντής, McLaren Technology Group

«Δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση η αφοσίωση ή η προσπάθεια της Honda στην αποστολή για επιτυχίες στη Formula 1. Είναι αποδεδειγμένα νικητές και καινοτόμοι. Για διάφορους λόγους η συνεργασία δεν πέτυχε όσο θα ήθελε ο καθένας μας. Χωρίς αυτό να αφορά τις επιθυμίες και τις προσπάθειες, είτε από την πλευρά της Honda είτε της McLaren, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ως αγωνιζόμενοι, ελπίζουμε να δούμε το μεγάλο όνομα της Honda να επιστρέφει στην κορυφή – το άθλημά μας είναι καλύτερο χάρη στην εμπλοκή τους. Γνωρίζω ότι την ίδια άποψη συμμερίζονται όλοι στο άθλημα».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.