Opel Astra: 500.000 παραγγελίες

By  |  0 Comments
  • Περιζήτητο: Καινοτόμες τεχνολογίες με μεγάλη απήχηση στους πελάτες
  • Έξυπνο: Σχεδόν το 60% παραγγέλνουν εμπρός κάμερα, το 55% Navi 900 IntelliLink
  • Προηγμένο: Μεγάλη ζήτηση για τις εκδόσεις Dynamic και INNOVATION
  • Δημοφιλές: Το Astra Νο.2 στις πωλήσεις συμπαγών μοντέλων σε Ευρώπη & Γερμανία 

Αρχιτεκτονική οχήματος ελαφρού βάρους, πολύ αποδοτικές τεχνολογίες κινητήρων σε συνδυασμό με προηγμένη ψηφιακή συνδεσιμότητα και συστήματα υποστήριξης οδηγού – οι αρετές αυτές του Opel Astra, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2015, έχουν ήδη πείσει πάνω από 500.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Bestseller επί πολλά χρόνια, κατέχει σήμερα τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά συμπαγών μοντέλων, ενώ είναι Νο.2 σε πωλήσεις και στη Γερμανία και άλλες σημαντικές αγορές. Από φέτος, το Astra κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της κατηγορίας του στην Ολλανδία. Οι τεχνολογικές καινοτομίες του περιλαμβάνουν το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, και το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix, που επιτρέπει συνεχή λειτουργία μεγάλης σκάλας, χωρίς να ‘θαμπώνει’ τους άλλους οδηγούς. Πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις, όπως το ‘Χρυσό Τιμόνι’ και ‘Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016’ επιβεβαιώνουν τα διαπιστευτήρια κύρους του μοντέλου.

«Είμαστε χαρούμενοι που η τελευταία μας γενιά Astra έχει ήδη καταφέρει να πείσει πάνω από μισό εκατομμύριο πελάτες. Η υψηλή ζήτηση για κορυφαίες καινοτομίες και προηγμένο εξοπλισμό μαζί με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης επιβεβαιώνουν την απόφασή μας να φέρουμε πρωτοποριακές τεχνολογίες στη συμπαγή κατηγορία, κάνοντάς τις προσιτές σε ένα ευρύ κοινό. Έτσι υλοποιούμε στην πράξη το δόγμα ‘το μέλλον ανήκει σε όλους’,» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος  Πωλήσεων & Aftersales, Peter Küspert.

Τα Δημοφιλέστερα: εμπρός κάμερα Opel Eye, Navi 900 IntelliLink και καθίσματα AGR

Οι παραγγελίες για το Opel Astra αντανακλούν την εξαιρετική φήμη του μοντέλου για λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Σχεδόν το 60% όλων των πελατών επέλεξαν την εμπρός κάμερα Opel Eye, που σε συνδυασμό με πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης, κάνει την οδήγηση του Astra όχι μόνο πιο άνετη αλλά και πιο ασφαλή. Μεταξύ των συστημάτων υποστήριξης είναι Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Ένδειξη Απόστασης από το Προπορευόμενο Όχημα (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης  Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking). Το τελευταίο, βοηθά ενεργά στην αποφυγή ή στον περιορισμό των επιπτώσεων οπίσθιων συγκρούσεων. Εάν η απόσταση μεταξύ των οχημάτων μειωθεί πέρα από το περιθώριο ασφαλείας, ο οδηγός προειδοποιείται με ένα δυνατό ηχητικό σήμα, μία οπτική προειδοποίηση στον ταμπλό και την προβολή μιας ένδειξης LED στο παρμπρίζ. Επιπλέον, το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης ενεργοποιείται σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας εκδίδει μία ηχητική και μία οπτική προειδοποίηση, εάν το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από τη λωρίδα του χωρίς πρόθεση του οδηγού, ενώ η λειτουργία Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας αναλαμβάνει δράση σε ακούσια αλλαγή κατεύθυνσης. Η Ένδειξη Απόστασης από το Προπορευόμενο Όχημα υπολογίζει συνεχώς την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα εμφανίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Το εικονίδιο ενός πράσινου αυτοκινήτου συμβολίζει το προπορευόμενο όχημα. Εάν η απόσταση είναι ανεπαρκής, η λειτουργία Headway Alert ενεργοποιείται αυτόματα και το σύμβολο γίνεται πορτοκαλί.

Το Opel Astra διατίθεται επίσης προαιρετικά με την τελευταία γενιά του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Διατήρησης Σταθερής Ταχύτητας [Adaptive Cruise Control (ACC)], που βασίζεται σε δεδομένα ραντάρ και κάμερας και διατηρεί αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το ACC προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα και ακολουθεί σύμφωνα με την προκαθορισμένη απόσταση ασφαλείας. Διατίθενται τρεις ρυθμίσεις απόστασης (κοντινή – μεσαία – μακρινή). Το ACC συμπεριφέρεται όπως ένα συμβατικό cruise control εάν δεν υπάρχει κανένα προπορευόμενο όχημα στη λωρίδα, αλλά επιπλέον θα φρενάρει το όχημα για να διατηρηθεί η προκαθορισμένη ταχύτητα σε μία κατηφόρα. Εικονίδια στον πίνακα οργάνων ενημερώνουν τον οδηγό για την προκαθορισμένη ταχύτητα, την επιλεγμένη απόσταση και εάν το ACC έχει ανιχνεύσει κάποιο όχημα μπροστά.

Περίπου ο ένας στους τρεις αγοραστές του Astra επιλέγει πίσω φώτα LED για καλύτερη ορατότητα στο σκοτάδι. Ωστόσο, οι πελάτες του Opel Astra δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ασφάλεια. Επιθυμούν παράλληλα άνεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση / ψυχαγωγία. Το δεύτερο σε δημοτικότητα στοιχείο εξοπλισμού μετά το πακέτο της εμπρός κάμερας είναι το Navi 900 IntelliLink. Περίπου το 55% από όλα τα μοντέλα Astra που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν το υπερσύγχρονο σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και ενσωματωμένη πλοήγηση. Οι χάρτες καλύπτουν όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, το προαιρετικό σύστημα, ανάλογα με τη συσκευή είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι, περίπου ο ένας στους τέσσερις πελάτες Astra παραγγέλνει τα πολυβραβευμένα, εργονομικά καθίσματα οδηγού / συνοδηγού με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) Αυτά διαθέτουν λειτουργία μασάζ, εξαερισμού και ρύθμιση πλαϊνού μαξιλαριού – μοναδικός συνδυασμός στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων.

Δημοφιλείς οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού του Astra, ‘Dynamic’ και ‘Innovation’, έχουν αποδειχτεί οι αγαπημένες των πελατών. Από τότε που λανσαρίστηκε το Ευρωπαϊκό “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016”, πάνω από το 60% των αγοραστών Astra έχουν επιλέξει τις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, που τους παρέχουν πρόσβαση σε πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό και στοιχεία που δεν χρειάζεται να παραγγείλουν εκ των υστέρων ως προαιρετικά. Για παράδειγμα, το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar προσφέρεται στάνταρ με τις δύο παραπάνω εκδόσεις. Αυτό προσφέρει λειτουργίες όπως Αυτόματη Απόκριση σε Περίπτωση Σύγκρουσης (Automatic Crash Response), Διάγνωση Οχήματος (Vehicle Diagnostics) ή Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance) και ένα 4G/LTE Wi-Fi Hotspot[1] για σταθερή διαδικτυακή σύνδεση. Μέχρι επτά συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα ταυτόχρονα και να χρησιμοποιούν κινητή, ευρυζωνική σύνδεση. Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία[2] και η ανεύρεση κατάλληλου χώρου στάθμευσης[3] γίνονται εύκολα με το OnStar. Ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με ένα Σύμβουλο Opel OnStar Advisor πιέζοντας ένα μπλε μπουτόν. Στη συνέχεια, ο Σύμβουλος μπορεί να αναζητήσει ένα ξενοδοχείο στην επιθυμητή κατηγορία τιμής και να κάνει κράτηση δωματίου ή να στείλει τη διεύθυνση του πλησιέστερου δυνατού χώρου στάθμευσης στο σύστημα πλοήγησης. Επιπλέον, οι εκδόσεις Dynamic και INNOVATION περιλαμβάνουν στοιχεία άνεσης όπως, δερμάτινο τιμόνι, ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο ή προβολείς ομίχλης.

[1] Οι Υπηρεσίες OnStar απαιτούν ενεργοποίηση και δημιουργία λογαριασμού στην OnStar Europe Ltd. Οι Υπηρεσίες Wi-Fi Hotspot απαιτούν λογαριασμό με τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Χρεώσεις ισχύουν μετά το πέρας της προβλεπόμενης δοκιμαστικής περιόδου. Όλες οι υπηρεσίες υπόκεινται στην κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας και διαθεσιμότητας. Ελέγξτε για τοπικούς περιορισμούς και χρεώσεις των υπηρεσιών.

[2] Μέσω Booking.com. Απαιτούνται e-mail και πιστωτική κάρτα.

[3] Μέσω Parkopedia

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.