Σκούτερ-πατίνι: Ευελιξία και μηδενικοί ρύποι

By  |  0 Comments

Το νέο BMW Motorrad X2City είναι ένα ακόμα φρέσκο, νέο απόκτημα του BMW Group στην κατηγορία δίτροχων οχημάτων μηδενικών ρύπων. Το σκούτερ-πατίνι με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι ελαφρύ και συμπαγές και μεταφέρει τον αναβάτη εκεί που θέλει να πάει, χωρίς να επηρεάζεται από κυκλοφοριακές ανασχέσεις, ελλείψεις χώρων στάθμευσης και δρομολόγια δημόσιων συγκοινωνιών.

Με τελική ταχύτητα έως 25 km/h και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 25 – 35 km, το BMW Motorrad X2City προορίζεται για τις όλο και πιο δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες των πόλεων. Με αυτό το σκούτερ-πατίνι, η BMW Motorrad στέλνει ένα ακόμα σαφές μήνυμα που δείχνει τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων για τις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος. Το X2City κατατάσσεται στην κατηγορία “Pedelec25” και δεν απαιτεί κράνος ή άδεια οδήγησης από αναβάτες ηλικίας 14 ετών και πάνω.

Το BMW Motorrad X2City είναι προϊόν συνεργασίας των BMW Motorrad και ZEG και των μαρκών της Kettler, Bulls, Pegasus, Hercules και άλλων. Αντίστοιχα, το σκούτερ-πατίνι δεν διανέμεται μέσω του δικτύου εμπόρων της BMW Motorrad, αλλά μέσω επιλεγμένων καταστημάτων ποδηλάτων ή του online shop της KETTLER Alu-Rad GmbH. Τους τομείς σέρβις και εγγύησης διαχειρίζονται επίσης οι εταιρίες ποδηλάτων. Αυτό το κανάλι πωλήσεων παρέχει στη BMW Motorrad πρόσβαση σε νέα target groups πέραν των συμβατικών, μοτοσικλετιστικών κατηγοριών. Το BMW Motorrad X2City θα διατίθεται στα καταστήματα από τα τέλη του 2017. Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά θα είναι κάτω των € 2.500.

Ελαφρύ και συμπαγές.

Το BMW Motorrad X2City είναι ιδανικό για όλες τις περιπτώσεις όπου περιορίζεται η προσωπική μετακίνηση με αυτοκίνητο ή δημόσιο μέσο μεταφοράς. Μπορεί να χρησιμοποιείται σαν ανεξάρτητο μεταφορικό μέσο σε μικρές αποστάσεις ή σαν συμπληρωματικό του αυτοκινήτου ή του δημόσιου μέσου μεταφοράς – όλοι οι συνδυασμοί είναι εφικτοί. Έχοντας βάρος μόλις 20 kg και πτυσσόμενο σύστημα διεύθυνσης, το BMW Motorrad X2City αποθηκεύεται εύκολα στο χώρο αποσκευών ενός μικρού αυτοκινήτου. Είναι εύχρηστο και μπορεί να μεταφέρει τον αναβάτη από ένα χώρο στάθμευσης ή τα προάστια στον τελικό προορισμό σε ένα κυκλοφοριακά φορτωμένο κέντρο πόλης. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, το BMW Motorrad X2City μεταφέρεται εύκολα στο λεωφορείο ή στο μετρό – ιδανική λύση για άμεση και άνετη μετακίνηση σε περιοχές που δεν φτάνει μηχανοκίνητο μέσο μεταφοράς.

Απολαυστικό και άνετο στην οδήγηση χάρη στο σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Λόγω συμπαγών διαστάσεων, το BMW Motorrad X2City είναι ακόμα μικρότερο από ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο. Ωστόσο, αντίθετα με αυτό, διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης στον πίσω τροχό για μεγαλύτερη άνεση και οδηγική απόλαυση. Το μοτέρ χωρίς ψύκτρες υποστηρίζει αποτελεσματικά τον αναβάτη και επιταχύνει το BMW Motorrad X2City μέχρι 25 km/h. Η μονάδα ελέγχου στο τιμόνι προσφέρει πέντε ταχύτητες (8, 12, 16, 20 και 25 km/h). Για λόγους ασφαλείας, η υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα ενεργοποιείται μόνον όταν το όχημα αναπτύξει ταχύτητα 6 km/h. Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω ενός διακόπτη στο μοχλό του φρένου, διακόπτοντας έτσι την όποια ηλεκτρική υποστήριξη.

Ευφυής διαχείριση ενέργειας.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 408 Wh τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτή βρίσκεται σε ένα αδιάβροχο κέλυφος κάτω από τη σανίδα και είναι ενσωματωμένη σε πλαίσιο από όπου μπορεί να αφαιρείται εύκολα. Ένα σύστημα διαχείρισης μπαταρίας με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος διασφαλίζει αυτονομία μεταξύ 25 – 35 km σε καθημερινή χρήση. Ειδική μονάδα φόρτισης με μαγνητική επαφή διευκολύνει τη φόρτιση χρησιμοποιώντας την εξωτερική πρίζα φόρτισης του σκούτερ ή απευθείας στην ίδια τη μπαταρία. Η μπαταρία φορτίζεται μέσω μιας συμβατικής, οικιακής πρίζας και όταν είναι άδεια, χρειάζεται περίπου 2,5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση.

Άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Οι μεγάλοι και φαρδιοί τροχοί συνδυάζονται με ανθεκτικά, πνευματικά ελαστικά, παρέχουν άριστη πρόσφυση και διασφαλίζουν ασφαλή και άνετη οδήγηση ακόμα και εκτός ασφάλτου, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανώμαλα οδοστρώματα, καλντερίμια ή χωματόδρομους. Το άκαμπτο πλαίσιο διασφαλίζει επίσης ευελιξία και άνεση χειρισμών. Για ασφαλές φρενάρισμα οι εμπρός και πίσω τροχοί εξοπλίζονται με ισχυρά και άμεσης απόκρισης δισκόφρενα, ενώ οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες. Ο αναβάτης μπορεί επίσης να αυξήσει τη δυναμική και την ένταση της απόκρισης των φρένων μεταβάλλοντας το κέντρο βάρους του. Ένα φως φρένου, που είναι ενσωματωμένο στο πίσω φως, ενημερώνει τα οχήματα που ακολουθούν πότε φρενάρετε.

Εξαρτήματα υψηλών προδιαγραφών δικαιώνουν το σλόγκαν της BMW Motorrad για premium ποιότητα. Το σύστημα κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας ιόντων λιθίου έχει εγγύηση 48 μηνών που παρέχει η Marquardt. Οι μονάδες φώτων προέρχονται από την Supernova και τα φρένα είναι της Magura. Όλα τα συστήματα ασφάλειας και φωτισμού πληρούν τις Προδιαγραφές Road Traffic Licensing Regulations (StVZO) για νόμιμη χρήση στο δρόμο.

Πρακτικό για καθημερινή χρήση και πολύ ευέλικτο.

Χάρη στην όρθια θέση οδήγησης, το BMW Motorrad X2City προσφέρει στον αναβάτη άριστη σφαιρική ορατότητα της κυκλοφορίας. Επίσης, ο αναβάτης γίνεται άριστα αντιληπτός από άλλους χρήστες των δρόμων. Η σανίδα με μικρή απόσταση από το έδαφος και μία τηλεσκοπική λειτουργία της κολώνας του τιμονιού εξασφαλίζουν άριστη εργονομία, ώστε άτομα ύψους από 1.60 m έως 1.90 m να μπορούν να χρησιμοποιούν το BMW Motorrad X2City με ασφάλεια και άνεση.

Πλούσιος εξοπλισμός και προστατευτικά τροχών μπροστά και πίσω προστατεύουν το BMW Motorrad X2City από τη βρομιά και τις πιτσιλιές για να μπορεί να χρησιμοποιείται στη βροχή χωρίς ειδικό ρουχισμό. Μία ενσωματωμένη θύρα micro-USB στην οθόνη/μονάδα ελέγχου φορτίζει το smartphone σας από τη μπαταρία ιόντων λιθίου ενώ οδηγείτε.

Άμεση οδηγική απόλαυση, ευελιξία και μηδενικοί ρύποι.

Το BMW Motorrad X2City καλύπτει ολόκληρο το εύρος της προσωπικής μετακίνησης στην πόλη για μικρούς και μεγάλους. Είναι επίσης ένα θαυμάσιο μέσο μεταφοράς για το σχολείο, τη δουλειά ή τον ελεύθερο χρόνο. Είναι εξαιρετικός σύντροφος στα ψώνια και σε επισκέψεις αξιοθέατων σε αστικές περιοχές, έχει μηδενικούς ρύπους και παρακάμπτει χρονοβόρα μποτιλιαρίσματα. Επίσης, είναι ένα απολαυστικό μέσο μεταφοράς για τις διακοπές και μπορεί να μεταφέρεται σε τροχόσπιτα ή σε ένα σκάφος. Οι αναβάτες του BMW Motorrad X2City δεν χρειάζονται ειδικά ρούχα, αλλά συνιστάται η χρήση κράνους ποδηλάτου για λόγους ασφαλείας. Το BMW Motorrad X2City επεκτείνει τις δυνατότητες της αστικής μετακίνησης και αποτελεί μία ελκυστική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική πρόταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.