Τα νέα μοντέλα της Ford

By  |  0 Comments
  • Ταχύτερη & κομψότερη, η θρυλική Ford Mustang, ικανότερο & πιο άνετο το EcoSport SUV, πιο ευέλικτο & ποιοτικό το επιβατικό Tourneo Custom κάνουν ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη
  • Νέα Mustang με 5.0L V8 κινητήρα 450 ίππων, νέο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide για απόλυτες επιδόσεις
  • Αναβαθμισμένο ποιοτικά το EcoSport με Intelligent AWD, νέο κινητήρα 1.5L EcoBlue diesel, μεγαλύτερη εξατομίκευση. Tourneo Custom με την καλύτερη ευελιξία καθισμάτων στην κατηγορία
  • Ντεμπούτο και για το Ranger Black Edition. Αποκλειστική έκδοση Ford GT ’67Heritage δίπλα στην ολοκληρωμένη γκάμα Fiesta, και τις σειρές ST-Line και Ford Performance

Η Ford γιόρτασε το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ισχυρότερης, νέας σπορ Ford Mustang, του ικανότερου EcoSport SUV και της αναβαθμισμένης ποιοτικής έκδοσης Tourneo Custom στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017.

Τα νέα μοντέλα Mustang, EcoSport και Tourneo Custom πλαισιώνει το νέο Ranger Black Edition pickup – μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής 2.500 αντιτύπων – σε πρώτη εμφάνιση.

Η Ford κάνει μία επίδειξη της ποικίλης Ευρωπαϊκής γκάμας της στη Φρανκφούρτη, από τη νέα έκδοση του Ford Fiesta – που απαριθμεί παραγωγή 18 εκατομμυρίων μονάδων σε τέσσερις δεκαετίες – μέχρι το αποκλειστικό Ford GT – που περιορίζεται σε μόλις 1.000 οχήματα τα τέσσερα χρόνια επιβεβαιωμένης παραγωγής και εκτίθεται σε έκδοση ’67 Heritage.

«Το εύρος της προϊοντικής γκάμας της Ford επιτρέπει την προσφορά προσιτών καινοτομιών και προηγμένων τεχνολογιών σε πελάτες όλων των τύπων οχημάτων. Η έρευνά μας πάνω στα χειριστήρια και τις οθόνες για το supercar υπερυψηλών επιδόσεων Ford GT έχει επηρεάσει την ψηφιακή οθόνη 12-ιντσών της νέας μας Ford Mustang, και την εργονομική διάταξη χειριστηρίων του νέου EcoSport,» δήλωσε ο Steven Armstrong, group vice president & president, Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής, της Ford Motor Company.

Η Γερμανία είναι ένα σημαντικό κέντρο έρευνας, σχεδίασης και παραγωγής για τη Ford. Ο θεμέλιος λίθος για τις εγκαταστάσεις  παραγωγής της εταιρίας στην Κολωνία, Γερμανία – όπου κατασκευάζεται σήμερα το νέο Fiesta – τέθηκε το 1930. Στην Κολωνία βρίσκονται επίσης τα κέντρα σχεδίασης (Ford Design) και προϊντικής εξέλιξης (Product Development).

Το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis, Γερμανία – όπου συναρμολογούνται τα μοντέλα Focus, C-MAX και Grand C‑MAX–  πέρσι κατασκεύασε το 14εκατομμυριοστό του όχημα. Το μόνο κέντρο Έρευνας & Προηγμένης Μηχανολογίας (Research & Advanced Engineering) της εταιρίας εκτός ΗΠΑ εδρεύει στο Άαχεν, Γερμανία.

Αναμφισβήτητα Mustang

Κομψότερη, ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά, η νέα Ford Mustang για την Ευρώπη διαθέτει αθλητικό στυλ, προηγμένες αναβαθμίσεις στον κινητήρα και στην ανάρτηση και εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η Ford έχει πουλήσει σχεδόν 30.000 μονάδες Mustang στην Ευρώπη από τότε που το θρυλικό σπορ μοντέλο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ξανά μετά από 50 χρόνια, στις αρχές του 2015.

Το άμεσα αναγνωρίσιμο δυναμικό προφίλ της Mustang υιοθετεί τώρα χαμηλότερο καπό και πιο επιθετική φυσιογνωμία. Η εντυπωσιακή σχεδίαση του πίσω τμήματος επιτείνεται με ένα ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και διαχύτη.

Οι συναρπαστικές επιδόσεις της Mustang και μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις με έναν αναβαθμισμένο V8 5.0L κινητήρα της Ford, που προβλέπεται να αποδίδει 450 ίππους. Τόσο ο 5.0L V8 όσο και ο 2.3L EcoBoost 290 ίππων συνεργάζονται με ένα προηγμένο, νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που χρησιμοποιεί προσαρμοζόμενο σχεδιασμό αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο για βελτιωμένη απόδοση* και επιτάχυνση.

«Κατά κανόνα, όταν αλλάζεις σχέσεις, χάνεις χρόνο» δήλωσε ο Matthias Tonn, chief programme engineer της Mustang, της Ford Ευρώπης. «Το νέο 10τάχυτο κιβώτιο της Mustang επιτρέπει στον κινητήρα να αποδίδει μέγιστη ισχύ και ροπή κατά το ανέβασμα σχέσεων, για ταχύτερη επιτάχυνση και χωρίς υστέρηση στις επιδόσεις. Υπολογίζουμε ότι θα έχει την καλύτερη επιτάχυνση από όλες τις Ford Mustang στην ιστορία του μοντέλου.»

Ένα νέο προαιρετικό σύστημα ανάρτησης MagneRide μπορεί να ανταποκρίνεται με ταχύτητα αστραπής στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες και δύο νέα, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης  (Drive Modes) – Drag Strip Mode και προσαρμοζόμενο My Mode – προστίθενται στα Normal, Sport, Track και Snow/Wet Modes. Η τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust περιλαμβάνει το πρωτοποριακό προφίλ Good Neighbour Mode, που περιορίζει αυτόματα το θόρυβο της εξάτμισης ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Με το Drag Strip mode ενεργοποιημένο, η Ford εκτιμά ότι η νέα Mustang 5.0L V8 θα προσφέρει την ταχύτερη επιτάχυνση στην ιστορία  της, και συγκεκριμένα 0‑97 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ένας χρόνος που μέχρι πρότινος ήταν προνόμιο των πιο εξωτικών υπεραυτοκινήτων.

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού της νέας Mustang περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control, Distance Alert, Lane Departure Warning και Lane Keeping Aid. Επίσης, διατίθεται ένας προσαρμοζόμενος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 12-ιντσών, ενώ το σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford – συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™ – μπορεί να ελέγχεται με φυσικές φωνητικές εντολές και χειρισμούς pinch & swipe στην κεντρική οθόνη αφής 8-ιντσών.

Πιο ικανό και άνετο, νέο EcoSport

Το νέο, συμπαγές SUV Ford EcoSport ξεχωρίζει με βελτιωμένη ευελιξία, περισσότερες ικανότητες, πιο φινετσάτο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες. Η Ford έχει πουλήσει 150.000 οχήματα EcoSport στην Ευρώπη από το 2014 που το μοντέλο λανσαρίστηκε στην ήπειρο αυτή.

Το Ford Intelligent All Wheel Drive (AWD) προσφέρεται τώρα για πρώτη φορά, για  βελτιωμένη πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου, σε συνδυασμό με έναν προηγμένο, νέο κινητήρα 1.5L EcoBlue diesel, που αποδίδει έως 125 ίππους και βελτιστοποιημένες εκπομπές CO2. Ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost της Ford θα προσφέρεται επίσης σε τρεις εκδόσεις ισχύος, έως 140 ίππων.

Δυναμικό, σκληροτράχηλο και ανανεωμένο εξωτερικά, το εξωτερικό του EcoSport που παραπέμπει στιλιστικά στο μεσαίο Kuga και το μεγάλο Edge SUV προσφέρεται σε 12 τολμηρές αποχρώσεις. Οι αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης περιλαμβάνουν αντίθετες αποχρώσεις οροφής που εκτείνονται μέχρι τις κολόνες των παραθύρων, τα πάνω πλαίσια των θυρών, την αεροτομή οροφής και τους εξωτερικούς καθρέπτες

Ένα χρηστο-κεντρικό, πολυτελές νέο εσωτερικό προσφέρει μία εμπειρία ανώτερης ποιότητας στους επιβάτες με ανεξάρτητη κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών. Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται σπορ μοντέλο EcoSport ST‑Line με εσωτερικό και εξωτερικό εμπνευσμένα από τη μοναδική Ford Performance.

Προηγμένες, νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού EcoSport και στοιχεία άνεσης περιλαμβάνουν για πρώτη φορά Cruise Control με Adjustable Speed Limiter και μία κάμερα οπισθοπορείας. Αυτόματοι προβολείς και καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής διατίθενται προαιρετικά, όπως και το Blind Spot Information System (BLIS) της Ford που μπορεί να ειδοποιήσει τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι. Ένας νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων 4.2-ιντσών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, συνδεσιμότητας SYNC 3 και έναν νέο premium ηχοσύστημα B&O PLAY ειδικά ρυθμισμένο για το EcoSport.

«Έχουμε βελτιώσει την ποιότητα, τεχνολογία και ευελιξία του νέου Ford EcoSport για να προσφέρουμε περισσότερο αυτοπεποίθηση και έλεγχο, ικανοποιώντας τους πελάτες συμπαγών SUV» δήλωσε ο Gary Boes, global B-car vehicle line director, Ford Motor Company. «Οι οδηγοί θα νιώσουν στο τιμόνι μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά από ποτέ.»

Μοναδικά ευέλικτο Tourneo Custom

Η νέα επιβατική έκδοση Tourneo Custom προσφέρει ανέσεις ταξιδιού πρώτης κατηγορίας για μέχρι εννέα άτομα. Με τολμηρή νέα σχεδίαση εμπρός τμήματος που μοιράζεται το ίδιο σχεδιαστικό DNA με τα τελευταία επιβατικά μοντέλα της Ford, το νέο Tourneo Custom είναι το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία που προσφέρει έξι ατομικά πίσω καθίσματα επιβατών. Οι δύο πίσω σειρές παρέχουν δυνατότητα συνεδριακής διάταξης για άριστη πρόσβαση και βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ των επιβατών, ή σε δύο σειρές τριών καθισμάτων με κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Οι πίσω επιβάτες θα εκτιμήσουν επίσης το πιο αποδοτικό σύστημα A/C που παρέχει ταχύτερη ψύξη ή θέρμανση, τις έξι θύρες USB και το ηχοσύστημα 10 ηχείων. Η ποιότητα των υλικών είναι αναβαθμισμένη, ενώ διατίθενται υφάσματα με πυκνή ύφανση και δέρματα με λεπτή υφή. Οι οδηγοί θα εκτιμήσουν τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα με το σύστημα SYNC 3 της Ford και την υποστήριξη μιας οθόνης αφής 8 ιντσών.

«Με το νέο Tourneo Custom, όλοι οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν το καλύτερο σύστημα καθισμάτων,» σχολίασε ο Pete Reyes, vehicle line director, Ford Ευρώπης. «Αυτό το ευέλικτο όχημα μεταφοράς προσωπικού είναι πλήρως μεταμορφωμένο, προσφέροντας ένα στιλάτο εσωτερικό, που συνδυάζει την άνεση και την ποιότητα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με εξαιρετικούς χώρους και πρακτικότητα.»

Το νέο Tourneo Custom είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία με Intelligent Speed Limiter. Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης BLIS με Cross Traffic Alert. Τα νέα χαρακτηριστικά προστίθενται στην ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών του Tourneo Custom, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Pre‑Collision Assist με Pedestrian Detection, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation και Adaptive Cruise Control.

Ο προηγμένος κινητήρας 2.0L Ford EcoBlue diesel της Ford αποδίδει έως 170 ίππους  και σημαντικά οφέλη ως προς το κόστος χρήσης και τις επιδόσεις. Ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift προσφέρει στρωτή λειτουργία με άμεση απόκριση, και ένα μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης εξασφαλίζει ευέλικτη και άριστα ελεγχόμενη συμπεριφορά σε όλο το εύρος συνθηκών φορτίου.

Επίσης προσφέρονται ένα αναβαθμισμένο πακέτο Titanium X – με δερμάτινη ταπετσαρία, SYNC 3 με δορυφορική πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς  HID Xenon στάνταρ, και μία δυναμική σειρά Sport – με κινητήρα 170 ίππων, ένα πλήρες εξωτερικό κιτ αμαξώματος με δύο λωρίδες καπό και μοναδικές ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών μαζί με μερικώς δερμάτινο σαλόνι.

Αποκλειστική έκδοση Ranger Black Edition

Περιορισμένη σε μόλις 2.500 αντίτυπα, η Ranger Black Edition είναι μία ξεχωριστή, νέα έκδοση του Νο1 σε πωλήσεις Ευρωπαϊκού pickup, με εντυπωσιακή, εμφάνιση. Το μοντέλο Black Edition βασίζεται στη δημοφιλή σειρά Limited και περιλαμβάνει αμάξωμα σε Absolute Black με μαύρο φινίρισμα για τη μάσκα, τις ζάντες αλουμινίου, τη σπορ μπάρα και τις εξωτερικές λεπτομέρειες.

Ο στάνταρ εξοπλισμός του Ranger Black Edition που διατίθεται μόνο σε έκδοση αμαξώματος Double Cab, διαθέτει δορυφορική πλοήγηση, εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας, προσθέτοντας στη σειρά Limited χαρακτηριστικά όπως σύστημα πολυμέσων Ford SYNC 3 με οθόνη αφής 8-ιντσών, διζωνικό, ηλεκτρονικό έλεγχο κλιματισμού, δερμάτινο σαλόνι, και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες. 

Φόρος τιμής στο Le Mans

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford παρουσίασε την αποκλειστικό Ford GT ’67 Heritage edition, προς τιμήν του αγωνιστικού αυτοκινήτου GT40 Mark IV που οδήγησαν στη νίκη οι Dan Gurney και A.J. Foyt στο Le Mans το 1967.

Η έκδοση Ford GT ’67 Heritage είναι βαμμένη σε λαμπερή απόχρωση Race Red με λευκές λωρίδες και εξαρτήματα από ανθρακονήματα. Στο καπό και την πόρτα του αυτοκινήτου φιγουράρει περήφανα το Νο ‘1’ σε Frozen White ενώ σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 20-ιντσών σε διάφανο silver satin φέρουν μαύρα μπουλόνια ασφαλείας. Κόκκινες δαγκάνες και ασημί κελύφη καθρεπτών ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Στο δερμάτινο σαλόνι ξεχωρίζουν καθίσματα από ανθρακονήματα με κόκκινες ραφές, ένα ‘θέμα’ που συνεχίζεται στο τιμόνι. Η ύφανση της ζώνης ασφαλείας είναι κόκκινη και τα χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι γκρι. Κάθε αντίτυπο φέρει δική του πλακέτα με σειριακό αριθμό, και ματ μαρσπιέ και κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα.

Ο κινητήρας 3.5L V6 EcoBoost του Ford GT αποδίδει 647 ίππους και ροπή 550 lb.ft. σύμφωνα με τις προδιαγραφές SAE. Με τελική ταχύτητα 347 km/h, το Ford GT στο ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της Ford στην πίστα όλων των εποχών.

Νέο Fiesta

Το νέο Fiesta είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο της Ευρωπαϊκής αγοράς. Προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Pedestrian Detection, που για πρώτη φορά βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι και το πρώτο Ford Active Park Assist που μπορεί να φρενάρει το όχημα για να αποτρέψει προσκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα σε hands-free παρκάρισμα.

Ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας περιλαμβάνει ένα premium ηχοσύστημα B&O PLAY, το σύστημα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας SYNC 3 της Ford και οθόνες αφής εμπνευσμένες από tablet έως 8 ιντσών. Το νέο Fiesta προσφέρει επίσης ένα νέο εξωτερικό και επαναστατικό εσωτερικό με περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από ποτέ, την πρώτη ανοιγόμενη, πλήρους πλάτους πανοραμική κρυστάλλινη οροφή και έναν ακόμα πιο συναρπαστικό, απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα.

Η ολοκληρωμένη γκάμα του νέου Fiesta περιλαμβάνει το κομψό Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale, και το Fiesta Trend. Το Fiesta Active crossover – το πρώτο σε μία νέα οικογένεια οχημάτων Active θα πλαισιώσει όλη τη γκάμα μοντέλων Ford τα επόμενα χρόνια – και το νέο 200 PS Fiesta ST θα κυκλοφορήσουν επίσης του χρόνου.

Ford Performance και σπορ ST-Line

Η γκάμα σπορ μοντέλων ST-Line της Ford που είναι εμπνευσμένα από τη Ford Performance περιλαμβάνει τώρα τα EcoSport ST-Line, Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line, Mondeo ST‑Line και S‑MAX ST-Line – που θα εκτίθενται στη Φρανκφούρτη τις ημέρες του κοινού. Τα μοντέλα Ford ST-Line προσφέρουν τολμηρό στυλ και σπορ δυναμική συμπεριφορά με ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες EcoBoost βενζίνης, EcoBlue diesel και TDCi diesel.

Επίσης στη Φρανκφούρτη θα εκτίθενται τα μοντέλα Focus ST και Focus RS της Ford Performance, και το συμπαγές αλλά ευρύχωρο πεντάθυρο KA+ hatchback.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.