H Honda στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο

By  |  0 Comments

Η Honda θεωρείται μία ισχυρή και επιτυχημένη μάρκα, έχοντας δημιουργήσει μία ευρεία σειρά προϊόντων, από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα μέχρι προϊόντα παραγωγής ισχύος (γεννήτριες) ακόμα και ιδιωτικά αεροπλάνα (business jets). Επίσης, έχει αναπτύξει σχέσεις με 28 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσω των προϊόντων της.

Οι επιτυχίες της στον τομέα της παραγωγής και στις σχέσεις με τους πελάτες αποδεικνύουν ότι η Honda έχει δώσει πνοή στο πάθος της να ‘προσφέρει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τη χαρά να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους στην καθημερινότητα’ κάτι το οποίο έχει επιδιώξει ευρέως, χωρίς περιορισμούς από γεωγραφικά σύνορα ή εποχές. Η Honda σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη σειρά παγκόσμιων μοντέλων μοτοσικλετών και αυτοκινήτων της, που αντιπροσωπεύουν ένα από τα ατού της και να συνεχίσει να προσφέρει μία πλούσια οικογένεια ελκυστικών προϊόντων σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η Honda δουλεύει πάνω στην εξέλιξη διαφόρων τεχνολογιών και προϊόντων  που θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας  κοινωνίας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και στην εξέλιξη των βενζινοκίνητων οχημάτων, για λιγότερους ρύπους και μεγαλύτερη απόδοση. Στον τομέα της αυτοκίνησης, έχουμε επεκτείνει τη γκάμα υβριδικών οχημάτων και θα εξακολουθήσουμε να βελτιώνουμε τα υβριδικά, τα plug-in υβριδικά και τα EV (ηλεκτρικά) μοντέλα μας. Με προϊόντα βασισμένα σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, η Honda θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υλοποίηση του ασίγαστου πάθους της: να βοηθά τους ανθρώπους και να προσφέρει τη χαρά της οδήγησης. Η Honda δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να ανοίγει νέους ορίζοντες στις δυνατότητες και τη ζωή των πελατών της.

Κύρια Εκθέματα

Honda Sports EV Concept:

Η Honda γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του Honda Sports EV Concept, ενός πρωτότυπου μοντέλου που συνδυάζει επιδόσεις EV και AI (τεχνητή νοημοσύνη) σε ένα compact αμάξωμα με σκοπό να προσφέρει τη χαρά της οδήγησης που ο χρήστης βιώνει με μία αίσθηση ενότητας με  το αυτοκίνητό του.

Urban EV Concept:

Βασισμένο στη νέα, ειδική EV πλατφόρμα της Honda, το Honda Urban EV Concept είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που υποδηλώνει την τεχνολογική και σχεδιαστική κατεύθυνση για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής της Honda. Ένα νέο μοντέλο προερχόμενο από αυτό το πρωτότυπο θα αρχίσει να πωλείται πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Ιαπωνία, το 2020.

Honda NeuV:

Το Honda NeuV είναι ένα EV concept που διερευνά τις νέες δυνατότητες των οχημάτων  μέσω των τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Το NeuV μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση άγχους του οδηγού σύμφωνα με τις εκφράσεις του προσώπου του και / ή τον τόνο της φωνής του και βοηθά τον οδηγό στην υποστήριξη ασφαλούς οδήγησης, ενώ μαθαίνοντας το lifestyle και τις προτιμήσεις του, κάνει υποδείξεις στο συγκεκριμένο οδηγό (επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος).

Honda CRV:

Το Honda CR-V είναι ένα SUV που κυκλοφορεί σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια του νέου CR-V περιλαμβάνει το πρώτο υβριδικό μοντέλο της σειράς με το πρώτο υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων της Honda, “SPORT HYBRID i-MMD”, το οποίο θα διατίθεται σε εκδόσεις FWD και 4WD. Μία έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων θα προστεθεί στη γκάμα του βενζινοκίνητου μοντέλου. Το νέο CR-V προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το 2018.

Clarity PHEV:

Βασίζεται στο Honda Sport Hybrid i-MMD, με αυξημένη την ισχύ και χωρητικότητα της μπαταρίας, και EV αυτονομία πάνω από 100 km. Το Clarity PHEV, είναι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο νέας γενιάς, διαθέτει εξωτερικό χαμηλού ύψους, ευρύχωρη καμπίνα που χωράει 5 ενήλικες και μεγάλο χώρο αποσκευών. Το Clarity PHEV προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2018.

Honda RoboCas Concept:

Το Honda RoboCas Concept είναι ένα μικρό, ηλεκτρικό όχημα που προορίζεται να κάνει τα όνειρα των ανθρώπων πραγματικότητα. Διαφορετικοί τύποι χώρων φόρτωσης με κάλυμμα μπορούν να συνδυάζονται ελεύθερα με ένα συμπαγών διατάσεων αμάξωμα.

Honda Riding Assiste:

Το Honda Riding Assist-e είναι μία πειραματική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που δημιούργησε η Honda εφαρμόζοντας ιδιωτικές τεχνολογίες ελέγχου ισορροπίας, προερχόμενες από την έρευνά της στον τομέα της ρομποτικής. Στόχος της Honda με αυτό το μοντέλο είναι να προσφέρει στους αναβάτες μεγαλύτερη ξεγνοιασιά και να κάνει τη ζωή με τις μοτοσικλέτες πιο απολαυστική, περιορίζοντας τον κίνδυνο μιας πτώσης.

Neo Sports Café Concept:

Η Honda παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το Neo Sports Café Concept, ένα πρωτότυπο για μία γυμνή σπορ μηχανή που συνδυάζει την απόλαυση και τη γοητεία μιας σπορ μοτοσυκλέτας με το πακέτο εξοπλισμού ενός μοντέλου νέας γενιάς.

PCX Electric:

Το PCX Electric είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ εξοπλισμένο με ένα ισχυρό μοτέρ που έχει εξελιχθεί ανεξάρτητα από τη Honda, και το Honda Mobile Power Pack, ένα αποσπώμενο σύστημα μπαταρίας. Το Honda PCX Electric προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2018 στην περιοχή της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας.

 PCX Hybrid:

Η Honda πρόσφατα εξέλιξε ένα υβριδικό σύστημα σχεδιασμένο για μοτοσικλέτες. Το συμπαγές υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί μία μπαταρία υψηλής ισχύος και μίζα ACG για την υποστήριξη του κινητήρα, προσφέροντας στους αναβάτες του PCX Hybrid απολαυστικές, ροπάτες επιδόσεις. Το Honda PCX Hybrid προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2018 στην περιοχή της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας.

Gold Wing Tour /Gold Wing

Η Honda έκανε την Ιαπωνική πρεμιέρα της μεγάλης μοτοσικλέτας τουρισμού Honda Gold Wing, που έχει ανανεωθεί πλήρως ως μοτοσυκλέτα – ναυαρχίδα της Honda. Η νέα Gold Wing διαθέτει νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων ένας  νέος, οριζόντιος 6κύλινδρος κινητήρας, 7-τάχυτο κιβώτιο DCT και ανάρτηση με διπλά ψαλίδια της Honda. Η GOLDWING πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσω του νέου καναλιού πωλήσεων της Honda’, “Honda Dream” και θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.

 Super Cub 110, ένα επετειακό μοντέλο που τιμά το ορόσημο παραγωγής των 100 εκατομμυρίων μονάδων

Το Super Cub 110 είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο που η Honda δημιούργησε αποκλειστικά για την Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, θέλοντας να τιμήσει το ορόσημο 100 εκατομμυρίων μονάδων φέτος και την 60η επέτειο του χρόνου, της σειράς Super Cub.

 Super Cub C125

Το Super Cub 125C κληρονόμησε και εξέλιξε την ελκυστική σχεδίαση και λειτουργικότητα της πρώτης γενιάς Super Cub (C100), σαν ένα μέσο προσωπικής μετακίνησης. Το νέο μοντέλο 125 cc διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό όπως smart key και ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας, ενώ προσφέρει άφθονη ισχύ για μία ακόμα πιο άνετη εμπειρία.

Cross Cub 110

Με ένα crossover στυλ, κατάλληλο για αστικές περιοχές και υπαίθριες δραστηριότητες, το Cross Cub 110 δίνει νέα αξία στις μοτοσικλέτες Honda Cub. Σαν ένα μοντέλο ελεύθερου χρόνου κυρίως, η εικόνα του ‘ανθεκτικού’ τονίζεται από την υιοθέτηση μιας μεγάλης προστατευτικής ποδιάς και φαρδύτερων ελαστικών.

Monkey 125:

Ένας οριζόντιος, μονοκύλινδρος κινητήρας 125cc τοποθετήθηκε στο διάσημο σώμα του Honda Monkey με μία αίσθηση σκόπιμης παραμόρφωσης που προέρχεται από την αναλογία ύψους αναβάτη/μοτοσικλέτας που είναι μοναδική στη σειρά Monkey. Υιοθετώντας μοναδικά χαρακτηριστικά όπως φώτα LED και ψηφιακά όργανα, το Monkey 125 αναβαθμίζει τη γοητεία του μοντέλου Honda Monkey.

Honda IeMobi Concept (προφέρεται: ee-a mo-bee – “Ie” είναι η Ιαπωνική λέξη για το “σπίτι”):

Το Honda Ie-Mobi Concept είναι μία ηλεκτρική συσκευή μετακίνησης που συνδέει άριστα το σπίτι με το αυτοκίνητο.  Το Honda Ie-Mobi Concept επιτρέπει την παροχή ηλεκτρισμού από το αυτοκίνητο στο σπίτι και αντίστροφα. Επιπλέον, το όχημα μπορεί να χρησιμοποιείται και σαν ένα μικρό δωμάτιο εμβαδού περίπου 4.95m2.

Honda Fure-Mobi Concept (προφέρεται: foo-ray mo-bee – “Fure” προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη “Fureai” που σημαίνει διάδραση, επαφή ή άγγιγμα):

Το Honda Fure-Mobi Concept βασίζεται στη διάδραση / επικοινωνία ανθρώπου με άνθρωπο. Το μοντέλο έχει ίδιες διαστάσεις με μία ηλεκτρική, αναπηρική πολυθρόνα, αλλά χωράει δύο άτομα και μπορεί να κινείται με άνεση σε διαδρόμους, μονοπάτια ή εσωτερικούς χώρους. Η Honda δημιούργησε αυτό το μοντέλο με την ελπίδα να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να απολαύσουν μία βόλτα δεδομένου ότι είναι κατάλληλο για δύο άτομα.

Honda ChairMobi Concept:

Το Honda Chair-Mobi Concept είναι ένα είδος κινητής καρέκλας κατάλληλης για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι συμπαγείς διαστάσεις και η ικανότητά του να περιστρέφεται σε μικρή ακτίνα του επιτρέπει να εισέρχεται σε στενούς χώρους. Το ρυθμιζόμενο ύψος του καθίσματος, έχει μία λειτουργία για να παραμένει σε επίπεδη θέση, ακόμα και αν κινείται σε ανηφόρα ή κατηφόρα. Η Honda δημιούργησε με αυτό το μοντέλο μία συσκευή μετακίνησης που μπορεί να ελίσσεται με την ευελιξία ενός πεζού, ώστε να χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις.

Honda Ai-Miimo Concept

Το Honda Ai-Miimo Concept είναι βασισμένο στο Honda Miimo, μία ηλεκτρική, αυτόνομη χλοοκοπτική μηχανή – ρομπότ. Με την προσθήκη Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), μεταμορφώνεται σε μηχανή με δυνατότητα επκοινωνίας και υποστήριξης του χρήστη στην καθημερινότητά του. Με αυτό το μοντέλο, η Honda θέλησε να δημιουργήσει μία ‘ύπαρξη’ που ξεφεύγει από τα όρια ενός ‘προϊόντος’ και φέρνει το χαμόγελο και τη χαρά στις ζωές των ανθρώπων, όπως ένα κατοικίδιο, ή μέλος της οικογένειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.