Nissan και ηλεκτροκίνηση

By  |  0 Comments

Με την παρουσίαση δύο νέων πρωτότυπων μοντέλων και ανακοινώνοντας την είσοδό της στην Formula E, η Nissan Motor Co., Ltd. διευρύνει τον ηγετικό ρόλο της, στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Nissan LEAF τον περασμένο Σεπτέμβριο και την αποκάλυψη του νέου “ηλεκτρικού οικοσυστήματος” στην πρόσφατη εκδήλωση Nissan Futures 3.0, ο Ιαπωνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσιάζει δύο πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, σηματοδοτώντας  την πρόθεσή της Nissan να διατηρήσει την  ηγετική της  θέση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης , αλλά και  να επιτύχει την εταιρική υπόσχεσή της για καινοτομία που ενθουσιάζει (Innovation that excites).

Τα δύο πρωτότυπα  αφορούν το  νέο Nissan IMx, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Crossover και το νέο Nissan LEAF NISMO.  Αμφότερα δείχνουν στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο η Nissan αντιλαμβάνεται το παρόν και το μέλλον, μέσα από καινοτομίες   που “ευθυγραμμίζονται” με το όραμα Nissan Intelligent Mobility.

Παράλληλα, η Nissan επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στους αγώνες της Formula E για τη σεζόν 2018 -2019, υπογραμμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή της για να κάνει την ηλεκτροκίνηση,  πραγματικά συναρπαστική !

Το μηδενικών ρύπων πρωτότυπο crossover Nissan IMx,  προσφέρει εξαιρετική οδηγική απόλαυση με απρόσκοπτη κοινωνική ενσωμάτωση.

 Το εντυπωσιακού σχεδιασμού Nissan IMx, είναι  ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο  crossover 4 θέσεων, που προσφέρει πλήρως αυτόνομη λειτουργία και εμβέλεια οδήγησης άνω των 600 χιλιομέτρων (Japan JC08).

Αυτό το concept χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια και αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων  οχημάτων της Nissan,  συνδυάζοντας μονάδες ισχύος δύο κινητήρων, οι οποίες παρέχουν απόδοση 320kWh και  την απίστευτη ροπή των 700nm.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στο πάτωμα να είναι εντελώς επίπεδο, με αποτέλεσμα η καμπίνα να έχει καμπυλωτή διαμόρφωση, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη δυναμική στην οδήγηση. Με ένα χαμηλό κέντρο βάρους, το πλαίσιο προσφέρει άκρως ευέλικτο χειρισμό, γεγονός που υπόσχεται τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας  crossover.

Η καινοτομία συνεχίζεται μέσω της μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας που μπορεί να χρησιμεύσει ως “εικονική” μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όχημα μοιράζεται την ηλεκτρική ενέργεια μέσω   του δικτύου, με δυνατότητα ασύρματης και συμβατικής φόρτισης. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού ως  ο στενός, αξιόπιστος συνεργάτης που προσφέρει ασφαλέστερη, πιο βολική και πιο ευχάριστη οδήγηση.

Η Nissan γίνεται η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που θα αγωνιστεί στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα της Formula E  το  2018/19.

Η κίνηση της Nissan  να συμμετάσχει στη διαρκώς αναπτυσσόμενη Formula E, αποτελεί μια  εξαιρετική ευκαιρία προβολής, σε παγκόσμια κλίμακα, για τη διάδοση του μηνύματος Intelligent Mobility της μάρκας.

Ως η απόλυτη έκφραση της συγκίνησης που προσφέρει η στιγμιαία επιτάχυνση και η εξαιρετική οδηγική  συμπεριφοράς ενός Nissan μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Nissan έρχεται για να ηλεκτρίσει το πρωτάθλημα της Formula E”, δήλωσε ο Daniele Schillaci, εκτελεστικός αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ και πωλήσεων,  κλάδου δραστηριότητας EV και  πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης της Nissan για την Ιαπωνία, την Ασία και την Ωκεανία.

Η Nissan θα συμμετάσχει  στη συγκεκριμένη διοργάνωση από τα τέλη του 2018, όταν το ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα θα εισαγάγει νέους κανονισμούς πλαισίου και μπαταρίας.

LEAF NISMO Concept: Το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Nissan, συναντά τον ενθουσιασμό της NISMO (φωτογραφία)

 Το πρωτότυπο LEAF NISMO εκφράζει τα οφέλη του Nissan Intelligent Power, όπου η καθαρή και αποδοτική ηλεκτρική τεχνολογία συνδυάζεται με τη συναρπαστική δυναμική οδήγηση που χαρακτηρίζει τη NISMO.

Η πρωτότυπη έκδοση NISMO του νέου LEAF έχει ένα σπορ εξωτερικό. Η εφαρμογή της τεχνολογίας αγώνων της NISMO στο σώμα του αυτοκινήτου έχει ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση με την  λιγότερη δυνατή  ανύψωση, χωρίς να θυσιάζεται ο εξαιρετικός συντελεστής οπισθέλκουσας του LEAF. Το μαύρο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την κόκκινου χρώματος χαρακτηριστική “υπογραφή” της NISMO,   δημιουργώντας μια συναρπαστική αίσθηση υψηλής απόδοσης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.