Ψηφιακό lifestyle στο BMW Group

By  |  0 Comments

Το BMW Group επεκτείνει συστηματικά τις δυνατότητες ευφυούς συνδεσιμότητας με την ενσωμάτωση της εξαιρετικά ευέλικτης φωνητικής υπηρεσίας Alexa της Amazon σε όλα τα μοντέλα BMW και MINI από τα μέσα του 2018. Η καινοτόμα ενσωμάτωση μιας φωνητικής υπηρεσίας βασισμένης σε cloud, θα προσφέρει στους πελάτες του BMW Group δυνατότητα πρόσβασης σε διάφορες πληροφορίες, θέματα ψυχαγωγίας και εμπορικά κέντρα εν κινήσει, με απλές φωνητικές εντολές. Δεκάδες χιλιάδες λειτουργίες της Alexa προσβάσιμες από συσκευές Echo θα διατίθενται τώρα και για χρήση στο αυτοκίνητο.

Η συμβατότητα BMW Connected και Alexa ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016. Οι χρήστες του BMW Connected σε ΗΠΑ, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσαν να ζητήσουν από την Alexa να ελέγξει πληροφορίες του οχήματός τους όπως κατάσταση φόρτισης ή επίπεδο καυσίμου, ή μέσω Remote Services, άνετα από το σπίτι. Η Alexa μπορεί επίσης να παρέχει συμβουλές για ραντεβού ή προγραμματισμένες διαδρομές και ώρες αναχώρησης με τη βοήθεια της ατζέντας μετακινήσεων (mobility agenda) του BMW Connected. Τώρα, με τη Alexa μέσα στο αυτοκίνητο, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν λειτουργίες στο σπίτι και στο δρόμο.

«Με την ενσωμάτωση της Alexa στα μοντέλα μας από τα μέσα του 2018, η BMW και η MINI θα αναβαθμίσουν περαιτέρω το ψηφιακό τους lifestyle», σχολίασε ο Dieter May, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ψηφιακών Υπηρεσιών και Επιχειρηματικών Μοντέλων του BMW Group. «Ο φωνητικός έλεγχος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μοντέλα του BMW Group πριν από πολλά χρόνια, και τώρα διευρύνει τη λειτουργικότητά του, προσθέτοντας ένα ψηφιακό οικοσύστημα, που θα ανοίξει ποικίλες, νέες δυνατότητες με ταχεία, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση από το αυτοκίνητο».

Σήμερα, 8.5 εκατομμύρια μοντέλα του BMW Group σε όλο τον κόσμο είναι ήδη συνδεδεμένα. Ο τεράστιος αριθμός υπηρεσιών και λειτουργιών ενημέρωσης/ψυχαγωγίας που θα μπορούν να ελέγχονται με φωνητικές εντολές στα μοντέλα BMW έχει προετοιμάσει το δρόμο για τις προσεχείς επιλογές συνδεσιμότητας και νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Δεν χρειάζεται smartphone για να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα της Alexa μέσα στο αυτοκίνητο, αφού όλα τα μοντέλα BMW και επίλεκτα οχήματα MINI διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα SIM. Η διαδικτυακή προσβασιμότητα που εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο οπουδήποτε και οποτεδήποτε επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση της Alexa.

Για παράδειγμα, οι πελάτες μπορούν να αναζητούν τις ταινίες που προβάλλονται στους τοπικούς κινηματογράφους, να ακούνε την αγαπημένη τους playlist ή να μαθαίνουν την πρόγνωση του καιρού στον προορισμό τους, μέσω φωνητικών εντολών, εν κινήσει. Και αν ο οδηγός διαπιστώσει στη μέση του ταξιδιού ότι έχει ξεχάσει κάτι, μπορεί να ζητήσει από την Alexa να κάνει μία διαδικτυακή παραγγελία. Η Alexa μπορεί επίσης να προβάλλει σχετικό περιεχόμενο για ορισμένες λειτουργίες (οπτικό feedback) στην οθόνη BMW Display ή στο MINI Centre Instrument.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που σε συνεργασία με τη BMW, φέρνουμε την εμπειρία Alexa στους οδηγούς των μοντέλων του ομίλου», δήλωσε ο Ned Curic, Αντιπρόεδρος, Alexa Automotive. «Η χρήση φωνητικών εντολών για αναζήτηση πληροφοριών και επικοινωνία με την Alexa, προάγει την οδηγική εμπειρία. Ανυπομονούμε, οι πελάτες BMW να το δοκιμάσουν». Επομένως, η ευφυής συνδεσιμότητα μεταξύ του οχήματος και των ψηφιακών σημείων επαφής του χρήστη περνά σε μία νέα διάσταση με τη BMW και τη MINI. Από τότε που λανσαρίστηκε το MINI Countryman – και το νέο MINI Connected – οι δυνατότητες συνδεσιμότητας της Βρετανικής premium μάρκας αυξάνονται συνεχώς.

Από τα μέσα του 2018, η Amazon Alexa θα διατίθεται με όλα τα οχήματα BMW και MINI σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.