Το 100.000ό BMW i 3 από τη Λειψία

By  |  0 Comments

Το εργοστάσιο του BMW Group συνεχίζει να διευρύνει τον ηγετικό, διεθνή ρόλο του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με το 100.000ό BMW i3 να περνά πρόσφατα από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας.

Το BMW i3 έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του BMW Group σε έναν από τους πιο επιτυχημένους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, και ο Διευθυντής του εργοστασίου Hans-Peter Kemser γιόρτασαν το ορόσημο με τον Πρωθυπουργό της Σαξονίας, Stanislaw Tillich, άλλους προσκεκλημένους και εργαζόμενους του εργοστασίου. Στην εκδήλωση, οι Krüger και Kemser παρουσίασαν επίσης το επόμενο μέλος της οικογένειας BMW i, το BMW i8 Roadster, σε μορφή καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου. Η μαζική παραγωγή του BMW i8 Roadster θα ξεκινήσει το 2018. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η επίσημη έναρξη λειτουργίας του BMW Battery Storage Farm Leipzig, που θα συνδέει 700 μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας από οχήματα BMW i3. Το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών μεγάλης κλίμακας στο εργοστάσιο της Λειψίας θα προσφέρει σε μπαταρίες που έχουν χρησιμοποιηθεί αρχικά σε οχήματα BMW i3, έναν δεύτερο κύκλο ζωής σε ένα κερδοφόρο, βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στην αξιοποίηση της ενέργειας.

«Είμαστε περήφανοι για την παραγωγή του 100.000ού BMW i3 στη Λειψία. Το BMW i3 είναι ένας γνήσιος πρωτοπόρος της τεχνολογίας. Με την BMW i στην πρώτη γραμμή, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τον ηγετικό ρόλο μας, ως premium κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον. Τώρα προσδοκούμε στο επόμενο μέλος της οικογένειας BMW i, το i8 Roadster, που θα ενισχύει την πρωτοκαθεδρία μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το 2025, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας συνολικά 25 μοντέλα με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης», δήλωσε ο Krüger. «Για το συμφέρον της βιωσιμότητας, σήμερα παρουσιάζουμε μία φιλοσοφία για δεύτερη ζωή των μπαταριών υψηλής τάσης του BMW i3. Με τη Στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, τα οράματά μας προχωρούν πέρα από το αυτοκίνητο αυτό καθαυτό, και υποστηρίζουμε την αλλαγή στη βιομηχανία μας με εντελώς νέες μεθόδους και επιχειρηματικά μοντέλα».

Ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας, Stanislaw Tillich, εντυπωσιάστηκε για μία ακόμα φορά με την εξέλιξη του εργοστασίου της BMW στη Λειψία: «Δύο ημέρες αφότου ανέλαβα το αξίωμα του πρωθυπουργού για πρώτη φορά, ήρθα στη Λειψία για να παραστώ στην τελετή αποπεράτωσης του νέου τμήματος πρεσών της BMW. Από τότε, παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις και έχω συνομιλίες με το Διοικητικό Συμβούλιο της BMW σε τακτική βάση. Το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2013 και, μέχρι το τέλος της θητείας μου, θα έχει κατασκευάσει πάνω από 100.000 ηλεκτρικά οχήματα – τώρα με τη ‘φάρμα’ μπαταριών, η BMW ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην καινοτόμο ιστορία της. θα ήθελα να ευχαριστήσω το BMW Group που επέλεξε να κάνει τη Λειψία κορυφαίο κόμβο παραγωγής premium ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία. Ευελπιστώ ότι το BMW Group, με μία επικεντρωμένη καινοτόμο δύναμη και την τεχνογνωσία παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας, θα εξακολουθήσει να ηγείται της αυτοκινητιστικής επανάστασης του 21ου αιώνα. Είμαι πεπεισμένος ότι η BMW θα συμβάλλει περαιτέρω στη θετική οικονομική εξέλιξη της περιοχής της Λειψίας και της Σαξονίας, ως ενός κρατιδίου παραγωγής αυτοκινήτων, μέσω μελλοντικής ανάπτυξης στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της συνδεδεμένης οδήγησης».

Το 100.000ό BMW i 3 από τη Λειψία.

Η μαζική παραγωγή του BMW i3 ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013. Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά 400 εκατομμύρια Ευρώ στην παραγωγή μοντέλων BMW i στη Λειψία, δημιουργώντας πάνω από 800 θέσεις εργασίας. Η τρέχουσα καθημερνή παραγωγή του BMW i3 υπερβαίνει τις 120 μονάδες, με ετήσιο όγκο παραγωγής το 2016, 26.631 οχήματα. «Είμαστε περήφανοι για την απόδοση της ομάδας μας που μας επιτρέπει να γιορτάσουμε τώρα την παραγωγή του 100.000ού BMW i3 – πάντα με την ίδια premium ποιότητα και αποδοτικότητα που χαρακτηρίζει τα πιο συμβατικά μοντέλα μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους μας γι’ αυτό το τρομερό επίτευγμα», δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Hans-Peter Kemser. Η παραγωγή στη Λειψία περιλαμβάνει εξαρτήματα από ανθρακονήματα και βαμμένα πλαστικά εξαρτήματα για τα εξωτερικά πάνελ, φανοποιείο BMW i και αίθουσα συναρμολόγησης BMW i.

 Η μαζική παραγωγή του BMW i8 ξεκίνησε το Μάιο του 2014 και συνολικά 2.783 οχήματα BMW i8 έφυγαν από το εργοστάσιο το 2016. Η παραγωγή του πιο επιτυχημένου, υβριδικού σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο είναι από οκτώ έως δέκα οχήματα την ημέρα.

Το επόμενο μέλος της οικογένειας BMW i, το BMW i8 Roadster, μία ανοιχτή έκδοση το σπορ αυτοκινήτου, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018.

 Battery 2 ndLife ’: Καινοτόμος, δεύτερος κύκλος ζωής μπαταριών υψηλής τάσης του BMW i 3 για χρήση σε νέο επιχειρηματικό μοντέλο: το BMW Groupεγκαινιάζει ‘φάρμα’ μπαταριών μεγάλης κλίμακας στη Λειψία.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της ‘φάρμας’ μπαταριών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της BMW στη Λειψία, καταδεικνύει την καινοτόμα, βιώσιμη και επικερδή δεύτερη χρήση μπαταριών του BMW i3, μετά το τέλος του κύκλου ζωής του. Η ‘φάρμα’ μπαταριών στη Λειψία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 700 μεταχειρισμένες μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας από BMW i3. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 500 νέες και χρησιμοποιημένες μπαταρίες επειδή σήμερα – τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του BMW i3 – τα περισσότερα πακέτα μπαταριών παραμένουν στα αυτοκίνητα στο δρόμο. «Η χωρητικότητα 700 τέτοιων μπαταριών αντιστοιχεί σε ηλεκτρική αυτονομία 100.000 km σε ένα BMW i3. Η δυνατότητα επέκτασης θα επιτρέψει αργότερα την αποθήκευση περισσοτέρων μπαταριών. Επίσης, το σύστημα είναι ήδη συμβατό με προσεχείς γενιές μπαταριών και επομένως, αξιόπιστο για το μέλλον», υπογράμμισε ο Joachim Kolling, Επικεφαλής Υπηρεσιών Ενέργειας του BMW Group. «Επιβεβαιώνουμε για μία ακόμα φορά, ότι η φιλοσοφία βιωσιμότητας της BMW i δεν σταματά στο αυτοκίνητο». Με ανεμογεννήτριες εγκατεστημένες στο χώρο του εργοστασίου, το BMW Battery Storage Farm Leipzig συνδέει αποκεντρωμένες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας με την τοπική μονάδα αποθήκευσης και έναν βιομηχανικό καταναλωτή με εντελώς μοναδικό τρόπο. H σταθερή μονάδα αποθήκευσης συνδέεται επίσης με το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, που επιτρέπει τη διακίνηση του ηλεκτρισμού ως πρωταρχικής εξισορροπητικής ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, το BMW Group συμβάλλει στη σταθερότητα του δημοσίου δικτύου ηλεκτρισμού και εκτελεί μία πολύτιμη υπηρεσία για την ευρύτερη κοινωνία. Όταν υπάρχει πλεόνασμα ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών μεγάλης κλίμακας, μπορεί να ανακουφίσει το δίκτυο, με απορρόφηση ενέργειας. Όταν δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια στο σύστημα ηλεκτρισμού, η εγκατάσταση μπορεί εξισορροπήσει αυτή την έλλειψη.

Η φάρμα μπαταριών του BMW Group στο εργοστάσιο της Λειψίας, θα ανοίξει νέες δυνατότητες για μείωση κόστους κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και μείωσης εκπομπών CO2. Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοβουλία του BMW Group στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να γίνει η πιο βιώσιμη εταιρία αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το project BMW Battery Storage Farm στη Λειψία, αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας WindNODE, που είναι αφιερωμένη στην προώθηση ευφυών συστημάτων χρήσης και αποθήκευσης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Γερμανικό, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας χρηματοδοτεί το εγχείρημα μέσω του προγράμματός του ‘Smart Energy Showcases – Digital Agenda for the Energy Transition’ (SINTEG).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.