«Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»: Η δεκάδα

By  |  0 Comments

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή των 10 αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2018. Στη σχετική ψηφοφορία οι 25 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επέλεξαν τα 10 αυτοκίνητα ανάμεσα σε 27 νέα μοντέλα που άρχισαν να διατίθενται στην ελληνική αγορά το τελευταίο 12μηνο.
Τα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

Ford Fiesta
Honda Civic
Hyundai i30
Kia Stonic
Nissan Micra
Renault Megane
Seat Ibiza
Skoda Kodiaq
Toyota C-HR
VW Polo

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία δεν είναι πλέον μυστική, αλλά κάθε μέλος ανακοινώνει δημόσια τις επιλογές του, υπογράφοντας το ψηφοδέλτιο στο οποίο κατανέμει τους αναλογούντες βαθμούς στα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης.

  • Κάθε μέλος κατανέμει υποχρεωτικά ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα.
  • Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20.
  • Τα ψηφοδέλτια στα οποία δεν υπάρχει βαθμολογία έστω και για ένα αυτοκίνητο ή το άθροισμα των βαθμών όλων των αυτοκινήτων δεν είναι 100, θεωρούνται άκυρα.
  • Επίσης, δεν επιτρέπεται η βαθμολόγηση περισσότερων του ενός αυτοκινήτων με το μέγιστο αριθμό βαθμών που δίνει το κάθε μέλος (20 ή και λιγότερους).
  • Ο τίτλος του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» απονέμεται στο αυτοκίνητο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών.
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους (20 ή και λιγότερους).
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας και με αυτό το κριτήριο, κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους κλπ.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.