Mercedes E-Class Cabrio: Ανοικτή πρόκληση

By  |  0 Comments

Η Mercedes-Benz συμπληρώνει την οικογένεια E-Class με τη νέα E-Class Cabrio. Το ανοικτό τετραθέσιο με την κλασική υφασμάτινη μαλακή οροφή συνδυάζει τη λιτή, αισθησιακή σχεδίαση με την υψηλή άνεση για τέσσερις επιβάτες σε μεγάλες διαδρομές και την τεχνολογία αιχμής. Περιλαμβάνει την πλήρη ενσωμάτωση smartphone με ασύρματη φόρτιση και λειτουργία κλειδιού, κόκπιτ ευρείας οθόνης και τα πιο καινούρια συστήματα υποβοήθησης. Πανίσχυροι κινητήρες και συστήματα άνετης ανάρτησης διασφαλίζουν μία οδηγική εμπειρία σπορ πολυτέλειας. Στον βασικό εξοπλισμό, η cabrio έκδοση εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα αυτόματου αλεξήνεμου AIRCAP ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλεχθεί και το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF –  για περισσότερη άνεση κατά την οδήγηση με ανοικτή οροφή. Για πρώτη φορά, το Cabrio διατίθεται και με τετρακίνηση 4MATIC.

Με κλειστή οροφή, η E-Class Cabrio έχει παρόμοια σιλουέτα με εκείνη της E-Class Coupé και επιδεικνύει τις ίδιες εκφραστικές αναλογίες. Οι στενοί δεσμοί των δύο μοντέλων είναι επίσης εμφανείς στη λιτή σχεδίαση με έμφαση στις επιφάνειες με καθαρές γραμμές και αισθησιακές καμπύλες. Η σχεδιαστική γραμμή της, αισθησιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα, αντιπροσωπεύει την κομψότητα και την ευφυΐα. Αυτό είναι το καθοριστικό γνώρισμα του Cabrio , το οποίο αποπνέει ένα μοναδικό χαρακτήρα – ειδικά με ανοικτή οροφή.Το νέο μοντέλο cabrio είναι το πέμπτο και νεότερο μέλος της οικογένειας E-Class της Mercedes-Benz, η οποία ανανεώθηκε εξολοκλήρου μέσα σε διάστημα ενός έτους. Ταυτόχρονα, η μάρκα με το αστέρι συνεχίζει την παράδοση των κορυφαίων cabrio με την κλασσική υφασμάτινη μαλακή οροφή. «Το πάθος για ιδιαίτερα αυτοκίνητα, το οποίο μας ενώνει με τους πελάτες μας, αντανακλάται μοναδικά στη νέα E-Class Cabrio. Είναι ένα αυτοκίνητο που δίνει νέα διάσταση στην ελευθερία, την άνεση και την πολυτέλεια,» λέει η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνη του τμήματος Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Mercedes-Benz Cars.

Το εντυπωσιακό μπροστινό τμήμα με χαμηλά τοποθετημένη μάσκα ψυγείου diamond και κεντρικά ενσωματωμένο το αστέρι, προβολείς LED High Performance (ή προαιρετικά προβολείς MULTIBEAM LED υψηλής ανάλυσης), το μακρύ καπό κινητήρα με power domes και τα πλήρως βυθιζόμενα πλαϊνά παράθυρα υπογραμμίζουν το δυναμισμό του Cabrio. Η κομψά σχεδιασμένη μαλακή οροφή με γυάλινο πίσω παρμπρίζ ενσωματώνεται αρμονικά στο μυώδες πίσω τμήμα. Οι επιμηκυμένοι, αισθησιακά σμιλευμένοι ώμοι και τα επίπεδα πίσω φώτα LED δύο τμημάτων τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του τετραθέσιου. Επιπλέον, όταν είναι αναμμένα, τα πίσω φώτα θυμίζουν τη λάμψη που αφήνει πίσω του ένας αεριωθούμενος κινητήρας. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το φωτεινό θέαμα που δημιουργούν τα πίσω φώτα όταν ο οδηγός απομακρύνεται ή πλησιάζει το αυτοκίνητο.

Με ανοικτή οροφή, αναδεικνύεται η αρμονία μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής σχεδίασης, υπογραμμίζοντας μοναδικά τις υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες. Το διακοσμητικό πλαίσιο στην κολόνα A και το μπροστινό παρμπρίζ μαζί με τη διακοσμητική λωρίδα στη βάση των παραθύρων και τη φαρδιά διακοσμητική λωρίδα γύρω από τη θήκη της μαλακής οροφής, δημιουργούν  ένα χαρακτηριστικό οπτικό στοιχείο από ανοδιωμένο, στιλπνό αλουμίνιο (AMG Line σε ματ αλουμίνιο). Το τρίτο φως φρένων με φακό καθαρού κρυστάλλου ενσωματώνεται αρμονικά σε αυτό το πλαίσιο.

Η κατά 15 χιλιοστά χαμηλωμένη ανάρτηση σε σύγκριση με το saloon τονιζει επίσης τον πολυτελή σπορ χαρακτήρα της E-Class Cabrio. Έτσι, διατηρεί το αθλητικό της παράστημα σε συνδυασμό με τους τροχούς 18 ιντσών του βασικού εξοπλισμού.

Υφασμάτινη μαλακή οροφή premium κατηγορίας

Η υφασμάτινη μαλακή οροφή διατίθεται σε σκούρο καφέ, σκούρο μπλε, σκούρο κόκκινο ή μαύρο. Η πλήρως αυτόματη, ηχομονωτική υφασμάτινη μαλακή οροφή περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Η πολυστρωματική δομή της με υπερσύγχρονη μόνωση μειώνει τους αεροδυναμικούς θορύβους και τους θορύβους οδήγησης, γεγονός που επιτρέπει στους επιβάτες να κουβεντιάζουν ήρεμα στο εσωτερικό ακόμη και με υψηλές ταχύτητες οδήγησης. Η δομή της μαλακής οροφής διασφαλίζει επίσης εξαιρετική άνεση κλιματισμού, κάνοντας απολαυστική την οδήγηση του cabrio όλο το χρόνο.

Προερχόμενη από την S-Class Cabrio, η μαλακή οροφή πληροί επίσης τις υψηλότερες προδιαγραφές ανθεκτικότητας και λειτουργίας. Ανοίγει και κλείνει πλήρως σε 20 δευτερόλεπτα με ταχύτητα οδήγησης έως 50 km/h. Αφού ανοίξει, διπλώνεται αθόρυβα και εξαφανίζεται μέσα στην ειδική θήκη στο πορτμπαγκάζ. Ένα ανασυρόμενο κάλυμμα χωρίζει τη μαλακή οροφή από τον υπόλοιπο χώρο του πορτμπαγκάζ. Χάρη στον πλήρως ηλεκτρικό χειρισμό που περιλαμβάνεται στο πακέτο άνεσης cabrio, ο οδηγός δεν χρειάζεται να σταματά, για να χειρίζεται το διαχωριστικό του πορτμπαγκάζ. Η χωρητικότητα 385 λίτρων του πορτμπαγκάζ (310 λίτρα με ανοικτή οροφή) είναι απολύτως ικανοποιητική για υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Οι ολοκαίνουριες διαιρούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 50:50 δημιουργούν ένα διαμπερή χώρο φόρτωσης στο εσωτερικό – άλλο ένα πλεονέκτημα καθημερινής πρακτικότητας.

Εσωτερικό – αριστοκρατικό στυλ και σπορ πολυτέλεια

Το εσωτερικό της νέας E-Class Cabrio έχει καθαρή και λιτή σχεδίαση. Το επάνω τμήμα του ταμπλό  οργάνων μοιάζει να αιωρείται επάνω στον γενναιόδωρο διάκοσμο που εκτείνεται μέχρι και τις δύο μπροστινές πόρτες. Τα εξαιρετικά, υψηλής ποιότητας υλικά και η αριστοτεχνική κατεργασία τονίζουν τον σπορ και κομψό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και αποπνέουν μία άκρως αριστοκρατική ατμόσφαιρα.

Δύο προαιρετικά διαθέσιμες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών (31,2 cm,
ανάλυση 1920 x 720), μοναδικές σε αυτή την κατηγορία, τοποθετούνται πίσω από ένα ενιαίο κρύσταλλο δημιουργώντας μία ευρεία οθόνη που μοιάζει να αιωρείται στον αέρα, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνεται ομαλά ανάμεσα στο επάνω και το κάτω τμήμα του ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία στυλ για τα εικονικά όργανα του πίνακα οργάνων: “Classic”, “Sport” και “Progressive”.

Το βασικό μοντέλο συνδυάζει δύο στρογγυλά όργανα και μία έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων (17,8 cm, ανάλυση 1000 x 600 pixel) με μία κεντρική οθόνη 8,4 ιντσών (21,3 cm, ανάλυση 960 x 540 pixel). Τα στρογγυλά όργανα, ο πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη τοποθετούνται σε ένα ενιαίο πλαίσιο με εμφάνιση γυαλιστερή λάκας πιάνου.

Σαφή σπορτίφ πινελιά προσθέτουν τα στόμια αεραγωγών σε Silvershadow και σχήμα εμπνευσμένο από τους στροβιλοκινητήρες.

Ο οδηγός έχει πολλές επιλογές για το χειρισμό του πίνακα οργάνων, του συστήματος πολυμέσων και των υπόλοιπων λειτουργιών: πλήκτρα touch control στο τιμόνι για χειρισμό αφής, ένα touchpad που αναγνωρίζει τη γραφή με το χέρι, το χειριστήριο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC και τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης, π.χ. για τον έλεγχο του κλιματισμού και για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ορισμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Τα πρωτοποριακά και πολυτελή καθίσματα και για τους τέσσερις επιβάτες είναι ανεξάρτητα και με έντονα σπορ χαρακτήρα. Τα σπορ καθίσματα με ενιαία εμφάνιση διαθέτουν σταθερή πλευρική στήριξη, απολύτως ενσωματωμένα προσκέφαλα και προαιρετικό σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μηχανισμοί προώθησης ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα που βοηθούν τους επιβάτες να δένουν τη ζώνη ασφαλείας τους. Τα πίσω καθίσματα παρέχουν πλέον τη δυνατότητα διαμπερούς φόρτωσης ως βασικό εξοπλισμός και είναι θερμαινόμενα, επιβεβαιώνοντας την καταλληλότητα του αυτοκίνητου για χρήση όλο το χρόνο ως κανονικό τετραθέσιο.

Τα ευγενή υλικά και οι μοντέρνοι χρωματικοί συνδυασμοί προσφέρουν μία αίσθηση σύγχρονης, σπορ πολυτέλειας. Οι όμορφες επενδύσεις σε συνδυασμό του μπλε yacht με μπεζ macchiato προσδίνουν στο cabrio μία μοντέρνα, αποκλειστική αίσθηση θαλαμηγού. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει θερμοανακλαστικό δέρμα σε πέντε χρώματα. Υπάρχουν επίσης εννέα διαφορετικές επιλογές διάκοσμου, μεταξύ των οποίων δύο ανοικτόχρωμες αποχρώσεις γυαλιστερού ξύλου με ανοικτούς πόρους.

Για τον εσωτερικό φωτισμό χρησιμοποιείται αποκλειστικά η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας LED. Το ίδιο ισχύει και για τον βασικό ατμοσφαιρικό φωτισμό σε 64 χρώματα, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο πίσω φως στην επένδυση της μαλακής οροφής του cabrio.

Το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ

Οι πελάτες που επιλέγουν ένα cabrio αυτοκίνητο θέλουν να οδηγούν με ανοικτή οροφή όσο το δυνατόν περισσότερο. Η E-Class Cabrio προσφέρει μέγιστη άνεση open-air χάρη στο σύστημα αυτόματου αλεξήνεμου AIRCAP (βασικός εξοπλισμός) και το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF (προεραιτικός εξοπλισμός), τα οποία κάνουν την ανοικτή οδήγηση απολαυστική ακόμη με χαμηλές θερμοκρασίες. Το  σύστημα αυτόματου αλεξήνεμου AIRCAP αναπτύχθηκε ειδικά για τα cabrio αυτοκίνητα της Mercedes-Benz. Αποτελείται από ένα αεροδυναμικό πτερύγιο ενσωματωμένο διακριτικά στο μπροστινό παρμπρίζ και ένα ηλεκτρικό αλεξήνεμο πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το σύστημα μειώνει τους στροβιλισμούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και για τους πίσω επιβάτες. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF για τον οδηγό και το συνοδηγό, το οποίο περιβάλλει με θερμό αέρα την περιοχή των αυχένων όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Ο συνδυασμός του AIRCAP και του AIRSCARF επιτρέπει την απόλαυση της ανοικτής οδήγησης ακόμη και τις κρύες μέρες.

Πιο μεγάλη, πιο πολυτελής

Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η νέα Ε-Class Cabrio έχει αποκτήσει μεγαλύτερο μήκος, πλάτος και μεταξόνιο: με συνολικό μήκος 4826 χλστ., πλάτος 1860 χλστ. και ύψος 1428 χλστ., η νέα Ε-Class Cabrio είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μοντέλο. Το μεγαλύτερο όφελος από το φαρδύτερο μετατρόχιο, 1605 χλστ. μπροστά (+67 χλστ.) και 1609 χλστ. πίσω (+68 χλστ.), είναι η βελτιωμένη δυναμική οδήγηση. Περισσότερο ωφελημένοι από το σαφώς μεγαλύτερο μέγεθός της είναι οι πίσω επιβάτες. Σε καθένα από τα τέσσερα υψηλής ποιότητας καθίσματα – τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι είναι εντελώς ανεξάρτητα – ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν πραγματική άνεση ακόμη και μακρινές διαδρομές.

Διαστάσεις

Εξωτερικό E-Class Cabrio Προηγούμενο μοντέλο Διαφορά
Μήκος οχήματος σε χλστ. 4826 4703 +123
Πλάτος οχήματος σε χλστ. 1860 1786 +74
Ύψος οχήματος σε χλστ. 1428 1398 +30
Μεταξόνιο (χλστ.) 2873 2760 +113
Μετατρόχιο, μπροστά σε χλστ. 1605 1538 +67
Μετατρόχιο, πίσω σε χλστ. 1609 1541 +68

 

Εσωτερικό E-Class Cabrio Προηγούμενο μοντέλο Διαφορά
Ωφέλιμος χώρος ποδιών χλστ. 866 764 +102
Μέγ. εσωτερικό ύψος μπροστά/πίσω χλστ. 1034/925 1019/919 +15/+6
Χώρος στο ύψος των ώμων μπροστά/πίσω χλστ. 1424/1228 1374/1214 +50/+14
Χώρος στο ύψος των αγκώνων μπροστά/πίσω χλστ. 1492/1308 1454/1288 +38/+20

Ανάρτηση: σπορ, ευκίνητη και άνετη

Το σύστημα ανάρτησης της νέας E-Class Cabrio είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ευελιξία και οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με άνετη οδηγική συμπεριφορά. Η ανάρτηση AGILITY CONTROL με άνετη ρύθμιση και σύστημα απόσβεσης ανάλογα με το εύρος ταλάντωσης είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερη από την ανάρτηση του saloon και αποτελεί βασικό εξοπλισμό.

Η επίσης χαμηλωμένη ανάρτηση DYNAMIC BODY CONTROL με ρυθμιζόμενη απόσβεση προσφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Με αυτό το σύστημα ανάρτησης, ο οδηγός μπορεί να τροποποιεί τα χαρακτηριστικά απόσβεσης του αυτοκινήτου από το διακόπτη του συστήματος DYNAMIC SELECT. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ρυθμίσεων χάρη στις λειτουργίες “Comfort”, “Sport” και “Sport+”.

Αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων AIR BODY CONTROL

Η cabrio έκδοση μπορεί επίσης να εξοπλιστεί προαιρετικά με την αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων AIR BODY CONTROL, η οποία είναι ήδη γνωστή από την  E-Class Saloon. Χάρη στους τρεις θαλάμους διαφορετικού μεγέθους στα πίσω γόνατα ανάρτησης και τους δύο στα μπροστινά, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε τρία επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιβάτες απολαμβάνουν τη βασική μαλακή ανάρτηση σε συνδυασμό με την ασφαλή αίσθηση της εξαιρετικής ευστάθειας σε υψηλότερες ταχύτητες οδήγησης.

Η αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων ενισχύεται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης. Προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση ξεχωριστά σε κάθε τροχό ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την κατάσταση του οδοστρώματος – όπως για παράδειγμα κατά τους ελιγμούς αποφυγής ή σε ανώμαλο δρόμο. Το σύστημα εξασφαλίζει άριστη οδική συμπεριφορά και εξαιρετική δυναμική.

Με το διακόπτη DYNAMIC SELECT, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέγει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάρτησης σε συνδυασμό με το σύστημα AIR BODY CONTROL: “Comfort”, “ECO”, “Sport”, “Sport +” και “Individual”.

DYNAMIC SELECT επιλέξτε τα δικά σας χαρακτηριστικά οδήγησης

Ωστόσο, το σύστημα DYNAMIC SELECT δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό όχι απλώς να επιλέγει τα χαρακτηριστικά ανάρτησης σε συνδυασμό με το σύστημα DYNAMIC BODY CONTROL ή AIR BODY CONTROL, αλλά να επηρεάζει επίσης και άλλες ρυθμίσεις του οχήματος – όπως η απόκριση του γκαζιού, η λειτουργία ECO start/stop, τα σημεία αλλαγής σχέσεων του αυτόματου, 9τάχυτου  9-GTRONIC κιβωτίου ταχυτήτων και άλλα. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το σύστημα DYNAMIC SELECT προσφέρει τους εξής τρόπους λειτουργίας: “Comfort”, “ECO”, “Sport”, “Sport +” και “Individual”. Με τον τρόπο λειτουργίας “Individual”, ο οδηγός μπορεί να διαμορφώνει ελεύθερα τις ρυθμίσεις οχήματος που προτιμά.

Ελαφρύς και ασφαλής κλωβός επιβατών

Στα cabrio, η απουσία οροφής συχνά οδηγεί σε μειωμένη ακαμψία του αμαξώματος. Οι μηχανικοί της Mercedes χρησιμοποίησαν συγκεκριμένα μέτρα, για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα ήδη από τη φάση της ανάπτυξης. Για παράδειγμα, έφτιαξαν εξαιρετικά άκαμπτες τις δομές του κλωβού επιβατών στο μπροστινό τμήμα και στο δάπεδο, επιτρέποντας έτσι υψηλά επίπεδα δυναμικής οδήγησης.

Η έξυπνη ελαφριά κατασκευή από αλουμίνιο – χαρακτηριστικό της έκδοσης coupé – διατηρήθηκε και στην έκδοση Cabrio. Τα περισσότερα μέρη του κλωβού επιβατών είναι κατασκευασμένα από χυτό αλουμίνιο και φύλλα χάλυβα. Τα μπροστινά φτερά, το καπό του κινητήρα και το καπό του πορτμπαγκάζ φτιάχνονται από φύλλα αλουμινίου. Το Cabrio δεν πληροί απλώς το σύνολο των εθνικών και διεθνών απαιτήσεων ασφαλείας σε σύγκρουση, αλλά και τις αυστηρότερες εσωτερικές προδιαγραφές ασφαλείας της Mercedes-Benz, οι οποίες βασίζονται σε πραγματικές συνθήκες ατυχημάτων που συμβαίνουν στο δρόμο.

Ασφαλής προστασία

Σε περίπτωση ατυχήματος, η υψηλή δομική ασφάλεια του αμαξώματος και η εκτενής σειρά από συστήματα συγκράτησης προσφέρουν βέλτιστη προστασία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Πυροτεχνικοί προεντατήρες και περιοριστές δύναμης ζωνών ασφαλείας σε όλα τα καθίσματα μπροστά και πίσω
 • Αναστρεφόμενοι προεντατήρες ζωνών ασφαλείας PRE-SAFE® στα μπροστινά καθίσματα
 • Μετωπικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού
 • Αερόσακος γονάτων στην πλευρά του οδηγού
 • Αερόσακοι θώρακα και λεκάνης για τον οδηγό και το συνοδηγό
 • Αερόσακοι ενσωματωμένοι στην επάνω ακμή των μπροστινών θυρών για προστασία του κεφαλιού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης (αερόσακοι κεφαλιού)
 • Προαιρετικά: πλευρικοί αερόσακοι πίσω

Το σύστημα προστασίας από ανατροπή αναπτύχθηκε ειδικά για την έκδοση Cabrio. Αποτελείται από δύο “κασέτες” πλήρως ενσωματωμένες πίσω από τα πίσω καθίσματα και, συνεπώς, εντελώς αόρατες. Εάν ανιχνευθεί επικείμενη ανατροπή, αυτές οι “κασέτες” ενεργοποιούνται πυροτεχνικά και εκτείνονται δημιουργώντας μαζί με την κολόνα A ένα χώρο επιβίωσης για τους επιβάτες.

Εξοπλισμένη με όλες τις καινοτομίες της E-Class

Ως μέλος της σημερινής οικογένειας E-Class, η νέα έκδοση Cabrio προσφέρει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά της E-Class Saloon και Coupé. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό όταν επίκειται σύγκρουση, να παρέχει βέλτιστη υποστήριξη σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης και, εάν χρειάζεται, να επιβραδύνει το όχημα αυτόνομα. Εκτός από οχήματα που κινούνται αργά, φρενάρουν ή είναι σταματημένα, μπορεί πλέον να ανιχνεύει και πεζούς που κινούνται στη ζώνη κινδύνου μπροστά από το αυτοκίνητο.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι, επίσης, το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης με περαιτέρω εξελιγμένη ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης: έχει τη δυνατότητα αφενός να διατηρεί τη σωστή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και αφετέρου, για πρώτη φορά, να τα ακολουθεί αυτόματα με ταχύτητα έως και 210 km/h, σε όλους τους δρόμους.

MAGIC VISION CONTROL με λειτουργία Cabrio

Ο διαθέσιμος προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα MAGIC VISION CONTROL – το ευφυές και ιδιαίτερα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού παρμπρίζ. Τα σωληνάκια νερού είναι ενσωματωμένα στις δύο πλευρές του υαλοκαθαριστήρα και ψεκάζουν το υγρό καθαρισμού πάντα ακριβώς μπροστά από το μάκτρο του υαλοκαθαριστήρα, ανάλογα με την κατεύθυνση προς την οποία κινείται. Εξασφαλίζει ιδανικό καθαρισμό του παρμπρίζ, χωρίς το γνωστό πίδακα νερού που παρεμποδίζει στιγμιαία το πεδίο ορατότητας του οδηγού. Επιπλέον, όταν η μαλακή οροφή είναι ανοικτή, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου μειώνει την ποσότητα νερού που παρέχεται, φροντίζοντας να ψεκάζεται μόνο όσονερό χρειάζεται μπροστά από το μάκτρο, κυρίως όταν ο υαλοκαθαριστήρας κινείται προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, το παρμπρίζ καθαρίζεται αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε ταχύτητα οδήγησης με ανοικτή οροφή – και χωρίς να εισέρχεται νερό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ολόκληρο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των υαλοκαθαριστήρων, θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ώστε να μην μένει χιόνι ή πάγος στο παρμπρίζ το χειμώνα.

Επιλογές εξατομίκευσης

Η έκδοση cabrio διαθέτει πολύ πλούσιο εξοπλισμό ήδη από το βασικό μοντέλο, και προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών εξατομίκευσης, όπως για παράδειγμα η γραμμή εξοπλισμού AMG Line, η οποία υπογραμμίζει το δυναμισμό της. Οι κύριες διαφορές από τη γραμμή AVANTGARDE είναι οι προφυλακτήρες, οι πλευρικές ποδιές και οι μεγαλύτεροι τροχοί του AMG styling. Τα στοιχεία της μάσκας ψυγείου diamond είναι χρωμιωμένα, ενώ οι μπροστινοί δίσκοι φρένων είναι διάτρητοι. Το εσωτερικό εξοπλίζεται με χαρακτηριστικά όπως υψηλής ποιότητας επενδύσεις ARTICO/DINAMICA σε μαύρο με γκρι διακοσμητικές ραφές, το πακέτο καθισμάτων άνεσης και σπορ δερμάτινο τιμόνι AMG.

Ένα cabrio για όλο το χρόνο

Η E-Class Cabrio προσφέρει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας. Είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλες τις καιρικές συνθήκες, χάρη στα συστήματα αυτόματου αλεξήνεμου AIRCAP και θέρμανσης αυχένα AIRSCARF, καθώς και μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά, όπως:

 • Ηχομονωτική μαλακή οροφή για προστασία από θερμότητα και κρύο
 • Θερμοανακλαστικό δέρμα σε συνδυασμό με προαιρετικές δερμάτινες επενδύσεις
 • Ξεχωριστά αναδιπλούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων με δυνατότητα διαμπερούς φόρτωσης
 • Η επιλογή τοποθέτησης κοτσαδόρου για τρέιλερ
 • Προαιρετικό, βοηθητικό σύστημα θέρμανσης με δυνατότητα προγραμματισμού
 • Προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC

Πλήρης ενσωμάτωση smartphone

Το προαιρετικό σύστημα infotainment COMAND προαναγγέλλει μία νέα ψηφιακή εποχή δικτύωσης. Επιτρέπει την πλήρη και απλή ενσωμάτωση του smartphone στο σύστημα infotainment μέσω χωρητικής ζεύξης κεραίας και ασύρματης φόρτισης. Με αυτό τον τρόπο, τα συμβατά κινητά τηλέφωνα μπορούν να φορτίζονται ασύρματα και να συνδέονται στην εξωτερική κεραία του αυτοκινήτου. Με τη χρήση Near Field Communication (επικοινωνίας κοντινού πεδίου), το smartphone του πελάτη μετατρέπεται σε ψηφιακό κλειδί με το οποίο μπορεί να κλειδώνει, να ξεκλειδώνει και να θέτει σε λειτουργία το αυτοκίνητο.(Θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το 2018 μέσω  του Mercedes me)

Εάν το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με COMAND Online, είναι δυνατή η χρήση του συστήματος infotainment για αυτοκίνητα CarPlay® της Apple ή και Android Auto™ της Google.

Διαδίκτυο και Live Traffic Information από το βασικό μοντέλο

Το σύστημα infotainment Audio 20 USB διατίθεται εναλλακτικά του COMAND Online. Όπως και το COMAND Online, διαθέτει σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth® και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο με κινητό τηλέφωνο συμβατό με Bluetooth® και πακέτο δεδομένων. Σε συνδυασμό με το GARMIN® MAP PILOT SYSTEM, το Audio 20 USB και το COMAND Online μπορούν να λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες κυκλοφορίας από το Live Traffic Information σε πραγματικό χρόνο. Με το COMAND Online, μία νέα τεχνολογία “Free Flow” χρησιμοποιεί πράσινες γραμμές, για να υποδεικνύει στον οδηγό σε ποιους δρόμους υπάρχει συνεχής ροή οχημάτων. Λαμβάνει επίσης υπόψη τις πληροφορίες για την κυκλοφορία σε παράπλευρους δρόμους και τις απεικονίζει στην οθόνη.

Προσωπικός σύμβουλος Mercedes me connect: απολύτως προσωπική εξυπηρέτηση

Άλλο ένα χαρακτηριστικό άνεσης είναι η νέα υπηρεσία προσωπικού συμβούλου, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλα
τα μοντέλα E-Class σε συνδυασμό με το Mercedes me connect. Οι εγγεγραμμένοι πελάτες μπορούν να αξιοποιούν μία σειρά επιλογές βοήθειας: από κρατήσεις σε εστιατόρια μέχρι συμβουλές για τουριστικές διαδρομές, πληροφορίες για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και κρατήσεις εισιτηρίων μέχρι την αποστολή προορισμών κατευθείαν στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Η πρόσβαση είναι πολύ απλή: οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Mercedes me connect μπορούν να καλούν τον προσωπικό σύμβουλο σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη μέσω του πλήκτρου iCall στο αυτοκίνητο ή από την εφαρμογή Mercedes me. Ο προσωπικός σύμβουλος αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.(Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στη χώρα μας εντός του 2018 μέσω του Mercedes me)

Ευαίσθητος έλεγχος κλιματισμού για ανοικτή οδήγηση

Το σύστημα κλιματισμού, το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για εκδόσεις cabrio, ανταποκρίνεται ανάλογα με το εάν το αυτοκίνητο κινείται με ανοικτή ή κλειστή οροφή. Αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα, ο κλιματισμός ελέγχεται εντελώς αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να ελέγχει τρόπο λειτουργίας για ανοικτή ή κλειστή οροφή, ούτε να αποθηκεύσει ρυθμίσεις θερμοκρασίας για τις διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Μία ειδική λειτουργία αλλάζει αυτόνομα και διακριτικά τις ρυθμίσεις κλιματισμού κατά τη μετάβαση από την οδήγηση με ανοικτή οροφή στην οδήγηση με κλειστή οροφή (και αντιστρόφως) για μέγιστη άνεση κλιματισμού.

Υπερήφανη ιστορία: Ειδικό μοντέλο «25th Anniversary»

Η Mercedes-Benz παρουσίασε για πρώτη φορά μία τέταρτη παραλλαγή αμαξώματος στη μεσαία κατηγορία την Άνοιξη του 1992 – το 300 CE-24 Cabriolet. Σήμερα το ανοικτό τετραθέσιο έχει αναδειχθεί σε περιζήτητο συλλεκτικό αντικείμενο. Το γερμανικό περιοδικό “auto, motor & sport” έγραψε χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική του έκδοση: “Πάει καιρός που τα cabrio της σειράς 124 ήταν μυστικό για λίγους. Σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες επενδύσεις.»

Μετά από 25 χρόνια, η Mercedes-Benz τιμά τη πρώτη έκδοση cabrio της οικογένειας E-Class λανσάροντας το μοντέλο “25th Anniversary”, η οποία απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες και εραστές των μοναδικών αυτοκινήτων. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πολυτελούς και αποκλειστικής έκδοσης “25th Anniversary” περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, το πακέτο άνεσης cabrio, διάκοσμο από ξύλο φτελιάς με ανοικτούς πόρους, το πακέτο AIR BALANCE με το αποκλειστικό άρωμα “DAYBREAK MOOD”, φωτιζόμενα μαρσπιέ με επιγραφή Mercedes-Benz, βελούδινα ταπέτα με κεντημένη επιγραφή “25th Anniversary Edition”, ατμοσφαιρικό φωτισμό και το σύστημα καθαρισμού παρμπρίζ MAGIC VISION CONTROL. Στο εσωτερικό κυριαρχούν υψηλής ποιότητας επενδύσεις designo στο νέο χρωματικό συνδυασμό μπεζ macchiato/κόκκινο tizian. Ένα περίτεχνο ρομβοειδές σχέδιο με μελετημένα διάτρητα τμήματα τονίζει τον πολυτελή χαρακτήρα της νέας E-Class Cabrio. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής χρώματος εξωτερικής βαφής – το νέο μεταλλικό χρώμα κόκκινο rubellite ή το ασημί iridum – που συνδυάζονται με μαλακή οροφή σε σκούρο κόκκινο. Το μοναδικό παράστημα του ειδικού μοντέλου υπογραμμίζεται από τις επιγραφές “25th Anniversary” στα μπροστινά φτερά και στην κεντρική κονσόλα.

Οι τιμές της Ε-Class Cabrio στην Ελλάδα

 • E200 Cabrio                       €75.560
 • E200 4MATIC Cabrio       €79.029
 • E300 Cabrio                       €85.182
 • E400 4MATIC Cabrio       €104.380
 • E220d Cabrio                    €74.763
 • E220d 4MATIC Cabrio     €80.435
 • E350d 4MATIC Cabrio     €96.019

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.