Ολοκλήρωσε με διπλό βάθρο

By  |  0 Comments
  • Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε την τέταρτη σεζόν της στο WRC με την τέταρτη νίκη του έτους, καθώς ο Thierry Neuville κατέκτησε το Ράλι Αυστραλίας
  • • Κατακτώντας 14 ειδικές, σημείωσε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της σεζόν και την πρώτη του νίκη στην Αυστραλία
    • Ο Hayden Paddon κατέκτησε μια θέση στο βάθρο παίρνοντας την τρίτη θέση σε μία δραματική Power Stage

 Η Hyundai Motorsport σημείωσε την τέταρτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017 με αντίξοες συνθήκες και μια εξαιρετικά ανταγωνιστική Power Stage, δημιουργώντας μια συναρπαστική τελευταία μέρα στο Ράλι Αυστραλίας.
Το βελγικό πλήρωμα των Thierry Neuville και του Nicolas Gilsoul πάλεψε για να κερδίσει μια νίκη που άξιζε, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Οι Hayden Paddon και Seb Marshall κατέλαβαν την τρίτη θέση και κατέκτησαν για δεύτερη φορά μια θέση στο βάθρο αυτή τη σεζόν. Αρχικά φαίνονταν ότι θα βρεθούν στην τέταρτη θέση, αλλά προωθήθηκαν στην τρίτη μετά τη έξοδο του Jari-Matti Latvala στην Power Stage,

Ο Andreas Mikkelsen και ο συμπατριώτης του, Anders Jæger, ολοκλήρωσαν τον τρίτο τους αγώνα με τη Hyundai Motorsport σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally 2 και αποχώρησαν από το πρωτάθλημα το Σάββατο το πρωί.

Η τελευταία μέρα δράσης είχε προγραμματιστεί να περιλαμβάνει πέντε ειδικές, δύο διαδρομές μέσω των Pilbara Reverse (9,93 χιλιόμετρα) και Wedding Bells (6,44 χιλιόμετρα), καθώς και το Bucca test (31,90 χιλιόμετρα).
Η έντονη βροχή από την αρχή της ημέρας δυσκόλεψε πολύ τη διαδρομή. Τελικά, οι συνθήκες ήταν τόσο κακές ώστε οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προτελευταία stage, την επανάληψη της Pilbara Reverse.

Σε μία από τις πιο συναρπαστικές αγωνιστικές περιόδους τoυ WRC, το Hyundai i20 Coupe WRC πραγματοποίησε σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις περισσότερες διαδρομές. Κατακτώντας νίκες στο χώμα και την άσφαλτο, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, και δείχνοντας ευελιξία στο απίστευτα ευρύ φάσμα των συνθηκών του WRC, το αυτοκίνητο ανέδειξε “τα διαπιστευτήρια” της Hyundai Motorsport ενάντια στον σκληρό ανταγωνισμό.

Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)
Με την τέταρτη νίκη της σεζόν, οι Neuville και Gilsoul επιβεβαίωσαν την ιδιότητά τους ως το πιο νικηφόρο πλήρωμα του 2017. Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισαν τον τίτλο των οδηγών, οι Βέλγοι αποτέλεσαν πραγματική απειλή στους περισσότερους αγώνες και ολοκλήρωσαν μια εξαιρετικά ανταγωνιστική σεζόν.

Ο Neuville δήλωσε: “Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη νίκη και την αφιερώνω σε όλη την ομάδα. Έχουν δουλέψει σκληρά όλη τη σεζόν. Δεν ήταν πάντα εύκολο, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψαν, γι’ αυτό χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ – όχι μόνο σ’ εκείνους που είναι στα ράλι αλλά και σε όλους στο εργοστάσιο. Προφανώς χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση, γεγονός που μας δίνει ένα τεράστιο κίνητρο για την επόμενη σεζόν. Ήταν ένας δύσκολος  αγώνας και δεν θέλαμε να πάρουμε πάρα πολλά ρίσκα, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την τέταρτη νίκη του έτους. Είναι φανταστικό. Είναι πραγματικά ο ιδανικός τρόπος για να τερματίσεις τη σεζόν. Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή πριν στρέψουμε την προσοχή μας στο επόμενο έτος.”

Paddon / Marshall (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)
Μια δύσκολη σεζόν για τον Paddon, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Ράλι Πολωνίας, κλείνει με την τρίτη θέση στο Ράλι Αυστραλίας δίνοντας στο Νέο Ζηλανδό και τον συνοδηγό του Seb Marshall μια μικρή παρηγοριά.
Ο Paddon δήλωσε: “Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μένα. Τουλάχιστον μπορέσαμε να τερματίσουμε τη χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν επιθυμούμε ποτέ να κερδίσουμε ένα βάθρο από τη ατυχία κάποιου άλλου και είναι κρίμα για τον Jari-Matti, αλλά είναι ένα ωραίο αποτέλεσμα για εμάς μετά από ένα δύσκολο έτος. Υπάρχει κάποιο φως στο τέλος του τούνελ όσον αφορά την επαφή μας με το αυτοκίνητο. Βρήκαμε μερικές απαντήσεις, που ήταν ο κύριος στόχος. Ήμασταν αρκετά τυχεροί με τον καιρό, καθώς αποφύγαμε την ισχυρή βροχόπτωση στη Bucca. Έχουμε συλλέξει πληροφορίες για το μέλλον και πετύχαμε το στόχο μας να επιστρέψουμε το αυτοκίνητο με ασφάλεια καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση και το δεύτερο βάθρο μας στη σεζόν “.

Mikkelsen / Jæger (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)
Οι Mikkelsen και Jæger έχουν δείξει εξαιρετικές δυνατότητες με την Hyundai Motorsport στους τελευταίους τρεις αγώνες. Οι αγώνες επέτρεψαν στο Νορβηγικό δίδυμο να εγκλιματισθεί στο νέο περιβάλλον και να προετοιμαστεί για μια πλήρη σεζόν το 2018.
Ο Mikkelsen δήλωσε: “Ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να αποσυρθούμε από αυτόν τον αγώνα. Ήμασταν άτυχοι με τη βροχόπτωση. Ακόμη και με τους υαλοκαθαριστήρες στο μέγιστο, δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δείξαμε καλό ρυθμό. Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία αυτά τα τρία τελευταία ράλι με τη Hyundai Motorsport. Ξέρω ότι είμαι στο σωστό σημείο για την επόμενη σεζόν. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό και η ομάδα φανταστική. Ας ευχηθούμε για ένα δυνατό πρωτάθλημα το επόμενο έτος. ”

Για τη Hyundai Motorsport, το Ράλι Αυστραλίας αποτελεί θετικό αποτέλεσμα για τη σεζόν 2017. Με τέσσερις νίκες, η ομάδα έχει διπλασιάσει τον αριθμό των νικητών της σε ετήσια βάση, με 91 νικηφόρα ειδικές που αντιπροσωπεύουν αξιοσημείωτη αύξηση από τις 47 που κατέκτησε το 2016.
Ο Team Principal της ομάδας Michel Nandan δήλωσε: «Αυτό ακριβώς θέλαμε να επιτύχουμε! Η νίκη μας αυτή για πρώτη φορά στην Αυστραλία και μάλιστα με διπλό βάθρο είναι ο τέλειος τρόπος για να τερματίσουμε τη σεζόν. Οι Thierry και Nicolas είχαν έναν εξαιρετικό αγώνα και απέδειξαν γιατί ήταν το πιο νικηφόρο πλήρωμα της σεζόν. Ήταν επίσης μια δυναμική τελευταία ημέρα για τους Hayden και Seb, οι οποίοι ανταμείφθηκαν με μια απροσδόκητη θέση στο βάθρο μετά την ατυχία του Jari-Matti στη Power Stage. Οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου εύκολες, αλλά όλα τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Έχουμε κερδίσει το μεγαλύτερο αριθμό stages σε έναν αγώνα, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο επιδόσεων του Hyundai i20 Coupe WRC σε αυτή τη δύσκολη χωμάτινη διαδρομή. Συνολικά, έχουμε πολλά θετικά αποτελέσματα που πρέπει να πάρουμε από αυτό το έτος. Χάρη στους ανταγωνιστές μας ζήσαμε μερικές συναρπαστικές μάχες καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν και ένα φανταστικό ανταγωνιστικό έτος. Ευχαριστώ επίσης κάθε μέλος της ομάδας της Hyundai Motorsport στο Alzenau για την προσωπική τους συμβολή – και τους συνεργάτες μας. Θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες μαζί το 2018. ”

Στο 2018
 Παρόλο που η σεζόν 2017 τελείωσε, οι σκέψεις στρέφονται ήδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2018, το οποίο αγωνιστικά θα ξεκινήσει με το Ράλι του Μόντε Κάρλο στις 25-28 Ιανουαρίου 2018.
Η σεζόν, επίσημα, θα ξεκινήσει με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του «Autosport International Show» στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018.

Τελική κατάταξηRally Australia  

1 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 2:35:44.8
2 O. Tänak M. Järveoja Ford Fiesta WRC +22.5
3 H. Paddon S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC +59.1
4 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +2:27.7
5 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +3:05.6
6 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +3:49.5
7 K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC +22:58.4

2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών

1 S. Ogier 232
2 T. Neuville 208
3 O. Tanak 191
4 J.M Latvala 136
5 E. Evans 128
6 D. Sordo 95
7 H. Paddon 74
8 K. Meeke 77
9 J. Hänninen 71
10 C. Breen 64
11 E. Lappi 62
12 A. Mikkelsen 54

2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών

1 M-Sport World Rally Team 428
2 Hyundai Motorsport 345
3 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 251
4 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 218

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.