Επίκαιρα θέματα ελληνικών αγώνων

By  |  0 Comments

Μια σειρά από σημαντικά επίκαιρα θέματα των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, καθώς και τον απολογισμό του 2017, ανέπτυξε η διοίκηση της ΟΜΑΕ και της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠΑ) στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που παρευρέθησαν σήμερα το μεσημέρι στην ενημερωτική συνάντηση στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε μεταξύ άλλων τα προβλήματα της διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις του 2017 και τις προκλήσεις της οργάνωσής του στις 1-3 Ιουνίου 2018, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει διεθνώς η μορφή αγώνων Ράλλυ, καθώς και στους λόγους που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις το 2017.

Επιπλέον, ο κ. Μιχελακάκης μίλησε για την εμβάθυνση της Διοίκησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει πετύχει η ΟΜΑΕ τα τελευταία χρόνια με την ενεργοποίηση των Εποπτικών και Πειθαρχικών οργάνων και με την «κατάκτηση» του ΑΣΕΑΔ, καθώς και για τις προσπάθειες προβολής των αγώνων, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αγωνιζόμενων και το θέμα των πινακίδων των Ιστορικών αυτοκινήτων – για το οποίο αναμένονται οι τελικές εξελίξεις από τα αρμόδια υπουργεία και τους επίσημους φορείς.

Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στην πρόεδρο της ΕΠΑ. Η κα Ανίτα Πασαλή (φωτογραφία) ανέφερε το περιεχόμενο της Επιστολής της FIA που η ΟΜΑΕ παρέλαβε το ίδιο πρωί πριν τη συνάντηση – επιστολή με την οποία η Διεθνής Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η Γενική της Συνέλευση την 8η Δεκεμβρίου επέβαλλε τη μεταφορά της εξουσιοδότησης της διεξαγωγής αγώνων (Sporting Power) από την ΕΛΠΑ στην ΟΜΑΕ για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Η κα Πασαλή αποκατέστησε την αλήθεια μιας σειράς δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραπληροφορούσαν για τη σχέση της ΟΜΑΕ με τη FIA και για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις Επιτροπές της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Τέλος, ανέπτυξε με επιχειρήματα και με στατιστικές αναλύσεις τα κριτήρια για τη σύνταξη του Προγράμματος και των Προκήρυξεων των αγώνων αυτοκινήτου του 2018, και ανέπτυξε το -σχετικό με την αξιολόγηση των αγώνων- άρθρο 19 και τους στόχους προβολής και αναβάθμισης των αγώνων για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.