Νέα Προϊόντα και Αξεσουάρ από τη Ford Performance

By  |  0 Comments
  • Προϊόντα ‘Ford Performance Parts’ που αναβαθμίζουν την εμφάνιση, τον ήχο και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων Ford Performance διατίθεται για παραγγελία στην Ευρώπη.
  • Ειδικά εξελιγμένα για τη Ford με τη συμβολή ειδικών όπως οι Roush, Borla, KW και Remus, όλα τα προϊόντα Ford Performance Parts καλύπτονται από την εγγύηση της Ford.
  • Μεταξύ αυτών είναι τα προ-συναρμολογημένα κιτ γονάτων ελατηρίων-αμορτισέρ για ταχεία τοποθέτηση. Προορίζονται για μοντέλα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και Ford Mustang
  • Ford Performance Drift Stick concept για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το πρώτο ηλεκτρονικό χειρόφρενο εμπνευσμένο από αγώνες ράλι, εξελίχθηκε για το Focus RS και εγκρίθηκε από τον Ken Block.

Τα Ford Performance Parts λανσάρονται στην Ευρώπη – πρόκειται για μία νέα σειρά ειδικά σχεδιασμένων, υψηλής ποιότητας προϊόντων εγκεκριμένων από τη Ford, με τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, τον ήχο και την οδική συμπεριφορά των Ford Performance μοντέλων τους.

Το πρώτο ‘κύμα’ περίπου 70 εξατομικευμένων αξεσουάρ Ford Performance Parts εγγυημένων από τη Ford παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Essen (Γερμανία) και ήδη διατίθεται στην Ευρώπη μέσω του δικτύου εμπόρων της Ford από την 1η Δεκεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμα μέσα από το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της Ford οι οποίοι αναλαμβάνουν την τοποθέτηση τους από ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς.

Η γκάμα Ford Performance Parts θα επεκταθεί το 2018 για να καλύψει περισσότερα μοντέλα Ford και να συμπεριλάβει νέα προϊόντα. Τα μοντέλα Ford Performance στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τα νέα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Ford Mustang και το Ford GT supercar.

«Τα μοντέλα Ford είναι συνώνυμα των επιδόσεων. Τα Ford Performance Parts θα αυξήσουν την απόλαυση της οδηγικής εμπειρίας» δήλωσε ο Fabio Carafa, υπεύθυνος εξατομίκευσης οχημάτων, Ford Ευρώπης. «Οι πελάτες της Ford Performance – από τους ικανότερους και πιο ενημερωμένους οδηγούς – μας λένε ότι θέλουν να εξατομικεύσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και το στυλ των οχημάτων τους. Δημιουργήσαμε ειδικά τη σειρά Ford Performance Parts για να ικανοποιήσουμε αυτή την επιθυμία τους.»

Ο κλάδος Ford Performance δημιουργήθηκε το 2014 με σκοπό να λειτουργήσει σαν εργαστήριο καινοτομίας και πλατφόρμα δοκιμών για τη δημιουργία μοναδικών οχημάτων, εξαρτημάτων, αξεσουάρ και εμπειριών υψηλών επιδόσεων για τους πελάτες. Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ford στη Ford Performance στην Ευρώπη, η εταιρία νωρίτερα μέσα στη χρονιά διόρισε τον Leo Roeks στη νεοϊδρυθείσα θέση του Διευθυντή της Ford Performance, Europe.

Άριστα εναρμονισμένα εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων

Έχοντας εξελιχθεί με σκοπό να αναδείξουν τον σπορ χαρακτήρα και τη διακεκριμένη δυναμική συμπεριφορά των οχημάτων Ford Performance, η νέα σειρά Ford Performance Parts περιλαμβάνει προϊόντα, από ρυθμιζόμενα γόνατα ανάρτησης μέχρι συστήματα εξάτμισης, βελτιώσεις κινητήρα και αξεσουάρ στιλιστικής αναβάθμισης.

Προϊόντα συνεργασίας με εξειδικευμένες εταιρίες όπως οι Roush, Borla, KW και Remus, και δοκιμασμένα για τις επιδόσεις και την αντοχή τους στην πίστα δοκιμών Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο και το Nürburgring Nordschleife, στη Γερμανία, τα Ford Performance Parts έχουν κωδικό εξαρτήματος Ford και καλύπτονται από την εγγύηση της Ford.

Μεταξύ των νέων Ford Performance Parts περιλαμβάνονται:

  • Ρυθμιζόμενα γόνατα ελατηρίων-αμορτισέρ Ford Performance που πετυχαίνουν μέχρι 40 mm μείωση ύψους και είναι προ-συναρμολογημένα για βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά. Για τα μοντέλα Ford Mustang και Focus ST, οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς μπορούν να ρυθμίζονται σε μάξιμουμ 16 στάδια.
  • Ζάντες αλουμινίου Ford Performance Premium, διαμορφωμένες μέσω ροϊκής επεξεργασίας αντί χύτευσης για να επιτυγχάνεται μέχρι και 15% μείωση της μη αναρτώμενης μάζας. Επίσης είναι ειδικά σχεδιασμένες σε συνάρτηση με τα κιτ ρυθμιζόμενων γονάτων ελατηρίων Ford Performance. Έχοντας βαφή τριών στρωμάτων Magnetite και λογότυπο Ford Performance, οι 10άκτινες ζάντες προσφέρονται για τα Fiesta, Fiesta ST, Focus και Focus ST, σε διαστάσεις από 17” έως 19”, ανάλογα με το μοντέλο.
  • Συστήματα εξάτμισης Ford Performance από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, που κατασκευάζονται από τη Borla. Προσφέρονται σε εκδόσεις για νόμιμη χρήση στο δρόμο ή αποκλειστικά για πίστα και διατίθενται με χρωμιωμένα ή high-gloss μαύρες απολήξεις, για τις Ford Mustang3L EcoBoost και 5.0L V8
  • Επιλογείς ταχυτήτων Ford Performance για όλη τη σειρά Ford Performance, από premium υλικό τύπου suede και ανθρακονήματα, και ένα μοναδικό μοχλικό κοντών διαδρομών επιλογέα (short-shift) για τις εξατάχυττες Ford Mustang που μειώνει τη διαδρομή κατά 20%για πιο σπορ αίσθηση.
  • Mustang GT Performance Calibration Power Packs, προσφέρονται σε τρία στάδια για τη Mustang0L V8 και αυξάνουν το όριο στροφών του κινητήρα (κόκκινο) μέχρι τα 7.500 rpm *
  • Κιτ υπερσυμπιεστή Ford Performance για τη Mustang0L V8, που εξελίχθηκε με τη Roush Performance για αύξηση της ισχύος πάνω από 600 ίππους, και είναι συμβατό με εξατάχυτα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια *

«Τα Ford Performance Parts σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις βέλτιστες επιδόσεις αλλά και την ταχεία και εύκολη τοποθέτηση» σχολίασε ο Carafa. «Τα κιτ γονάτων ελατηρίων είναι προ-συναρμολογημένα για πανεύκολη τοποθέτηση από τους εκπαιδευμένους τεχνικούς μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει μία άμεση αναβάθμιση επιδόσεων χωρίς χρονοβόρα διαδικασία tuning»

Η Ford Performance αποκάλυψε επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη το νέο Ford Performance Drift Stick concept – το πρώτο, εμπνευσμένο από αγώνες ράλι ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε για το Focus RS και εγκρίθηκε από τον επαγγελματία οδηγό ράλι και μάγο του drift, Ken Block.

Το Drift Stick – ένας αλουμινένιος μοχλός ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και το μηχανικό κιβώτιο – χρησιμοποιεί το καινοτόμο Focus RS Drift Mode (πρωτιά στη βιομηχανία) για να εκτελεί υπερστροφές (drift) μέσω χειρόφρενου με απενεργοποιημένους τους συμπλέκτες στον πίσω άξονα. Η οδηγική εμπειρία είναι ανάλογη ενός γνήσιου αυτοκινήτου ράλι, και το προϊόν είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Με την εσωτερική ονομασία Project Wicked Stick και επικεφαλής τον programme manager της Ford Performance John Wicks, το Drift Stick ανοίγει τους συμπλέκτες πίσω κίνησης του συστήματος All Wheel Drive της Ford Performance και εφαρμόζει υδραυλική πίεση για να μπλοκάρει τους πίσω τροχούς με το απλό τράβηγμα ενός μοχλού. Καθώς συνδέεται απευθείας με τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος επιτυγχάνεται άμεση απόκριση με ελάχιστη προσπάθεια ενεργοποίησης του μοχλού, για μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια.

«Οι μηχανικοί της Ford Performance είναι επίσης άτομα γεμάτα πάθος και ενθουσιασμό» δήλωσε ο Carafa. «Όλοι εδώ ενθαρρύνονται να σκέφτονται αντισυμβατικά, έτσι γεννήθηκε το project ‘Wicked Stick’»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.