H νέα BMW M5 δεν ίσιωσε ποτέ… (video)

By  |  0 Comments
  • Η νέα BMW M 5 σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες  για το μεγαλύτερης διάρκειας drift στην ιστορία, πλαγιολισθαίνοντας συνεχώς επί 8 ώρες και ένα δεύτερο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο drift  δύο οχημάτων.
  • Ο εκπαιδευτής της BMW Johan Schwartz ντρίφταρε συνεχώς επί 232,5 μίλια (374,2 km ).
  • Ο Schwartz και ο Επικεφαλής Εκπαιδευτής του BMW Performance CenterMatt Mullins , εκτέλεσαν ένα ταυτόχρονο drift επί 49,25 μίλια (79,3 km ) σε μία ώρα.
  • Για την υποστήριξη του εγχειρήματος διαμορφώθηκε ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού, που επέτρεπε τον ανεφοδιασμό εν κινήσει.

Η νέα BMW M5 σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο: στις 11 Δεκεμβρίου 2017, ο εκπαιδευτής Johan Schwartz εκτέλεσε ένα συνεχόμενο drift διάρκειας οκτώ ωρών στο BMW Performance Center στο Greer, Νότια Καρολίνα, με τη νέα BMW M5, καλύπτοντας ακριβώς 232,5 μίλια (374,2 km) στο λεγόμενο skid pad (πίστα ολίσθησης). Το επίτευγμα χάρισε στην BMW M5 μία θέση στο βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια ντριφτάρισμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Ο Schwartz συνέτριψε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 143 μίλια (230,1 km).

Ένα ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού που διαμόρφωσε η BMW σε συνεργασία με την εταιρία Detroit Speed (έδρα Ν. Καρολίνα) έκανε εφικτό το ντριφτάρισμα χωρίς διακοπή όλο το οκτάωρο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμού Γκίνες. Έτσι, ο ανεφοδιασμός της BMW M5 όσο διαρκούσε η πλαγιολίσθηση έγινε με τον ίδιο τρόπο που ανεφοδιάζονται τα μαχητικά αεροπλάνα εν κινήσει – αν και στην περίπτωση της M5 η διαδικασία έγινε με το χέρι: μία δεύτερη BMW M5 με οδηγό τον Επικεφαλής Εκπαιδευτή του BMW Performance Center, Matt Mullins, συνόδευσε την κάτοχο του ρεκόρ, M5. Ο Mullins προσαρμόστηκε στην ταχύτητα ντριφταρίσματος του Schwartz, βοηθώντας τον Matt Butts της Detroit Speed να κάνει τον ανεφοδιασμό, ασφαλισμένος με ειδικό ιμάντα που του επέτρεψε να αιωρείται στο χώρο μεταξύ των δύο κινούμενων οχημάτων, βγαίνοντας από το πίσω παράθυρο του δεύτερου αυτοκινήτου.

«Αν και κάναμε δοκιμές ανεφοδιασμού αρκετές φορές πριν το εγχείρημα, υπήρχαν ελάχιστα περιθώρια για σφάλματα», δήλωσε ο Butts. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε στην προσπάθεια του Johan και της BMW να καταρρίψουν εκ νέου το ρεκόρ».

Ένα δεύτερο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες επιτεύχθηκε στο ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων σε βρεγμένο οδόστρωμα: οι Schwartz και Mullins ντριφτάρισαν μαζί για μία ώρα, καλύπτοντας συνολικά 49.25 μίλια (79.3 km).

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.