Η Ford επεκτείνει τη δέσμευσή της στο WRC

By  |  0 Comments
  • Η Ford Motor Company θα προσφέρει αυξημένη οικονομική και τεχνική υποστήριξη στην M-Sport Ford World Rally Team από το 2018
  • Η νικήτρια των τίτλων Οδηγών και Κατασκευαστών του 2017 FIA WRC, υπό την καθοδήγηση του Malcolm Wilson , θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Ford Performance για το Ford Fiesta WRC τη σεζόν του 2018
  • Η εκτεταμένη υποστήριξη της Ford είναι απαραίτητη για να διατηρήσει η M-Sport τον Κάτοχο του Τίτλου των Οδηγών στο FIA WRC, Sébastien Ogier, ο οποίος ηγείται της ομάδας μαζί με το ανερχόμενο ταλέντο, Elfyn Evans

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε σήμερα νέα συμφωνία για παροχή εκτενούς τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης στην επί μακρόν εταίρο της στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού M‑Sport – νικήτρια των τίτλων Οδηγών και Κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) το 2017, με το Ford Fiesta WRC και κινητήρα EcoBoost.

Από το 2018, η M-Sport Ford World Rally Team υπό την καθοδήγηση του Malcolm Wilson – από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού – με έδρα στο Dovenby Hall, Cockermouth, (Ηνωμένο Βασίλειο), θα επωφεληθεί από την πρόσθετη τεχνική υποστήριξη του παγκόσμιου οργανισμού Ford Performance στο αρχηγείο της Ford στο Dearborn, (ΗΠΑ), που τελεί υπό την ηγεσία του Mark Rushbrook, global director του Αγωνιστικού Τμήματος.

Η Ford επεκτείνει την επένδυσή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι η M-Sport Ford World Rally Team θα παραμείνει ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2018 WRC και ακόμα παραπέρα, σε συνέχεια της τεχνικής και οικονομικής συμβολής της το 2017.

Η αυξημένη παροχή βοήθειας της Ford είναι βασικός συντελεστής για να διατηρηθεί στην M‑Sport ο Sébastien Ogier – κάτοχος του τίτλου των Οδηγών στο 2017 FIA WRC – και τη σεζόν του 2018. Ο Ogier και το ανερχόμενο ταλέντο Elfyn Evans θα ηγηθούν της ομάδας, μαζί με τους αντίστοιχους συνοδηγούς Julien Ingrassia και Daniel Barritt, στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC.

«Η 20ετής σχέση της Ford με την M-Sport έχει αποφέρει απαράμιλλη επιτυχία σε όλες τις κατηγορίες αγώνων ράλι, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και παράλληλα έχει καθιερώσει το Fiesta ως πρότυπο για τους οδηγούς ράλι σε όλο τον κόσμο,» δήλωσε ο Rushbrook. «Πέρσι, υποστηρίξαμε την M-Sport στην εξέλιξη του νέου Fiesta, το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Για το 2018, έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη.»

Η Ford έχει αδιάλειπτη συνεργασία με την M-Sport από το 1997. Έχοντας πάρει εντολή από τη Ford, η εξειδικευμένη στο χώρο των ράλι M-Sport προετοιμάζει οχήματα Ford για αγώνες ράλι σε αρκετές κατηγορίες, από την FIA R2 μέχρι την κορωνίδα του σπορ, το WRC. Σχεδόν 400 μοντέλα Ford Fiesta που φέρουν την υπογραφή της M-Sport τρέχουν αυτή τη στιγμή σε αγώνες ράλι σε όλο τον κόσμο.

«Έχουμε δημιουργήσει μία φανταστική σχέση με τη Ford όλα αυτά τα χρόνια και είναι καταπληκτικό που βλέπουμε ότι η υποστήριξη αυξάνεται καθώς προσβλέπουμε στην υπεράσπιση των τίτλων μας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA το 2018» δήλωσε ο Malcolm Wilson , διευθύνων σύμβουλος της M-Sport.

«Με τους Sébastien και Elfyn έχουμε μία ακόμα ισχυρή ομάδα και η πρόσθετη τεχνική υποστήριξη θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την εξέλιξη του Ford Fiesta WRC. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρότερος από ποτέ, αλλά είμαι σίγουρος ότι μαζί με τη συμβολή των εταίρων μας, μπορούμε να πετύχουμε τα ίδια υψηλά επίπεδα επιδόσεων και αξιοπιστίας που μας χάρισαν τόσες επιτυχίες το 2017.»

Με κινητήρια δύναμη τον 1.6 EcoBoost της Ford, το Ford Fiesta WRC rally car βασίζεται στο νέο Fiesta, το οποίο πωλείται σε όλη την Ευρώπη σε ποικίλες εκδόσεις, όπως το κομψό Fiesta Titanium, το εμπνευσμένο από την Ford Performance Fiesta ST-Line και το κορυφαίας ποιότητας Fiesta Vignale. Το νέο Fiesta ST – με κινητήρα 1.5 EcoBoost 200 ίππων και προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2018.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.