Ρεκόρ πωλήσεων για τη Nissan (video)

By  |  0 Comments

Η Nissan Europe κατέγραψε ένα μεγαλειώδες ρεκόρ για το 2017 με την παραγωγή του 3 εκατομμυριοστού Nissan QASHQAI στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σχεδόν μια δεκαετία από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά και έμελλε να κυριαρχήσει στην κατηγορία.

Το επίτευγμα – ορόσημο του εργοστασίου του  Sunderland της Nissan,  ήρθε ως “επιστέγασμα” των κορυφαίων πωλήσεων, που έχει καταγράψει ποτέ σε ετήσια βάση η μάρκα στην Γηραιά Ήπειρο,  συνολικού ύψους 762.574 οχημάτων σε μοντέλα Datsun και Nissan. Αυτό το αποτέλεσμα των πωλήσεων “μεταφράζεται” σε αύξηση 3,8% από το 2016.

Το QASHQAI διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα των πωλήσεων για τη Nissan, καθώς το μοντέλο είχε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ, με τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 1,2%. Το εργοστάσιο του Sunderland κατασκεύασε 346.856 αυτοκίνητα του δημοφιλούς crossover, εκ των οποίων τα 265.520 πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

Οι εξαιρετικές πωλήσεις του QASHQAI συνετέλεσαν  στο να  αποκτήσει η Nissan μερίδιο αγοράς 3,7% στην Ευρώπη, με την Ισπανία (9,4% αύξηση πωλήσεων), τη Γαλλία (3% αύξηση πωλήσεων) και τη Ρωσία (αύξηση πωλήσεων 12,4%) να αντιπροσωπεύουν τις πιο ισχυρές αγορές.

Το QASHQAI είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της Nissan στην Ευρώπη. Συνολικά, το Nissan QASHQAI έχει κερδίσει περισσότερα από 80 βραβεία, μεταξύ των οποίων 19 τίτλους “Car of the Year”.

Ο Paul Willcox, πρόεδρος της Nissan Europe, δήλωσε: “Το 2017 ήταν μια ακόμη χρονιά – ρεκόρ για τη Nissan Europe, ενώ και το 2018 ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Το επίτευγμα της παραγωγής 3.000.000 QASHQAI σε 10 χρόνια, αποτελεί σημαντικό ορόσημο, όπως και  το νέο και πολυαναμενόμενο Nissan LEAF που ήδη έχει  ρεκόρ προ-παραγγελίων, με μία κάθε 10 λεπτά.”

Ο Willcox δήλωσε ότι η Nissan αναμένει να περαιτέρω αύξηση το 2018, με τις συνολικές πωλήσεις στην Ευρώπη και τη Ρωσία να αυξάνονται κατά 2% στα 20,2 εκατομμύρια οχήματα. Συγκεκριμένα, η Nissan αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή αγορά θα αυξηθεί κατά 1% στα 18,4 εκατομμύρια οχήματα και η Ρωσία θα αυξηθεί κατά 7% , στα 1,8 εκατομμύρια.

Στην Ελλάδα, η  Nissan κατέκτησε την δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το 2017, με μερίδιο αγοράς 8,2%. Επιπλέον, το QASHQAI επιβεβαιώνει την κυριαρχία του και στην Ελληνική αγορά, όντας το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία C-SUV,  με 2.578 ταξινομήσεις.

Εκτός των παραπάνω, η Nissan εξακολουθεί να  πρωτοπορεί σε σημαντικές,  νέες τεχνολογίες που αφορούν την αυτοκίνηση,  τόσο με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, όσο και με την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.