Το νέο Opel Combo Life (video)

By  |  0 Comments
  • Με επιλογές: Εκδόσεις με μακρύ ή κοντό μεταξόνιο, πενταθέσιες ή επταθέσιες
  • XXL: Με χώρο αποσκευών, από 597 L μέχρι 2.693 L
  • Τυπικό Opel: Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού & συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας
  • Πανοραμική Εικόνα: Με Head up display και κάμερα οπισθοπορείας 180°
  • Σχεδιαστικά στοιχεία Opel: Στιβαρό, με τυπικά πτερύγια προβολέων Opel
  • Αναμένεται σύντομα: Έναρξη πωλήσεων το 1ο εξάμηνο και παραδόσεις το 2ο.

Η Opel συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση, λανσάροντας αυτή τη φορά ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με τη μορφή του νέου Opel Combo Life. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό αυτοκίνητο που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες. Η 5η γενιά Combo βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική. Το όχημα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, πρακτικό και ευέλικτο, εξοπλισμένο με μία ή δύο πίσω συρόμενες πόρτες και διατίθεται με κοντό (4,40 m) ή μακρύ (4,75 m) μεταξόνιο, σε πενταθέσια ή επταθέσια έκδοση. Το νέο Opel Combo Life αναμένεται να γίνει το αγαπημένο όχημα μεταφοράς της τοπικής, επταμελούς ποδοσφαιρικής ομάδας με τον εξοπλισμό της, στις αγωνιστικές συναντήσεις. Τα τρία πίσω καθίσματα διαθέτουν βάσεις παιδικών καθισμάτων Isofix, ενώ η πανοραμική οροφή είναι ένα παράθυρο με θαυμάσια θέα. Οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν από την απίστευτη ευρυχωρία και θα ζητήσουν να δανειστούν το νέο σας Opel Combo Life για τις αγορές τους από το γνωστό Σουηδικό κατάστημα επίπλων.

Το νέο Opel Combo Life ανεβάζει τον πήχη και σε επίπεδο τεχνολογίας και προάγει τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης σε μία νέα διάσταση. Υιοθετεί νέες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, γνωστά από την κατηγορία συμπαγών ή SUV μοντέλων, όπως Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear View Camera) με πανοραμική απεικόνιση 180° (bird’s-eye view), Head up display, IntelliGrip, και λειτουργίες άνεσης, όπως θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι. Νέο είναι το Flank Guard, που υποστηρίζει τον οδηγό όταν ελίσσεται με χαμηλή ταχύτητα. Πέραν αυτών, το νέο Opel Combo Life διαθέτει ελκυστική εμφάνιση χάρη στις ιδιαίτερες αναλογίες του που προβάλουν τη στιβαρότητά του.

«Το νέο Opel Combo Life είναι βασικό μοντέλο στην προϊοντική μας επέλαση. Σίγουρα θα προσελκύσει οικογένειες με την ευελιξία και ευρυχωρία του, σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και τα ταξίδια πιο απολαυστικά» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Το αυτοκίνητο αυτό έχει τεράστια δυναμική για την ανάπτυξη της μάρκας και μας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία των μικρών van.»

Φιλικές, υπερσύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης

Το νέο Opel Combo Life διαθέτει μεγάλο αριθμό προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και άνεσης, ανεβάζοντας σημαντικά τον πήχη στην κατηγορία. Απαντώντας στην επιθυμία των πελατών, η Opel θέλησε να κάνει τις high-tech λύσεις προσιτές σε οικογένειες και εξόπλισε το όχημα με μία σειρά τεχνολογιών, χρήσιμων στην καθημερινή οδήγηση.

Οι καινοτόμες, προηγμένες λύσεις που αναβαθμίζουν την ασφάλεια περιλαμβάνουν:

  • Σύστημα απεικόνισης Head up display που μειώνει τον κίνδυνο διάσπασης της προσοχής και προβάλλει τα σημαντικότερα δεδομένα οδήγησης στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού, ώστε να μην χρειάζεται να αποσπά το βλέμμα του από τον δρόμο.
  • Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1] που βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων. Το σύστημα όχι μόνον παράγει μία ηχητική και οπτική προειδοποίηση αλλά φρενάρει και αυτόνομα, αν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειωθεί απότομα και ο οδηγός δεν αντιδράσει.
  • Εμπρός κάμερα Opel Eye γνωστή από τα bestseller της Opel, όπως τα Astra, Corsa και Mokka X. Επεξεργάζεται ποικίλα δεδομένα, που αποτελούν τη βάση για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Ταχύτητας (Speed Sign Recognition) και Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist).
  • Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Σταθερής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) που εάν χρειαστεί, προσαρμόζει την ταχύτητα σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος.
  • Ευφυής Προσαρμογή Ταχύτητας (Intelligent Speed Adaptation) που ενημερώνει τον οδηγό όταν ανιχνεύεται νέο όριο ταχύτητας από το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Ταχύτητας. Εάν το cruise control ή ο περιοριστής ταχύτητας είναι ενεργοποιημένα, ένα αναδυόμενο μήνυμα στο ταμπλό, θα ρωτήσει τον οδηγό εάν επιθυμεί αναπροσαρμογή της ταχύτητας.
  • Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System) που αξιολογεί το επίπεδο κόπωσης κρίνοντας από την οδηγική συμπεριφορά και ενθαρρύνει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα στο επόμενο πάρκινγκ.

Οι ελιγμοί παρκαρίσματος γίνονται ασφαλέστεροι και ευκολότεροι με:

  • Flank Guard[2] – νέο στη γκάμα συστημάτων υποστήριξης στάθμευσης/ελιγμών της Opel. Υποστηρίζει τον οδηγό όταν στρίβει με χαμηλές ταχύτητες, προειδοποιώντας τον για κίνδυνο πρόσκρουσης του πλευρικού τμήματος του αυτοκινήτου με εμπόδιο  (κολώνες, μπαριέρες, τοίχους ή άλλα οχήματα). Το Flank Guard αποτελείται από δώδεκα αισθητήρες γύρω από το αυτοκίνητο, που αναλύουν τον περιβάλλοντα χώρο και προειδοποιούν τον οδηγό μέσω της οθόνης του συστήματος infotainment για επικείμενη σύγκρουση. Η οπτική προειδοποίηση συνδυάζεται και με ηχητική.
  • Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera), αυξάνει τη γωνία θέασης στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου στις 180 μοίρες, για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει άλλα οχήματα να πλησιάζουν από αμφότερες τις πλευρές όταν κάνει όπισθεν.
  • Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), διευκολύνει ακόμη περισσότερο το παρκάρισμα. Αναγνωρίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το όχημα. Το όχημα μπορεί επίσης να βγει αυτόματα από τη  θέση στάθμευσης. Και στις δύο περιπτώσεις, ο οδηγός έχει μόνο τον έλεγχο των πεντάλ και των αλλαγών σχέσεων.

Οι οικογένειες που αγαπάνε την περιπέτεια και τις αποδράσεις, δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τις εδαφικές συνθήκες, χάρη σε μία έξυπνη λύση:

  • Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, ήδη γνωστό από το Opel Grandland X, είναι ένα προαιρετικό, ηλεκτρονικό εμπρός διαφορικό που προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αποτέλεσμα: πολύ καλή  πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά, ανεξάρτητα εάν το Combo Life κινείται σε λάσπη, άμμο, βρεγμένη επιφάνεια ή χιόνι.

Οι χειμερινές αποδράσεις γίνονται ακόμα πιο απολαυστικές χάρη σε διάφορα στοιχεία άνεσης:

  • Το θερμαινόμενο, δερμάτινο τιμόνι είναι μοναδικό στην κατηγορία και με αυτό τα χέρια του οδηγού του Combo Life δεν παγώνουν.
  • Τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα προφυλάσσουν από το κρύο και αυξάνουν την αίσθηση ευεξίας.
  • Το βοηθητικό καλοριφέρ λειτουργεί ανεξάρτητα από τον κινητήρα και μπορεί να προθερμάνει την καμπίνα επιβατών πριν την αναχώρηση. Ενεργοποιείται μέσω χρονοδιακόπτη ή τηλεχειρισμού, εξασφαλίζοντας την ιδανική θερμοκρασία πριν την είσοδο στο όχημα.

Το Combo Life προσφέρει επίσης τα κλασικά, προηγμένα συστήματα infotainment Opel, συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto με οθόνη αφής έως οκτώ ιντσών. Ο παράγοντας «απόλαυση» για τους επιβάτες αυξάνεται ακόμα περισσότερο με τις διάφορες επιλογές φόρτισης. Θύρες USB στην εμπρός και πίσω σειρά επιτρέπουν την επαναφόρτιση tablet και smartphone ακόμα και ενώ τα παιδιά παρακολουθούν τον αγαπημένο τους YouTuber. Μία πρίζα 230V μπροστά, στην περιοχή των ποδιών, επιτρέπει και τη σύνδεση ενός laptop. Επιπλέον, συμβατά smartphone μπορούν να φορτίζονται ασύρματα μέσω μιας επαγωγικής βάσης που βρίσκεται κάτω από τα χειριστήρια του A/C .

Φιλικό περιβάλλον για την οικογένεια: Ευρύχωρο, άνετο, ευέλικτο

Πέρα από το ευρύ φάσμα λύσεων υψηλής τεχνολογίας, ένα μάλλον αναμενόμενο χαρακτηριστικό για το νέο μέλος της προϊοντικής επέλασης της Opel, είναι η εξαιρετική του ευελιξία. Διατίθεται σε στάνταρ έκδοση μήκους 4,4m και σε αυτή με επιπλέον 35 cm, προαιρετικά με δύο συρόμενες πίσω πόρτες. Και οι δύο εκδόσεις έχουν ύψος 1,8 m, και θα προσφέρονται με πέντε ή επτά καθίσματα, ώστε ακόμα και μεγάλες οικογένειες με δύο golden retrievers να μπορούν να απολαμβάνουν την ευρυχωρία και ένα άνετο ταξίδι.

Η δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου αριθμού αποσκευών, σπορ εξοπλισμού ή ακόμα και μεγαλόσωμων κατοικίδιων στις διακοπές, θα είναι παιχνιδάκι για τους ιδιοκτήτες του Opel Combo. Η πενταθέσια, στάνταρ μήκους έκδοση, διαθέτει χώρο αποσκευών 597 L[3] κατ’ ελάχιστο. Όσοι χρειάζονται ακόμα περισσότερο χώρο μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο με ελάχιστο χώρο αποσκευών 850 L3.

Ωστόσο, το Combo Life δεν είναι μόνο ένα ευρύχωρο και πολύ άνετο οικογενειακό van. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα μικρό όχημα μεταφορών. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών της στάνταρ έκδοσης μπορεί να υπερτριπλασιαστεί φτάνοντας τα 2.126 L[4] που σημαίνει ότι μεταφέρει εύκολα τον εξοπλισμό του camping, τα ποδήλατα ή μεγάλα δέματα. Η μακρύτερη έκδοση του Combo Life προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Σε αυτή τη διάταξη φτάνει στην εντυπωσιακή τιμή των 2.693 L4. Οι υπεύθυνοι εξέλιξης όμως προβληματίστηκαν και με τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους. Γι’ αυτό, το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνεται στο ίδιο επίπεδο με τα πίσω καθίσματα, επεκτείνοντας το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται ακόμα και σανίδες του σερφ. Οι σχεδιαστές φρόντισαν επίσης να αξιοποιήσουν το ενοχλητικό κενό που μερικές φορές δημιουργείται μεταξύ αποσκευών και πίσω πόρτας, χάρη στο προαιρετικό ανοιγόμενο παρμπρίζ που είναι ενσωματωμένο στην πίσω πόρτα και είναι γνωστό από premium SUV.

Η δεύτερη σειρά καθισμάτων ρυθμίζεται επίσης, σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται εύκολα από το χώρο αποσκευών[5] . Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix στάνταρ, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο, κάτι σπάνιο στην κατηγορία. Επιπλέον, κάθε κάθισμα διαθέτει σημείο αγκίστρωσης του ιμάντα του παιδικού καθίσματος, ώστε να μειώνεται η προς τα εμπρός κίνηση των παιδικών καθισμάτων, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού. Τέλος, εύκολη πρόσβαση στο χώρο επιβατών παρέχουν οι συρόμενες πόρτες.

Όποιοι κι αν ταξιδεύουν στα πίσω καθίσματα, παιδιά ή ενήλικες, μπορούν να απολαμβάνουν χάρη στην προαιρετική πανοραμική οροφή, είτε τον έναστρο ουρανό, είτε τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου, βελτιώνοντας την αίσθηση του χώρου. Όταν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, ένα ηλεκτρικό σκιάδιο που ενεργοποιείται από έναν διακόπτη στην κονσόλα οροφής, καλύπτει την πανοραμική οροφή, παρέχοντας απόλυτη προστασία.

Ο καλύτερος φίλος για το ταξίδι

Οι δυνατότητες αποθήκευσης του Combo Life δένουν άριστα με την ευελιξία του και αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Ο μεγάλος θάλαμος στην κεντρική κονσόλα χωράει τα πάντα, από μπουκάλια 1,5 L μέχρι smartphones και από πορτοφόλια μέχρι tablets. Επιπλέον, οι εμπρός και πίσω επιβάτες μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια αντικείμενα στις μεγάλες θήκες των θυρών. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις θήκες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ενώ οδηγός και συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους το πάνω ή το κάτω ντουλαπάκι. Το πάνω ντουλαπάκι προσφέρεται για μεγαλύτερα αντικείμενα επειδή είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο χάρη στην τοποθέτηση του αερόσακου συνοδηγού στην οροφή. Και δεν είναι μόνον αυτό. Όταν παραγγέλνεται με την προαιρετική, πανοραμική οροφή, το Combo Life εφοδιάζεται με αποθηκευτικό χώρο οροφής που εκτείνεται στο κέντρο του οχήματος, με φωτισμό LED στάνταρ. Επιπλέον, σε αυτή τη διάταξη, τα νέο μοντέλο φέρει επίσης ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 36 L που τοποθετείται πάνω από το ράφι στο χώρο αποσκευών. Αυτό επιτρέπει την αξιοποίηση του χώρου που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτος, όταν το όχημα δεν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή – χωρίς να εμποδίζει την ορατότητα των οχημάτων που ακολουθούν, από τον μεσαίο καθρέπτη. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ιδανικός για ρούχα, βιβλία ή μικρά παιχνίδια όπως το αγαπημένο αρκουδάκι. Μπορεί να φορτωθεί από πίσω, όταν η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι ανοικτή, ή μέσω του προαιρετικού ανοιγόμενου παραθύρου (παρμπρίζ) σε αυτή, αλλά και από το εσωτερικό του οχήματος, μέσω δύο συρόμενων θυρών στο εμπρός του τμήμα.

Όσοι χρειάζονται ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ή επιθυμούν να ρυμουλκήσουν ένα μικρό τροχόσπιτο (φορτίο τρέιλερ έως 1.500 kg) μπορούν να τοποθετήσουν σταθερό ή αφαιρούμενο κοτσαδόρο. Για μέγιστη ασφάλεια, το Opel Combo Life διατίθεται με στάνταρ το σύστημα Trailer Stability Control (TSC), όταν παραγγέλνεται με κοτσαδόρο. Αυτή η πρόσθετη λειτουργία ESP σταθεροποιεί την όποια τάση ταλάντωσης του τρέιλερ, ή επιβραδύνει το όχημα ανάλογα με τις ανάγκες. Εάν τα μέτρα αυτά δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν τον κίνδυνο, το σύστημα μειώνει ακόμα περισσότερο την ροπή του κινητήρα και φρενάρει το όχημα ώστε να βρίσκεται εκτός ζώνης επικίνδυνης ταχύτητας.

Φιλική εμφάνιση: Ισορροπημένο, στιβαρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση

Το νέο Combo Life δεν ξεχωρίζει μόνο με τις high-tech λύσεις του, την εξαιρετική εμφάνιση και την υποδειγματική ευελιξία. Διαθέτει και εντυπωσιακές αναλογίες. Συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας, έχει πιο κοντό εμπρός πρόβολο και ψηλότερο καπό. Δείχνει πιο ισορροπημένο, στιβαρό και με αυτοπεποίθηση. Από μπροστά, υιοθετεί την κλασική ταυτότητα Opel, με ανάγλυφες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την αίσθηση ακρίβειας και αντοχής. Το ψηλό καπό με δύο ζωηρές γραμμές που κατεβαίνουν από το παρμπρίζ μέχρι τη γρίλια, τονίζει την σταθερότητα του οχήματος. Κυρίαρχο στοιχείο της φυσιογνωμίας του είναι η εμπρός μάσκα, όπου οι προβολείς με τα φώτα ημέρας LED Daytime Running Lights με το τυπικό σχήμα πτερυγίου Opel, συνδυάζονται με ακρίβεια και σαν μία προσδιοριστική γραμμή. Δύο χρωμιωμένα φτερά στη μάσκα ‘αγκαλιάζουν’ το Opel Blitz (έμβλημα της Opel). Το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου είναι πολύ γραμμικό ακολουθώντας την κάθετη σχεδίαση που υπογραμμίζει την υψηλή πρακτικότητά του και πλαισιώνει το μεγάλο άνοιγμα του χώρου αποσκευών.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού έγινε με γνώμονα την εργονομία του οδηγού, με αποτέλεσμα ένα άριστα οργανωμένο cockpit με εύχρηστα χειριστήρια. Η κεντρική κονσόλα διαιρείται σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Στο επάνω τμήμα, το σύστημα infotainment καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο. Πιο κάτω, υπάρχουν τα χειριστήρια θέρμανσης και εξαερισμού, ενώ το κάτω τμήμα είναι ένας αποθηκευτικός χώρος κατάλληλος για μπουκάλι 0,5-L. Χρωμιωμένα ένθετα στο δερμάτινο τιμόνι, στις λαβές των θυρών και στους αεραγωγούς αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό, οι πελάτες του Opel Combo Life μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων υπερτροφοδοτούμενων, άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρες και κινητήρες diesel. Όλες οι μονάδες συνδυάζουν οδηγική απόλαυση με υψηλό επίπεδο οικονομίας καυσίμου. Οι κινητήρες συνδυάζονται με πεντατάχυτο ή εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά, διατίθεται για πρώτη φορά στην κατηγορία, οκτατάχυτο αυτόματο.

[1] Λειτουργεί αυτόματα πάνω από 5 km/h και κάτω από 85 km/h. Από 0 – 30 km/h το μέγεθος επιβράδυνσης για μείωση της ταχύτητας πρόσκρουσης είναι 0,9g. Από 30 έως 85 km/h το σύστημα φρενάρει μέχρι την ταχύτητα των 22 km/h, κατά το μέγιστο. Μετά από αυτό το όριο, ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ο ίδιος για να μειώσει περαιτέρω την ταχύτητα.

[2] Ενεργό κάτω από 10km/h

[3] Μέτρηση μέχρι το πάνω μέρος των πίσω καθισμάτων.

[4] Μέτρηση μέχρι την οροφή.

[5] Διαθέσιμο από το 2019

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.