Η ESM – Nissan κέρδισε στο Sebring

By  |  0 Comments

Με την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του στον 12ώρο αγώνα του Sebring το περασμένο Σάββατο, το αγωνιστικό ESM των Pipo Derani, Johannes Van Overbeek και Nicolas Lapierre, έδωσε στη Nissan την πέμπτη  νίκη της, σε αυτόν τον ιστορικά προκλητικό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην Φλόριντα.

Ξεκινώντας την κούρσα του πρωταθλήματος  IMSA WeatherTech SportsCar  από την  τέταρτη θέση, το πρωτότυπο Νο. 22 με τον κινητήρα της Nissan,  αντιστάθηκε στις προκλήσεις της δύσκολης πίστας και έτρεξε μέσα στη νύχτα, τερματίζοντας τελικά με ένα προβάδισμα άνω των 12 δευτερόλεπτων.

Στο δρόμο για τη πρώτη νίκη της Nissan,  μετά από αυτή στο Sebring  του 1994, το πρωτότυπο No. 22 έτρεξε 158 από τους 344 γύρους. Η νίκη για την ομάδα της ESM και της Nissan, έρχεται να συμπληρώσει τις άλλες μεγάλες νίκες στο IMSA πέρσι στο Road America και στο Road Atlanta.

Για την ιστορία, η Nissan πήρε την πρώτη νίκη της  στο Sebring το 1989, με το Nissan GTP ZX-Turbo. Το 1990, το GTP-ZX Turbo κέρδισε μια ακόμη νίκη  και το Nissan NPT-90  κατέκτησε τη νίκη στην πίστα της  Φλόριντα, το 1991. Στη συνέχεια, το 1994, ένα 300ZX με οδηγούς  τους Johnny O ‘Connell,  Steve Οι Millen και John Morton, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην γενική κατάταξη.

Η ομάδα της ESM με τον κινητήρα της  Nissan θα δώσει το επόμενο αγωνιστικό της “ραντεβού” στις 13-14 Απριλίου, στο Bubba Burger Sports Grand Prix του Long Beach.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.