Η Ford στη Γενεύη

By  |  0 Comments
  • Η Νέα Ford Mustang Bullitt, τιμώντας την 50ή επέτειο της εμβληματικής κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen, κάνει Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Γενεύη με την υποστήριξη μελών της οικογένειας McQueen τρίτης γενιάς
  • Η ειδική έκδοση Mustang Bullitt θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη τον Ιούνιο, με κινητήρα V8 5.0L που προβλέπεται να αποδίδει 464 ίππους και νέα τεχνολογία κιβωτίου που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα
  • Το νέο Ford Edge SUV κάνει Ευρωπαϊκό ντεμπούτο σε σπορ έκδοση ST-Line, προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, νέο κινητήρα EcoBlue diesel 238 ίππων και premium άνεση
  • Το Νέο KA+ Active crossover που παρουσιάζεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σκληροτράχηλο εξωτερικό στυλ, προηγμένες τεχνολογίες και τον πρώτο κινητήρα diesel για το KA+
  • Η Ford παρουσιάζει τη νέα γκάμα οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Tourneo στη Γενεύη, με αναβαθμισμένο στυλ εξωτερικά και εσωτερικά, ευελιξία καθισμάτων και προηγμένους κινητήρες

Η Ford στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης γιόρτασε το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της νέας Ford Mustang Bullitt – που θα  αρχίσει να παράγεται για τους Ευρωπαίους πελάτες τον Ιούνιο, το νέο Edge sports utility vehicle (SUV) – το πιο προηγμένο SUV στην ιστορία της Ford  και το νέο KA+ Active – την πρώτη crossover έκδοση Ford KA+ εμπνευσμένη από SUV που χαρακτηρίζεται από άριστη σχέση κόστους / απόδοσης.

Γιορτάζοντας την 50ή επέτειο της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας της Warner Bros. με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen, η νέα ειδική έκδοση Mustang Bullitt αποκαλύφθηκε με την υποστήριξη μελών της οικογένειας McQueen τρίτης γενιάς, Chase και Madison McQueen.

Η Mustang Bullitt με τον V8 κινητήρα 5.0L της Ford, αναβαθμισμένο για να αποδίδει (κατ’ εκτίμηση) 464 ίππους και ροπή 529 Nm, λανσάρει νέα τεχνολογία συγχρονισμού στροφών με τον κινητήρα για ομαλές αλλαγές σχέσεων, και προσφέρεται με εξωτερικές αποχρώσεις Shadow Black ή την κλασική Dark Highland Green.

«Η ειδική έκδοση της νέας Ford Mustang Bullitt αναβιώνει μία μοναδική κληρονομιά την οποία μοιραζόμαστε περήφανα με την οικογένεια McQueen, και είμαστε ενθουσιασμένοι που την φέρνουμε για τους Ευρωπαίους πελάτες μας για πρώτη φορά» δήλωσε ο Steven Armstrong, group vice president & president, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, Ford Motor Company.

Το νέο Edge SUV είναι το πιο προηγμένο SUV στην ιστορία της εταιρίας, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού με τη βοήθεια καμερών και αισθητήρων  που αυξάνουν το επίπεδο άνεσης και μειώνουν το στρες στο ταξίδι. Παράλληλα βοηθούν τους οδηγούς να αποφύγουν μία σύγκρουση ή να περιορίσουν τις επιπτώσεις της. Το νέο Edge λανσάρει επίσης στην Ευρώπη μία νέα, ισχυρή και αποδοτική έκδοση bi-turbo 238 ίππων του 2.0L EcoBlue diesel της Ford, σε συνδυασμό με ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο για άνετα ταξίδια.

Το νέο KA+ Active ανεβάζει τον πήχη για το νέο, συμπαγές, πεντάθυρο KA+ με σκληροτράχηλο στυλ αμαξώματος, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και μοναδικό  σετάρισμα πλαισίου, μοναδική σχεδίαση μάσκας, αποκλειστικά φινιρίσματα εσωτερικού και ένα υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού.

Επίσης στη Γενεύη, εκτίθεται πλήρως ανανεωμένη, η δυναμική και κομψή οικογένεια οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Ford Tourneo. Τα ευρύχωρα νέα Tourneo Courier, Tourneo Connect και Tourneo Custom διαθέτουν αναβαθμισμένο στυλ, προηγμένες τεχνολογίες εσωτερικού και εξελιγμένους κινητήρες για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Τέλος, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford θα ανακαλύψουν νέα μοντέλα στη γκάμα LEGO® Speed Champions  -– το M-Sport Ford Fiesta WRC rally car LEGO® kit που τιμά τις νίκες στο WRC το 2017, και την 1968 Ford Mustang Fastback.

Η Mustang BULLITT έρχεται στην Ευρώπη

Είναι μία από τις πιο επικές σκηνές καταδίωξης στην ιστορία του κινηματογράφου. Διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, η θρυλική σεκάνς στην ταινία της Warner Bros. “Bullitt” ακολουθεί τον Steve McQueen στο τιμόνι μιας 1968 Mustang GT fastback καθώς καταδιώκει δύο επαγγελματίες δολοφόνους στους δρόμους του San Francisco.

Η νέα Ford Mustang Bullitt αποτίει φόρο τιμής στο διάσημο αυτοκίνητο. Ο V8 κινητήρας 5.0L της ειδικής έκδοσης του μοντέλου βελτιώνεται με ένα Open Air Induction System, πολλαπλή εισαγωγής με πεταλούδες 87 mm και χαρτογράφηση μονάδας ελέγχου από την Shelby Mustang GT350. Η νέα τεχνολογία συγχρονισμού στροφών της Ford προσφέρει πιο ομαλά κατεβάσματα, συνοδεία μιας ‘ξερογκαζιάς’ του κινητήρα, ενώ ένα ενεργό σύστημα εξαγωγής με πεταλούδες αναβαθμίζει τον αναγνωρίσιμο, ‘μπάσο’ ήχο.

Ανάμεσα στα στιλιστικά στοιχεία της ειδικής έκδοσης είναι ζάντες 19-ιντσών Torq Thrust-style, κόκκινες δαγκάνες Brembo™ και το λογότυπο Bullitt στην τάπα του ρεζερβουάρ. Το εσωτερικό περιλαμβάνει σπορ καθίσματα Recaro, ενώ η κάθε Mustang Bullitt θα φέρει μία ατομική αριθμημένη πλακέτα, στη θέση του παραδοσιακού εμβλήματος Mustang στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού. Προς τιμήν του εσωτερικού του original αυτοκινήτου, ο επιλογέας σχέσεων έχει λαβή από λευκή μπάλα.

Οι προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν μία πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων LCD 12 ιντσών της Ford και το premium ηχοσύστημα B&O PLAY που παράγει 1000 watt μέσω 12 ηχείων υψηλής απόδοσης, για τη δημιουργία μας πλούσιας εμπειρίας ήχου για όλους τους επιβάτες.

«Τίποτα δεν μπόρεσε να αποτυπώσει το πνεύμα και το πάθος μιας Mustang τόσο καλά όσο αυτή η εκπληκτική καταδίωξη στο ‘Bullitt’,» δήλωσε ο Armstrong. «Η νέα Mustang Bullitt θα έχει το ίδιο δυναμικό ταμπεραμέντο όταν κυκλοφορήσει φέτος, διαθέτοντας περισσότερη ισχύ, συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά όπως ο συγχρονισμός στροφών και ηχοσύστημα B&O PLAY audio, και – όπως ο Steve McQueen – θα είναι ‘cool’ εκ φύσεως.”

Η Ford εξασφάλισε την υποστήριξη των Chase και Madison McQueen, για να αποκαλύψει τη νέα Mustang Bullitt στην Ευρώπη. Τα εγγόνια του Steve McQueen – με τη βοήθεια του πατέρα τους, Chad McQueen – πρωταγωνίστησαν στη σκηνή καταδίωξης με το δικό τους αυτοκίνητο με φόντο τις  Άλπεις πέριξ της Γενεύης, προς τιμήν της θρυλικής καταδίωξης του “Bullitt” που εξακολουθεί να συγκινεί τους λάτρεις της ταινίας μέχρι σήμερα.

Στο περίπτερο της Ford στην Έκθεση της Γενεύης, δίπλα στη νέα Mustang Bullitt, εκτίθεται μία Highland Green 1968 Ford Mustang GT με κινητήρα V8 6,4L, ίδιο μοντέλο με το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Steve McQueen στην ταινία “Bullitt”.

Προηγμένο, νέο Edge SUV

Το νέο Ford Edge SUV που παρουσιάστηκε σε σπορ έκδοση ST-Line υιοθετεί νέα αισθητική μπροστά και πίσω, φαρδιά μάσκα με κυψελοειδή δομή, εντυπωσιακά προστατευτικά και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος και στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Το νέο Edge λανσάρει νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού της Ford στην Ευρώπη, όπως:

  • Adaptive Cruise Control with StopandGo & Lane Centring Assist: Βοηθά το αυτοκίνητο να διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και περιορίζει το στρες κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών σε δρόμους με ελαφρά κυκλοφορία, διατηρώντας το όχημα στο κέντρο της λωρίδας
  • PostCollision Braking: Περιορίζει τη σφοδρότητα μιας πιθανής δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, όταν ανιχνευτεί μία αρχική σύγκρουση. Η επιβράδυνση του οχήματος μπορεί να περιορίσει τους τραυματισμούς των επιβατών και τις ζημιές στο αυτοκίνητο
  • Evasive Steering Assist: Βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν σταματημένα οχήματα ή οχήματα που κινούνται πιο αργά αποτρέποντας συγκρούσεις. Σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε ταχύτητες πόλης και αυτοκινητόδρομου, διαθέτει ραντάρ και μία κάμερα για την ανίχνευση αργά κινούμενων ή σταματημένων οχημάτων και παρέχει υποβοήθηση διεύθυνσης για την αποφυγή μιας επικείμενης σύγκρουσης

Ο νέος 238 PS bi-turbo 2.0‑litre EcoBlue diesel συνδυάζεται με ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Adaptive Shift Scheduling και Adaptive Shift Quality Control, και Ford Intelligent All Wheel Drive, για βελτιστοποιημένες επιδόσεις και πολιτισμένη λειτουργία. Ο στάνταρ καταλύτης επιλεκτικής αναγωγής συμβάλλει στη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOX).

Η ασύρματη φόρτιση επιτρέπει τη φόρτιση συμβατών συσκευών χωρίς καλώδιο, ενώ με το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν smartphones, συστήματα ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού με φωνητικές εντολές ή μέσα από μία έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν να αναβαθμίσουν την ηχητική εμπειρία τους με ένα νέο premium σύστημα ήχου B&O PLAY και άλλα χαρακτηριστικά ανέσεων και ευκολιών όπως ένας πλήρως διαμορφώσιμος 3D ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη, πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι.

«Βοηθώντας τους οδηγούς να διαχειρίζονται εύκολα τις συνθήκες κυκλοφορίας στις πόλεις με προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης και να ταξιδεύουν άνετα με έναν πολιτισμένο και αποδοτικό νέο κινητήρα 2.0 EcoBlue diesel σε συνεργασία με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το νέο Ford Edge είναι η πιο ανταγωνιστική προσφορά μας για τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό Ευρωπαίων πελατών μας που επιλέγουν SUV» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρώπης.

KA+ Active crossover

Προσφέροντας περισσότερες ανέσεις και ευκολίες, περισσότερες τεχνολογίες υποστήριξης από το τρέχον μοντέλο και αναβαθμισμένο εξωτερικό και εσωτερικό στυλ, η νέα έκδοση του Ford KA+ με την άριστη σχέση κόστους / απόδοσης (value-for-money) διατίθεται τώρα και σε νέα εκδοχή KA+ Active crossover.

Το KA+ Active βρίσκεται κατά 23 mm ψηλότερα από το έδαφος, ενώ το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύεται με πρόσθετα ένθετα σε μαρσπιέ και θόλους, το μοναδικό μαύρο φινίρισμα στην πάνω και κάτω μάσκα, και τις ράγες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων και σπορ εξοπλισμού. Επιπλέον αποκλειστικός εξοπλισμός για τα KA+ Active περιλαμβάνει μοναδικές ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών και τη μεταλλική εξωτερική απόχρωση Canyon Ridge.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης του νέου KA+ είναι το σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και αυτόματους προβολείς.

Τα ευρύχωρα και πρακτικά KA+ and KA+ Active με χώρο για πέντε επιβάτες και άφθονες αποσκευές για πρώτη φορά προσφέρονται με κινητήρες βενζίνης και diesel. Ο νέος, βελτιωμένος και αποδοτικός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2L της Ford Ti-VCT (Twin independent Variable Camshaft Timing) αποδίδει 70 PS ή 85 PS με προβλεπόμενες εκπομπές CO2114 g/km. Ο 1.5L TDCi diesel (95 PS) της Ford προορίζεται για τις ανάγκες οδηγών που κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 προβλέπεται να ξεκινούν από 99 g/km.

Πλήρως ανανεωμένη σειρά οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Tourneo

Το κορυφαίο 8/9θέσιο Tourneo Custom διακρίνεται για την τολμηρή σχεδίαση του εμπρός τμήματος, ενώ η νέα premium καμπίνα του διαθέτει ένα μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω καθισμάτων, με έξι ανεξάρτητα καθίσματα που μπορούν να διαμορφωθούν σε συνεδριακή διάταξη. Το μεγαλύτερο μοντέλο μεταφοράς προσωπικού Tourneo είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τους εμπόρους της Ford.

Το Tourneo Connect, που κυκλοφορεί σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, συνοδεύεται από  αποδοτικούς νέους κινητήρες, όπως ο νέος 1.5-litre EcoBlue diesel με επιλογή οκτατάχυτου, αυτόματου κιβωτίου και ο καταξιωμένος, χιλιάρης EcoBoost βενζινοκινητήρας της Ford με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου. Οι μηχανικές εκδόσεις εφοδιάζονται στάνταρ με εξατάχυτα κιβώτια. Το κομψό εμπρός τμήμα πλαισιώνεται από αναβαθμισμένα υλικά ταπετσαριών / επενδύσεων εσωτερικού.

Το συμπαγές, πενταθέσιο Tourneo Courier προσφέρει αναβαθμισμένους κινητήρες, στάνταρ εξατάχυτο κιβώτιο, τεχνολογία SYNC 3 και ανανεωμένη σχεδίαση εμπρός τμήματος. Τα νέα μοντέλα Tourneo Courier και Tourneo Connect θα διατίθενται από τα μέσα του 2018.

Νέα κιτ LEGO® Speed Champions

Εκθεσιακά αυτοκίνητα σε πολύ μικρότερη κλίμακα: οι σχεδιαστές της LEGO αναπαρήγαγαν την εντυπωσιακή εμφάνιση του M-Sport Ford Fiesta WRC και της 1968 Ford Mustang Fastback για τη σειρά LEGO® Speed Champions.

Το νέο κιτ M-Sport Ford Fiesta WRC αποτελείται από 203 τουβλάκια και διαθέτει επιλογές από διαφορετικές ζάντες, δύο ανταλλακτικά καπό – εκ των οποίων το ένα με προβολείς για οδήγηση τη νύχτα – αυθεντικά, αγωνιστικά γραφικά και μινιατούρα του οδηγού με κράνος και αγωνιστική φόρμα.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford θα μπορούν επίσης να ποζάρουν δίπλα σε έναν οδηγό κανονικών διαστάσεων του LEGO® Ford GT race-car με φόντο ένα βάθρο. Ο οδηγός 1.84 cm αποτελείται από 67.252 τουβλάκια και για την δημιουργία του χρειάστηκε μία ομάδα επτά έμπειρων κατασκευαστών LEGO® και 304 ώρες εργασίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.