Η νέα Ford Mustang BULLITT για την Ευρώπη (video)

By  |  0 Comments
  • Η Νέα Ford Mustang Bullitt κάνει σήμερα Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ειδική έκδοση του μοντέλου τιμά την 50ή επέτειο της διάσημης ταινίας και θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη το Ιούνιο
  • Διαθέσιμη σε απόχρωση Shadow Black ή στην κλασική Dark Highland Green, η Mustang Bullitt αντλεί ισχύ από έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 L που προβλέπεται να αποδίδει 464 ίππους και ροπή 529 Nm
  • Νέα τεχνολογία κιβωτίου που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα για ομαλές αλλαγές σχέσεων, και κατεβάσματα στη Mustang Bullitt συνοδεία μιας ‘ξερογκαζιάς’ του V8 κινητήρα. Premium ηχοσύστημα B&O PLAY με 1000 watt

Είναι μία από τις πιο αυτοκινητιστικές καταδιώξεις στην ιστορία του κινηματογράφου.

Διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, η θρυλική σεκάνς στην ταινία της Warner Bros. “Bullitt” ακολουθεί τον Steve McQueen στο τιμόνι μιας 1968 Mustang GT fastback, καθώς καταδιώκει δύο επαγγελματίες δολοφόνους στους δρόμους του San Francisco.

Η νέα, ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt – γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της θρυλικής ταινίας –έκανε το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μετά από ένα παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής στο Ντιτρόιτ, στις αρχές Ιανουαρίου, η νέα Mustang Bullitt θα αρχίσει να παράγεται για τους Ευρωπαίους πελάτες τον Ιούνιο.

Η Mustang Bullitt χρησιμοποιεί την ισχύ ενός V8 κινητήρα 5.0L της Ford, βελτιωμένο με ένα Open Air Induction System, και πολλαπλή εισαγωγής με πεταλούδες 87 mm και χαρτογράφηση μονάδας ελέγχου από την Shelby Mustang GT350, για να αποδίδει – κατ’ εκτίμηση – 464 ίππους και ροπή 529 Nm.

Διαθέσιμη σε εξωτερική απόχρωση Shadow Black ή στην κλασική Dark Highland Green, η Mustang Bullitt θα διαθέτει ζάντες 19-ιντσών Torq Thrust-style, κόκκινες δαγκάνες Brembo™ και μία διακοσμητική τάπα ρεζερβουάρ Bullitt.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων LCD 12 ιντσών της Ford  και σπορ καθίσματα Recaro. Η ραφή στα καθίσματα, στην κεντρική κονσόλα και στον πίνακα οργάνων θα είναι ασορτί με την εξωτερική απόχρωση, στη θέση του παραδοσιακού εμβλήματος Mustang στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού.

Η νέα Ford Mustang Bullitt θα περιλαμβάνει επίσης στάνταρ τη νέα τεχνολογία κιβωτίου που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα της για ομαλότερα κατεβάσματα, συνοδεία μιας ‘ξερογκαζιάς’ του ισχυρού V8 κινητήρα 5.0L, και premium ηχοσύστημα B&O PLAY που παράγει 1000 watt μέσω 12 ηχείων υψηλής απόδοσης.

«Τίποτα δεν μπόρεσε να αποτυπώσει το πνεύμα και το πάθος μιας Mustang τόσο καλά όσο αυτή η εκπληκτική καταδίωξη στο ‘Bullitt’,» δήλωσε ο Armstrong, group vice president & president, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, Ford Motor Company. «Η νέα Mustang Bullitt θα έχει το ίδιο δυναμικό ταπεραμέντο όταν κυκλοφορήσει φέτος, διαθέτοντας περισσότερη ισχύ, συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά όπως ο συγχρονισμός στροφών και ηχοσύστημα B&O PLAY audio, και – όπως ο Steve McQueen – θα είναι ‘cool’ εκ φύσεως.”

Η Ford εξασφάλισε την υποστήριξη των Chase και Madison McQueen, για να αποκαλύψει τη νέα Mustang Bullitt στην Ευρώπη. Τα εγγόνια του Steve McQueen – με τη βοήθεια του πατέρα τους, Chad McQueen – πρωταγωνίστησαν στη σκηνή καταδίωξης με το δικό τους αυτοκίνητο με φόντο τις Ελβετικές Άλπεις πέριξ της Γενεύης, προς τιμήν της θρυλικής καταδίωξης του “Bullitt” που εξακολουθεί να συγκινεί τους λάτρεις της ταινίας μέχρι σήμερα

«Στο σπίτι πολλά είναι αυτά που μας θυμίζουν το ρόλο του παππού μας στο ‘Bullitt’, δεν θυμάμαι καν πόσες φορές έχουμε παρακολουθήσει την ταινία, επομένως το να συμμετέχουμε στο λανσάρισμα της τρίτης γενιάς Mustang Bullitt εδώ στην Ευρώπη, είναι μία ξεχωριστή εμπειρία» δήλωσε ο Chase McQueen.

«Ο μπαμπάς μας, Chad, μας έμαθε να οδηγούμε με αυτοκίνητα Ford στους παραλιακούς δρόμους της California, ήταν καταπληκτικό να δουλεύουμε δίπλα σε αυτόν και το νέο του αυτοκίνητο. Ήμασταν ευτυχείς όταν η Ford και το Steve McQueen estate πρόσφατα έκαναν δωρεά την πρώτη νέα Mustang Bullitt VIN 001 για δημοπρασία, συγκεντρώνοντας $300.000 για φιλανθρωπικούς σκοπούς,” δήλωσε η Madison McQueen.

Ειδική έκδοση Mustang BULLITT

Η νέα Ford Mustang Bullitt αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Mustang GT fastback που πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ταινία με τον Steve McQueen το 1968.

Η τρίτη γενιά Mustang Bullitt ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων ειδικών εκδόσεων Bullitt του 2001 και 2008, που επίσης διέθεταν ισχυρότερους κινητήρες, ζάντες Torq Thrust-style, μοναδικά στιλιστικά στοιχεία και περιορισμένες επιλογές εξωτερικών αποχρώσεων όπως η Dark Highland Green.

Η νέα Mustang Bullitt θα διαθέτει εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας τεχνολογίας της Ford που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα. Αυτό χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό έλεγχο για μια ‘ξερογκαζιά’ του κινητήρα στα κατεβάσματα – ώστε να συγχρονίζονται οι στροφές του με αυτές του πρωτεύοντα άξονα του κιβωτίου σύμφωνα με τις επιλεγμένη σχέση, με στόχο τις εξαιρετικά ομαλές αλλαγές σχέσεων.

Αποδίδοντας ισχύ 1000 μέσα από 12 ηχεία υψηλής απόδοσης, το στάνταρ ηχοσύστημα premium B&O PLAY υπόσχεται μία πλούσια εμπειρία ήχου σε όλες τις θέσεις της καμπίνας. Το σύστημα διαθέτει ένα subwoofer με 2 πηνία για βαθιά, πλούσια μπάσα, και ηχεία τριών δρόμων στις εμπρός πόρτες για ομοιόμορφη κατανομή ήχου σε όλη την καμπίνα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό οργάνων LCD 12 ιντσών, ίδιο λειτουργικά με αυτό της νέας Mustang που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά με μία μοναδική οθόνη υποδοχής Bullitt™ που ανοίγει σε πράσινο φόντο με τη φωτογραφία του αυτοκινήτου αντί του pony. Προς τιμήν του εσωτερικού του original αυτοκινήτου, ο επιλογέας σχέσεων έχει λαβή από λευκή μπάλα.

Εκτός από τα στάνταρ καθίσματα με την πράσινη ραφή και μία λειτουργία μνήμης στο κάθισμα του οδηγού, οι αγοραστές της Mustang Bullitt μπορούν να επιλέξουν μαύρα, δερμάτινα σπορ καθίσματα Recaro®.

Άλλα χαρακτηριστικά που θυμίζουν το αυτοκίνητο το οποίο οδήγησε ο McQueen είναι διακριτικά χρωμιωμένα ένθετα γύρω από τη μάσκα και τα εμπρός παράθυρα, και μία μοναδική μαύρη, εμπρός μάσκα. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το όχημα χρησιμοποιεί ελάχιστα σήματα. Μόνο το στρογγυλό λογότυπο Bullitt στην τάπα καυσίμου, κεντρικά στο πίσω τμήμα είναι ορατό στο αμάξωμα.

«Αυτή η νέα Bullitt είναι η αγαπημένη μου Mustang – απαλλαγμένη από λωρίδες, αεροτομές και σήματα,» σχολίασε ο Darrell Behmer, chief designer της Mustang. «Δεν χρειάζεται να δηλώνει τίποτα κραυγαλέα – είναι απλά cool.»

Επίσης, προσφέρεται το προηγμένο σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης της Ford MagneRide, που χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ενεργοποιούμενο υγρό μέσα στον αποσβεστήρα  για να απαντά σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες, βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά, χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Ένα ενεργό σύστημα εξαγωγής με πεταλούδες περιλαμβάνεται στάνταρ και αναβαθμίζει τον αναγνωρίσιμο, ‘μπάσο’ ήχο του V8 κινητήρα.

Οι παραδόσεις της νέας Ford Mustang για τους Ευρωπαίους πελάτες θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.