Στο βάθρο ο Λιβέρης

By  |  0 Comments

Στο βάθρο της περίφημης πίστας του Genk του Βελγίου στον πρώτο του μόλις αγώνα στην κορυφαία κατηγορία καρτ Rotax DD2, ανέβηκε ο νεαρός Έλληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης,  στα πλαίσια του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος BNL των Κάτω Χωρών.

Διονύσης πήρε τη 2η θέση πίσω από τον έμπειρο Βέλγο Ζάντερ Πρίμπιλακ μετά από δύσκολες μάχες στα τρία σκέλη των 15 γύρων που συνέθεταν το αγωνιστικό διήμερο για τους 13 οδηγούς της κατηγορίας .

Η απειρία του νεαρού μας οδηγού στην οριακή οδήγηση του DD2 με τις δύο ταχύτητες, τα φρένα και στους 4 τροχούς και τους 35 ίππους, τον δυσκόλεψε στην κάθε μία από τις εκκινήσεις.

Έτσι παρά το ότι είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στα προκριματικά, έπεσε στη 10 θέση στον πρώτο αγώνα για να τερματίσει τελικά τέταρτος σημειώνοντας όμως τον ταχύτερο γύρο.

Στον δεύτερο αγώνα ξεκίνησε τέταρτος και τερμάτισε δεύτερος ενώ στον δραματικό τελικό, από δεύτερος στην εκκίνηση, μετά από μια επαφή με τον Φίλιξ Βούρτζ, γιο του παλαιού οδηγού της F1 και νυν προέδρου των πιλότων F1 Άλεξ Βούρτζ, έπεσε ενδέκατος και πέρασε τους πάντες πλην ενός για να τερματίσει δεύτερος στο σκέλος και στη γενική κατάταξη. Στόχος του Διονύση φέτος είναι η διάκριση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα DD2 που ξεκινά στο Genk στις 22 Απριλίου και συνεχίζει στη Σουηδία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Η προετοιμασία του περιλαμβάνει αγώνες στις Κάτω Χώρες και την Κεντρική Ευρώπη πάντα με την ομάδα της DAEMS RACING.

Μέχρι πέρυσι, ο νεαρός οδηγός έτρεχε στην κατηγορία Junior και πέτυχε να καθιερωθεί στην ταχύτερη δεκάδα, με καλύτερη επίδοση τη 2η θέση στο Cheb της Τσεχίας. Ο Λιβέρης προπονείται από τα πρώτα του βήματα με τον πρωταθλητή και κορυφαίο ίσως σύγχρονο Έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Συμμετέχει σε αγώνες καρτ και στην Ελλάδα. Το 2016 τερμάτισε δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίς να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες.

Ευχόμαστε στον συνονόματο Διονύση κάθε επιτυχία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.