Το Opel Insignia GSi των 260 ίππων

By  |  0 Comments
  • Έντονη, σπορ σχεδίαση και εντυπωσιακές ζάντες 20 ιντσών
  • Πλαίσιο ακριβείας FlexRide και φρένα Brembo ιδανικά ρυθμισμένα στο Nürburging
  • Ελαφριά κατασκευή, υπερσυμπιστής & 8-τάχυτο κιβώτιο
  • Τετρακίνηση με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) και ελαστικά Michelin εξαιρετικών επιδόσεων
  • Νέο κάθισμα Opel performance με πλευρική στήριξη και άνεση
  • Το ταχύτερο GSi, αφήνει πίσω στο Nordschleife τον ισχυρότερο προκάτοχό του OPC
  • Το Insignia GSi διατίθεται σε εκδόσεις Grand Sport και Sports Tourer

Κομψότερο, ακριβέστερο, με ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, έχει επιλεγεί το σύνολο των 2,0 lt, το οποίο και αγγίζει πλέον τους 260 PS και 40,8 kgm ροπής. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο κατά 160 kg αμάξωμα και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 7,2”, τελική ταχύτητα 250 km/h).Το νέο Opel Insignia GSi είναι ένα «όργανο ακριβείας» που αποκαλείται «μετρ της πρόσφυσης», καθώς απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Ένα αυτοκίνητο που προσφέρει οδηγική απόλαυση σε όλα τα είδη δρόμων. Το πλαίσιο με την ξεχωριστή ρύθμιση και τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Michelin σε ζάντες 20-ιντσών δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο. Το νέο σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια, ενώ το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί και μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού (shift-paddles) – όπως σε αγωνιστικό αυτοκίνητο – για πιο ενεργή συμμετοχή του οδηγού.

Τυπικό χαρακτηριστικό της τρέχουσας γενιάς Insignia είναι ο συνδυασμός μίας ελαφριάς κατασκευής, με χαμηλό κέντρο βάρους με τον 2λιτρο κινητήρα turbo. Αυτό μεταφράζεται σε άριστη ισορροπία και πολύ καλή σχέση ισχύος-βάρους. Τέτοιες επιδόσεις, αξίζουν ένα ξεχωριστό εξωτερικό. Με μεγάλα, χρωμιωμένα σχεδιαστικά στοιχεία εμπρός και μία απέριττη πίσω αεροτομή για την απαραίτητη αεροδυναμική, η εμφάνιση του GSi εναρμονίζεται ιδανικά με τις επιδόσεις του. Τα δερμάτινα σπορ καθίσματα Opel (ειδικά εξελιγμένα για το GSi), το δερμάτινο σπορ τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ αποτελούν τις τελικές πινελιές. Όμως και οι οικογένειες μπορούν να απολαμβάνουν την αίσθηση Insignia GSi χωρίς συμβιβασμούς στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, καθώς διατίθεται ως σπορ sedan και σε μία ακόμα πιο ευρύχωρη έκδοση Sports Tourer. Οι τιμές για το Insignia GSi Grand Sport ξεκινούν από €44.350.

Στην “Πράσινη Κόλαση”: στην πιο απαιτητική αγωνιστική πίστα στον κόσμο

Το διεξοδικό tuning αποτελεί παράδοση στην Opel και μέσα από αυτό δημιουργήθηκε το πιο αποδοτικό Insignia. Το νέο GSi προσφέρει ένα νέο επίπεδο σύγχρονης σπορ απόδοσης, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πρόσφυση και εξαιρετική ακρίβεια – προσόντα που θα εκτιμήσουν οι φίλοι της σπορ κατηγορίας, και τα οποία αποτυπώνονται κα στο χρονόμετρο. «Η αρχιτεκτονική ελαφρού βάρους, η άριστη διαμόρφωση του πλαισίου με τα αναβαθμισμένα υδραυλικά εξαρτήματα των αποσβεστήρων, αλλά και η προσαρμογή λογισμικού, και το μοναδικό σύστημα τετρακίνησης μαζί με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων κάνουν το GSi ακριβές και δυναμικό όπως το θέλαμε,» δήλωσε ο Strycek μετά τα test drives. «Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Μπορώ να ολοκληρώσω ένα γύρο του Nordschleife με το νέο Insignia GSi μέχρι δώδεκα δευτερόλεπτα ταχύτερα από όσο με το ισχυρότερο προηγούμενο μοντέλο OPC – αλλά ασφαλώς πιέζω το αυτοκίνητο στο όριο σε κάθε εκατοστό της διαδρομής. Μόλις η πίστα γίνεται πιο απαιτητική, όπως στις στροφές ή σε ευθείες με χαμηλή πρόσφυση, δηλαδή όταν το αυτοκίνητο πρέπει να αντιδρά με ιδιαίτερα ευέλικτο και ακριβή τρόπο, το  GSi είναι σαφώς ταχύτερο και καλύτερα ελεγχόμενο.»

Οι τελικές πινελιές τέθηκαν στο Insignia GSi στη θρυλική πίστα του Nürburgring-Nordschleife. Οι μηχανικοί της Opel εξέλιξαν ένα νέο πλαίσιο για το GSi στο Nürburgring, το οποίο ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Jackie Stewart περιέγραψε σαν «Πράσινη Κόλαση». Κοντύτερα ελατήρια χαμηλώνουν το GSi κατά 10 mm και ειδικά σπορ αμορτισέρ μειώνουν τις κινήσεις του αμαξώματος στο ελάχιστο. Τα ισχυρά φρένα Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους διαμέτρου 345 mm και το άμεσης απόκρισης σύστημα διεύθυνσης προσαρμόστηκαν ανάλογα. Το Insignia GSi περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό του το μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide. Αυτό προσαρμόζει αμορτισέρ και σύστημα  διεύθυνσης σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η μονάδα ελέγχου μεταβάλει επίσης τη ρύθμιση του πεντάλ του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ Standard, Tour και Sport modes. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του γκαζιού είναι ακόμα πιο άμεση. Αποκλειστικό για το GSi είναι το Competition mode, που ενεργοποιείται μέσω του μπουτόν ESP. Πιέζοντάς το δύο φορές οι έμπειροι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ολίσθηση και την απενεργοποίηση του ελέγχου πρόσφυσης – για ένα γρήγορο γύρο στο Nordschleife, για παράδειγμα..

«Είναι αυτός ο συνδυασμός χαμηλού βάρους – κυρίως στον εμπρός άξονα – χαμηλού κέντρου βάρους, οδηγικής άνεσης, υψηλής ισχύος σε ένα ευρύ φάσμα στροφών και άριστης πρόσφυσης που κάνει το GSi τόσο γρήγορο» δήλωσε με ενθουσιασμό ο Strycek. «Αυτό σημαίνει γνήσια απόδοση. Το υψηλό επίπεδο πρόσφυσης είναι τέλειο για την Nordschleife καθώς και παράγοντας απόλαυσης και πλεονέκτημα ασφάλειας σε δημόσιους δρόμους.»

Σπορ χαρακτηριστικά: από το νέο, σπορ κάθισμα Opel performance μέχρι την επένδυση οροφής

Οι σπορ ικανότητες του Insignia GSi συνδυάζονται με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, τεχνολογικές καινοτομίες και αξεσουάρ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το νέο σπορ κάθισμα που έχει εξελίξει η Opel. Το σπορ κάθισμα Opel performance, πιστοποιημένο από το AGR είναι εξοπλισμένο με όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά – ήδη γνωστά από τα κορυφαίας κλάσης καθίσματα που διατίθενται για το Insignia. Το μπάκετ κάθισμα του GSi διατίθεται επίσης θερμαινόμενο, με εξαερισμό, λειτουργία μασάζ και ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια. Στα χαρακτηριστικά αυτά προστίθεται η ψηλή πλάτη με ενσωματωμένο προσκέφαλο. Επιπλέον, η διαδρομή της ζώνης στο ύψος του ώμου είναι υποδειγματική – κάτι που δεν είναι δεδομένο σε αυτού του τύπου τα καθίσματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο premium δερμάτινους συνδυασμούς, ενώ ένα διακριτικό λογότυπο GSi κοσμεί την πλάτη.

Το μήκος, το βάθος, η έδρα και η γωνία της πλάτης των καθισμάτων, που θυμίζει βασιλική κόμπρα έτοιμη να  επιτεθεί, ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Τα μαξιλάρια της οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων μαζί με τα προσαρμοζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια ρυθμίζονται επίσης ηλεκτρικά. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκεύονται μέσω του μπουτόν μνήμης – μόνον η ρύθμιση του βάθους του καθίσματος πρέπει να γίνεται χειροκίνητα. Ο εξαερισμός και η θέρμανση ενσωματώνονται στη βάση και την πλάτη, ενώ ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει ένα μασάζ. Συνολικά, η σπορ πλευρική υποστήριξη και τα χαρακτηριστικά άνεσης κάνουν το νέο κάθισμα Opel performance μοναδική προσφορά – προϊόν εξέλιξης στο πρότυπο κέντρο της Opel στο Rüsselsheim για τη δημιουργία εργονομικών καθισμάτων.

Κατά κανόνα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αγοράζουν τα γνήσια, σπορ, μπάκετ καθίσματα από κάποιον εξειδικευμένο προμηθευτή. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Opel Insignia GSi. Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνικής Εξέλιξης (R&D) στο Rüsselsheim μπορεί να επιλέξει από μία πλούσια γκάμα δομών καθισμάτων. Η φιλοσοφία της δεύτερης γενιάς του Insignia απαιτούσε ένα αρθρωτό σύστημα με κορυφαίο ένα μπάκετ κάθισμα performance. Με τον τρόπο αυτό όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης μπορούσαν να διατηρηθούν σε ένα καθαρόαιμο σπορ κάθισμα. Επιπλέον η εξέλιξη εσωτερικά στην Opel βοηθά στην ανάδειξη του στυλ: οι «οδηγοί» των ζωνών ασφαλείας μοιάζουν με τους αεραγωγούς στο εμπρός τμήμα του Opel Insignia GSi και επιβεβαιώνουν την έμφαση που δίνεται στη λεπτομέρεια.

Η βασική δομή του καθίσματος performance προέρχεται επίσης από την Opel. Τα κύρια ατσάλινα εξαρτήματα είναι προϊόντα του εργοστασίου του Kaiserslautern. Η ενιαία εξέλιξη και παραγωγή του νέου μπάκετ καθίσματος επιτυγχάνει και σημαντική μείωση βάρους. Ενώ το σπορ κάθισμα – χωρίς κάποιο από τα χαρακτηριστικά άνεσης που διατίθενται για το GSi – ζυγίζει 28 kg στο Corsa OPC που βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, το νέο κάθισμα με όλες τις λειτουργίες του, προσθέτει μόνον 26 kg στο Opel Insignia GSi.

Το δερμάτινο σπορ τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, τα αλουμινένια πεντάλ και η μαύρη επένδυση οροφής ενισχύουν τη σπορ αίσθηση του cockpit και αναβαθμίζουν το εσωτερικό.

Η πρακτικότητα μπορεί να είναι συναρπαστική, όπως αποδεικνύει το Opel Insignia GSi

Το Insignia GSi διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο πρακτικότητας πίσω από τη σπορ εμφάνισή του. Η ευρυχωρία και η άνεση συνδυάζονται με το υπερσύγχρονο σύστημα IntelliLink infotainment της Opel και την εξαιρετική συνδεσιμότητα OnStar[1].

Όπως στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας, ο χώρος αποσκευών του Insignia GSi Sports Tourer προσφέρει από 560 έως 1.665 L και τα προαιρετικά, διαιρούμενα (40/20/40) αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα επιτρέπουν ευέλικτες λύσεις φόρτωσης. Για όσο το δυνατόν πιο εύκολη φόρτωση, η πίσω πόρτα που ελέγχεται από αισθητήρα ανοίγει και κλείνει ανέπαφα, περνώντας απλά το πόδι κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Οι οδηγοί του Insignia GSi απολαμβάνουν επίσης το προνόμιο κορυφαίων τεχνολογιών, από το επαναστατικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix μέχρι το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά καθιστούν το Insignia GSi Grand Sport μία ασυμβίβαστη σπορ πρόταση και το Sports Tourer ένα συναρπαστικό, πρακτικό και πάνω απ’ όλα ασφαλές station wagon για όλη την οικογένεια.

Παράδοση 34 ετών: τα μοντέλα GSi της Opel

Το Insignia GSi συνεχίζει τη μακρά παράδοση των σπορ μοντέλων Opel με το διακριτικό GSi. Τα πρώτα που ξεσήκωσαν ενθουσιασμό ήταν τα Manta GSi και Kadett GSi (115 hp από 1.8-L) το 1984. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, ο 16βάλβιδος κινητήρας 2.0 DOHC του Kadett 2.0 GSi 16V απέδιδε 150 hp. Το πρώτο Astra έφερε επίσης αυτό τον κινητήρα και το 1993 κυκλοφόρησε μία έκδοση 1.8-L 125 hp με το Astra GSi. Αλλά και το Corsa εμφανίστηκε ως GSi, ξεκινώντας από το Corsa A με 100 hp (1988). Τελευταίο μοντέλο με το λογότυπο GSi ήταν το Corsa D τον Αύγουστο του 2012.

[1] Οι Υπηρεσίες OnStar απαιτούν ενεργοποίηση και δημιουργία λογαριασμού στην OnStar Europe Ltd. Οι Υπηρεσίες Wi-Fi Hotspot απαιτούν λογαριασμό με τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Χρεώσεις ισχύουν μετά το πέρας της προβλεπόμενης δοκιμαστικής περιόδου. Όλες οι υπηρεσίες υπόκεινται στην κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας και διαθεσιμότητας. Ελέγξτε για τοπικούς περιορισμούς και χρεώσεις των υπηρεσιών.

Opel Insignia GSi Grand Sport

Opel Insignia GSi

Επικοινωνία

Maria Kallergi

Communication Manager Opel Hellas SA

Phone: +30 210 6164611

–>

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.