Συνάντηση με Μαυραγάνη (video)

By  |  1 Comment

Διαβούλευση με κατόχους ιστορικών οχημάτων είχε χτες ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης με πρωτοβουλία της Λέσχης classic microcars δια του προέδρου της Πάνου Παπαδόπουλου. Στόχος η ενημέρωση για την βελτιωμένη κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με την κυκλοφορία των αναγνωρισμένων ως ιστορικών οχημάτων. Εκτός από τα μέλη της λέσχης η συνάντηση είχε ευρύτερο θεσμικό χαρακτήρα διότι παρευρέθηκαν οι πρόεδροι της ΕΟΦΙΛΠΑ & ΟΜΑΕ, καθώς και δημοσιογράφοι, οδηγοί αγώνων, φίλοι ιστορικών οχημάτων,  εκπρόσωποι λεσχών, εκπρόσωποι Δήμων, υψηλόβαθμα στελέχη της Τροχαίας και πολυάριθμα μέλη και κάτοχοι ιστορικών αυτοκινήτων. Έγινε διάλογος σχετικά με την Κ.Υ.Α και τις βελτιώσεις που μπορούν να επέλθουν, δηλώνοντας συγχρόνως ότι η κυβέρνηση είναι πάντα στο πλευρό (;) των ιδιοκτητών των ιστορικών οχημάτων και ανοιχτή σε κάθε εποικοδομητική πρόταση.
Βεβαίως ο κόσμος του ιστορικού αυτοκίνητου είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις αποφάσεις αλλά και από τους χειρισμούς του αρμοδίων επί του θέματος. Και δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ…

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Νίκου Χαραλαμπόπουλου που ήταν στην χτεσινή συνάντηση:

Χθες στα Microcars ΟΛΟΙ χειροκροτούσαν, δεν άντεξα, πείρα τον λόγο και ρώτησα, «γιατί κ. Υπουργέ δεν εφαρμόσατε ένα από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά θέλατε να ανακαλύψετε τον τροχό?» Μιλιά η απάντηση

Σημαντική όμως είναι και η άποψη του καλού γνώστη Πάρι Μακρυγιάννη:

Υπό συνθήκες κράτους που σέβεται τους πολίτες του, προφανώς και είναι προτιμότερο να εφαρμόσεις αυτό που ισχύει στην Αγγλία ή ακόμα, και το αυστηρότερο σύστημα της Γερμανίας με ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας. Στην Ελλάδα όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θυμόμαστε όλοι τις τρίπλες που έκανε ο Καραμανλής με τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα άνω των 2000 κεκ. , έως τις αρχές Αυγούστου του συγκεκριμένου έτους. Γέμισε η Ελλάδα με Τσερόκι κλπ. Μετά από 3 εβδομάδες στην ΔΕΘ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό στα τέλη κυκλοφορίας άνω των 2000κ εκ, πρόσθεσε και τον φόρο πολυτελείας κλπ κλπ (και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να φύγουν, οι επόμενοι έχουν ποιο δυνατά διαπιστευτήρια για χαράτσια και φόρους, μην κοροϊδευόμαστε – όλοι τα ίδια είναι). Επειδή ήμουν και εγώ εχθές στην εκδήλωση, ο ΥφΥπ. είπε πως καλύτερα είναι να ΜΗΝ μπουν τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια, πολύ πιθανόν εννοώντας πως αν μπουν, θα μας ξεσκίσουν. Εφέτος θα είναι 150 Ευρω (τυχαίο νούμερο), και μετά από 2 χρόνια θα το διπλασιάσουν ή τριπλασιάσουν κλπ κλπ!!!!!!!!!! Υπάρχει μία δήλωση του ιδίου ΥφΥπ που έλεγε πως και αν βάλουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, θα επιτρέπεται κίνηση ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ, άρα, και θα πληρώνεις και δεν θα το κινείς όποτε θέλεις!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άρα, η απάντησή του εχθές ήταν σαφέστατη!!!!

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.