Πολιτιστική κληρονομιά!

By  |  0 Comments

Την Τετάρτη  23/5, στις 19:30 στα γραφεία της ΦΙΛΠΑ, η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, θα παρουσιάσει μαζί με τον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ Τάκη Φωτεινόπουλο, το μνημόνιο συνεργασίας που καταρτίστηκε μεταξύ της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO και της ΦΙΛΠΑ  και στο οποίο περιγράφεται το κοινό πρόγραμμα δράσεων για την διάσωση και προστασία του ιστορικού οχήματος ως μέρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Η κα. Τζιτζικώστα, διατελεί από το 2004 μέχρι σήμερα Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO.
Η προσφορά της στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO εκτείνεται από την διεθνή εκπροσώπηση της Ε.Ε.Ε. UNESCO έως τις ενεργές συμμετοχές στις Γενικές Διασκέψεις UNESCO, την οργάνωση Επίσημων Αποστολών, την ενεργή συμμετοχή σε Διεθνείς Διασκέψεις, οργάνωση και συνδιοργάνωση με άλλους ελληνικούς και ξένους φορείς Σεμιναρίων, Fora, Συνεδρίων, Συμποσίων, απονομές Υποτροφιών καθώς και Διεθνών και Ελληνικών Βραβείων UNESCO. Επίσης, διοργάνωση εκθέσεων για την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς και Ανακηρύξεις νέων ελληνικών μνημείων που εντάσσονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, Δράσεις Προώθησης της Αναγνωσιμότητας της UNESCO, Αιγίδες Ε. Ε. Ε για την UNESCO σε μια πλειάδα εκδηλώσεων.
Η έναρξη μιας σπουδαίας συνεργασίας είναι γεγονός!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.