Rotax MAX Challenge στη Θεσσαλονίκη

By  |  0 Comments
Το Rotax MAX Challenge είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα με αγωνιστικά kart, που χρησιμοποιούν τους κινητήρες 125 Max Evo της Rotax. Aνήκει και διοργανώνεται από την BRP-ROTAX και τους -κατά χώρα- αντιπροσώπους της. 
 
Είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα της CIK-FIA (Commission Internationale de Karting / Federation Internationale de l’Automobile) και ακολουθεί τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ. 
 
Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 Max Evo για όμοια απόδοση. 
Σε εθνικό επίπεδο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα Rotax MAX Challenge. Περισσότεροι από 7.500 ενεργοί αγωνιζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτά τα τοπικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οδηγοί της Rotax στο πρόγραμμα των αγώνων RMC ακολουθούν τους βασικούς κανόνες του Rotax MAX Challenge και χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά, έναν εγκεκριμένο τύπο ελαστικών της MOJO. 
 
Ο πλέον καταξιωμένος θεσμός στο παγκόσμιο karting έχει ιστορία 19 ετών, κερδίζει φίλους και ισχυροποιείται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 
Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Γύρο του 2018 έχει ξεκινήσει με τον 2ο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 17 Ιουνίου στην πίστα Drive Park στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 10 χρόνια το Rotax MAX Challenge επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη σε οργάνωση του σωματείου ΑΣΠΙΣ. Πολύτιμη είναι η βοήθεια του τοπικού Γιώργου Κοσμόπουλου και της ομάδας του «Cosmorally», καθώς και της οικογένειας Πολυανίδη που είναι οι ιδιοκτήτες της πρότυπης πίστας Drive Park στο Νέο Ρύσιο.
Το Rotax MAX Challenge είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα με αγωνιστικά kart, που χρησιμοποιούν τους κινητήρες 125 Max Evo της Rotax. Aνήκει και διοργανώνεται από την BRP-ROTAX και τους -κατά χώρα- αντιπροσώπους της. Είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα της CIK-FIA (Commission Internationale de Karting / Federation Internationale de l’Automobile) και ακολουθεί τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 Max Evo για όμοια απόδοση. Σε εθνικό επίπεδο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα Rotax MAX Challenge. Περισσότεροι από 7.500 ενεργοί αγωνιζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτά τα τοπικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οδηγοί της Rotax στο πρόγραμμα των αγώνων RMC ακολουθούν τους βασικούς κανόνες του Rotax MAX Challenge και χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά, έναν εγκεκριμένο τύπο ελαστικών της MOJO. Ο πλέον καταξιωμένος θεσμός στο παγκόσμιο karting έχει ιστορία 19 ετών, κερδίζει φίλους και ισχυροποιείται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Γύρο του 2018 έχει ξεκινήσει με τον 2ο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 17 Ιουνίου στην πίστα Drive Park στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 10 χρόνια το Rotax MAX Challenge επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη σε οργάνωση του σωματείου ΑΣΠΙΣ. Πολύτιμη είναι η βοήθεια του τοπικού Γιώργου Κοσμόπουλου και της ομάδας του «Cosmorally», καθώς και της οικογένειας Πολυανίδη που είναι οι ιδιοκτήτες της πρότυπης πίστας Drive Park στο Νέο Ρύσιο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.