Το νέο Nissan Leaf στην Ελλάδα

By  |  0 Comments

Το νέο Nissan LEAF, ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο που έχει ήδη ξεκινήσει μια δυναμική εμπορική πορεία στην Ευρώπη, τώρα διατίθεται και στην Ελλάδα (με 32.990 ευρώ) από τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.  

Το νέο Nissan LEAF είναι η επόμενη γενιά του αμιγώς  ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων, με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Περισσότεροι από 300.000 πελάτες  έχουν επιλέξει το πρώτης γενιάς  LEAF, από το 2010 όπου και κυκλοφόρησε. Τώρα το ολοκαίνουργιο μοντέλο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, βελτιωμένο δυναμικό σχεδιασμό, κορυφαίες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Αφού ψηφίστηκε ως “Πράσινο” Αυτοκίνητο της Χρονιάς και έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με πέντε αστέρια στην  ασφάλεια, από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τώρα έρχεται να  προστεθεί στο “χαρτοφυλάκιο” του νέου Nissan LEAF και η κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις πλέον αυστηρές δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας, Euro NCAP.

Ένας νέος τρόπος σκέψης

Το Nissan LEAF είναι η ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility. Είναι μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, σχεδιασμένη να μετακινεί τους ανθρώπους με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, εμπιστοσύνη και σύνδεση με τον κόσμο γύρω τους.

Αυτή η νέα πρόταση αγοράς,  περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες : α) το  Intelligent Power, που συγκροτείται από το νέο, προηγμένο e-powertrain 40kW του LEAF, με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή αλλά και  ισχύ εξόδου για πιο συναρπαστική οδήγηση,  β) το Intelligent Driving,  μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού, ενισχύοντας  την ασφάλεια και μειώνοντας το στρες και γ) το Nissan Intelligent Integration , τη σύνδεση του αυτοκινήτου με την ευρύτερη κοινωνία  και τα ενεργειακά δίκτυα,  μέσω της μοναδικής τεχνολογίας αμφίδρομης χρέωσης.

Πολύ περισσότερο από ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, το νέο Nissan LEAF είναι μια κινητή μονάδα ισχύος που επιτρέπει στους κατόχους του να διαχειρίζονται τη χρήση ενέργειας, είτε μέσω λύσεων στο σπίτι, είτε στο γραφείο.

Κομψή σχεδίαση που συναρπάζει

Με  συνολικό μήκος 4,49m, πλάτος 1,79m, ύψος 1,54m και μεταξόνιο 2,70m, το νέο Nissan LEAF διαθέτει ένα κομψό προφίλ, με “κοφτερή”, δυναμική εμφάνιση, όπως και  εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας  (Cd) 0,28. Οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με το σχεδιασμό της Nissan, θα αναγνωρίσει αμέσως τους προβολείς σχήματος μπούμερανγκ, το  “μέτωπο” εμπρός με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό V-motion, ενώ τα μπλε στοιχεία, όπως η μπροστινή μάσκα και το “καλούπωμα” του πίσω προφυλακτήρα, αναδεικνύουν τον 100% ηλεκτρικό, μηδενικών εκπομπών ρύπων,  χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το νέο Nissan LEAF, διατίθεται στους εξής  10 εξωτερικούς χρωματισμούς: Arctic Solid White, Solid Red, Bronze Metallic, Gun Metallic, Spring Cloud, Silver Blade, Magnetic Red, Pearl Whit, Metallic Black και σε δίχρωμο με Pearl White στο αμάξωμα  & Metallic Black στην οροφή.

 Οδηγοκεντρικό εσωτερικό

Το νέο Nissan LEAF έχει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό, το οποίο εστιάζει στον οδηγό και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του  χώρου με την βέλτιστη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός  τύπου “πτερυγίων” χαρακτηρίζεται από την “ζωντανή” μπλε ραφή στα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, καθώς  και μια αίσθηση υψηλής ποιότητας. Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας  435 λίτρων και το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40,  προσφέρουν  εντυπωσιακές επιλογές αποθήκευσης και μέγιστη χρηστικότητα,  καθιστώντας το νέο Nissan LEAF το τέλειο οικογενειακό αυτοκίνητο. Η μέγιστη χωρητικότητα αποσκευών με πτυσσόμενα τα καθίσματα φτάνει τα 1.176 λίτρα.

Μεγαλύτερη εμβέλεια, περισσότερος ενθουσιασμός

Το νέο e-powertrain στο νέο Nissan LEAF προσφέρει ισχύ 110 kW και ροπή 320 Nm, βελτιώνοντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h στα 7,9 δευτερόλεπτα, γεγονός που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας C ως προς την συγκεκριμένη επίδοσή του. Το νέο Nissan LEAF έχει μια εμβέλεια 378 km NEDC. Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF είναι το πρώτο EV που υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP*, επιτρέποντας στους κατόχους του να οδηγούν έως και 415 χλμ. σε συνθήκες πόλης,  με μία μόνο φόρτιση. Αυτή  η διαδικασία μετρήσεων, αντικατοπτρίζει τις πραγματικές καταστάσεις στην οδήγηση,  με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με  το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης  CHAdeMO.

Ο χρόνος φόρτισης από την στιγμή  ειδοποίησης μέχρι το  80% (γρήγορη φόρτιση – 50kw) διαρκεί 40 με 60 λεπτά, ενώ είναι 7,5 ώρες από την στιγμή ειδοποίησης έως το 100% με το Wallbox των 7Kw.

Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το νέο Nissan LEAF προσφέρει στους οδηγούς πλήρη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ασφάλεια. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά από την αρχική έκδοση του μοντέλου, περιλαμβάνουν έξι αερόσακους (μπροστινούς, πλευρικούς και κουρτίνας), υποδοχή ISOFIX, σύστημα αντί-μπλοκαρίσματος φρένων (ABS), ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης (EBD), υποβοήθηση πέδησης (BA) και σύστημα Hill Start Assist (HSA). Η αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων και η προειδοποίηση Blind Spot είναι επίσης στάνταρ, όπως και η έξυπνη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων.

Οι προηγμένες  τεχνολογίες ασφάλειας όπως η Προειδοποίηση Αναχώρησης Λωρίδας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας και η Προειδοποίηση Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας, αποτελούν  επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του Nissan LEAF.

Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού

Το νέο Nissan LEAF είναι εξοπλισμένο με την πρωτοποριακή τεχνολογία Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του οδηγού ProPILOT για ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση, όπως  και με το ProPILOT Park, για πλήρως αυτόνομο τρόπο στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το ProPILOT έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μία λωρίδα σε έναν αυτοκινητόδρομο και έχει βελτιστοποιηθεί για λειτουργία σε βαριά κυκλοφοριακή συμφόρηση,  ή σε σενάρια οδήγησης  σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας.

Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το ProPILOT τόσο εύκολα όσο ένα συμβατικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού (cruise control), ρυθμίζοντας την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση. Υποστηριζόμενο από  Ραντάρ και Κάμερα, το  ProPilot θα προσαρμόσει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη  κυκλοφορία και θα κρατήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Διαχειρίζεται ακόμα καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση πιο χαλαρωτική και μειώνοντας την κόπωση του οδηγού.

Σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, εφαρμόζοντας την ίδια λογική, το  ProPILOT θα διαχειρίζεται αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και θα εφαρμόζει τα φρένα για να φέρει το όχημα σε πλήρη στάση, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Μετά την ακινητοποίηση, το όχημα θα παραμείνει στη θέση του, ακόμη και αν το πόδι του οδηγού  δεν πατάει στο πεντάλ του φρένου. Μόλις ξεκινήσει η κυκλοφορία, το αυτοκίνητο θα ξαναρχίσει αυτόματα  την οδήγηση. Αν η κυκλοφορία σταματήσει για περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα, το ProPILOT θα ξεκινήσει με απλό πάτημα του πεντάλ γκαζιού ή με το άγγιγμα του  τιμονιού.

Το ProPILOT Park είναι μια λειτουργία αυτόματης στάθμευσης χωρίς χέρια και πόδια. Το ProPILOT Park λειτουργεί τόσο σε παράλληλο όσο και σε κάθετο  χώρο στάθμευσης (προς τα εμπρός ή προς τα πίσω) και θα σταθμεύει εύκολα το νέο Nissan LEAF όταν ο οδηγός επιλέγει ένα από τα σημεία που προτείνει το σύστημα. Πατώντας το κουμπί ProPILOT Park, το νέο Nissan LEAF θα διαχειριστεί πλήρως τις διαδικασίες στάθμευσης και θα εφαρμόσει αυτόματα το χειρόφρενο, όταν ολοκληρωθεί ο ελιγμός.

Το e-Pedal

Η νέα επαναστατική τεχνολογία e-Pedal του Nissan LEAF αλλάζει  τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Απελευθερώνοντας το γκάζι, το αυτοκίνητο θα επιβραδύνει και θα φτάσει σε πλήρη στάση, ακόμη και αν βρίσκεται σε ανηφορικό σημείο,  χωρίς να χρειαστεί να πιέσετε το πεντάλ του φρένου. Με ρυθμό επιβράδυνσης έως και 0.2G, το e-Pedal εξαλείφει την ανάγκη οι οδηγοί να μετακινούν συνεχώς το πόδι τους από το γκάζι στο πεντάλ του φρένου για να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν. Αυτό βοηθάει στην μείωση της κούρασης και της πίεσης στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη, επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιεί το πεντάλ του φρένου έως 90% λιγότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Κορυφαίο Infotainment

Η νέα βελτιωμένη οθόνη 7 ιντσών, πλήρους χρώματος (TFT) του Nissan LEAF, απεικονίζει βασικά χαρακτηριστικά λειτουργιών,  συμπεριλαμβανομένου του ηχοσυστήματος και της πλοήγησης.

Η τελευταία έκδοση του Συστήματος Πλοήγησης Nissan Connect EV περιλαμβάνει συνδεσιμότητα  Bluetooth και ραδιόφωνο DAB. Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες πλοήγησης, περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης. Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι επίσης διαθέσιμα για βελτιωμένη συνδεσιμότητα (ανάλογα με την αγορά).

Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του LEAF, έγκειται στη δυνατότητα να ρυθμίσετε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου και να τον ενεργοποιήσετε σε μια συγκεκριμένη ώρα, θερμαίνοντας  ή δροσίζοντας το αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσετε για ένα ταξίδι. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους του LEAF να εξοικονομούν μπαταρία, φορτίζοντας ή ψύχοντας το αυτοκίνητο ενόσω φορτίζεται από το δίκτυο παροχής ισχύος.

Το Νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.

* Σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ, η εργαστηριακή δοκιμή της Παγκοσμίως Εναρμονισμένης  Διαδικασίας Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 από τα επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και των εκπομπών ρύπων τους.

Nέο Nissan LEAF: το πρώτο σε πωλήσεις στον κόσμο, κορυφαίας τεχνολογίας, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων αυτοκίνητο, έφτασε στην Ελλάδα! Το νέο Nissan LEAF, ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο που έχει ήδη ξεκινήσει μια δυναμική εμπορική πορεία στην Ευρώπη, τώρα διατίθεται και στην Ελλάδα από τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Το νέο Nissan LEAF είναι η επόμενη γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων, με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Περισσότεροι από 300.000 πελάτες έχουν επιλέξει το πρώτης γενιάς LEAF, από το 2010 όπου και κυκλοφόρησε. Τώρα το ολοκαίνουργιο μοντέλο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, βελτιωμένο δυναμικό σχεδιασμό, κορυφαίες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού και βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Αφού ψηφίστηκε ως “Πράσινο” Αυτοκίνητο της Χρονιάς και έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία με πέντε αστέρια στην ασφάλεια, από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τώρα έρχεται να προστεθεί στο “χαρτοφυλάκιο” του νέου Nissan LEAF και η κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις πλέον αυστηρές δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας, Euro NCAP. Ένας νέος τρόπος σκέψης Το Nissan LEAF είναι η ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility. Είναι μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, σχεδιασμένη να μετακινεί τους ανθρώπους με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, εμπιστοσύνη και σύνδεση με τον κόσμο γύρω τους. Αυτή η νέα πρόταση αγοράς, περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες : α) το Intelligent Power, που συγκροτείται από το νέο, προηγμένο e-powertrain 40kW του LEAF, με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή αλλά και ισχύ εξόδου για πιο συναρπαστική οδήγηση, β) το Intelligent Driving, μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού, ενισχύοντας την ασφάλεια και μειώνοντας το στρες και γ) το Nissan Intelligent Integration , τη σύνδεση του αυτοκινήτου με την ευρύτερη κοινωνία και τα ενεργειακά δίκτυα, μέσω της μοναδικής τεχνολογίας αμφίδρομης χρέωσης. Πολύ περισσότερο από ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, το νέο Nissan LEAF είναι μια κινητή μονάδα ισχύος που επιτρέπει στους κατόχους του να διαχειρίζονται τη χρήση ενέργειας, είτε μέσω λύσεων στο σπίτι, είτε στο γραφείο. Κομψή σχεδίαση που συναρπάζει Με συνολικό μήκος 4,49m, πλάτος 1,79m, ύψος 1,54m και μεταξόνιο 2,70m, το νέο Nissan LEAF διαθέτει ένα κομψό προφίλ, με “κοφτερή”, δυναμική εμφάνιση, όπως και εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,28. Οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με το σχεδιασμό της Nissan, θα αναγνωρίσει αμέσως τους προβολείς σχήματος μπούμερανγκ, το “μέτωπο” εμπρός με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό V-motion, ενώ τα μπλε στοιχεία, όπως η μπροστινή μάσκα και το “καλούπωμα” του πίσω προφυλακτήρα, αναδεικνύουν τον 100% ηλεκτρικό, μηδενικών εκπομπών ρύπων, χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το νέο Nissan LEAF, διατίθεται στους εξής 10 εξωτερικούς χρωματισμούς: Arctic Solid White, Solid Red, Bronze Metallic, Gun Metallic, Spring Cloud, Silver Blade, Magnetic Red, Pearl Whit, Metallic Black και σε δίχρωμο με Pearl White στο αμάξωμα & Metallic Black στην οροφή. Οδηγοκεντρικό εσωτερικό Το νέο Nissan LEAF έχει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό, το οποίο εστιάζει στον οδηγό και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του χώρου με την βέλτιστη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός τύπου “πτερυγίων” χαρακτηρίζεται από την “ζωντανή” μπλε ραφή στα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, καθώς και μια αίσθηση υψηλής ποιότητας. Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας 435 λίτρων και το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40, προσφέρουν εντυπωσιακές επιλογές αποθήκευσης και μέγιστη χρηστικότητα, καθιστώντας το νέο Nissan LEAF το τέλειο οικογενειακό αυτοκίνητο. Η μέγιστη χωρητικότητα αποσκευών με πτυσσόμενα τα καθίσματα φτάνει τα 1.176 λίτρα. Μεγαλύτερη εμβέλεια, περισσότερος ενθουσιασμός Το νέο e-powertrain στο νέο Nissan LEAF προσφέρει ισχύ 110 kW και ροπή 320 Nm, βελτιώνοντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h στα 7,9 δευτερόλεπτα, γεγονός που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας C ως προς την συγκεκριμένη επίδοσή του. Το νέο Nissan LEAF έχει μια εμβέλεια 378 km NEDC. Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF είναι το πρώτο EV που υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP*, επιτρέποντας στους κατόχους του να οδηγούν έως και 415 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση. Αυτή η διαδικασία μετρήσεων, αντικατοπτρίζει τις πραγματικές καταστάσεις στην οδήγηση, με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης CHAdeMO. Ο χρόνος φόρτισης από την στιγμή ειδοποίησης μέχρι το 80% (γρήγορη φόρτιση - 50kw) διαρκεί 40 με 60 λεπτά, ενώ είναι 7,5 ώρες από την στιγμή ειδοποίησης έως το 100% με το Wallbox των 7Kw. Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας Το νέο Nissan LEAF προσφέρει στους οδηγούς πλήρη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ασφάλεια. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά από την αρχική έκδοση του μοντέλου, περιλαμβάνουν έξι αερόσακους (μπροστινούς, πλευρικούς και κουρτίνας), υποδοχή ISOFIX, σύστημα αντί-μπλοκαρίσματος φρένων (ABS), ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης (EBD), υποβοήθηση πέδησης (BA) και σύστημα Hill Start Assist (HSA). Η αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων και η προειδοποίηση Blind Spot είναι επίσης στάνταρ, όπως και η έξυπνη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων. Οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας όπως η Προειδοποίηση Αναχώρησης Λωρίδας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας και η Προειδοποίηση Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας, αποτελούν επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του Nissan LEAF. Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Το νέο Nissan LEAF είναι εξοπλισμένο με την πρωτοποριακή τεχνολογία Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του οδηγού ProPILOT για ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση, όπως και με το ProPILOT Park, για πλήρως αυτόνομο τρόπο στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ProPILOT έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μία λωρίδα σε έναν αυτοκινητόδρομο και έχει βελτιστοποιηθεί για λειτουργία σε βαριά κυκλοφοριακή συμφόρηση, ή σε σενάρια οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το ProPILOT τόσο εύκολα όσο ένα συμβατικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού (cruise control), ρυθμίζοντας την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση. Υποστηριζόμενο από Ραντάρ και Κάμερα, το ProPilot θα προσαρμόσει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη κυκλοφορία και θα κρατήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Διαχειρίζεται ακόμα καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση πιο χαλαρωτική και μειώνοντας την κόπωση του οδηγού. Σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, εφαρμόζοντας την ίδια λογική, το ProPILOT θα διαχειρίζεται αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και θα εφαρμόζει τα φρένα για να φέρει το όχημα σε πλήρη στάση, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Μετά την ακινητοποίηση, το όχημα θα παραμείνει στη θέση του, ακόμη και αν το πόδι του οδηγού δεν πατάει στο πεντάλ του φρένου. Μόλις ξεκινήσει η κυκλοφορία, το αυτοκίνητο θα ξαναρχίσει αυτόματα την οδήγηση. Αν η κυκλοφορία σταματήσει για περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα, το ProPILOT θα ξεκινήσει με απλό πάτημα του πεντάλ γκαζιού ή με το άγγιγμα του τιμονιού. Το ProPILOT Park είναι μια λειτουργία αυτόματης στάθμευσης χωρίς χέρια και πόδια. Το ProPILOT Park λειτουργεί τόσο σε παράλληλο όσο και σε κάθετο χώρο στάθμευσης (προς τα εμπρός ή προς τα πίσω) και θα σταθμεύει εύκολα το νέο Nissan LEAF όταν ο οδηγός επιλέγει ένα από τα σημεία που προτείνει το σύστημα. Πατώντας το κουμπί ProPILOT Park, το νέο Nissan LEAF θα διαχειριστεί πλήρως τις διαδικασίες στάθμευσης και θα εφαρμόσει αυτόματα το χειρόφρενο, όταν ολοκληρωθεί ο ελιγμός. Video με την τεχνολογία ProPILOT της Nissan στο νέο Nissan LEAF, μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στο https://youtu.be/AjAAvIJ4YsM Το e-Pedal Η νέα επαναστατική τεχνολογία e-Pedal του Nissan LEAF αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Απελευθερώνοντας το γκάζι, το αυτοκίνητο θα επιβραδύνει και θα φτάσει σε πλήρη στάση, ακόμη και αν βρίσκεται σε ανηφορικό σημείο, χωρίς να χρειαστεί να πιέσετε το πεντάλ του φρένου. Με ρυθμό επιβράδυνσης έως και 0.2G, το e-Pedal εξαλείφει την ανάγκη οι οδηγοί να μετακινούν συνεχώς το πόδι τους από το γκάζι στο πεντάλ του φρένου για να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν. Αυτό βοηθάει στην μείωση της κούρασης και της πίεσης στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη, επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιεί το πεντάλ του φρένου έως 90% λιγότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Κορυφαίο Infotainment Η νέα βελτιωμένη οθόνη 7 ιντσών, πλήρους χρώματος (TFT) του Nissan LEAF, απεικονίζει βασικά χαρακτηριστικά λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του ηχοσυστήματος και της πλοήγησης. Η τελευταία έκδοση του Συστήματος Πλοήγησης Nissan Connect EV περιλαμβάνει συνδεσιμότητα Bluetooth και ραδιόφωνο DAB. Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες πλοήγησης, περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης. Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι επίσης διαθέσιμα για βελτιωμένη συνδεσιμότητα (ανάλογα με την αγορά). Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του LEAF, έγκειται στη δυνατότητα να ρυθμίσετε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου και να τον ενεργοποιήσετε σε μια συγκεκριμένη ώρα, θερμαίνοντας ή δροσίζοντας το αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσετε για ένα ταξίδι. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους του LEAF να εξοικονομούν μπαταρία, φορτίζοντας ή ψύχοντας το αυτοκίνητο ενόσω φορτίζεται από το δίκτυο παροχής ισχύος. Το Νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. * Σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ, η εργαστηριακή δοκιμή της Παγκοσμίως Εναρμονισμένης Διαδικασίας Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 από τα επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και των εκπομπών ρύπων τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.